Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 334 672
  • 401
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 32
моля за превод на тази рецепта:

Лимонные квадратики (Lemon Squares)
Для основы:

1 ст. муки
1/2 ст. (113 г) холодного сл. масла
1/4 ст. сахарной пудры

Для начинки:

1 1/2 ст. сахара
5 яиц
2 ст.л. лимонной цедры
3/4 ст. свежего лимонного сока
1/2 ст. муки
3/4 ч.л. разрыхлителя

Основа.
Разогреть духовку до 170С.
Взбить миксером на низкой скорости муку, масло и сахарную пудру. Взбивать около 5 мин, соскребая лопаткой со стенок миксера, до получения однородной жирной крошки. Высыпать её в квадратную форму, размером 8" (20 см) и спрессовать ко дну, не оставляя бортиков. Выпекать 15 мин или до тех пор, пока тесто не будет выглядеть сухим, но ещё не начнёт румяниться. Слегка охладить.
Начинка.
Взбить все составляющие начинки, пока они полностью не смешаются, и вылить поверх остывшей основы. Выпекать 20-25 мин, проверяя на готовность, как и чизкейк - при лёгком потрясывании, середина должна слегка колыхаться. Полностью охладить в холодильнике, нарезать на квадраты (или полосочки), присыпать сахарной пудрой и подавать.

# 226
  • Мнения: 22 867
моля за превод на тази рецепта:

Лимонные квадратики (Lemon Squares)

merilinda, ето рецептата преведена - ЛИМОНОВИ ПАСТИЧКИbouquet

# 227
  • Мнения: 0
Момичета, ще помоля и аз някой, ако може да ми преведе една рецепта Simple Smile
Ingredienti:

    140 g di burro
    280 g di zucchero
    82 g di cacao amaro
    2 uova grandi
    66 g di farina “00”
    1 pizzico di sale (abbondante)
    1/2 cucchiaino di estratto di vaniglia
    2/3 di cup di noci sgusciate (facoltativo)

Preriscaldare il forno a 160-165°C. Rivestire uno stampo da 20x20cm con carta forno. Versare il burro, lo zucchero,il cacao ed il sale in un recipiente di vetro e cuocere a bagnomaria, mescolando di tanto in tanto, fino ad ottenere un composto omogeneo e molto caldo (circa 60°C). Lasciar intiepidire leggermente ed aggiungere l’estratto di vaniglia e le uova, una alla volta, lavorando bene con un cucchiaio di legno dopo aver aggiunto ogni uovo. Quando l’impasto risulta lucido ed omogeneo aggiungere la farina setacciata ed incorporarla con l’aiuto di una spatola. Aggiungere le noci tagliate a pezzetti, versare nello stampo ed infornare per circa 25-30 minuti, a seconda del vostro forno, il brownie deve restare leggermente umido all’interno e appena asciutto all'esterno. Lasciar raffreddare, coprire e lasciare in frigo per 3-4 ore (io lo lascio in frigo tutta la notte), sformare e tagliare a cubetti prima di servire.

# 228
  • Мнения: 41
Za Didi 1986
Ingredienti:

    140 g di burro
    280 g di zucchero
    82 g di cacao amaro
    2 uova grandi
    66 g di farina “00”
    1 pizzico di sale (abbondante)
    1/2 cucchiaino di estratto di vaniglia
    2/3 di cup di noci sgusciate (facoltativo)

Preriscaldare il forno a 160-165°C. Rivestire uno stampo da 20x20cm con carta forno. Versare il burro, lo zucchero,il cacao ed il sale in un recipiente di vetro e cuocere a bagnomaria, mescolando di tanto in tanto, fino ad ottenere un composto omogeneo e molto caldo (circa 60°C). Lasciar intiepidire leggermente ed aggiungere l’estratto di vaniglia e le uova, una alla volta, lavorando bene con un cucchiaio di legno dopo aver aggiunto ogni uovo. Quando l’impasto risulta lucido ed omogeneo aggiungere la farina setacciata ed incorporarla con l’aiuto di una spatola. Aggiungere le noci tagliate a pezzetti, versare nello stampo ed infornare per circa 25-30 minuti, a seconda del vostro forno, il brownie deve restare leggermente umido all’interno e appena asciutto all'esterno. Lasciar raffreddare, coprire e lasciare in frigo per 3-4 ore (io lo lascio in frigo tutta la notte), sformare e tagliare a cubetti prima di servire.


Продукти:
140 краве масло
280 гр.захар
82 гр неподсладено какао
2 големи яйца
66 гр брашно ,,00''
щипка сол
1/2 ч.л. ванилов екстрат
2/3 чаша изчистени и накълцани орехови чдки

Фурната се загрява на 160-165 градуса по Целзий.Покриват се стените на тавичка с размери 20х20 см с хартия за печене.Кравето масло,захарта,солта и какаото се слагат В съд с двойнодъно (млековарка,има се впредвид на водна баня). Разбърква се от време на време -трябва да стане гладка и гореща смес -60 градуса по Целзий.
  Оставя се да поизстине и се добавя ванилията и яйцата едно по едно- работи се с дървена лъжица ( както при парено тесто за еклери).Когато тестото стане гладко и лъскаво се добавя пресятото брашно  като се разбърква на ръка с шпатула-не се ползва миксер.Добавят се нарязаните орехи,отново се разбърква и се изсипва във формата за печене.
 Пече се 25-30 минути зависи от фурната Ви.Брауните трябва да са леко влажен(неизпечен) отвътре и изпечени отвън.Оставя се да изстине ,покрива се и се оставя в хладилник за 3-4 часа(аз го оставям за една нощ) изважда се и се нарязва преди сервиранe

# 229
  • Мнения: 1 313
Привет, момичета!
Бих искала да попитам дали някой може да ми преведе тази рецепта?
Благодаря много, предварително!

 Hug

# 230
  • София-Младост
  • Мнения: 24 097
Ще съм благодарна за превод на торта Дъга:
Sunny Day Rainbow Cake

2 boxes white cake mix
24 oz of clear diet soda (2 cans, ginger ale and sprite work well)
gel food colouring
16 oz whipped topping
2 oz instant fat-free sugar-free pudding mix (2 smallish boxes)

The Dieting
Mix the cake mix with the soda according to regular instructions on box. It will be lumpy afterward. Again, you can use any white cake recipe you want, this is just how I do it.

The Rainbowing
Measure the total volume (by my estimate, 64 oz), then divide by 6 and measure into separate bowls. There are 8 oz in a cup, so 64/6 = 10 to 11 oz, or 1 cup + 2 tbsp.

Stir colour into each bowl with its own spoon. For the first colour into the pan, measure out 2/3 to 3/4 of your mix (in this case about 1 c) as close to the middle as you can. Drop in your first three colours, then work on the other pan with the last three colours. So if you’re doing rainbow order, the first pan should have red, then orange, then yellow, and now the purple, blue and green go into the second pan. As a recap, this is so both layers are roughly the same size.

Bake the cake for however long the box tells you to bake it. Check it when the box says to, but usually it’ll need an extra 5 or 10 minutes or maybe more because of the density of the soda method. Just keep baking, checking back every 5 minutes or so until a toothpick to the center comes out clean. Let cool completely before moving to a wire rack.

The Frostinging
Meanwhile, make your frosting. Just mix the pudding mix in with the whipped topping for a few minutes. Dye if you’re into that.

Frost your fat-free cake with your fat-free whipped frosting. Eat.

# 231
  • София
  • Мнения: 10 825
Ала Бала, рецептата се прави с готова смес за тортен блат, която се разтваря в сода (или спрайт) и се оцветява с гел бои на 2 отделни блата. Покрива се с готов топинг.
Да преведа ли подробно?

# 232
  • София-Младост
  • Мнения: 24 097
Ала Бала, рецептата се прави с готова смес за тортен блат, която се разтваря в сода (или спрайт) и се оцветява с гел бои на 2 отделни блата. Покрива се с готов топинг.
Да преведа ли подробно?
Не, имах няаккви подозрения за готова смес, но не бях сигурна. Много ти благодаря!

# 233
  • София
  • Мнения: 2 102
Момичета много ще съм благодарна ако някой сложи едно рамо при превода на тази рецепта от испански-http://www.gastronomiaycia.com/2008/10/26/tarta-de-queso-con-caramelo/Мерси предварително  bouquet

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 10:59 от danielad

# 234
  • Мнения: 154
Момичета много ще съм благодарна ако някой сложи едно рамо при превода на тази рецепта от испански-http://www.gastronomiaycia.com/2008/10/26/tarta-de-queso-con-caramelo/Мерси предварително  bouquet

продукти ( количеството е за форма 26см). Не се казва дали е диаметър  newsm78
500гр. крема-сирене тип "Филаделфия"
1/4 сметана за разбиване 35% масленост
6 яйца
400 гр. захар
карамел ( захар и вода)
 приготвяне:
първо се прави карамела, като за него няма конкретни количества и пропорции, прави се на око. След като карамела стане готов се изсипва в съда, в който ще се приготвя тартата, като се разпределя равномерно по цялото дъно!
В друг съд се смесват всички останали продукти : крема-сиренето, сметаната, яйцата, и захарта. Всичко се разбива много добре, докато се получи фина и гладка смес. Тази смес се изсипва в съда с карамела. Той се поставя в по голям съд с вода и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна на водна баня около 1 час. След това се оставя да изстине!

# 235
  • Мнения: 154
Привет, момичета!
Бих искала да попитам дали някой може да ми преведе тази рецепта?
Благодаря много, предварително!

 Hug

esy, заповядай превода, ако все още го нямаш:

продукти за блата:
190 гр. брашно
75 гр. картофено нишесте
300 гр. захар
190гр. масло
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
280 мл. прясно мляко
110 гр. какао
3 яйца
приготвяне:
Млякото и какаото се слагат в съд на слаб огън. Разбърква се добре с тел, докато какаото се разтвори добре и не останат никакви бучици. Дръпва се настрана.
Брашното, нишестето, захарта, бакпулвера и солта се слагат в голяма купа. Добавя се маслото, нарязано на ситни парченца. Всичко се разбърква с миксера на средна степен около 3мин. Продължава се разбиването докато почти не се забелязват парченца масло. Слагат се яйцата и млякото с какао, продължава се с разбиването до получаване на гладка и хомогенна смес. Не бива да се бърка дълго време, защото блата ще стане твърд.
Изсипва се във намаслена форма 20 см. пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна около 30-40 мин. Проверява се с клечка дали е добре изпечен блата. Изважда се от фурната и след 5 мин формата се покрива с чиния, така се задържа влажността на блата.
продукти за компота от череши:
700 гр. череши ( най-добрите, които може да намерите)
щипка черен пипер
2ч.л. картофено нишесте
приготвяне:
Избират се няколко хубави череши и се оставят за украса. Останалите се измиват, махат се костилките и се разрязват на две. Слагат се в съд и се варят на среден огън около 10 мин. Отделят се 3 с.л. от получения сок. В него се разтваря нишестето и се изсипва при черешите. Вари се още 1мин. дръпва се от огъня и се охлажда добре.
продукти за сметановия крем:
400 гр. сметана
150 гр. крем-фреш (може да се замени със заквасена сметана)
1 шушулка ванилия
30 гр пудра захар
приготвяне:
Сметаната се разбива добре. Добавя се остърганата ванилия от шушулката.
Крем-фреша и захарта се добавят внимателно към разбитата сметана с леко разбъркване. Охлажда се добре.
Сглобяване:
Какаовият блат се разрязва на 3 еднакви части. Върху най-долния блат се разпределя половината от черешите, покрива се с 2рия блат и върху него се слагат останалите череши. Слага се и 3тия блат. Тортата се покрива със сметановия крем и се украсява с отделените череши.

# 236
  • Мнения: 11
  bouquet

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 21:07 от h4ukova

# 237
  • Мнения: 35
Здравейте момичета!Може ли да помоля за превода на следната рецепта.Благодаря предварително.
булочки «Крем-де-Паризьен»
для теста:
375 гр.муки - просеять( у меня больше)
5 гр. сухих дрожжей(15 гр.живых)
75 гр.сахара
1/3 ч.л. соли
12 гр.сухого молока( у меня растворимые сливки для кофе)
40 гр.сл. масла - растопить
1/2 ч.л.лимонной цедры
1 маленькое яйцо
195 мл.воды( у меня молоко)


для крема:
350 мл.молока
2 желтка
2 полных ст.л.кукурузного крахмала(муки)
4 ст.л. сахара
цедра 1/2 лимона срезанная лентой(я не делала)
ванили
40 гр.сл.масла
50 гр. миндаля поджарить и перемолоть в блендере( я не клала)
1 ст.л.лимонного сока


тесто:
смешать все сухие ингредиенты: муку, сливки(молоко), дрожжи, сахар, соль.
яйцо взбить вилкой и соединить с водой и постепенно вводя в мучную смесь, замесить тесто.
Добавить цедру и масло, вмесить в тесто.
Тесто получается липкое,но муку больше не добавлять.
Накрыть тесто полотенечком и поставить подходить, примерно 2 часа.

приготовить крем:
развести крахмал в молоке,добавить желтки, сахар, ваниль, цедру и поставить варить на среднем огне постоянно мешая,готовый крем начинает булькать. остудить, добавить масло, слегка взбить и добавив миндаль и сок перемешать.
Обмять подошедшее тесто, рабочую поверхность припылить мукой и разделить тесто на 15 кусочков.
раскатать каждый кусочек овалом 12-15 см.
отступить от верхнего края 3 см. и поместить крем.
закрыть крем тестом и хорошо залепить края.
оставшееся тесто нарезать полосками.
свернуть булочку.
поместить булочки на противень застеленный пекарской бумагой.
поставить на расстойку на 30 мин.
смазать желтком
запекать в прогретой до 180"С духовке 15 мин.до золотистого цвета.
готовые булочки накрыть полотенцем и дав отдохнуть 10-15 мин.покрыть сах.пудрой.
вкусно, не то слово! скорее пирожные, чем булочки.

Можно приготовить и шоколадные парижанки.заменив 2-3 ст.л. муки на какао.
в крем лучше добавить шоколад вместо масла.

# 238
  • Мнения: 22 867
Здравейте момичета!Може ли да помоля за превода на следната рецепта.

boni-bon , кифличките са фантастични, непременно ги пробвай! Аз само се каня да сложа рецептата, но да видим кога ще направя нови снимки, че нещо не ми се получиха добре. При мен втасват за по-малко време, така че наблюдавай тестото. Ето рецептата:

За тестото:
375 гр.брашно – да се пресеепросеять( при мен отиде повече)
5 гр. суха мая(15 гр.жива)
75 гр.захар
1/3 ч.л. сол
12 гр.сухо мляко сухого молока ( или сметана на прах за кафе)
40 гр.краве масло - разтопено
1/2 ч.л.настъргана лимонова кора
1 малко яйце
195 мл.вода( при мен мляко)


За крема:
350 мл.пресно мляко
2 жълтъка
2 пълни с.л. царевично нишесте ( или брашно)
4 с.л. захар
кората на 1/2 лимон, срязана на лента (пропуснах го)
ванилия
40 гр.краве масло
50 гр. бадемови ядки, запечени и смлени в блендер ( аз не слагах)
1 с.л.лимонов сок


тесто:
Смесват се сухите съставки: брашно, мляко/сметана, мая, захар, сол.
Яйцето се разбива с вилица, налива се водата и се изсипва в сухата смес, като се замесва тесто.
Добавят се лим.кора и маслото, намесва се в тестото.
Тестото е лепкаво, но не добавяйте повече брашно.
Завийте го с кърпа и оставете да втаса около 2 часа.

крем:
Разбъркайте нишестето с млякото, добавете жълтъците, захарта, ванилията, лим. кора и сложете на среден огън, като постоянно разбърквате. Готовият крем започва да бълбука и да прави балончета. Свалете от огъня, охладете, добавете маслото, разбийте леко, добавете смлените бадеми и лим.сок и разбъркайте.
Намесете втасалото тесто, посипете с брашно плота и разделете тестотот на 15 части.
Разточете всяка част тесто на овал с размери 12-15 см.
Поставете крем на 3 см от края, покрийте го с тестото и добре залепете краищата.
Другата част на овала нарежете на лентички. Оформете кифличката. Готовите кифлички сложете в тава, покрита с хартия за печене и оставете да втасат 30 мин. Намажете с жълтък и печете в загрята на  180"С фурна 15 мин.до златист цвят.
Изпечените кифлички завийте с кърпа и оставете да постоят 10-15 мин., след това поръсете с пудра захар. Може да направите и шоколадови парижанки, като замените 2-3 с.л. брашно с какао.
В крема е по-добре да се добави шоколад вместо масло.

# 239
  • София
  • Мнения: 10 825
Тестото:
375 гр.брашно - пресято (при мен - повече)
5 гр. суха мая(15 гр.жива)
75 гр.захар
1/3 ч.л. сол
12 гр. сухо мляко (при мен разтворима сметана за кафе)
40 гр. масло - разтопено
1/2 ч.л. лимонова кора
1 малко яйце
195 мл.вода (при мен мляко)


за крема:
350 мл.мляко
2 жълтъка
2 пълни супени лъжици царевично нишесте (брашно)
4 с.л. захар
кората на 1/2 лимон1нарязана на ленти (не го направих)
ванилия
40 гр.масло
50 гр. бадеми - запечени и смлени в блендера (пропуснах ги)
1 с.л. лимонов сок

тесто:
Смесват се всички сухи съставки: брашното, сметаната (млякото), маята, захарта, солта.
Яйцето се разбива с вилица, прибавя се водата и постепенно се сипва при брашнената смес и се замесва тесто.
Прибавят се лимоновата кора и маслото и се омесва тесто.
Полученото тесто е лепкаво, но не добавяйте повече брашно.
Покрийте тестото с кърпа и го оставете да втаса за около 2 часа.

Приготвяне на крема:
Нишестето се разбива в млякото, прибавят се жълтъците, захар, ванилия, лимоновата кора и се слага да се вари на среден огън като се бърка постоянно. Готовият крем крем се охлажда, прибавя се маслото, леко се разбива. Прибавят се бадемите и сока и се разбърква.
Взима се втасалото тесто и се разделя на 15 парчета. Работния плот се поръсва с брашно.
Всяко парче се разточва на овал с диаметър 12-15 см.
на 3 см от горния край се слага крема.
Кремът се покрива с тесто и крайщата се залепват добре.
Оставащото тесто се нарязва на ленти
Оформя се кифличка
Кифличките се нареждат в тава върху хартия за печене. Оставят се да втасат за 30 минути. Намазват се с жълтък.  Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути - до златист цвят. Готовите кифлички се покриват с кърпа за 10-15 минути и после се поръсват с пудра захар
Могат да се направят шоколадови парижанки като 2-3 лъжици от брашното се заместят с какао. В крема по-добре да се прибави шоколад вместо масло

Общи условия

Активация на акаунт