При нас поспрете, лошите мисли с арабски сладки прогонете - леко фатална 113-та

• 28 574
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
  • In a surreal moment!
Паула , не ме разбирай като критика , но и аз така , като теб , някъде на 20г като се омъжих , се тревожех за имена , за ....всичко , което те вълнува , а какво стана чакам бебе вече 19г и нямам никаква увереност , че ще имам въобще - не се вълнувай за глупости , обичай си мъжа , обичай си уникалния живот , който ти се очертава с този човек и семейството му и повярвай ми , както и да се казват децата ти , като ги гушнеш , като ги погледнеш в очичките ...името няма да има никакво значение....
Гушкала съм деца на приятели с християнски , с мюсулмански имена ...няма разлика в топлото и отзивчиво телце ....да са ни живи и здрави форумските сладурчета и дано пак да се срещаме и гушкаме ....всичко друго са бели кахъри и излишни тревоги....

Може би наистина човек помъдрява в трудностите на живота , може и да съм оглупяла , но нека свекито ми измисля каквито си ще имена , давам всичко , което имам ...ако само има нещо там под сърцето ми....

# 166
  • София
Паула , не ме разбирай като критика , но и аз така , като теб , някъде на 20г като се омъжих , се тревожех за имена , за ....всичко , което те вълнува , а какво стана чакам бебе вече 19г и нямам никаква увереност , че ще имам въобще - не се вълнувай за глупости , обичай си мъжа , обичай си уникалния живот , който ти се очертава с този човек и семейството му и повярвай ми , както и да се казват децата ти , като ги гушнеш , като ги погледнеш в очичките ...името няма да има никакво значение....
Гушкала съм деца на приятели с християнски , с мюсулмански имена ...няма разлика в топлото и отзивчиво телце ....да са ни живи и здрави форумските сладурчета и дано пак да се срещаме и гушкаме ....всичко друго са бели кахъри и излишни тревоги....

Може би наистина човек помъдрява в трудностите на живота , може и да съм оглупяла , но нека свекито ми измисля каквито си ще имена , давам всичко , което имам ...ако само има нещо там под сърцето ми....

Подписвам се под това с две ръце.. newsm10

# 167
M.Rain - ми нали съм на гости, та викам да не разлюта домакините, че все идвам без да се обадя предварително  hahaha Joy Mr. Green . А за nick-а ми, наричали са ме Бз-то, Би3и(от "busy" на английски), сега и Бъз (бъз не бъз влизам в темата и това е , aMa He Me e бъз ) hahaha Mr. Green Crazy, а то си е просто БЗ , ма ми стана смешно ... Laughing Hug Peace

Мъжете (независимо от къде са!!!) първоначално се опитват да слагат граници ..така ще е , инак няма да е , там , тук,  имена ...НО после омекват ..тъй че СПОКО !!! Един истински Мъж (откъдето и да е) ОСЪЗНАВА ,че за едно дете няма по-добро мяcTо от мястото до МАМА (а аз съм още по категорична, че едно дете в най-лошия случай може да израсте без баща, но без майка ==> не може!!!!! и че u най-лошата майка е по-добра от който и да е друг човек (е като изключим такива забъркани в криминални проявления от всякакъв сорт)...вече се вижда ,че съм на страната на жената , нали така  Mr. Green Whistling Wink ) !!!

А за имената ето някои предложения и от мен:
F= Yas(e)min, Sara, Ana, Anika , Anisa , Aliyah=Aliyyah=Alia=Alia, Aamira, Alina , Amber, Amelia , Daria, Daliya, Daniyah , Dina , Eliza , Erina (kaTo Irina), Raya, Selin(a), Shaila , Rayna , Sabrina , Nadia ,Nadyn(e)(kaTo Nadya), Nailah=Nailah=Naila, Saffiya(kaTo Sofia)  etc. ==(http://www.names4muslims.com/baby-girls.php?list=&name=%&page=2)

M = Aslan (лъв), Daniyal (като Данаил), Mikail=Mikhail =Mikayeel(i.e Michael) ,  Dawud (i.e. David), Isa (i.e. Jesus), Dean=Deen(i.e. english Dean, chete se s dalgo "i"), Ilyas (като Илия), Yasin=Yaseen (kaTo Ясен) etc.  == (http://www.names4muslims.com/baby-boys.php )

Когато се концентрираме върху общото помежду ни, върху приликите, тогава е много по-лесно да се продължи напред !  Hug Peace

ps: Delte delte  Mr. Green Crazy - добре сме, слава Богу ...от три дена сновем из Истанбулско ..времето се оправи...пукна пролет ..ех пей сърце  Party Whistling ...Щерката е добре , пу пу пу ...да се надяваме, че бавно, НО славно ще израсте гадостите  Praynig Praynig Hug

ps2: Paulina - da da,  "Maymunah" --> в университета ми имаше едно момиче с такова име ...от Нигерия ; ама виж какво хубаво значение имa= Fortunate, blessed; name of the wife of the Prophet  Wink Hug Peace

Последна редакция: нд, 10 май 2009, 22:36 от bz

# 168
МИГ НЕЗАБРАВИМ, много си права! знам,че е така,но все пак човек цял живот си ходи с името. щом те държат на техните имена, аз също държа на тези неща. когато бях малка се чудех,защо не съм Мария примерно,защо никоя моя позната нямаше моето име и се цупех на нашите (като бях 1-2 клас де). но след време точно това си харесвам на името,че всеки ме запомня с него и не се среща на всеки 10 жени.  да ви кажа още нещо. като се рових да си търся персийски имена и арабски,попаднах на някакви сайтове,в които се тълкуват разни имена или им пише от къде произлизат или какъв човек седи зад такова име... и да ви кажа честно на мен всичко ми отговаряше. не си въобразявам. като казах на моя приятел характеристиката на името ми и той каза,че все едно за мен точно са го написали. имаше неща от рода,че жена с такова име е малко отнесена,че бързо се пали по някоя идея,но и много бързо и минава, че се увличам по ясновидство, по по-вятърничеви неща... е,не само такива "негативи" де,но все пак моя приятел каза,че това съм точно аз. та идеята ми е,че щом дечицата ще си носят имената цял живот и те малко или много ще характеризират характера им и самочувствието им,дали си ги харесват,иска ми се да са хубавички. Simple Smile
а това,че всеки си прави планове,но не знам,какво ние писано е така. не се знае,дали и аз ще имам някой ден деца,но много се надявам. аз толкова се разчувствам като видя някое мъниче с големи очички...

БЗ- ГЛЕДАЙ НА КАКВО ИМЕ ПОПАДНАХ Maymun. Simple Smile))))))))))))))))))))))) ХИ ХИ ХИ

Последна редакция: нд, 10 май 2009, 22:24 от PAULA_PAULINA

# 169
  • In a surreal moment!
Паула -  не слагай каруцата пред коня , излишна загуба на енергия...но явно си много млад човек и още вриш и кипиш, толкова ми е познато  и аз имах един горещ младеж до себе си , който ....не е между нас вече...вчера станаха 3месеца...планове , енергия ...пуххх в един миг на вятъра... И още една друга луда главица , дето  е луднала да се жени и зарязва кариера и планове и години труд ,енергия, майчина амбиция....на вятъра....
По-полека ,джанъм , подреждай нещата и не се кахъри за глупости ...вярно е , че тук само си лафим , но многото приказки понякога , като че ли придизвикват дявола...
Делата ни правят това , което сме , хора с малка или голяма буква - не имената  Peace

Последна редакция: нд, 10 май 2009, 22:41 от Миг незабравим

# 170
А ето и примери за западни предбрачни договри :

http://family.findlaw.com/marriage/marriage-resources/le19_4_1.html
http://www.docstoc.com/docs/4581503/free-prenuptial-agreements

http://www.docstoc.com/docs/1045568/Free-Prenuptial-Agreement  ==Islamic prenap.

Хем е хубаво да се мисли за тези неща, хем на нероден Петко ще му стане мнoго топло от мнoгoто ушите предварително шапки  Wink. Тъй че успех с намирането на златната среда !  Hug Praynig Peace

# 171
В Западна Европа Денис е мъжко име а Дениз женско  Denis - Denise

# 172
В Западна Европа Денис е мъжко име а Дениз женско  Denis - Denise

А в TR е унисекс - Deniz=Дениз (море) и за М и F.

Ето колко прилики има по света ...само трябва да си отворим очите, ушите и сърцата , за да ги видим, чуем, усетим.   Peace

# 173
БЗ -  много благодаря за сайтовете с договорите. да ви кажа ли нещо?! бивши мои приятели много са ме засягали,като разбера,че са коментирали със приятелки семейства,какво имам и какво нямам аз. последния ми бивш приятел на 3 месец беше коментирал със сестрата на шефа си,защото тя има агенция за недвижими имоти,колко пари можем да взимаме от апартамента,който даваме под наем в центъра на Пловдив. аз много се вбесих,защото това не е негова работа и дори аз не се интересувам,защото това си е работа на баща ми. той си преценява. а няколко години преди това срещнах една позната,която е семейна приятелка на един друг мой бивш приятел и тъй като вече се бях разделила с него,тя ми разказа разни неща,които няма от къде да ги знае.каза ми,че неговите родители са си правели сметка,че съм единствена дъщеря и за мен ще останат някой ден 2 апартамента и една вила... и аз толкова се бях нацупила,че си правят някакви сметки за неща,които аз не смятам и не мисля аз за такива неща. аз наистина съм научена,че не трябва да се гледа материално на партньорите. и по този повод да ви попитам,дали ако поискам някой ден договор с уредени в него ежедневни неща,като това за посещенията на роднините ни, за пътувания до България, с издръжки при евентуална раздяла,дали моя човек и семейството му няма да ме вземат за материалистка и да си помислят,че тези неща ме вълнуват повече от останалото? аз винаги съм търсила щастието си, колкото и изтъркано да звучи. никога не съм гледала в джоба на приятелите си и все ми се е струвало,че предбрачните договори се сключват,ако нямаш доверие в партньора си или ако целиш материални облаги в крайна сметка. защото е много лесно да ти подпишат,че ще те издържат,ако се разведеш,ще ти дават пари  за децата и примерно къщата и ще остане за теб... и знаете,че има жени,които биха злоупотребили с такива документи. дали няма да помислят така и за мен,ако поискам договор някой ден? ама аз съм толкова загубена и наивна,като казах одеве... почти 90% съм сигурна,че ако изобщо имаме договор,няма да си отстоя моите желания.  newsm78

# 174
паола договора е важен-в същност задължителен поне в частта за парите,и това не е лакомия за богатство ,а просто осигуровка за по нататъчен живот при развод-ако жената няма професия. но,по важен е човека до теб и в 10 договора да си написала,че можеш да си вземеш децата по всяко време ,ако човека до теб се окаже леке и сте извън БГ ,може да ти вземе децата-както и ти можеш да не му ги дадеш когато си в БГ.Това се отнася не само за арабите-не много отдавна  в родители в чужбина имаше няколко теми от майки 1удейки се как да се приберът или задържат децата бащите на които нямат нищо общо с арабите или пък с Исляма.

За имената -има богат избор и за мъжки и женски имена които се използват и тук и там,когато му дойде времето дай само буква и пол и ще получиш цял списък.

# 175
много точно, мързел! Ние гледаме нещата по различен начин: и нашите семейства в България са по-малки, и сме по-образовани и сме попътували и поработили и поживяли самостоятелно повече от една ... всяка 3-та мароканка на юг в Мароко например. А и както Шилан беше писала, като цяло нашите майки се чувстват длъжни на децата. Нашето усещане "И най-лошото да стане, ще се оправя!", го няма при жените без образование и професия там. Наред с голямата любов, или хайде, умерената любов, хммм, има и много "ожени мома да не е у дома!" - мъжът да е образован и да я храни и да е прибрана, а при развод какво да прави - не може да седи в свеки си. Трябва да живее някак. 
За някои тамошни момичета, брака е начин да си осигурят дом и храна.

# 176
айде,аз отивам да чета за последно тази вечер. моля ви, утре ми стискайте палци! изпита ми започва в 12 на обяд. Sad уча,но нищо не запомням. само определения, съкращения на разни неща, формули,задачи... как са взели другите този изпит,направо не знам.  newsm78 ако го взема, ще бъда много щастлива. и ще ви почерпя. вие само се молете за мен утре! лека вечер на всички!!!

# 177
Маса Ал Кхеир, момичета!   bouquet

Пак интересни теми сте подхванали.

Аз от утре съм вече в отпуска и започва яката подготовка за сесиите.  Tired

Алаа мн гадно...тука във Варна не ми се е случвало подобно нещо и не съм чувала. Както казва Миг, може би само гледат да шашкат хората за едни 10лв - чист рекет си е тва.  Rolling Eyes Много хубаво си  реагирала.... Peace

Паулинче След време като опознаеш повече твоя човек, притесненията ти ще отминат.  Simple Smile
Аз лично никога не съм се притеснявала от това, че ще ми се бъркат на облеклото ми или пък, че децата ми , ако имам дъщеря ще я омъжем девствена (даже е по-добре така  Wink отколкото да е била използвана от някой и след това да не се чувства достойна пред мъжа си).
Паулинче Камелия също е общо име, на арабски също май озн. вид цвете.
Моето и на сестра ми имената са ни персийски и на братовчедките ми също. Повечето звучат много хубаво.
Ето няколко хубави фарси и арабски женски имена:  Лина, Амира, Елизар, Елиса, Сузан, Елназ, Бехназ, Дина (също и арабско), Фарах, Лили, Мехтаб, Малика, Берфу, Берна, Берра, Мина, Мона, Надира, Нилюфер, Рима, Руя, Седеф, Сахар, Зоя, Несрин, Невин, Дилшад, Джамила и т.н.

А от мъжките любимото ми име е Емир или Амир, така искам да се казва детето ми,иншаалла, ако е момче.  Heart Eyes

Успех утре на изпита!   bouquet
Кака ми БЗ  Hug честит празник!   bouquet
Много хубаво си го казала това: "да търсим общи неща вместо да търсим различия по между си" евала  Peace

Сетих се за един хадис, който не го знам с точност и са попитали Аллах, защо ни е създал различни, че да не можем да си комуникираме и да имаме някакви различия. И Неговият отговор е бил : " За да се опознаете! "  Heart Eyes

# 178
Да ви замеря с малко имена от моята рода, сигурно ще се чудите как съм ги запомнила

женски: Рифат, Пукрадж, Нусрат, Улфат, Първин, Кашаф

мъжки: Икрима, Мугира, Ифтахар, Иззатуллах

Името Лейла принципно ми харесва, само по една причина не бих назовала детето си така - имам чувството, че всички изпълнителки на кючек избират това име за артистичен псевдоним.

Някой спомена името Емел, то не е ли турския вариянт на Амал?

За момиченце гласях името Иман, но мъжът ми каза, че напоследък е прекалено много разпространено, и наистина вече много бебета Иманчета около нас.

принцеске, това не е хадис, а ая от Корана 49:13, една от любимите ми.

Паулина, утре ще черпиш, нали така?  Laughing

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 01:52 от Monsoon_rain

# 179

Паулина, утре ще черпиш, нали така?  Laughing

лелеееее, а ти наистина как запомни всички тези трудни имена? на моя приятел всички братя и сестри имента им започват с буква "М". хубави имена имат. и типично за Иран има брат Мохаммад Реза този техния крал на голяма почит. както тук при нас са Георги и Иван,така май във всяка къща в Иран има Реза. Wink

а за черпенето-надявам се да си взема изпита. иначе пак ще ви почерпя де,че ще имам и друг повод. утре след изпита отиваме с баща ми да ми купи кола.  newsm47  car003 newsm01 travel  много се радвам и по този повод,но изпита ми е много важен. и още не съм казала на любимия,че съм си харесала и ще я взимаме. решила съм да го изненадам. ще му купя от Пловдив едни пастички от Дриймс,които знам,че харесва и няма да му казвам,че съм с кола,а ще го накарам да се разходим до мола и да пазаруваме и чак тогава ще му я покажа . всъщност още се чудя,как да го изненадам, но го обмислям де.

видях име Maimoona, Maymunah  Joy
но пък Maliha ми харесва.

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 01:51 от PAULA_PAULINA

Общи условия

Активация на акаунт