BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 276
  • 575
  •   1
Отговори
# 315
Мерси на Сайбъркет и Самуин за хубавите пожелания. Въпреки че рожденият ден беше вчера ние сигурно ще го отбележим чак през уикенда.
Иначе и аз искам да пожелая успех на Сиси с детската градина от утре. Дано да и хареса и да си направи много приятели!!!

# 316
Здравейте момичета, надявам се, че се радвате на хубавото време! Пиша ви, за да ви кажа, че се завърнахме в БГ !
Желая ви весело лято !   bouquet

# 317
Добро утро на всички!  Coffee

tiina, надявам се, че се чувстваш добре в България. Малко кофти се случи командировка на мъжа ти откъм климатични условия, хванахте пролет в БГ - зима в ЮАР - есен в БГ. Но когато човек е настроен позитивно, това не е кой знае каква пречка. Надявам се хубавите ти впечатления от ЮАР да са повече от лошите.  Hug

Надявам се всички да сте добре.

Както вече ви казах по скайп, Сиси приема много добре училището. Уверява ме, че разбира какво й говорят там и се надявам скоро да започне да говори английски.
Имам някои забележки относно грижите, които полагат за децата - макар че бях подготвена за немарливостта им, някои неща просто ми дойдоха в повече. Но разликата в манталитета си казва думата...  Tired

И още нещо искам да споделя - напоследък сме адски недоволни и от двата доставчика, от които вземаме Интернет: Neotel и Netwave. В момента така ми насича, не знам дали ще успея да си публикувам отговора!  Close

Това е за сега от мен.
Пожелавам ви приятна и ползотворна седмица!

# 318
Eхооооооооооо... къде сте всички?  Rolling Eyes

# 319
  • на една крачка от Дунав Мост
Здравейте мами ,прочетох обстойно темата ви и имам голямото желание
да разбера как мога да дойда със семейството в ЮАР
Някой накратко може ли да опише как е заминал
с работна виза ли или как ?много ми е интересно 
В Б-я не се предлагат официално де свободни работни места за там
Почти за цял свят има обяви ,но за ЮАР няма

# 320
Здрасти на всички. Тъкмо почвах да се притеснявам че всички във форума са се загубили и ето ново попълнение и отново новата стара тема за емиграция в ЮАР. Това е само мое предположение но може би в БГ няма обяви на работни места за ЮАР поради високото ниво на безработицата тук и поради това че за бели хора а още повече за чужденци без тукашен permanent residence трудно се намира подходяща работа. Просто работа тук много много няма ако нямаш правилния цвят на кожата.
Та аз бих посъветвала лупи това което и много хора ме съветваха мен преди 9 години "не идвай в ЮАР". Ако си прочела подробно изказванията в този форум сигурно си разбрала някои от причините за това мое мнение.
Та това е от мен по въпроса за имигрирането тук.

# 321
  • на една крачка от Дунав Мост
Здравей ,изчетох темата и мненията ,но аз идвайки през 2007 год.в ЮАР останах с много добри впечатления, от хората и от като цяло от обстановката ,климата и т.н
мисля,че в Африка може човек да се развива стига да има тясна специалност
Ние ходихме и в Ботсвана и там примерно компютърен специалист е кът и това са само бели хора
Примерно ти казвам и затова искам мнение от първа ръка ,вие как сте си намерили работа и т.н. ако искате да разкажете де
п.с бях очарована от Сантон /там бяхме отседнали/

# 322
...вие как сте си намерили работа и т.н. ако искате да разкажете де

Аз не съм си намерила.

# 323
Цитат
Eхооооооооооо... къде сте всички?  Rolling Eyes

Тука сме вече ,тъкмо мързела  си тръгна.  Laughing
Уикенда бяхме на Dikhololo,не беше зле .Е, друго е човек да излезе сред природата ,макар ,че тук по правилно е да се каже "сред храсталака" Joy

Момичета хубав ден имайте ,аз може да се включа по-късно ,че малчо се събуди   bouquet

# 324
Здравейте момичета!

Одавна не съм писала но нищо особено около нас.
Харесва ми времето напоследък... топличко, супер!!!

Привет лупи. На кратко само да ти кажа че тук наистина е хубаво но май става по трудно от преди да си намериш работа.
За сервитйорки и бармени винаги има места но пък да работиш с черни е малко гадно.
Ако имаш подсигорена работа да но да почнеш от начало без работа и помощ ще е трудно.
Мойте родители са дошли преди 14 год но с малко помощ са се ориантирали.
Трудно им беше от начало, майка ми е работила какво ли не. От шофйорка до учителка.
Ако дойдеш трябва да се подготвиш психически че ще видиш какво ли не!!!
Ако дойдеш с повечко парички и почнеш някакъв бизнес може би е по добър вариант.
Незнам, аз немога да си представя да се местя в друга даржава... тук ми е добре за сега... Simple Smile

Пишете по често, нещо всички се загубихте!!!

# 325
Незнам, аз немога да си представя да се местя в друга даржава... тук ми е добре за сега... Simple Smile

Еее, как няма да ти харесва, като си расла в Претория?  Sunglasses Grinning

Отчитам се: Сиси трети ден не е на училище, заради кашлица. Вече има значително подобрение, днес почти не кашля. Опитвам се да й помагам да наваксва пропуснатия материал, но без особен успех. Днес й разпечатах картинки за оцветяване, с идеята да играем и да учим думички, но в момента, в който започна да й говоря на английски, тя започва да се нервира и да ми вика "Абе недей да ми говориш така, говори ми на нашия език!"  Crazy Надявам се това да е някакъв преходен период, който скоро ще премине.  Tired

# 326
  • España
Блудният син(в случая дъщеря) се завръща!!!
Наи-после,след като ми взеха здравенцето,вече имам интернет от Telkom
Обещавам вече да съм редовна!!!
толкова нови хора,толкова нови теми за обсъждане!Супер снимки от Претория! жалко,че не съм разбрала за мероприятието,искаше ми се да си поговорим със Стоичков,нали и моят мъж е тренирал Sundowns,даже,за разлика от Стоичков стана и шампион с отбора(скромно да добавя!) . Зори,радвам се ,че вече си имаш ученичка! Вярно,че уюта на  детските градини в България тук не ще го срещнеш,но .....ние сме им в държавата,не те в нашата,нали?!
По въпроса за раждането,не смятам,че съм НЕНОРМАЛНО раждала,при това два пъти!Всъщност,това,което имате предвид под "нормално" си има медицински термин:вагинално.Всъщност всеки сам избира,освен когато не се наложи ,но.....След като съвременната медицина позволява,защо да не се възползваме без болка,без страдание да се насладим спокойно на най-великия момент за една жена,когато на белия свят излиза рожбата й?! А и както казваше моят Доктор-от цезарово сецение се раждат щастливи бебета! те не се мъчат да излязат! А тези,които са за "природното",само бих попитала:защо когато ви заболи зъб или глава ,например,тичате за аналгини и ред други илачи? Оставете се да ви мине според както е отредила природата!!!
  Приятно бременэне желая на двете момичета и единствено мога да ги посъветвам e да не се доверяват на бабини деветини,на даване на акъли и т.н.т. слушайте единствено сърцето и инстинкта си,те знаят кое е най-доброто за вас и вашите дечица!   За момичето,което питаше за излишни бебешки атрибути:
мога да ти дам легло,столче за кола,имам и някакви колички като се замисля.

# 327
Добре дошла на Дивараоми.
Надявам се Сиси да е по добре. И ние откакто тръгнахме на градина сме все болни. Винъс вече цяла седмица не е на градина кашли и т.н. А и тя нещо хич не може да се адаптира към градината. Всяка сутрин са големи изпалнения, плач, не ше да ходи такива неща. Дано да го израсте този период защото е цяло мъчение да я водя всяка сутрин насила.
Та това са новостите при нас. Приятен ден на всички.

# 328
Добре дошла  dyvaromi
Разкажи и ти как изкарахте почивката си ,аз още чакам снимките от Париж  Grinning

Не ми се влиза в спор ,но относно съвременната медицина ,освен "безболезно раждане ,"то тя е разработила клонирането (защо да не не се възползвам ,детето ми да е точно мое копие ),защо трябва да го износвам двет месеца този ембрион,като може да вирее в изкусвенно създадена среда.Защо трябва да имам morning sickness  и stretch marks ,защо после трябва де се боря с излишните килограми.
И немога да разбера ,как един доктор може да си позволи да каже подобно нещо.От колко години стана масово цезаровото сечение.Чудно ми е кога успя да си направи подобна статистика.
Дивароми ,нищо лично ,пак ще кажа не искам да влизам в спор ,всеки си има глава на раменето ,но хубаво е и да се замислим  над тези неща.Защото и лекарите се хора и те грешат,особено като се има впредвид ,колко са скъпоплатени услугите им.
По същата логика и ти неможеш да си направиш извода ,че привържениците на природосъобразиня начин на живот ,прибягват до подобни илачи в случай на болка.И защо след като природата ни е надарила с толкова разннообразни билки ,с водата -извор на живота ,която можеш да превърнеш ,наистина в жива.Никога ли не сте се замисляли защо има болести и защо е болката,не мислите ли че може би тогава тялото ни иска дани каже нещо.Но в съвременния динамичен начин на живот ,няма време да се замисляме .Нали ги има докторите , а и според тях човешкия род е обречен да боледува.
Природата е най-големия учител и най-добрия ни лекар.
Естествено ,не мога да подценя някои постижения в съвременната медицина и естесвенно ,ако недай си Боже наистина се наложи да потърсим подобна помощ ,и до съвременната медицина бих опряла.Но пак ще кажа ,че оценявайки ролята на Природата,именно това ще ни предпази или излекува от различните болести.

Хубав ден момичета   bouquet

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 11:40 от samuin

# 329
dyvaromi, welcome back и от мен!  Hug

Ето ти тема "Нормално раждане или секцио" (всъщност, извинявай - неправилен подбор на думите, имам предвид природно.):

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=337253.msg8846776;topicseen#msg8846776

и линк към статиите на bg-mamma  за раждането:

http://bg-mamma.com/articles/index/0/28

Сега, да уточним някои неща.
Първо - не си много права за болката. Най-болезнени са контракциите, но когато започнеш да напъваш и самото излизане на бебето не боли толкова. Виж, ако са ти направили секциото още при появата на първите контракции, наистина са ти спестили голяма мъка.
А и нека не забряваме, че на този етап вече се предлагат упойки при вагинално раждане.

Не помня дали съм споделяла как мина моето раждане - аз влязох в предродилна зала в 9:30, а в 11:30 Светослава вече беше родена. Полежах малко, защото се бях поизморила, а вечера вече се разхождах насам-натам. Иначе не съм против секциото (аз също не обичам болката), но повече ме е страх от всякакви оперативни интервенции, особено с местна упойка. Може би е въпрос на психика. Така че, пожелала съм на момичетата природно раждане, защото от моя гледна точка, това е по-добро.

А и както казваше моят Доктор-от цезарово сецение се раждат щастливи бебета! те не се мъчат да излязат!

Моите уважения към твоя доктор, но подобно изказване ми звучи несериозно. Не виждам връзка между начина, по който се е появило детето на бял свят и това, дали ще е щастливо. Искам да кажа, че ако в момента имаш две щастливи момчета, те са такива, защото мама и тате ги обичат, и щяха да бъдат също толкова щастливи, ако ги беше родила по природен начин. Е, избрала си секцио и след като ти си се почувствала по добре от това, значи за теб това е бил по-добрият избор. Peace

Вярно,че уюта на  детските градини в България тук не ще го срещнеш,но .....ние сме им в държавата,не те в нашата,нали?!

yes

Не е чак толкова зле. Wink Все пак освен недостатъци, тукашните детски градини имат и предимства, не мога да го отрека. В българските може да е по-чисто и децата да спят с пижами на легла, но ги обучават по някаква стара, закостеняла система, останала от комунистическо време. А изнервените лелки как крещят на децата, не е истина! Тук поне са по-мили и се съобразяват с родителите (има си хас, като се има предвид размера на таксите).
Сиска ми се беше оплакала, че не я завиват на обяд и й е студено, но откакто им казах да й дават одеалото, няма проблеми.

А и тя нещо хич не може да се адаптира към градината. Всяка сутрин са големи изпалнения, плач, не ше да ходи такива неща. Дано да го израсте този период защото е цяло мъчение да я водя всяка сутрин насила.

venus1, може би просто Винъс не е толкова общителна и предпочита да си играе самичка (имам такава племенничка)? Или нещо лошо се е случило в детската градна?
Дано скоро да започне да ходи с желание, че иначе е голяма мъка.  Tired
Сиси също има моменти, в които не иска да ходи, но като свършат детските по телевизията си променя решението.  Laughing

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 12:28 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт