Как сте увеличавали храната на новороденото?

• 2 234
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
нашето доки казва на 2 месеца 120грама.да ама малката иска още  smile3504правя 150 колкото изпапка

# 31
За да му стига на бебто млякото има правилото да остава по малко в шишето. Ако изяжда всичко до капка - не му достига. Ако остава много - много му е. Трябва да остава малко на дъното.
Аз го храня на същия принцип. Всяко бебе си има различни нужди (и всяко дете, и възрастен).

# 32
Давах на корем, често съм правила нови порции и така докато остане нещо в шишето. В периодите на растежа (1-2 пъти в месец) е изяждал и тройна порция, след това пак се храни нормално.

# 33
  • На бял кон в Pierrefonds
Новите тенденции са хранените с АМ бебета, както кърмените, да се хранят на поискване, т.е. колкото и когато са гладни.

# 34
  • вкъщи
давай му колкото иска

# 35
  • Варна
Мале,ВеВе синът ти прилича на моя големия-сладък пухчо..На него вечно не му достигаше млякото горкия.На 4 мес.беше станал 8 кила,но сега ела да го видиш съвсем нормален на килограми на 3г.е 13,5 кг.На 1,5 г.като проходи изведнъж спря да наддава толкова бързо,пък и аз като малка съм била пухкава.
Малкияг пък е на 2 мес и яде по 90-100 мл.Много рядко по 120мл. и пак е пухкав Laughing

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 01:10 от Kriss77

# 36
  • Sofia
Момичета, а по колко пъти храните на ден. Ние сме на смесено хранене, но предимно на кърма от шише. Ядем по 100 мл, педиатърката каза че мога да вдигна и на 110. Но ми се струва, че му идва в повече. Той си го изяжда, досега не ми е отказвал никаква порция, но после се плюнчи, лигави, връща по малко и според мен му е много. От друга страна яде по 6 пъти на ден.Следобед винаги спи по 4-5 часа и така на практика пропускаме храненето в 12 ч. през нощта. Затова ми притеснява да не би да му е малко яденето от 100 мл. 6 пъти дневно?
Той е на 27 дни и тежи около 3800.

# 37

Според мен всичко си е нормално. Докато кърмех през първите 50-ина дни се будеше на 4 часа, а понякога и на 5, като мина на адаптирано мляко-на 3. Това което не бих повторила е да го будя насила за да се храни.

# 38
desive78, според мен всичко е ОК. Аз също я храня 6 пъти на ден, като последното хранене е към 23;00, ако се събуди през ноща давам водичка, защото от десетина дни спираме нощното хранене.

# 39
  • София
един въпрос към мамите, които кърмят -  спазвате ли през 3 часа? При нас това е невъзможно, понякога иска да суче на половин час. Доки ми каза да не му давам, защото ще му разваля стомаха, но е невъзможно да го залъжа. Понякога му правя допълнително вече и АМ по 30 мл.
А за коликите - ползвам капки колииф, те са е ензим вътре и наистина помагат. Доста се поизмъчихме, докато не ни ги препоръчаха. Излизат скъпичко, но си струва Peace

# 40
  • Стара Загора
един въпрос към мамите, които кърмят -  спазвате ли през 3 часа? При нас това е невъзможно, понякога иска да суче на половин час. Доки ми каза да не му давам, защото ще му разваля стомаха, но е невъзможно да го залъжа. Понякога му правя допълнително вече и АМ по 30 мл.
А за коликите - ползвам капки колииф, те са е ензим вътре и наистина помагат. Доста се поизмъчихме, докато не ни ги препоръчаха. Излизат скъпичко, но си струва Peace
Давай му на поискване ,с времето бебето само ще си направи режим Peace По-добре спри АМ и му давай по-често да суче ,за да ти се увеличи лактацията  Peace

# 41
nelisp, това е пътят към отбиване от кърмене.

# 42
  • София
Sad не бих искала да се отбие, надявам се да мога да го кърмя поне до 6 месеца. Но ето днес пак не му стигна - повече от 2 часа суче на почивки, когато погледнах - нямаше мляко. Скъса се да реве и му дадох пак АМ. В някои от дните му стига, но понякога - не и не мога да разбера защо. Не мога да го оставя и да плаче часове наред. Ако знаете начин за увеличаване на кърмата ще се радвам да кажете.
Съжалявам за закъснелите отговори, но понякога хич не мога да стигна до компа  Embarassed

# 43
Sad не бих искала да се отбие, надявам се да мога да го кърмя поне до 6 месеца. Но ето днес пак не му стигна - повече от 2 часа суче на почивки, когато погледнах - нямаше мляко. Скъса се да реве и му дадох пак АМ. В някои от дните му стига, но понякога - не и не мога да разбера защо. Не мога да го оставя и да плаче часове наред. Ако знаете начин за увеличаване на кърмата ще се радвам да кажете.
Съжалявам за закъснелите отговори, но понякога хич не мога да стигна до компа  Embarassed
Задай въпроса си в Кърмаческия, там ще получиш отговор: http://www.bg-mamma.com/index.php?board=8.0

Общи условия

Активация на акаунт