МАРТенското бебе вече е голямо, и си гука мила мамо!

• 10 848
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от нас... Hug
Докато се завъртя и има толкова за четене.
Темичката е супер..с тия готини слончета и особенно със снимчиците на малките ни съкровища  Heart Eyes
Добре дошли на новите мами. Винаги приемаме нови попълнения  Hug Hug Hug
Ние сме добре.  Това нощно хранене не може да се отучи, но на мен не ми тежи. То детето е толкова кротко. Плаче от време на време и за това бих ставала заради хранене през ноща. Пу пу пу, все така кротка да е мамината кротушка.
Да ви се оплача от памперсите. Днес сменям два пъти заради пропускане. Не знам памперсите ли са гадни, аз ли не ги слагам добре или вече трябва да минем на друг размер. В момента ползвам Слееп енд Плей на Памперс. Имахме до скоро и на Пуфис, които не пропускаха. Днес ще купуваме и се чуда кои да взема. Зная, че го обсъждахме скоро това, но ще се радвам на прпоръки. И дали трябва да сменим размера вече, макър че Али е слабичко дете и не е повече от 4200. Мислех да взема от жълтите на Памперс..Има ли недоволни от тях???? И има ли Либеро и Хиджис в Коуфленд че не съм обръщала внимание?????
Да си похваля гарджето още веднъж...заспива почти винаги сама, да не кажа винаги. Вече не спи в нейното креватче и го ползваме за украшение и поставяне на разни неща там  Mr. Green. Спи при нас. Слагам я до мен, допирам тялото си до нейното и главичката ми до нейната и й Шъъът-кам или й пея и тя заспива..понякога от раз...но по често по-трудничко. Вече много рядко я държим и люшкаме на ръце. Много ми е готино като се гушнем тримата и тя заспива до мен.
Инаме вече дори и умалели дрешки...едни ритани и едно боди. Скоро ще пазаруваме и минаваме на следващ размер.  newsm53
Зеленко, благодаря, че винаги ми отговаряш, дори и на глупави въпроси и по този начин ме успокояваш  Hug Hug Hug
Аааа да, сетих се, че бях забравила какво щях да питам.
Ходите ли в бебетата на пазар в големи супермаркети или големи магазини от рода на Джъмбо. . Мен още ме е страх да я водя по такива места, мъкър че НЕ влизането с нея ми създава неудобства. Единият от двама ни стои с нея в колата а другия пазарува. Не ми се ще обаче още да я излагам на дишането на такъв въздух от толкова хора. Не за друго, а заради пролетните вируси и грипове, а още ме е страх от това тя да се разболее от нещо..не че другите мами не ги е страх де..
Току що Кико ми се обади във връзка с памперсите за което и вас ви патах по нагоре. Питал при едни негови клиенти, които се занимават с разпространение на лекарства и подобни  и там са му казали да избягваме купуването на памперси от Кауфленд, защото не се знаело какво производство са. Да купуваме от Билла и по възможност каквито и да са памперсите да са произведени в Израел..там ги правели най-качествено.
Айде че стана дълго и ето малко снимки от нашата баня....http://www.snimka.bg/album.php?album_id=367068&pid=12092432
Хубава вечер  Hug

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 17:05 от kikoimery

# 121
Nani, и ние сме на розов Хипп, малкия много го харесва, и ние имаме все още 6 хранения...така че това което пише на опаковката не трябва да те тревожи, а пък и все пак таблицата е ориентировъчна.Това за повръщането на фонтан, най-вероятно е от смяната на млякото, според мен ще се оправи. Peace
Злате, не знаех това за безплодието Shocked.И аз няма да давам, прочетох доста инфо.А иначе този зимафлуор, против кариеси ли се дава, не разбрах  newsm78

# 122
  • Стара Загора
А иначе този зимафлуор, против кариеси ли се дава, не разбрах  newsm78
Дам. Абсолютно против кариеси ама нека си в семейството развалени зъби пък чакай ти зимафлуора да ти предпази зъбите на детето!

# 123
  • варна
добре дошли на новите мами Hug
ние нощното хранене понякога го пропускаме понякога не но не ми тежи да ставам нощем
за гладенето го мразя от всичката домашна работа най много но и аз гладя чорапите
аз с бебето влизам на всякъде ако минава количката
лека вечер Hug

днес сме много лоши и само се сърдим и пла4ем

# 124
Как сте мами!!!
Скоро не съм писала,дори не съм и чела/не остава време/  Embarassed затова се извинявам ако сте га обсъждали вече -беба от 5 дни не е акала  Sad В чудо се виждам вече - термометри,сапуни,какво ли не и пъхнахме  в дупета не ще  Sad И постянно приплаква и се мъчи милата,какво да я правя вече давайте съвет  ooooh!

# 125
/БЕЛЛА ок,ама по колко мл даваш???

# 126
само да ви кажа че ние сме на Фризолак- и съм много доволна за сега=не повръщаме и вече нямаме нощно хранене като заспи в 22ч=и се събужда в 5ч сутринта мисля че за сега е добре.С памперси Пуфис сме и съм доволна- хапва по 120 мл= на хранене!
Та това за сега мак ще пиша а сега се връщам да чета назад

# 127
  • София
Добър ден мами!/и аз пиш атихо като tedsan,че тати и бебе спят тихои кротко smile3524 Sleeping/
Добре дошли на новите мами welcome Hug Hug Hug
Днес ни свърши Фризовом-а и взехме розов ХИП,ама при първото и второто хранене повърна на фонтан.При вас при смяна на млякото имали такава реакция?????? А също на кутията пише втория месец храненията да са 5 по 145мл готова смес,ами ние като сме на 6 хранения как да процедирам ако писне,че е гладен страх ме е да не го прехраня?????????????
За зимафлуора трябва да питам,че педи нищо не ми е казала newsm78
ВОДА пие по 180-200мл на ден,но сигурно защото вече е предимно на АМ/за съжаление Confused/
Ох мразя да гладя,ама няма начин smile3511.БЕЛЛА и аз гладя чорапи,не си самичка Rage
  chefДнес ще пека рибка/на грил тиган/  chef
 newsm78Леле само ако знаех,че мога си правя кичури,до сега охоооо 100пъти да си бях направила smile3511.Аз обичам често да си променям прическата Mr. Green

Ние също бяхме така първия път, оказа се просто, че не съм разбила млякото като хората. Тъй като приготвянето на Хипа е отвратително затова се отказах от него. То е едно кипване на вода, охлаждане на част от водата, то е разбиване, то е доливане....В момента пък съм на него поради простата причина, че ми изостана една кутия, но го редувам с Фризолак, защото просто ме мързи да го приготвям. Иначе ако е приготвено както трябва, нямаме проблеми, не повръща. Давам й според дозировката 130+4 лъжички. Храня я на 3, 3 и половина часа. Понякога изкарваме и 4 часа, но рядко.

Чорапи не гладя Simple Smile

Мери, аз също не съм доволна от Слийп енд Плей, и при нас пропускат. Вземи си обикновени на Памперс, ако държиш да са тази марка. Иначе досега не съм чула нищо лошо за Либеро и аз не мога да се оплача от тях.

Храненето в 5 вече го пропускаме като я взимам при нас в леглото и така спи до 7, 7 и 30. За мой късмет. иначе в 5 ме буди с плач, но не е будна.

# 128
Привет от Русе!
Ей, колко много сте изписали. Добре дошли на новите мами   bouquet
Честито на всички, които са имали поводи и аз съм ги изпуснала.
Честито и на МисисТ. за принцеската   bouquet
В Плевен и Русе времето беше супер и по цели дни обикаляме насам-натам. А сега да ви се оплача. На 30ти април, преди да тръгнем бяхме на консултация и лекарката я изкара, че не е наддала хич. После сестрата пипна кантара и излезе, че е наддала 200гр., което казаха, че не било добре и ми казаха да давам и от двете гърди на всяко хранене и да дохранвам с Аптамил комфорт. Да, но аз не бях взела нито стерилизатор, нито шишета и така засега не дохранвам. Кърмя я от 40мин. до час и другата седмица като се приберем, ще я водим, да я претеглят. Дано е наддала, ако не е почвам и аз АМ. А на см е станала 58. Пентаксима, пътуването, както и смяната на обстановката и понесоха добре.
Хайде засега чао  Hug

# 129
момичета бях ви пуснала снимки но много от вас казаха че не могат да ги видят защото са във facebook така че сега ги сложих в общия албум да ги видите! има и снимки от погачата на малката където е с много хубава рокля,пък и много от вас не са ме виждали как изглеждам!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=12093903

само да ви кажа че имам да свалям още няколко килограма 3-4 но те не ми личат=добре съм си и така

# 130
Ами тъй като 145 мл.на него не му стигат му правя по 155-160 мл. с 4 лъжички и половина. Peace
Глафира, на мен ми е много лесно приготвянето на Хиппа-просто стоплям малко повечко водата(с термоканата около минута и половина)слагам млякото в шишето, доливам малко водичка, затварям и друсам. LaughingСлед това доливам до нужното отделение и пак друсам.Млякото трябва да изглежда гъсто и да има мехурчета.Малкия го яде много.
Аз пък да ви кажа какъв проблем си докарах с новата опаковка на Хипп от 800 гр. ooooh!Оказало се че била нова формула, самото съдържание като съставки е променено, както и препоръчителните дози за бебетата.Млякото е Хипп Плюс и аз в продължение на една седмица че и отгоре съм му давала(естествено, без да знам че има някаква разлика, в Хипп 1 която е)и сега Радо е запечен.Снощи за пореден път го изаках с термометъра и мисля че вече нещата почват да се нормализират.Дано вече нямаме проблеми, че иначе пак ще има смяна на млякото, и ако има ще взема Селия 1.Казват че децата които имат запек, трябва да ядат мляко с пробиотици-Хипп, Селия, Лактана Био или Нан Сензитив.Разбира се и Фризовома.

# 131
  • Варна
За няколко часа какво направихте вие  ooooh!  нямате изчитане
Да се похваля днес бяхме на първа консултация нали сме на 1 месец - качили сме 850 грама и сме с 4 см по високи  Mr. Green  Вики се държа ненормално добре в кабинета, не само че не се разрева докато я събличаха и мериха ами и няколко пъти се усмихна на педито, че тя даже я разцелува по белите баджачки  Crazy  Похвалиха ни много, сложиха ни хепатитната ваксина и тя плака само докато я боцнаха после спря и си кротува докато я облекат.  Mr. Green  Абе дете мечта. После се разходихме още 4 часа и тя спа а в момента все още е в количката в коридора и спи. Не мога да повярвам.  Crazy
Добре дошли на новите мами, вие днес като че ли сте се наговорили  Hug  При нас е весело  Hug
Иначе и Вики си смуче юмруците като я боли корема. Коликите ни са от най жестоките и с нищо не минават - няма звуци, няма инфаколи, няма нищо - да живее сешоара, малко я успокоява, но за малко.
И един доста обсъждан май въпрос, но аз пак да се посъветвам с вас - искам да слагам пентаксим другия месец, но педи каза че няма смисъл и ме разубеждава. Аз не се давам ,но кажете и вие - по добре ли е да сложа нея,все пак има и за менингит. Вие какво слагахте и доволни ли сте?

# 132
Здравейте, мамчета  Grinning

Да се разпишем в новата темичка и ние  Grinning
Толкова много имам да наваксвам, че не е истина  Crazy

Ние си изкарахме страхотно всичките почивни дни. За жалост ми се скапа фотото и последните дни нищо не съм снимала  Tired

Аз вече лудвам с моята лигла  Crazy Иска постоянно да я гушкам и люшкам. В шезлонга не може да изтрае и 5мин. На активната гимнастика последните няколко дни обръща малко повече внимание и ми оставя 10-15мин да сложа поне една бърза манджа  ooooh!
Установих, че последно време спи много добре в кошницата за кола, като я люшкам. Така заспива и сама от време на време /пу-пу/
Та сега издирвам в Продавалника люлка  Crazy Мъж ми вече ще лудне от покупки за бебето, но много се надявам в такава люлка да спи без проблем и да стои поне по малко будна, зада мога да свърша поне основните неща.
Знам, че някои от вас си взеха такива на Фишер Прайз и май бяха доволни. Но нещо чета, че много бързо им свършвали батериите  Rolling Eyes

Само дето при нас коликите не минават и това си е  Tired Пръцкаме и тръцкаме на поразия  Rolling Eyes Има ли от бебетата към края на 2-и мес и 3-и, които имате още колики  Rolling Eyes И как спряха - започнаха да намаляват постепенно или спират изведнъж  Rolling Eyes

Дессисс, аз определено бих сложила Пентаксима  Peace Основно точно заради менингитната компонента  Peace Ние понесохме супер първия Пентаксим  Grinning Нямаше нито подуване, нито червено, нито нищо. Дано да е така и с другите  Praynig

Хубава вечер от нас  Hug

# 133
Белла на нас фризовом въобще не помага.dilein нашата докторка не дава да я държим толкова време /на два дена/ без да е акала, ти консултира ли се с твойто педи. Аз давам и Лактулоза Мип ама и това вече не ни действа, а с тоя запек е много, много гадно и сапун съм пробвала и термометър- това ми е болна тема. А мойта девойка хапва само по 90 гр. и повече неиска бута шишето , върти се ,сърди се. А през ноща си ставаме поне по два пъти #Crazy

# 134
на нас ни изписаха тетраксим  newsm78, а доколкото знам пет валентната е по хубава. Слънце това за зъбките , за флуора си е точно така, всичко е ген, синчето още на 6 години имаше поне 5 пломби и сега си вади зъбите с пломбите Laughing

Общи условия

Активация на акаунт