Я, да те питм - какво имаш предвид, че са две различни неща - толкова ли се различава технологията при изомалта и захарта?
Знам от офиса, от който купих изомалта, че е немски продукт, затова не се очудвам, че ти е известен , дори си мисля, че е патент...Съмнявам се Magic Sugar ако е на масови цени да е изомалт, като имам предвид, че вносителят на изомалт ми го продава по 9лв/кг...замества захарта в печива и каквото там решиш 1:1, което ще рече, че оскъпява почти петорно, което го прави непопулярен, особено в нашата икономика... По твърдения на вносителите и информацията към самия продукт, той е съвсем естествен (не без обработка, подобна на тази на рафинираната захар, но по-различна) продукт от захарно цвекло, наполовина калориите на захарта и далеч не толкова хидроскопичен, поради което и използването му в тези карамелени декорации.
Личните ми впечатления от този продукт са
- не е толкова сладък все пак,
- пекох относително успешно пандишпан,
- правих варен крем от жълтъци с мляко,
- сиропирах блатове и трябва да кажа, че май като мине топлинна обработка му се развива сладостта, иначе хич я няма.
Нещо любопитно - подсладихме на баща ми мляко с ориз, след като беше сварено, неговото не се сгъсти, даже малко се втечни.
Останалото от изомалта му го оставих, затова не мога да видя дали ще си промени цвета при карамелизация, но другия месец, като си ходим, може да взема малко и да пробвам. За едната проба точно сега не мога да ходя до центъра, да чакам да отворят офис, но мисля да си купя и да дерзая с теглената захар:))
Шемет, то че е парещо, парещо е, но ако човек му посвикне и не е в паника като мен тогава, няма да е чак такова приключение:))) Просто е от нещата, които се правят малко по-бързичко, а като нямах грам опит и представа, нямаше как да съм така организирана:)))
Допълвам с: http://en.wikipedia.org/wiki/Isomalt