Банята,10та тема

• 72 776
  • 527
  •   1
Отговори
# 120
.......
 ами аз относно децата ще трябва да се настройвам на вълна да ставам баба, но ще видим. Божа работа!
Eееех, баба и аз искам, в смисъл да се пенсионирам, да се заселя в някоя къщичка далеч от мръсното (може и при теб в Несебър Simple Smile, да посрещам внуци (ма само отвреме-навреме:), да си чета и мечтая, да съм свършила с всички ремонти ....

babyrose, ето и от мен твоя последен вариант: http://picasaweb.google.bg/ndermendjieva/Babyrose?authkey=Gv1sRg … 36037233923422610 Вж. надписи под снимките
Не че не става, но зависи кое ви е по- или най-важно и какво си е вашето усещане за нещата. За мен последния вариант е най-добър, защото най ми се нрави тоалетната да е по в дъното, а и да не е толкова близо до мивката, където неминуемо ще се мокри/цапа при миене на ръце, зъби, бръснене и под. Simple Smile
Ако тя остане до мивката се образува свободна ниша/ъгъл до душа - ако ви трябва за шкаф напр. - ОК, но ако е "празна" няма смисъл, поне според мен....

# 121
Момичета имам нужда от помощ  Shocked. Моля ви давайте идеи за нашата баня. Ето това е "грубия" проект, но така не ни харесват плочките. Гледам го и не знам какво не му е в ред. С мъжът ми определено искаме тъмна баня, мислим да сложим и един шкаф панел, който тук не е отбелязан, най-вероятно до мивката. И двамата харесваме вертикални фризове. Ще съм благодарна на всякакви идеи. Просто искаме да има повече тъмни плочки. А според вас пода тъмен ли да е/ Това светлото не ми се нрави, но наистина нямам представа...
Благодаря предварително на всички   bouquet Само да кажа, че към тази серия плочки има и едни по тънки фризчета със същите листенца.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=377693

А ето и сайта на плочките: http://www.polcolorit.pl/produkty.php?p=lazienki,Greta_P
Ако може и аз да кажа нещо: модерно е това, което ти харесва на теб .Смятам, че след като има кабина шанса да наблегнеш на тъмните плочки е голям .Няма да се налага тяхното чистене толкова често, колкото ако нямаше кабина. Идеята с дълго огледало е добра.

# 122
  • В центъра на Вселената...
Благодаря ви момичета,
Идеята за огледалото е добра. Само ми притеснява това, че при едно по широко огледало ще се измести и фриза( поне аз така си го представям, иначе огледалото ще застъпе фриза). Мястото на мивката трябва да остане същото, а така се измества малко баланса. Дано ме разбрахте.

# 123
Момичета имам нужда от помощ  Shocked. Моля ви давайте идеи за нашата баня. Ето това е "грубия" проект, но така не ни харесват плочките. Гледам го и не знам какво не му е в ред. С мъжът ми определено искаме тъмна баня, мислим да сложим и един шкаф панел, който тук не е отбелязан, най-вероятно до мивката. И двамата харесваме вертикални фризове. Ще съм благодарна на всякакви идеи. Просто искаме да има повече тъмни плочки. А според вас пода тъмен ли да е/ Това светлото не ми се нрави, но наистина нямам представа...
Благодаря предварително на всички   bouquet Само да кажа, че към тази серия плочки има и едни по тънки фризчета със същите листенца.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=377693

А ето и сайта на плочките: http://www.polcolorit.pl/produkty.php?p=lazienki,Greta_P
И аз на всяка манджа.... Simple Smile
Понеже съм практична: не бих сложила от тъмните плочки в душ-кабината, защото ще трябва повече да чистя - отлагания на сапун, варовик ...
По същата причина не бих сложила май и на пода - мисля, че светлите ще носят много повече на всекидневното запрашаване (на тъмното ще стои като прах на венге Simple Smile Но ако решите тъмни за пода, тогава аз бих взела кабина без бяло/светло корито, а директно върху плочките параван, за да не е толкова силен контраста, което пък допълн. насича пода и банята изглежда по-малка.
Може да направите цяла тъмна колона догоре зад тоалетната (а не само в долната част), така ще я подчертаете точно както и мивката. Между другото ако ще слагате шкаф, защо не обсъдите и вариант над тоалетната чиния - това е мъртво пространство - защото до мивката ще ти се пречка повече на погледа.
Принципно от тънките фризчета можете да оставите от двете страни на кабината.
Между другото чинията не може ли да бъде малко по-вляво, за да нямаш толкова тесен процеп между нея и кабината с цел по-лесно чистене (поне да влиза странично моп там Simple Smile
И да, и аз бих редила плочките нашироко - ще изглежда много по-просторно, особено с вертикалните фризове Simple Smile
А за огледалото - ако наредите плочките нашироко, ще ти се разшири и колоната от тъмни плочки зад мивката, а оттам ще може и по-широко огледало, че и мивка.

# 124
Ауууу, златни сте. Тази вечер ще умуваме и ще ви докладвам. Но идеята за реденето на плочките нашироко ми харесва Heart Eyes. И аз си мислих, че това пространство над т. чиния мога да го запълня с рафчета или шкафче. Даже рафтчетата мога да ги сложа на самия ъгъл, т.е да са ъглови. Пода определено ще остане светъл  Wink
Благодаря ви още веднъж   bouquet

# 125
mamanin, аз почти съм се пенсионирала  Joy  Работя само лятото. От понеделник започвам, така че ще се включвам по-рядко, но ще ви наблюдавам!
babyrose, разбрах какво имаш предвид http://media.snimka.bg/3020/012294439-big.jpg ,но така няма да е удобно,т.к. няма дотатъчно място пред тоал. чиния. Писах за това по-горе и по тази причина ти предлагам варианта, който според мен е най-добър.  Hug

# 126
Ауууу, златни сте. Тази вечер ще умуваме и ще ви докладвам. Но идеята за реденето на плочките нашироко ми харесва Heart Eyes. И аз си мислих, че това пространство над т. чиния мога да го запълня с рафчета или шкафче. Даже рафтчетата мога да ги сложа на самия ъгъл, т.е да са ъглови. Пода определено ще остане светъл  Wink
Благодаря ви още веднъж   bouquet

Calypso, присъединявам се изцяло към всичко, което е написала mamanin , въпреки че аз лично си направих тъмен под. Дано да не съм сгрешила! Ще видим!

# 127
Привет,
Говорих с моя мъж, да редим плочките нашироко. Но според него така няма да стане заради вертикалния фриз фугите ще се раминат. Да си призная, аз нищо не разбирам  Embarassed И малко се разочаровах. Вие как мислите?

# 128
  • Русе
Прав е!Вертикални плочки-вертикален фриз и обратно.Спокойно и с вертикално наредени  плочки става добре  Simple Smile
Погледни-плочката и фриза имат една и съща дължина и ако обърнеш само плочката ,фугата ще се прекъсне
 http://media.snimka.bg/2159/010573778-big.jpg

# 129
Ясно, благодаря за отговора *sve*. Ами ще умуваме  newsm78

# 130
Ако решиш да сложиш дълго хоризонтално огледало ще може да се наредят и плочките и фризовете така (хоризонтално). Мога да ти дам идеята един ред от фризове да минава под огледалото и един над него. Така ще се получи визуално по-голяма баня, първо от отгледалото и второ от хоризонталното  реденето на плочките ,и трето няма да ти се скрият фризовете. Grinning

# 131
Някой има ли отзиви за плочките на Ибербалкан?

# 132
Привет,
Говорих с моя мъж, да редим плочките нашироко. Но според него така няма да стане заради вертикалния фриз фугите ще се раминат. Да си призная, аз нищо не разбирам  Embarassed И малко се разочаровах. Вие как мислите?

Да кажа и аз мнение: На мен това разминаване не би ми пречило въобще - това си е лично виждане де, но аз бих разсъждавала за общия ефект и общата визия. Просто виждам у нас разликата и резултата след поставянето на плочките нашироко (размерите на банята са 220 х 150) - помещението наистина изглежда много по-широко.
Голямо значение има и какви планирате да са фугите като цвят и като размер (ширина), т.е. те самите ще играят ли някаква роля за общата визия. Наистина при *sve* фугите са подчертани (харесва ми много Simple Smile, но пък виж как всички др. "ивици" на плочките се разминават, макар да съм сигурна, че погледнато като цяло, това въобще не пречи), защото са контрастно избрани на цвета на плочките и тогава едно разминаване би било много по-видимо и пречещо. Ако при вас фугите са тесни и сливащи се с цвета на плочките - въобще не смятам, че разминаването ще е визуална пречка.
И накрая - ако остане подреждането на плочките във височина, аз бих туширала вертикала така:

- с вкарване например на хоризонтал (един или два реда) тъмни плочки, опасващи цялата баня, макар че това също ще "пресича" погледа .... като тук тъмната ивица плочки:

Но бих сложила тъмната ивица (или ивици) в долната част на помещението, т.е. под нивото на погледа (напр. под дори 125 см височина), за да остане нагоре по-светло и широко.

или

- като направя фугите невидими (сливащи се с плочките), за да не си личи надлъжното подреждане и да не "краде" то ширината на помещението Simple Smile

Ако не се разбира Simple Smile, дай размерите на банята да се опитам схематично да покажа какво говоря  Laughing

# 133
Привет! Hug
Днес бяхме на шопинг. Фаянс не си харесахме Sad. Аз мразя бежово-кафявата гама, а съпругът ми иска точно такава. Търсим среден вариант, но май никой няма да може да ни угоди Mr. Green.

Споделете каква трябва да е врата за банята. Харесахме си МДФ, но продавачката каза, че не я препоръчва за баня newsm78. ПВЦ не искаме, каква тогава????

# 134
Привет! Hug
Днес бяхме на шопинг. Фаянс не си харесахме Sad. Аз мразя бежово-кафявата гама, а съпругът ми иска точно такава. Търсим среден вариант, но май никой няма да може да ни угоди Mr. Green.

Споделете каква трябва да е врата за банята. Харесахме си МДФ, но продавачката каза, че не я препоръчва за баня newsm78. ПВЦ не искаме, каква тогава????
Аз също не харесвам бежово-кафявата гама,мъжът ми също.Нашата баня е в червено и бяло. Вратата ние е МДФ, никога не бих сложила ПВЦ.

Общи условия

Активация на акаунт