Машина за сладолед

• 45 214
  • 142
  •   1
Отговори
# 60
супер оферта значи си е, искам и ааааааааааз Mr. Green

# 61
Да попитам тези, които имат от TCM-ските машини, шумни ли са им, защото сега пускам моята за първи път и доста бръмчи.

# 62
а някъде он-лайн не може ли да се купи такава машинка newsm78че тука ни закриха ТСМ,а в Кауфланд казаха чак на лято Sad

# 63
  • София
Да попитам тези, които имат от TCM-ските машини, шумни ли са им, защото сега пускам моята за първи път и доста бръмчи.
да, шумни са. Wink

# 64
  • София
а някъде он-лайн не може ли да се купи такава машинка newsm78че тука ни закриха ТСМ,а в Кауфланд казаха чак на лято Sad
виж тук, обаче аз им писах преди време сума мейли и никой не благоволи да ми отговори, исках да купя хлебопекарна от тях.
ТУК я имат, само дето в ТСМ-а на Екзарх Йосиф лятото същите бяха по 25 лв. обаче пък тези са много отзивчиви, веднага се обаждат, обясняват.

сега видях, че имат и моята - ето тази, най-изгодна е като цена и можеш да правиш сладолед само в едната каничка, а може и в двете едновременно (като имаме гости Simple Smile).

# 65
  • Варна
да, шумни са. Wink

свиква се, на нас вкъщи не ни е вече толкова шумно  Crazy, а и като опитаме продукцията след това, веднага забравяме за "шума"  Grinning

# 66
  • София
имам половин кутия сметана за торта и май ще се оползотвори в сладолед уикенда. Laughing къде я изнамерихте тази лятна тема? Mr. Green

# 67
  • Варна
няма лято, няма зима  Mr. Green, всеки месец правим сладолед  Mr. Green от две години насам друг сладолед НЕпризнаваме в къщи (от вторник десерта ни е познайте какъв Mr. Green )

# 68
  • София
oх, и ние можем по всеки сезон да го хапваме, но нали уж ще се отслабва. Embarassed а и откакто започнах работа нещо няма време да допълнителни есктри към менюто. Confused

но свеки ще ми е на гости уикенда (а и тя като мен много обича сладичко Simple Smile), та ще си направим. Wink

# 69
Така и не можах да се навия за такава машина, защото не ми стана ясно точно от какви продукти правите сладолед Thinking.
Някой ще ми даде ли жокерче Flutter?

# 70
  • Варна
  Mr. Green жокер:
кисело мляко (цеди се, ние по-цяло нощ сме го оставяли)
сметана (течна)
захар (пудра захар, ще е по-лесно  Mr. Green)
ванилийки
за придобиване на различни варианти допълнително слагаме: какао; плодове( малини, кайсии, пъпеш, праскови, смокини, вишни) замразени или пресни

точните пропорции обаче не ги знам, че много обичам на око да слагам, когато са пред мен продуктите, по-късно ако искаш мога да пиша пак (имам записани вкъщи все пак рецепта, по-която се водя де) Simple Smile

# 71
Анели, напиши ако можеш Laughing. За течна сладкарска сметана говорим, нали? Всичките основни съставки предполагам са задължителни.

# 72
  • Варна
за основата:
6 кисели млека (4,5% масленост)
1 ч.ч. захар (но, понякога можем да сложим и повече, зависи с какви плодове ще допълваме)
1 кутийка течна сладкарска сметана (от най-малките разфасовки на Hopa)
2 ванилийки

Цедим млякото от предната вечер и на сутринта действаме  Mr. Green

От тази смес отделяме половината за да правим какаов сладолед (прибавяме цяло пакетче какао на LaMatina, обичаме по натрапчив вкус на какао   Mr. Green)
Другата половина на сместа я разделяме отново на две - и правим различни плодови сладоледи (предварително пасираме плодовете между 100 и 200  грама, пак слагаме на вкус  Mr. Green 
С нашия окомер, се надявам да съм помогнала  Crazy

# 73
анели, копнах си рецептата и обясненията Hug. Само още нещо - какво количество сладолед излиза долу-горе? Да речем в нормални купички за крем Rolling Eyes.

# 74
  • Варна
амиии снощи го преместяхме между другото  Laughing, машинката събира около 800 гр, а ние с тези продукти я завъртаме 4 пъти  Mr. Green, т.е. около 3 литра и малко повече (слагаме в пластамасови кутии, от "купешките" сладоледи които са по литър ) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт