Сладкиш в чаша само за три минути в микровьлновата печка

• 17 502
  • 123
  •   1
Отговори
# 90
Шани, една дюканка скоро ми каза супер рецепта за кексче в МВ - извинявам се, ако я има в дюканската билиотека, но за мен беше нова и затова ще я напиша и тук:

3 с.л. овесени трици
2 с.л. кисело мляко
1 щипка сода, угасена в млякото
1 яйце
ванилия
подсладител на вкус - аз слагам 1/4 ч.л. течен подсладител Хуксол (може да се сложи и малко степче, хем като есенция)

Бърка се с вилица и в МВ за 2,5 мин - 3 мин - според мощността. Аз го правя за 2,5 мин.

Понякога добавям и малко боровинки за разкош. На мен много ми харесва.

# 91
Този път снимах Sunglasses сладкия вариант.

Добавих в сместа нарязани на по 2 парченца черешки.

# 92
Страхотна идея, направо превъзходна  Hug Браво!
Още довечера ще пробвам  Flutter
Момичета, изчетох ви, повечето от вас имат проблеми с печенето, ако правилно съм разбрала. Според мен, ако всички слагат едно и също в сместа не би трябвало да стане така, но според мен проблема идва от МВ. Аз примерно миналата година топлих вода в МВ за 1 мин. Сега 1,5м за същия резултат. Според мен има значение и от МВ, примерно на мен 4мин на 700вата, за някоя МВ от вашите може да е 3 мин на 600, или пък 5 мин на 500, и т.н.
Затова дори и довечера да не ми се получат, ще се нагаждам към моята МВ. На тези, които не се е получило, не се отказвайте, просто хванете цаката първо на сместа и после на МВ  Wink

# 93
Разбира се, че е то значение дали МВ ти е от 800лв. или от 1600лв. Аз нямах проблем, но все пак трябва се се пробва няколко пъти, докато не ти стане така, както ти харесва.

# 94
Разбира се, че е то значение дали МВ ти е от 800лв. или от 1600лв. Аз нямах проблем, но все пак трябва се се пробва няколко пъти, докато не ти стане така, както ти харесва.
Poli нали имаш впредвид колко вата е МВ,а не левове. Simple Smile

# 95
правих и соленият вариант , много ми хареса,дори дъщерята хапна,а е многооо трудна на ядене. Определено ще го правя пак  bouquet

# 96
  • Варна
Мен ме черпи една приятелка с дюканския вариант,но никак не ми хареса...Тя е много зле в кухнята,май беше набухала много сода,сега като се сетя май на сода имаше вкус...Иначе може и да е сполучлив варианта. Peace

# 97
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, една дюканка скоро ми каза супер рецепта за кексче в МВ - извинявам се, ако я има в дюканската билиотека, но за мен беше нова и затова ще я напиша и тук:

bouquet  bouquet

да, да... мерси много.
Но на мен трици в печиво не ми допадат на стомаха и избягвам да ги приготвям така.
Но пак ти благодаря сърдечно  Heart Eyes

# 98
  • София
правих и соленият вариант , много ми хареса,дори дъщерята хапна,а е многооо трудна на ядене. Определено ще го правя пак  bouquet
Много се радвам, че ви е допаднал соленият вариант, който предложих Hug
Мен ме черпи една приятелка с дюканския вариант,но никак не ми хареса...Тя е много зле в кухнята,май беше набухала много сода,сега като се сетя май на сода имаше вкус...Иначе може и да е сполучлив варианта. Peace
Според мен неуспеха се дължи на "уменията" на приятелката ти, защото аз вчера го правих пак- напълно диетичен, единственото, което не се връзваше с Дюкан беше Нутелата, с която го намазах отгоре Embarassed И в солен, и в сладък вариант- успеха винаги е  Peace Аз вместо сода и на двата вариата слагам бакпулвер- по-вкусно ми е Hug

Ето го сладък вариант, изцяло с трици и есенция лимон. Яйцето е домашно, затова е толкова жълтичък

И пак

# 99
  • с/у ОколоМръсТното
аз малко се поувлякох с мерките и теглилките на соления кекс от Мишле, но става за хапване.
Пък и не е в оригинална, а в пригодена към Дюкан рецепта Wink

# 100
  • София
В момента хапвам разновидност на соления кекс с риба тон и доматена салца. Невероятно вкусен е! Напълно диетичен- само с трици, страхотия!
Аз правя подобен, само че с брашно ръся със сусам отгоре, но и така е чудесен!  chef
Не ми се снима и да качвамс нимки, иначе бих ви го показала и съм сигурна, че ще захапете мониторите Mr. Green

# 101
  • Варна
Еее,ама моля те!Тук има на хора на диета,която не позволява в момента да се ядат такива неща... CrazyНаправо сърцебиене получих(на 90-дневна диета съм  Tired и такива неща мога да хапвам след няколко дни,а монитора вече го захапах).

# 102
  • София
Еее,ама моля те!Тук има на хора на диета,която не позволява в момента да се ядат такива неща... CrazyНаправо сърцебиене получих(на 90-дневна диета съм  Tired и такива неща мога да хапвам след няколко дни,а монитора вече го захапах).
Споко де! Hug Mr. Green
Все пак ще дойдат и добри времена за теб  bouquet Hug

# 103
Ще пробвам още утре  Hug

# 104
Туко що си направих,сега чакам да изстинеее  Heart Eyes

Многго ми хареса,може би защото не бях яла сладко отдавна,но довечера ще го направя на баща ми и ще добавя черешки и шоколад мммм

Мерси за рецептатааа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 14:26 от sunshinebg

Общи условия

Активация на акаунт