Как почиствате щорите?

• 8 956
  • 42
  •   1
Отговори
Здравейте!
Бих искала да ви попитам как точно почиствате вътрешните щори?Моите са алуминиеви хоризонтални.Единственият резултатен вариант,който открих е да се почиства всяка една лента по отделно,но не мисля че това е най-удачният вариант,затова се обръщам към вас за съвет.
Благодаря ви предварително!
П.П.-В една от стаите сме с текстилни щори,едва ли има начин за тяхното основно почистване,но ако някой го е открил,моля да сподели.

# 1
И аз почиствам щорите като теб, но моите са от тези между прозорците и не могат да се свалят. Сега в новото жилище мисля да сложа текстилни вертикални, че това едно по едно е нечовешко мъчение Sick

# 2
  • близо до Кресненското дефиле
Свалям и с душчето със сапунена вода мия.После 10 мин на простора и закачам.

# 3
Сега нямам, но в стария апартамент имах алуминиеви, хоризонтални. Обръщах всички в една посока /плътно нагоре или надолу/ и ги осмуквах с меката четка на прахосмукачката. Ако бяха по-зацапани /освен с прах/, пак в тази подредба ги бършех с влажна микрофибърна кърпа. Като ги обърнеш така, стават като една цяла плоскост, може и  препарат за прозорци да се ползва за по-прецизно почистване.

# 4
  • Sofia
Аз имам една "четка" - всъщност няколко валячета, обединени с една дръжка, с които се минава хоризонтално по ламелите.
За прах става, за по-сериозно почистване - в банята!

# 5
  • Разград
И аз така ги чистя - в банята с душа.  Peace

# 6
  • There I was on a July morning
Когато имах алуминиеви щори ги почиствах с мокър парцал, след като съм ги обърнала в една посока. Не останах особено доволна от тях. Сега съм с вертикални текстилни и ги пера.

# 7
Скубиду, би ли обяснила как по-точно переш вертикалните текстилни щори? На ръка, в авт. пералня?

# 8
Аlva, вертикалните щори ги пера на ръка. Свалям ги и навивам на руло. Накисвам ги за 2-3 часа в легена с прах за пране. Ако има петна се изтъркват леко с четка. После се изплакват и сушат в изпънато положение. Не е трудно, но трябва да се пипа по-внимателно, за да не се оплетат или разнищят.
Казвали са ми, че може и в пералня, но след като се навият на руло се пъхат в чорапогащник и се завързват. Това не съм го пробвала.

# 9
Ами всъщност, този начин съм го изпробвала, но не съм доволна от резултата. Голяма играчка е, а ефектът е съмнителен. Аз мисля да си поръчам направо нови ламели.

# 10
Не знам при теб какъв е резултата, но при мен се получава.
Няма ли да ти излезе скъпичко всеки път да поръчваш нови ламели? Казвали са ми, че има фирми, които почистват текстилни щори с ултразвукови машини.
Извинявам се на авторката, че леко се отклонихме от темата.  Peace

# 11
Аз не съм ги сменяла досега, три години ги издържах тези, ама вече са ужасно захабени и са ми като трън в очите. Имам и в тъмно зелен цвят, които пък избеляха от слънцето и това вече няма как да се оправи.Общо взето изплатиха си се и е време за нови.

# 12
скубиду не се притеснявай HugИ аз имам вертикални текстилни щори и вашият диалог ми е добре дошъл.А моите са и жълти и още повече се забелязва ако има някое петънце по тях,но наистина ми изглежда много трудоемко прането им.Аз за сега съм ги прала само местно,като се появи някое петънце.Но все ще се наложи цялостно пране,най-малкото заради праха,който събират по тях.

# 13
Сега нямам, но в стария апартамент имах алуминиеви, хоризонтални. Обръщах всички в една посока /плътно нагоре или надолу/ и ги осмуквах с меката четка на прахосмукачката. Ако бяха по-зацапани /освен с прах/, пак в тази подредба ги бършех с влажна микрофибърна кърпа.
и аз така,но спрахосмукачката ми е по неудобно,затова действам също с микрофибърна кърпа,но суха,да се обере праха и с мокро парцалче където има по мръсни петна

# 14
скубиду не се притеснявай HugИ аз имам вертикални текстилни щори и вашият диалог ми е добре дошъл.А моите са и жълти и още повече се забелязва ако има някое петънце по тях,но наистина ми изглежда много трудоемко прането им.Аз за сега съм ги прала само местно,като се появи някое петънце.Но все ще се наложи цялостно пране,най-малкото заради праха,който събират по тях.
Моите лесно се изпраха, защото на 2 от прозорците си бяха чисти и само се отми прахта. На третия комплект щори се наложи малко търкане, но не ми се струва трудно прането като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт