98 Американска Пролет моя, моя бяла пролет

• 14 069
  • 310
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за споделения опит. Ако се сетите за още клаузи от договорите си, пишете!

10к, защото е Ню Йорк Сити.  Cry В нашия град е по-евтино, но аз заради работата предпочитам да ми е в НЙ, щото разкарването е голямо. Нямам застраховка за ортодонт.

А договорът с докторката не е за финансиране, а за лечение. Тоест ти се подписваш, че ще й платиш, пък ти си знаеш как. В него е вграден план без лихви, за ваша информация: 500 и малко за снимки + отливка; 2700 даун, останалото на по 375 на месец. В тоя план има ритейнър за зъбите и 6 месеца пост грижа (недефинирана).

Мен ме тормози, че договорчето е блудкаво като дефиниция и има разни, които те поставят в тотален disadvantage да им плащаш независимо от броя посещения. Пък 500 за да ме прехвърли на друг доктор за какво?!?

Тандурка, сподели какво са ти предложили.

# 226
Hear, дори за НЙС ми се струва много цената. Миз те е питала дали си проверила какво предлагат и други зъболекари.
Мога да ти препоръчам един на 34-та и 5-то, ако те устройва мястото.

# 227
Hear, дори за НЙС ми се струва много цената. Миз те е питала дали си проверила какво предлагат и други зъболекари.
Мога да ти препоръчам един на 34-та и 5-то, ако те устройва мястото.

Била съм на още един в Кънектикът, както казах. Ортодонт или зъболекар можеш да препоръчаш? Ако е ортодонт, давай насам, мястото е идеално!  Hug

# 228
  • usa
хиър, горещо препоръчвам да обиколиш поне 4-5 ортодонта преди да избереш! вариациите в цената най-вероятно няма да са големи, но поне този 3 страници договор може да спестиш. и нямаш ли вариант за по-добра зъбна застраховка, която включва ортодонтски услуги? това може да ти спести ъп то 50% от цената, струва си дори да се наложи да отложиш лечението за догодина.

$500 за прехвърляне най-вероятно е в случай, че на теб ти се наложи да се преместиш при друг ортодонтист. лечението трае минимум 18 месеца, обикновено повече,.това е дълъг период, нищо чудно докато приключиш  да ти се наложи да се преместиш да живееш в другия край на страната.

нашият ортодонтист предоставя два ритейнъра и доживотни безплатни ортодонтски прегледи и проследяване. поне на силвия искахме да направим справка по един въпрос повече от година след нейното лечение, почти две, изобщо не е ставало и дума да му плащаме каквото и да било... нещо не ми се струва много читава тази дама. посети няколко други.

# 229
Ох разбирам я Хиър, ако трябва да ходи на друг ортодонтис.
То са наново снимки, прегледи и най- вече време. Разпитай ги по телефона и да ти дадат някакъв естимейт. Поне горе- долу да се ориентираш дали плащаш реална цена. Бай дъ уей то за тези $375 на месец можеш да вземеш дентал застраховка, ако имате такъв опшън.

# 230
да отложиш лечението за догодина.

Тц, не мога, че имам корони за смяна и здравето на зъбите отдолу е застрашено. Глупаво е, че не почнах по-рано да се интересувам по-въпроса. Ще ида на още 1-2, може да питам директно колко по-малко могат да ми предложат.

Ванхорн, аз имам и снимките, и отливка, малко старички, но стават за да ми кажат колко предлагат. Ще ги помъкна с мен, това не е проблем. Честно казано, не съм ентусиазирана от идеята да си търся дентал застраховка самостоятелно. В мойта уста са творили най-невежите и жестоки училищни зъболекари, а след това най-меркантилните частници на прехода, та не вярвам някой да се навие да ми даде застраховка, която да ми излезе по-евтино от тия 10к.

# 231
Хиър аз съм късметлийка, защото имам роднини зъболекари и никога не ме е пипал непознат, та дори тия училищните бяха предупредени от нашите.

Тогава ги разпитай тук и там и давай смело. Важно нещо са зъбите. Успех.

# 232
привет на всички
момичета,влизам от време на време да ви чета,надявам се да не Ви обидя с това  Peace
затова реших да се представя легално,а не само "wiwian, и ? Гости преглежда(т) тази тема"
 Peace

# 233
брекетите в разли4ните щати струват разли4но, разликата може да е между 5-6 хиляди от щат до щат.

Тук ориентирова4но(не знам колко е ъп то дейт инфото) има цени по щат и калкулатор за сравнение:
http://www.archwired.com/HowMuchDoBracesCost.htm
калкулатора:
http://www.bracesinfo.com/dentalcosts/

и аз губя време по форума, но не  както, когато ЕйДж беше бебе, сега нямам толкова време за убиване.

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 07:57 от benson10

# 234
Здравейте, влизам в темата без да съм се представила,но изкам да кажа на Hear да погледне инфо и за Invisalign,консултирай се и със зъболекар,защотото не всички пациенти са добри кандидати за тях, но ако си, те са за предпочитане пред брекетите (да кажа и аз че 10К е много за брекети)

# 235
Бенс, мерси! Според тоя калкулатор аз направо евтино минавам. Shocked

bug_lady, ортодонтката ми поставя инвизалайн, но не са за мен. Даже май и керамичните брекети не са за мен.  Sad

# 236
Хиър, питах приятел с брекети - казва, че 10К е двойно почти. Освен това твърди, че програмата била за 36 месеца обикновено.. Дано не съм те объркала допълнително.

# 237
Клеър, аз бих си взела най-скъпия позволим (Д60), макар че и той е без моторче. Внимавайте, когато купувате обективи да имат следните букви в името - AF - S, защото другите фокусират само ръчно с Д60 или Д40.
Откровеното ми мнение обаче е, че ако не се инвестира в хубав обектив, по-добре да не купувате дСЛР, качеството ще е като от турбосапунер.
ела във фототемата за повече съвети от другите момичета

# 238
Клеър, аз бих си взела най-скъпия позволим (Д60), макар че и той е без моторче. Внимавайте, когато купувате обективи да имат следните букви в името - AF - S, защото другите фокусират само ръчно с Д60 или Д40.
Откровеното ми мнение обаче е, че ако не се инвестира в хубав обектив, по-добре да не купувате дСЛР, качеството ще е като от турбосапунер.
ела във фототемата за повече съвети от другите момичета

Благодаря ти, ще подосаждам там  Blush

# 239
Хиър, и аз да кажа, че $10К за традиционните бракети е доста. Не ми харесва и това, че "прехвърлянето" при друг ортодонтист е включено предварително. Това е защото хората се местят от един град в друг най-вече.  Цената много зависи не само от град, но и от индив. ортодонтист. И аз като другите бих посъветвала да говориш с поне 3-4 различни ортодонтисти, и то не само заради цените.  Потърси препоръки, ако е възможно.  Разбери каква част от практиката е посветена на възрастни. 

Около мене, традиционните бракети варират между $4К-$8К. Лечението може да трае от 9 месеца до 24 +, зависи от случая.  Проучи още нещо, което се нарича accelarated лечение: комбинация между операция и бракети (след майнър операция, зъбите се "придвижват" по-бързо).  Може да си кандидат, може не.  Успех ти желая! Важно е, че си взела решение.

Общи условия

Активация на акаунт