Световна кухня – рецепти и превод 2

• 334 552
  • 401
  •   1
Отговори
# 150
краси.мира, заповядай!

Торта с извара и вишни
10 парчета
2 жълтъка с 100 г сгъстен ябълков сок, 4 с.л. Биобин (сгъстител) , малко лимонов сок се разбъркват. 250 г извара и 150 г сметана (заквасена) се прибавят. 2 разбити на пяна белтъка се разбъркват. Дъното на намазнена тава (18 см диаметър с махащо се дъно) се поръсва с 50 г смлени бадеми и отгоре се изсипва тестото. 150г пресни вишни без костилки се нареждат отгоре и се притискат леко. Пече се 1 час на 200 'C (180'C с вентилатор). Охлажда се в тавата.

Шоколадов пудинг
20 г прах за шоколадов пудинг с 1 с.л. обезмаслено мляко се разбърква.
350 мл обезмаслено мляко се затопля и разтворения прах за пудинг се вари при непрекъснато бъркане, докато заври. Охлажда се малко и се добавят 250 г обезмаслено кисело мляко, 10 мл ром и 1 с.л. захар.

# 151
Ivira ,много ти благодаря!     newsm51     

# 152
Влизам да ви помоля зя превод на две рецепти.Взех от Турция две пакетчета на др.Йоткер ,но не знам как да ги приготвя.

# 153
1. Пакетче : 1. В една тенджерка слагаме 750 милилитъра прясно мляко. Изсипваме пакетчето.
   2. Слагаме тенджерката на среден огън. Бъркаме докато заври. След това оставяме на слаб огън още 3-4 минути като бъркаме.
   3. В дъното на тавичката (около размер 26 см.)  изсипваме 2 супени лъжички захар. Добавяме  сместа от тенджерката в тавичката и заравняваме. Оставяме тавичката на огън докато захарта да стане кафяво. Като изстине обръщаме кафявата страна нагоре и увиваме като на снимката върху пакетчето.

# 154
момичета,търся рецепта за roast beef. имам термометър за печене и до сега знаех,че той се забива в месото и се пече до съответната темп. /за средно изпичане/Не знам каква е тази температура, а сега пък от една подобна тема съвсем се обърках,защото там се казва,че термомет. се забивал от време на време,ами тогава темп. ще спадне и с месото ще стане едно голямо нищо. ако някой знае нещо по конкретно по въпроса-ще чакам Laughing

# 155
момичета,търся рецепта за roast beef. имам термометър за печене и до сега знаех,че той се забива в месото и се пече до съответната темп. /за средно изпичане/Не знам каква е тази температура, а сега пък от една подобна тема съвсем се обърках,защото там се казва,че термомет. се забивал от време на време,ами тогава темп. ще спадне и с месото ще стане едно голямо нищо. ако някой знае нещо по конкретно по въпроса-ще чакам Laughing
Чушчица ,нищо не му става на месото ако отвреме на време му мериш температурата.Ако искаш можеш и да оставиш термометъра вътре.Аз имам термометър който се забива и може да се остави вътре ,а отвън е устройството което показва колко градуса е.

120°F to 125°F, (49°C to 52°C) for rare, 130°F to 140°F (55°C to 60°C) for medium rare, 145°F to 150°F (63°C to 66°C) for medium, and 155°F to 165°F (68°C to 74°C) for well done (Note: 120° is a pretty rare roast).

# 156
благодаря ти . става дума за шиш,който забиваш и кръгла главичка,която е с градусите. аз си мисля,че спокойно може да си стои вътре по време на целия процес и само да следя,когато достигне до желаната темп. само допълвам днес,че вече всичко ми е ясно. намерих и търсената рецепта.моят термометър е от тези ,които стоят в месото . градусите,които посочваш са ми от голяма полза.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 18:40 от чушчица

# 157
Цитат
И аз си харесах едно испанска красота, ако може някой да преведе или поне да напише мнение струва ли си да се прави. bouquet
Здравей
Това е рецепта за великденски козунак  незнам колко е сполучлива  но ме притеснява количиството на маята  1/2 кубче тук е 25 г   ако се престрашиш ето ти и рецептата

Испански козунак

Яйца        6  бр
12  сварени яйца за украса
1  яйце за намазване
мая  1/2 кубче
настърганите кори на 2 лимона
3 кг брашно
1/2 л топло олио
1 л горещо мляко
1 кг захар

За украса белени бадеми  орехи  цветни захарни пръчици сушени плодове по избор

Много е важно млякото и олиото да са топли така е по лесно да се приготви тестото
Белтъците се разбиват на сняг след това се добавят жълтъците и се смесват след което се добавя и захарта и се разбива отново
Маята се натрошава в малко вода разтваря се и се добавя към яйцата
Добавят се брашното и горещото мляко Омесва се всичко добре и малко по малко се добавя от
топлата мазнина докато се усвои напълно от тестото
Тестото се разделя на 12 топчета и се оставят да увеличат двойно обема си 
след което се притискат и разтягат до елипсовидна форма
Оставя се малко тесто за декорация
Върху елипсите се набождат бадемите а в средата се поставят яйцата/най вече червени/
а върху яйцата рулца от тесто  под формата на кръст
Пекат се във фурна до златисто
Веднъж опечени се намазват с малко вода и се поръсват със захар и цветни пръчици

# 158
monadaria, благодаря ти много!  bouquet Маята наистина е малко за три кг брашно, поне като се съди по нашата. Може да е някаква по силно активираща, знам ли newsm78.

# 159
Здравейте, ако може да ми помогнете - трябва ми сайт с рецепти от българската кухня, но преведени на англ. или френски? Знаете ли дали има такъв сайт? newsm78  bouquet

Благодаря ви предварително! Hug

# 160
Това намерих на бързо с гугъл  http://www.recipes4us.co.uk/bulgarian_recipes.htm

# 161
Пети, много благодаря мила! Аз въобще не се сетих да гугълна ooooh! Embarassed  bouquet

# 162
Здравейте, ако може да ми помогнете - трябва ми сайт с рецепти от българската кухня, но преведени на англ. или френски? Знаете ли дали има такъв сайт? newsm78  bouquet

Благодаря ви предварително! Hug
Ето ти и този с най-доброто...
http://www.passionateaboutfood.net/bulgarian.php

# 163
 http://forum.fok.nl/topic/982538   много хубав снимков материал

Ябълкова тарта :

Продукти:
 375 грама брашно
 190 грама пудра захар
 75 грама захар
 225 гр масло
 80 грама стафиди
 1 яйце
 4 ябълки
 Канела
 Кръгла тава
 Нож
 Везни
 Купи

Обелват се ябълките почистват се и се нарязват на ситно. Поставят се в купа и се смесват с кристалната захар,стафидите и канелата Аз лично ги залях с около 150мл мн топла вода. Получава се много хубав сироп от който блата става мек.
За тестото разтопих маслото в микровълнова след това го сложих в купа и към него добавих пудрата захар яйцето и постепенно брашното. От полученото тесто се оформя топка която се разточва на тънък лист. С помоща на тавата се изрязва кръг който се поставя в тавата и с пръсти се размачква и се покриват стените на тавата. В получената кошничка се изсипва сместа от ябълките. С останалата част от тестото се изсрязват тънки ивички и се редят върху плънката като каре. Намазва се с жълтък и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути

За пръв път правя десерт и пиша рецепта. Тартата стана чудесна.  Надявам се и на вас да ви хареса.

# 164
.

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 10:58 от apgrigorova

Общи условия

Активация на акаунт