Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 334 655
  • 401
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
  • Мнения: 97
mimi_vi2 ,  google-преводач  такива преводи прави че  ooooh!

# 196
  • Мнения: 100
абсолютно си права! Даже понякога не можеш да разбереш за какво иде реч! А е много смешно да си пуснеш и произношението, стига да не е на английски. Тъй като аз знам руски - много съм се смяла!

# 197
  • Мнения: 270
Здравейте ,момичета.Харесах си една торта за рожденния ден на щерката.Изглежда страхотно,но проблемът е ,че е на руски език.За повечето неща се сещам ,защото съм дърто магаре и на времето /доста отдавна  Confused/ ,съм учила руски задължително в училище ,но искам да съм сигурна на 100 процента за рецептата,за да няма издънки.Някак си не мога да навържа цялостен текст,пък и някои думички са ми неизвестни.та ето рецептата ще помоля за превод.

# 198
  • Мнения: 100
Мима, бих ти помогнала, но текстът е прекалено дълъг... това е роман направо, а аз не разполагам с такова време! сори.

# 199
  • зад парка
  • Мнения: 1 586
Φάβα

Открих фавата /жълта средиземноморска леща/ преди около година. Вкусът й напомня леща, но е доста по-мек и фин. В България така и не съм намерила откъде може да се купи, но от всеки магазин в Гърция може да се набави. Най-известна е фавата от Санторини / култивирано растение от семейство Бобови , вид Lathyrus clymenum L./

Ето начинът, по който я приготвям.

Продукти:

250 гр. фава
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
2 моркова
1 голям лимон
Сол, черен пипер, червен пипер, зехтин
Каперси

Начин на приготвяне:

Фавата се слага да ври в около 1 литър вода. Добавя се сол, черен пипер и малко зехтин.
Зеленчуците се нарязват на ситно и се добавят във врящата вода.
Готово е след около 45-50 мин. /при опитване трябва да е размита и да не хрупа/

С решетеста лъжица се изваждат сварените зеленчуци и се оставят да изстинат. След това се пасира на едро.
Добавят се изстискан лимон и повече зехтин.

Сервира се приянто топло като отделна гарнитура , подправя се с червен пипер и/или каперси.
Върви с октопод и пилешко, както и с бяло вино.

# 200
  • Мнения: 9 492
mimi_vi2 ,  google-преводач  такива преводи прави че  ooooh!

че понякога е голям смях просто. А има рецепти като сладки и сладкиши с които не можеш да импровизираш като количество и съдържание.

Здравейте, момичета. Поради горната причина моля някой да ми помогне с превод на тези сладки

# 201
  • зад парка
  • Мнения: 1 586


Здравейте, момичета. Поради горната причина моля някой да ми помогне с превод на тези сладки

Ingredients
Cookies:
3 teaspoons Milk
3 teaspoons Baking Soda
1 stick (1/2 Cup) Regular (salted) Butter, Softened
1-⅓ cup Packed Brown Sugar
2 whole Eggs
2-½ cups Flour
1 cup Brandy
1 Tablespoon Vanilla Extract
¾ cups Finely Chopped Pecans
8 ounces, weight Candied Pineapple, Roughly Chopped
4 ounces, weight Candied Red Cherries, Roughly Chopped
4 ounces, weight Candied Green Cherries, Roughly Chopped
½ cups (additional) Flour
GLAZE
½ cups Brandy
½ cups Packed Brown Sugar
1 teaspoon Vanilla Extract
Preparation Instructions
Preheat oven to 350 degrees.

Combine milk and baking soda and stir. Set aside.

Cream butter and brown sugar. Add eggs and mix lightly. Add 2 cups flour and mix until just combined. With mixer on low, pour in brandy until combined. Add nuts and combine.

Sprinkle 1/2 cup additional flour over the chopped fruit. Toss to coat. Add fruit and any excess flour to mixing bowl Mix until just combined. *Batter will be very wet*

Spray baking sheet with baking spray (or use baking mat.) Drop heaping tablespoons of batter, then bake for 20 minutes or until just golden brown. Do not overbrown!

Mix glaze ingredients in a bowl, then spoon 1 to 2 teaspoons of glaze over each warm cookie. Allow to cool. These cookies get better with age! (Well…within reason.)



Продукти

Курабийките

3 ч.л. мляко
3 ч.л. сода за хляб
1 пакетче масло ( ½ чаша) обикновено солено, отпуснало се
1 – ⅓ чаша кафява захар (не на кристали, а на гранули – вж. снимката) , не разбрах едната трета за какво е  newsm78
2 яйца
2 ½ чаши брашно
1 чаша бренди
1 с.л. екстракт ванилия
¾ чаша орехи натрошени добре или смлени на едро – вж. снимката (използвана е думата за ам. орех - http://smallfarms.ifas.ufl.edu/crops/fruits_and_nuts/images/pecan.gif, прледполагам, че ще станат и обикновени)
220 гр. сладък желиран ананас, едро нарязани (вж. снимката)
110 гр. червени желирани череши, едро нарязани
110 гр. зелени желирани череши, едро нарязани (имаше един щанд в Халите, там продават всякакви ядки, вкл. и всякакъв вид такива плодове)


За глазурата

½ чаши бренди
½ чаша кафява захар (не на кристали, а на гранули – вж. снимаката)
1 с.л. екстракт ванилия

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната до 350 гр. С.

В една купа изсипете млякото и добавете содата. Разбийте и оставете на страна.

Разбийте маслото с кафявата захар (вж. снимката – в миксер). Добавете яйцата и разбъркайте леко (предполагам сега на ръка). Добавете млякото със содата. Добавете 2 чаши брашно и разбивайте с миксер на ниска степен , докато се получи еднородна смес. Изсипете брендито и продължете да разбивате, докато сместта го поеме. Добавете ядките и ги разбъркайте, докато се смесят.

В отделен съд сложете нарязаните плодове и ги поръсете с половин чаша брашно. Разтръзкайте ги, докато целите се покрият с брашно. Добавете плодовете и трохите от излишно брашно в купата със сместа. Разбъркайте (сега на ръка), докато съставките се смесят.

Тестото става много рядко!

Поръсете тавата с брашно (за това се сещам, че може да е , иначе пише да се сложи спрей за печене или да се използва подложка за печене). С помощта на лъжица за сладолед (такава е използвана на снимките, аз съм използвала в подобна рецепта 2 супени лъжици и с тях се оформя топче). Така приготвените сладки се пекат в затоплената фурна 20 минути или докато станат тъмно златисти.

Пригответе глазурата като сипете в купа всички съставки и ги разбъркате. С помощта на чаена лъжичка залейте всяка от топлите курабийки с 1-2 ч. л. глазура. Оставете ги да изстинат.

Те стават по-хубави, когато престоят.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 16:14 от InaDot

# 202
  • Мнения: 9 492
мнооооого ти благодаря   bouquet и тук има всякакви желирани плодове и ядки вече, дори микс има в близък магазин.

Ако може и приготвянето,  не ми е спешно, като гледам утре вечер се очертав ада пробвам. Но гледам, че нещо ги залива със сироп  newsm78

# 203
  • зад парка
  • Мнения: 1 586
това е

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 16:17 от InaDot

# 204
  • Мнения: 29 098
Открих фавата /жълта средиземноморска леща/ преди около година.

С оранжевата леща дали няма да стане?  Thinking

# 205
  • Мнения: 4
 Здравейте, момичета.Отдавна съм копирала тази рецепта и не мога да намеря някой да я преведе.Сртува ми се интересна и вкусна най-вече.МОЛЯ ВИ ЗА ПРЕВОД.Предварително благодаря.Сайта от който съм го копирала е coolinarika.com
Piano Cake
(recipe adapted from Coolinarika)

Biscuit:

6 eggs, 100 g sugar, 60 g ground walnuts, 30 g cocoa powder, 100 g flour, 12 g baking powder (one bag)

Beat eggs and sugar with a mixer until foamy and then carefully fold in mixture of walnuts, cocoa, flour and baking powder. Bake 2 26Ø biscuits in a spring form pan on 180°C for 12 minutes each.

Roll:

5 eggs, 100 g sugar, 1 Tbsp oil, 2 Tbsp hot water, 80 g flour, 12 g baking powder

Beat eggs and sugar with a mixer, and then stir in oil, water, flour and baking powder. Bake in a 40x32 cm baking pan on 180°C for about 15 minutes. After it’s baked roll it and wrap with a kitchen towel.

Roll cream:

150 g butter, 100 g dark chocolate, 150 g ground walnuts

Melt chocolate with 100 g butter. Beat the rest of the butter with a mixer and add walnuts. Leave in the fridge.

White cream for the biscuit:

80 g flour, 200 g sugar, 2 bags vanilla sugar, 750 ml milk, 200 g butter

Cook flour, sugar, milk and vanilla sugar on low heat until it thickness. Remove from heat and stir in butter. Let cool.

Chocolate glaze:

100 g dark chocolate, 20 g butter, 1 Tbsp water

Melt everything in a double boiler. Pour quickly over the cake.

Assembling: Place one biscuit on the bottom of a spring form pan and spread layer of white cream over. Cut 3 cm thick ribbons of roll and spread some roll cream on each, but not too thick. Place ribbons of roll like spiral. Spread one more layer of white cream and place the remaining biscuit on top. Let cool for about 1 hour in the fridge. Later, remove the ring and spread the remaining roll cream on sides and pour glaze on top.

(

# 206
  • Мнения: 1 777
Тази торта е холестеролна бомба с толкова яйца и масло. #Crazy



Торта Пияно

Блат:

6 яйца
100гр захар
60 гр орехово брашно
30 гр какао
100гр брашно
12гр бакпулвер
Разбиваме яйцата и захарта с миксер,докато стане на пяна.След това внимателно
добавяме ореховото брашно,какаото,брашното и бакпулвера.Печем в две тавички с диаметър 26 см. на 180 градуса за 12 минути.

Руло:
5 яйца
100 гр захар
1с.л.олио
2с.л.гореща вода
80гр брашно
12гр бакпулвер

Разбиваме яйцата и захарта с миксер,след това добавяме олиото,водата,брашното и бакпулвераПечем в тава с размери 40x32
на 180 градуса около15 минути.След като се е опекло го завиваме с кухненска хавлия.

Крем за рулото:
150 гр масло
100 гр черен шоколад
150гр смляни орехи
Разстопяваме шоколада със 100 гр от маслото.Разбиваме останалото масло със орехите и прибираме в хладилника.

Бял крем за блатовете:
80гр брашно
200гр захар
2пакетчета ванилена захар
750мл прясно мляко
200гр масло
Брашното,захарта,млякото и ванилията варим на слаб огън докато крема се сгъсти.

Шоколадова глазура:
 100гр черен шоколад
20гр масло
1с.л.вода
Разтопяваме всичко на водна баня.Изсипваме бързо върху тортата.

Сглобяване:
Слагаме един блат на дъното във форма с откопчаващ ринг и го намазваме с белия крем.Отрязваме 3 см ленти от рулото
и ги намазваме с крема за рулото ,но не много дебело.Навиваме ги на спирала.Върху тях слагаме още един пласт от белия крем и върху него другия блат.
Върху блата намазваме останалия бял крем.Оставяме в хладилника около един час да се охлади хубаво.След това махаме ринга и намазваме останалия крем за рулото отстрани и изсипваме шоколадовата глазура отгоре.

# 207
  • Мнения: 4
Pety много ти благодаря- newsm51 .Ще го пробвам пък каквото ще да става.

# 208
  • София
  • Мнения: 4
Страхотни рецепти обещавам да пробвам някоя от тях  newsm51  bouquet Hug

# 209
  • Мнения: 21
Ето една рецепта от Ливан и Сирия
Салата Таболи (Tabouli )




Рецептата тук http://sweetsalty-nadia.blogspot.com/2011/03/tabouli.html

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 19:03 от nadeto_pm

Общи условия

Активация на акаунт