98 Американска Пролет моя, моя бяла пролет

• 14 390
  • 310
  •   1
Отговори
# 210
Пикси, утре ще им звънна да питам, как и за колко става абонамент за чужбина и ще ти кажа, че и аз се интересувам. Ще проверя и за Н. Джиографик Кидс на български.

Друго, което ми харесва от пазаренето в България е, че е местно производство. Това че в САЩ не можеш да намериш нищо местно произведено много ме дразни. То затова и качеството е паднало - ниска цена на труда+нискокачествени материали=ниска цена на стоката, водещо до често подменяне, водещо до потребителите да купуват повече, водещо до увеличени обороти и печалби за въпросните компании. Не че не съм купувала, ама осъзнаването на всичко това много ме ядоса. А пък китайските стоки в България с какво качество саааа  ooooh!, в УСА лошите са направо екстра.

# 211
има някои неща, които са USA призводство, например American Apparel за обикновени т-шърти са добри. В4ера купих детски хавлия местно Остинско производство, за скормните  $30, а не е кой знае какво като ка4ество по-добра от икейската ни за $7.99.  Доста може да се оскъпи, ако се произвежда от-до тук. Абе жертви сме  и това е - за една и съща сума или имаме по-малко, но "ве4ни" дрехи или коли4ество, за сметка на ка4ество  Simple Smile

за китайското производство знам, 4е имат разли4но ка4ество на една и съща стока. както и преди години един господин ми обясни, 4е има зна4ение дали е правено за изто4на европа, америка или китай(ставаше на въпрос за кафе).

за лиска - някъде 4етох, 4е ли4но е поискала да я баннат от форума.

# 212

Уау, това от липса на самоконтрол ли? Grinning

# 213
  • usa

добра идея. може би трябва да взема да я консидервам и аз  newsm78. толкоз време хабя тук в безмислени спорове вече години наред  ooooh!...

# 214

добра идея. може би трябва да взема да я консидервам и аз  newsm78. толкоз време хабя тук в безмислени спорове вече години наред  ooooh!...
Тя добра идеята, но да вземеш да пратиш някое и-мейлче преди това, че къде ще те издирвам после?!

# 215
  • Чикаго / София
И аз се усещам, че много време хабя във форума. Затова напоследък гледам да влизам и пиша все по-рядко. Даже около преместването ни имах 3-4 дни в които въобще не съм си пускала компютъра и се чувствах много добре. Дори имах време да легна на дивана, да погледам ТВ, да прочета нещо. 

Но все пак не мога и да се откажа съвсем от форума, вторият ми дом е вече 6та година. Simple Smile Така съм свикнала с него, че ако не ми стои отворен на десктопа, усещам веднага, че нещо ми липсва. Но определено все по-малко време прекарвам в него и все по-рядко пиша.

Жалко за Лиска, харесваше ми!

И аз имам дрехи които си нося по 6-7 и повче години. Не са мръднали и много си ги харесвам. 

Моите момичета все още си нямат любими герои, всъщност имат МакКуин Светкавицата! Laughing

Лека вечер на всички!

# 216
Бре ,не я знам коя е Лиска ,не излизам от този подраздел на форума(и отчетните от дъжд на вятър),всичко друго извън тук  просто не ме вълнува ,най-малко пък да ходя и да споря с някой си за нещо във анонимното интернет пространство. Май и това ме спасява де,аз и без това съм тук на приливи и отливи според зависи така че не мисля че се самозастрашавам .
----
Наистина е страхотно да имаш собствен абонамент някъде от май..та си .Няма такава радост като ти пристигне вестничето!

# 217
Привет,

Имам въпрос към фотографките :

Каква е разликата между Никон Д40 и Д60 ? Колебаем се какъв апарат да си вземем, искам да е нещо хубаво. Д40 го гледахме за 449.99, а Д60 за 599.99? Приемам всякакви съвети, било то и за други марки и модели. Почти нищо не разбирам  Blush .Търси се нещо за около $500, максимум $600.

Днес ми е тройно критичен ден  Rolling Eyes . В рамките на 1 час, ни треснаха 3 земетресения, в резултат на което решихме да излезнем от нас, но пък колата ми на няколко пъти беше неуправляема по неясни причини, сега пък алармата писка и тя не знае защо  ooooh!

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 21:47 от Clairette

# 218
Лиска си е добре, не пише от декември 2008. Много хубаво направи даже..

Клеъриетте  Simple Smile , добре ли сте?!

# 219
Clairette, бюджета за боди + обективи ли е или само за боди?
Какво искаш да снимаш? (От това повече зависи избора на обективи, не на боди, но все пак...)
И Д40 и Д60 нямат собствен мотор. Аз не бих си купила такова боди... защото апетитът идва с яденето.  Mr. Green Д200 на втора ръка би бил моя избор, но има хора, които не купуват такава техника. Аз нямам проблем с това, гледаш да не е от професионалист и на колко щракания е.
Не ти давам много полезно за теб инфо сигурно...  Blush
Никон пристрастена съм и не мога да ти дам съвет за други марки, но ако питаш във фото темата, ще те упътят повече. Агентката и Вики да кажат и те.

# 220
Ева, добре сме  Laughing , надявам се да се е приключило за днес. Друсна ни още няколко пъти, тук по принцип няма земетресения, но глупаците копаят за газ и явно разместват нещо ( епицентъра е точно под нас). Есента пак ни тресе здраво  newsm43 .

Кюбит, мерси за съветите. И аз четох същото, че Д40 няма мотор, но останах с впечатлението, че Д60 има. Искаме да го вземем на изплащане, така че втора ръка май не е вариант в случая. Ще чакам още мнения  Wink .

# 221
А аз искам да питам дали някой е водил преговори с ортодонт/зъболекар? Имам нужда от брекети и зъболекарката ми сервира договор от 3 странички за $10к за 18 месеца. В него са написани смущаващи неща, от сорта на "10К за 18 месеца. Ако приключим по-рано,  ни дължите пари докрай. Ако не приключим, пак ни дължите пари докато свършим" и "ако искате да се преместите при друг ортодонт, ще има такса от $500".  newsm78 Та издирвам съвети за пазарене с нея.

# 222
А аз искам да питам дали някой е водил преговори с ортодонт/зъболекар? Имам нужда от брекети и зъболекарката ми сервира договор от 3 странички за $10к за 18 месеца. В него са написани смущаващи неща, от сорта на "10К за 18 месеца. Ако приключим по-рано,  ни дължите пари докрай. Ако не приключим, пак ни дължите пари докато свършим" и "ако искате да се преместите при друг ортодонт, ще има такса от $500".  newsm78 Та издирвам съвети за пазарене с нея.

Аз може да кажа сега голяма глупост, защото още не съм ходила ( другата седмица ще ходя), но защо подписваш договор със зъболекарката? Защо не си теглиш просто заем от банка или с кредитка или нещо такова? Имат специални условия в банките за шини, аз питах, защото и на мен за това ще ми трябва.  newsm78

# 223

Мале Хиърче, аз ли не съм в час или наистина това са много пари. На дъщеря ми бяха покрити от иншуранса ми, но принципно са около $4500.

Моя позната направи това, което казва Тандури. Поне избягваш всичките тези уловки в договора и ще можеш да избираш.

# 224
  • usa
ти предполагам, че си проверила поне няколко ортодонта какво предлагат? застраховката ти колко покрива? честно казано 10к ми се струва доста солено, поне за цените по нашия край(за албена ни поискаха около 4к, но при нея нямаше нужда от сериозни корекции) и 18 месеца кратък срок за оправяне на зъби на възрастен човек. иначе сумата наистина е за процедурата, а не за времето, което ще трае лечението. на нас не са ни искали неустойка в случай, че се преместим при друг ортодонт. даде ни 10% отстъпка ако платим цялата сума накуп, но ако трябва да снесете 10к... Thinking. много сериозно при вас положението, нашият договор беше една страничка и предимно описание какво включва сумата и описание на различните варианти на плащане... казах си направо, че първоначалната сума е голяма за нас и не може ли малко да я намалим, човекът се почеса, почеса и смъкна $250 в името на старата ни дружба, но му бяхме за втори път клиенти.

редактирах цената. съпругът ме поправи, че не било 3к, а четири, явно съм забравила.

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 02:19 от миз

Общи условия

Активация на акаунт