Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 334 664
  • 401
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 35

labrex, Чарита благодаря много.Непременно ще се пробват.

# 241
  • Мнения: 0
Здравейте, иска ми се да сготвя нещо италианско! По-скоро да направя италианска вечер, но се чудя дали днес да не взема нещо готово или аз да го направя. Ако знаете добра рецепта , съм цялата в слух:)

# 242
  • Мнения: 1 354
Ето малко италиански рецепти:)
http://gotvene.eu/category/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … 1%85%D0%BD%D1%8F/

А тази ми е много любима,като говорим за световна кухня - черен нахут:
http://gotvene.eu/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D1 … 0%B2%D0%BA%D0%B8/

# 243
  • Мнения: 109
ето една прекрасна  турска рецепта и много сполучлива мидичките стават точно такива каквито са показани мацката е обяснила много подробно всичко
http://yellow-kitchen.blogspot.com/2010/01/blog-post_02.html

# 244
  • Мнения: 17
Предлагам на вниманието на рускоговорящите две рецепти, които изглеждат много хубави. Добре би било да има кой и да ги преведе. Аз съм учиила руски, но някои термоми не са ми особено ясни:

Кекс с финиками



(по книге селезнева )
(вкус ну очень восточный!)

 
225 гр муки (я еше добавила 1 пакетик разрыхлителя, хотя в рецепте его нет)
0.5 ст.л. корицы
175 гр мягкого слив.масла
100 гр сахара
2 ст.л. меда
2 яйца
Все смешать
Потом добавим пюре из 2-3 бананов и мелко порезаные (я отправила в блендер) , 100 гр фиников без косточек
Перемешать.
160 гр, 1 час по рецепту (1.5 ч вышло у меня)
Потом достаем и льем сверху растопленный мед сколько возьмет , чтобы покрыть поверхность (по рецепту 1 ст.л., мне такое не удалось размазать даже на четверть кекса, получилось где-то полстакана меда плюс 1 ч.л. слив. масла)


Raspberry Cheesecake Brownies (из Delicious) (творожные кексики с малиной)

с кукинга, автора не помню


 

Нам понадобится форма прямоугольная 20х30.

200г хорошего чёрного шоколада
200г масла не солёного, размягчённого
400г сахара
5 яиц
110 г просеянной муки
400г кримчиза
1 ст ложка ванильного экстракта
120г свежей малины

Духовку разогреть до 180 С. Смазать маслом форму и проложить бумагой кухонной. Шоколад на водяной бане растопить и дать слегка остыть.

Масло взбить с 250 г сахара до бледности, добавить 3 яйца, по одному за раз, хорошенько взбивая после добавления каждого яйца. Вмешать шоколад, затем муку. Две трети массы выложить в форму.

В раздельной миске взбейте кримчиз с оставшимся сахаром и яйцами, ванилью до гладкости массы, вылейте поверх шоколадной массы. Далее сверху выложить оставшуюся шоколадную массу и вилкой сотворить что то типа волн. Далее разложить малину. Готовить 40-45 минут. Охладить и разрезать на куски, получается где то 15 кусков.









Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 18:07 от rosalina

# 245
  • Мнения: 1 354
Многоо вкусни хлебчета,заети от френската кухня: http://gotvene.eu/%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1 … 1%81%D0%BA%D0%B8/

# 246
  • Мнения: 7
От доста време търся рецептата за прословутите "паучита" на китайската бърза закуска в Русе защото честичко си хапвам от тях и попаднах на следната рецепта


Мисля че това е точната рецепта ще помоля за превод на рецептата. Благодаря предварително!

# 247
  • София
  • Мнения: 10 825

Мисля че това е точната рецепта ще помоля за превод на рецептата. Благодаря предварително!

Ще се заема довечера като приспя малката ако никой не я преведе до тогава

Едит: Когато пуснах клипчето първоначално имаше субтитри на английски. Сега като реших да го преведа не виждам субтитри Thinking При мен ли е проблема или нещо клипа се е бъгнал?!

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 23:00 от Чарита

# 248
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540

Мисля че това е точната рецепта ще помоля за превод на рецептата. Благодаря предварително!

Ще се заема довечера като приспя малката ако никой не я преведе до тогава

Едит: Когато пуснах клипчето първоначално имаше субтитри на английски. Сега като реших да го преведа не виждам субтитри Thinking При мен ли е проблема или нещо клипа се е бъгнал?!

Не е със субтитри, а е дублиран на англ., ама акцента..... smile3544

 Grinning

# 249
  • София
  • Мнения: 10 825
Ха! Много странно, на единя ми компютър е със субтитри, а на другия е без  Shocked
Започвам превода

Никуман - варни на пара тестени топки със свинско

Гъбите ши-таке (сушени) се отцеждат от водата, в която са престояли 1 нощ в хладилника и се нарязват на ситно (парчета по 1/2 инч). Сушените скариди се отцеждат от хладката водата, в която са били накиснати за 1 час. Нарязват се на ситно.
Замесване на тестото - течността от скаридите и тази от гъбите ши-таке се прецеждат в друг съд. добавя се и гореща вода (до колкото мога да преценя от клипа общия обем на течността е 150 мл) Към брашното ( 250 гр) се добавя 1 с.л. мая, 5 гр. бакпулвер, 25 гр. захар  и 1 щипка сол. Съставките се смесват. Сипва се 1 с. лъжица сусамово олио. Разбърква се. Постепено се добавя и течността и се разбърква с шпатула. След това се преминава към месене с ръка. След като се омеси добре в купата, тестото се прехвърля върху поръсен с брашно плот и се меси още 10 минути. Текстурата на тестото става гладка. оформете топка и я оставете в купата. Покрийте купата с прозрачно фолио. Тестото е готово за втасване - втасва в хладилна стиропорена кутия, пълна с вода на 40 градуса (тоест - тестото се оставя на топло да втаса). втасването продължава около 30 минути. Един зелев лист се сварява на пара за около 1 минута и след това се оставя да е охлади в телен гевгир. Твърдите части от зелевия лист се махат и се нарязват на ситно. Самият лист също се нарязва на ситно. Нарязанто зеле се овива в домакинска хартия и се изтисква от излишната вода. Стрък праз се нарязва на ситно. На ситно се нарязват и две филийки пресен джинджифил. Свинското месо - 250 гр. се нарязва на ситни парченца - по 1/4 инч и се слага в купа. Добавят се сол, черен пипер, захар, соев сос, сос от стриди (по 1 с.л.), сместа "5 подправки" (1/8 с.л.) и сусамово олио (1_с.л.). Размесва се леко. Сипва се картофено нишесте - 1 с.л. Добавят се зелето, лука, джинджифила, гъбите ши-таке и скаридите.  Размесва се добре. Сместа се разделя на 4 части. Леко омазнете ръцете си и оформете 8 топчета. Проверете дали тестото е удвоило обема си. Ако е готово леко го размесете няколко пъти и го прехвърлете върху набрашнен плот. Оформете го като цилиндър и го разрежете на 8 еднакви парчета. Оформете парчетата на 8 гладки топчета. Покрийте ги с влажна кърпа и ги оставете да престоят 10 минути. Вземете топчето, разплескайте го с длан и след това го разточете на кръгче с диаметър 4 инча. Щипнете крайчетата на кръгчето за да ги изтъните. Вземете топка месо, поставете я в средата и затворете тестто около нея с прищипване (в клипа е показано как става). поставете в тавичка върху хартия за печене. Загрейте съда за готвене на пара докато водата се затопли. Наредете никуман с хартийките за печене върху решетката, като оставяте място между тях за да не залепнат. Вторичното втасване трае 10-2 минути. Когато увеличат обема си с 1/2 увеличете мощността на уреда. Когато водата заври, намалете котлона отново. Гответе 15 минути и изключете.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 14:02 от Чарита

# 250
  • Мнения: 7
Интересния вкус на ястието явно се придава от сместа 5-те подправки - "5-те подправки"
Тази прахообразна подправка се нарича така, защото е съставена от сминдух, хуа цзьо, канела, карамфил и звезден анасон. Използва се при много от ястията в китайската кухня. В отделните райони количественото съотношение на съставките на подправката са различни, затова тя се среща в различни варианти.

Хуа цзьо
Това е малка лютива чушка, която расте в провнициите Шънси и Съчуан. Може да се замести и с българска лютива чушка, най-добре с малката кръгла лютива чушка.

Източникhttp://bulgarian.cri.cn/1/2004/06/13/1@10291.htm

# 251
  • Мнения: 4

Момичета ,моля за превод . Благодаря.
Torta  Nutella e Mascarpone
Dal blog I Piaceri della Vita

Ingredienti
4 uova intere
250 gr. zucchero
350 gr. farina
1/2 bicchiere di latte
1 bustina di lievito per dolci
 

per la farcitura
200 gr. mascarpone
2/3 cucchiai di nutella
 

Preparazione
Sbattete per bene le uova con lo zucchero (per almeno 10 minuti).
Dopo unite il latte e la farina setacciata al lievito.
Intanto amalgamate il mascarpone alla nutella.
Prendete uno stampo in silicone e adagiateci 3/4 del composto, sistemate il mascarpone/nutella ed infine il restante composto.
Cuocete in forno caldo per almeno 30/40 minuti a 180°

 



# 252
  • София-Младост
  • Мнения: 24 097
Кекс с Нутела и маскарпоне

4 яйца
250гр захар
350гр брашно
1/2 чаша прясно мляко
1пак. бакпулвер

За пълнежа:
200гр маскарпоне
2/3 суп.л. Нутела

Разбийте добре яйцата със захарта. След това добавете прясното мляко и пресятото брашно с бакпулвер. Междувременно смесете маскарпонето с Нутелата. Изсипете 3/4 от сместа в силиконова форма, след това изсипете маскарпонето с шоколада и накрая изсипете останалата смес. Печете в предварително загрята фурна 30-40 мин. на 180 градуса.

# 253
  • Мнения: 4
Ала-Бала благодаря.

# 254
  • Мнения: 19
http://tintiriti.snimka.bg/cooking/dekoraciya-na-salati-i-osnovni.434588.15538920      Извинявям  се , но незнам къде да си пусна темата понеже другата седмица ще имам гости а искам нещо оригинално незнам какво да добавя към тези картофи много ме изкушават искам малко помощ от вас ако е възможно!Благодаря предмарително!

Общи условия

Активация на акаунт