Автоимунен тиреоидит на Хашимото (7)

• 93 041
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Момичета, благодаря ви, че обсъдихте моето кръвно. Аз всъщност така си открих Хашимотото - имах високо кръвно и търсех причината. Но тогава беше от сорта на 160/100 - това ми беше рекорда. А сега само долната граница висока. Разбира се, смятам да го проследя известно време. Иначе на лекарите им е най-лесно да ми бутнат поредното лекарство. Аз пих няколко месеца лекарства за кръвно, но, слава богу, като ми се нормализира хормона, ги спрях.
Брей, каква институция сме станали - хората като ни четат и си откриват болести!
Мързел, пожелавам ти да не се присъединяваш към нашите редици.

# 76

Брей, каква институция сме станали - хората като ни четат и си откриват болести!
Мързел, пожелавам ти да не се присъединяваш към нашите редици.

Дано  Praynig
Преди време обаче ми беше поставена грешна диагноза-голям ад беше,та вече парен каша духа-първо търся в нета-след това на доктор.Така още преди да са ми готови изследванията  преди 2 години открих какъв хепатит имам-слава Богу беше А и го изкарах леко.
Аз проблеми с кръвното нямам-но,имам ускорен пулс от време на време,но да не ви  досаждам повече.

# 77
Попаднах на много интересна статия за нас
На руски обаче -от години не сред най-познатите езици. Така че, зверете се сега сами Joy пък ако е много неясно, ще превеждаме. Поне някои неща, че е доста голяма. Ама утре или вдругиден Wink

Мързел, Рepvaneva, че аз сама си поставих диагнозата преди 7 г. Докторята като почнаха едни изследвания, едни хапове да предписват... Добре, че аз си се досетих какво може да е. Иначе кой знае докога още щяха да ме лашкат по кабинети и тровят с какво ли не. И да ме психясат съвсем или уморят направо. пък ей ме нА, още мърдам, макар и с 20 килца отгоре Mr. Green

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 00:10 от птица

# 78
Добро утро друзья  Laughing

Птица, започнах да чета, ама нещо съм позабравила руския и на места не разбирам за какво става въпрос  Tired май ще чакам да се смилиш над нас и да преведеш, макар и утри или вдруги ден  Praynig

Ох, тия нашите доктори, рядко се срещат добри специалисти.

Сега ме извинете, ще пия две глътки кафе. По това време ми е най-добре, защото децата още спят и е едно такова тихо и спокойно, не е истина  Joy

# 79
  • София
Добро утро! И аз най-обичам сутрин на саме с кафето...да не ми мърдат домашните Simple Smile Като ви чета, май и майка ми е за ендокринолог,все е с високо кръвно и лекарства не й действат.От Пирогов идват сложат инжекция и кажат -ами ходете при личната. На платени  кардиолози ходи и пак е с високо. Но, хормоните са й наред/по мое настояване ги направи/,дали е необходимо ехограф тогава?Може ли да има хашимото и да са наред хормоните?Не знам вече къде да я водя.... 
 Сега и аз ще се пробвам с руския да видя как съм го учила едно време......??? Simple Smile Simple Smile

# 80
Може ли да има хашимото и да са наред хормоните?Не знам вече къде да я водя.... 
 Сега и аз ще се пробвам с руския да видя как съм го учила едно време......??? Simple Smile Simple Smile
Може да са  в норма хормоните и да има хашимото. При мен е така, от няколко години стойностите ми  са все в нормата, антителата също. Хашимото си е с мен, но просто не ми създава проблеми .....ЗА СЕГА.

# 81
но днес отидох в една лаборатория и там ми казаха,че правят само ТСХ и Т3,Т4-ако тук резултатите дадели отклонение тогава се правили допълнителни изследвания-та въпроса ми е-ако имам хашимото дали ще може да се открие само с тези  newsm78
На мен също ми пуснаха ТСХ и фТ4 първия път и след като видя стойностите им,ендокринолога ме изпрати да изследвам и антителата.

# 82
  • София
Добро утро   bouquet
птица, благодаря за статията аз с руския съм скарана и я преведох в Интернет на преводач, общо взето разбрах 40%  Laughing, но ще я мъча до 100%...
Аз да ви се похваля оправих си зъбките и сега съм с чисто нови пломби и никакви кариеси и подобни неща.
В петък ще правя контрола на антителата, защото вливан имуновени и сега ще дойде момента на истината да видим това чудо дали е подействало при мен.  newsm78
Аз проблеми с кръвното нямам, но нещо задържам вода и сериозно ще мина на диета, че покрай празниците качих 2килограма  Sad. Направо ми писна вече с тия килограми  #2gunfire

# 83
Може да са  в норма хормоните и да има хашимото. При мен е така, от няколко години стойностите ми  са все в нормата, антителата също. Хашимото си е с мен, но просто не ми създава проблеми .....ЗА СЕГА

е това нещо не го разбрах, как може антителата да са в норма и да имаш Хаши  newsm78

# 84
Привет!

Започвам да ви пускам по малко статията, макар че е доста голяма и по-нататък надали ще превеждам всичко.
Доста от нещата си ги знаем, но всичко е много добре обяснено, просто съм възхитена.
Темата на статията е за щитовидната жлеза и теглото, но се дава много подлобна и интересна информация.

Преводчето е грубичко, така че ако има грешки и изкелифренчени фрази, ще прощавате.

Хормоните на щитовидното жлеза и теглото

Щит. жлеза на жените е различна от мъжката

При жените се срещат 8-20 пъти по често различни нарушения на работата на щит. жлеза, отколкото при мъжете на същата възраст. Напр. При жените 25 пъти по-често се срещат тиреоидитът – група заболявания на автоимунната система на щитовидната жлеза. С възрастта случаите на заболяване се увеличават и при двата пола, но при жените нараства многократно повече в периода 40-65 г. Съществуват няколко вида тиреоидити  - вирусен, бактериален, токсичен, следродилен, като всички те предизвикват образуване на антитела, отстраняващи тъканта на жлезата (микрозомални антитела) или антитела, отстраняващи самия хормон (тиреоглобулинови антитела)

Тези антитела действат подобно на парченце глина, полепнало към ключа и пречещо му да проникне в ключалката; те не позволяват на хормоните да работят в пълна сила, затова при вас се развиват симптоми на влошаване на работата на жлезата. Много често увеличаване на антителата на щитовидната жлеза става още преди мозъкът да произведе необходимото количество хормон, стимулиращ работата на жлезата,  за уравновесяване на разрушителното им въздействие върху нея. Това означава, че жената може да изпитва симптоми, характерни за болестите на жлезата, в продължение на месеци или дори години преди още нивото на ТСХ (ГРЩ) да започне да се повишава.

Особено високо ниво на антителата на щитовидната жлеза може да се наблюдава при жените, борещи се с наднормено тегло, и това влошава способността на жлезата да регулира нормално метаболитните процеси в слетките на мускулните и мастни тъкани. При тези процеси се отделя енергията, необходима за поддържане на жизнената дейност, върху тях много силно се отразява нарушаването на хормоналния баланс и функциониране на щитовидната жлеза, която също така влияе и върху нормалния растеж и възстановяване на мускулите. Увеличаването на теглото, съчетано с болки в муск. – миалгия – това са предупредителни симптоми, възникващи много преди нивото на ТСХ (ГРЩ) да се увеличи. Напр., при  жени, страдащи от фибромиалгия, винаги се появява анормално високо ниво на антителата на щитовидната жлеза. .... норвежки учени ... при мъжете няма оплаквания... Учените отбелязват, че при оценяване на състоянието на женататрябва да се обръща повече внимание на анормалното ниво на антителата на щитовидната жлеза, отколкота на функционирането й като цяло. Това потвърждава правилността на отдавна наложилото се мнение, че при жените, имащи проблеми с резки промени в настроението, болки, излишно тегло, е необходимо да се проверява дали нивото на ТСХ (ГРЩ) е в норма.

Дори нивото на антителата да е в норма, едно леко нарушение на хормоналния баланс на щитовидната жлеза може да доведе до излишни кг., дори много преди да можем да говорим за ТСХ (ГРЩ). Затова жените се объркват, когато докторът им обяснява, че проблемът с излишните кг не е свързан с щитовидната жлеза. Много от вас са чели, че хипотиеоидизмът може да провокира увеличаването на кг. Но дали знаете, че хипотиреоидизмът дори в ранен стадий може да стане причина за излишните кг? Причина за това е, че се изостря чувството за глад и се увеличава количеството приемана храна. Това продължава до момента, докато излишъкът хормони не доведе до токсично състояние, при което става загуба на тегло. Когато основните показатели на хормоните на щитовидната жлеза влизат в норма, вие се чувствате още по- обезкуражени и неудачници, тъй като ви казват „ просто яжте по-малко и спортувайте повече”. Вие може и да сте били прави, подозирайки, че вашият проблем просто още не се е проявил чрез ТСХ (ГРЩ). Затова, ако имате проблеми с теглото не се отказвайте само защото вашият доктор не се вслушва във вашите доводи. Поне направете още няколко точни изследвания.

Ранният стадий на заболяване на щит. жлеза може да причини нарушение на цикъла, безплодие, влошаване на ПМС, атипични депресии, повторно възникване на депресии в по-късен период, следродилна депресия, синдром на безпокойство, фибромиалгии, загуба на сили, повишено ниво на холестерин, нарушаване на глюкозоинсулиновите взаимодействия, а също и редица други проблеми. Всичко това затруднява загубата на тегло. И въпреки това много често жени с различни неясни  симптоми не правят изследвания за заболяване на щитовидната. Вместо това техните оплаквания се свързват с психически разстройства, предписват се антидепресанти, които могат да усилят апетита, а после ги изпращат при терапевт, който да им помогне да се освободят от стреса.

Много от пациентите, постъпващи в псих.за лечение, всъщност са страдали от смущения в работата на щит...... затова са необходими и по-детайлни изследвания, не само стандартните

Не знам дали не може преводчето по някакъв начин да се качи в нета и тук да се даде като линк само newsm78

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 13:57 от птица

# 85
птица ,интересна статия- благодаря   bouquet  bouquet  bouquet
Момичета,как сте ? Последните ми изследвания показаха ,че няма продукция на тсх - резултатът беше 0.00  Tired предстоят ми нови ,ендо-то,което посещавам сега, иска да изследвам и хипофизата  Thinking та се чудех ,някоя от вас имала ли е сходни резултати и какво е предприела ?
ПП освен това според плана на ендо-то намалям рязко и приема на Еутирокс - много съм объркана ...........

# 86
птица ,интересна статия- благодаря   bouquet  bouquet  bouquet
Момичета,как сте ? Последните ми изследвания показаха ,че няма продукция на тсх - резултатът беше 0.00  Tired предстоят ми нови ,ендо-то,което посещавам сега, иска да изследвам и хипофизата  Thinking та се чудех ,някоя от вас имала ли е сходни резултати и какво е предприела ?
ПП освен това според плана на ендо-то намалям рязко и приема на Еутирокс - много съм объркана ...........
  Резултата от кое ти е 0.00?

# 87
denik, не помня по колко тироксин пиеш? Намаляване задължително! А може дори и спиране за известно време.

http://www.sibir.bg/index.php?page=displayTopic&id=34&tid=34297

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 14:24 от птица

# 88
Момичета, моля ви за помощ!
Имате ли впечатления от "импулсната терапия".
Представлявало нещо като цепване на небцето.
Много ви моля, ако някой я е прилагал да сподели резултати.

# 89
Не съм я прилагала, но и не бих. Нещо хич не им вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт