Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 334 637
  • 401
  •   1
Отговори
# 255
  • София-Младост
  • Мнения: 24 097
http://tintiriti.snimka.bg/cooking/dekoraciya-na-salati-i-osnovni.434588.15538920      Извинявям  се , но незнам къде да си пусна темата понеже другата седмица ще имам гости а искам нещо оригинално незнам какво да добавя към тези картофи много ме изкушават искам малко помощ от вас ако е възможно!Благодаря предмарително!
Питай в темата за въпроси:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=644002.0

# 256
  • Мнения: 1 468
Момичета, Бриошово тесто едно и също ли е с бутер-тестото?

# 257
  • Мнения: 22 867
Момичета, Бриошово тесто едно и също ли е с бутер-тестото?

mamaLina, тестото за бриош е по-скоро като козуначното, а бутер тестото е маслено тесто.

# 258
  • Мнения: 9
Момичета,моля за превод на тази рецепта! Praynig http://www.youtube.com/watch?v=20u9YZr35tY Ако продуктите бяха записани,щях да си ги преведа с "Гугълчо",ама не са! Mr. Green Благодаря!   bouquet  

# 259
  • Cambridge, UK
  • Мнения: 38
Момичета,моля за превод на тази рецепта! Praynig http://www.youtube.com/watch?v=20u9YZr35tY Ако продуктите бяха записани,щях да си ги преведа с "Гугълчо",ама не са! Mr. Green Благодаря!   bouquet  
Мъфини със шоколад или боровинки
Продукти за основната рецепта:
250г самонадигащо се брашно
50 г мусkавадо захар
120г кристална захар
ако нямате мусkавадо може да се замени с 175 обикновена
2чаени лъжички бакпулвер ( това е 1 бакпулвер)
0.5 чаена лъжичка сол
малко канела
125г масло стопено
175 мл пълномаслено мляко
1 чаена лъжичка течна ванилия или 1-2 пакетчета
2 яиза.
Смесват се отделно сухите и после мокрите продукти.
Сместа се разбърква 3-4 мин с телена бъркалка.
От тук нататък може да се прибавят добавки по вкус. В случая към едната половина се прибавя 1 шепа боровинки, към другата един шоколад на едри парчета. Кум шоколадовата смес може да се прибави и банан.
Пекат се в мъфинови формички в предварително загрята до 200'Ц фурна за около 15-20 мин

Ами това е. Дано съм била полезна!




# 260
  • Мнения: 9
Chimy Jimmy,златна си! Hug Много благодаря!  bouquet Още днес ще ги направя!

# 261
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 28 112
Момичета, може ли помощ Praynig



Ето рецептата http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/levi-roots-st … chicken-amp-jalap

# 262
  • Мнения: 41
ПИЛЕШКОТО НА ЛЕВИ РУУТС  В СТИЛ ДЖЪРК И  ДЖАПАНЕЛО ХЛЯБ
ПРОДУКТИ:

• 1 супена лъжица бахар на зърна
• 1 супена лъжица черен пипер на зърна
• 1 супена лъжица сухи люспи от лют червен пипер
• ½ супена лъжица сурова кафява(масковадо) захар
• 2 супени лъжици течен мед
• няколко стръка пресен магданоз
• няколко пресни стръка кориандър
• 2 много люти чушки- пресни
• 1 скилидка чесън
•  парче пресен джинджифил с дължина  3см , обелено
• 2 стръка пресен лук, почистени и ситно нарязани
• зехтин
• 4 пилешки бутчета и 4 кълки, за предпочитане с  кожата
• бира, за напръскване  (по желание)
• зехтин
• 1 лайм
 Сложете в хаван бахара,черния пипер и люпите лют пипер и ги счукайте на много ситно , добавете
 към сместа захарта и меда .
Накълцайте на много ситно зелени подправки, лютите чушки(предварително почистени от дръжките и семената) , чесънът, джинджърът . Добавете ги към медената смес и разбъркайте много добре с чукалото -натискайте добре сместа трябва да има консистенция на пастет . Добавете ситно нарязаната зелена част на пресният лук и малко олио. Разбъркайте добре и изсипете маринатата върху пилешките парчета като натъркате всяко едно от тях добре (най-добре е да ползвате гумени ръкавици).
Оставете месото за 1-2 часа в хладилника , най-добре е да престои цялата нощ.
Месото се слага с на средно гореща скара с кожата надолу и се пече 40-50 минути ( или докато придобие златен цвят и е добре изпечено) като се обръща често. Добре е да се добави бахар към въглищата за допълнително подсилване на пушеният вкус или напръскайте с бира към края на печенето за да станат лепкави. месото може да се приготви и във фурната 25-30 минути на 200 градуса като се обръщат от време на време и само се запекат на барбекюто за 5 минути най-накрая.

За  хляба
• двеста и петдесет гр  брашно за хляб с набухвател, плюс допълнително за поръсване
• двеста и петдесет гр кисело мляко
• ½ чаена лъжичка сода на прах
• 1 прясна люта червена/зелена чушка ,  нарязана на тънки кръгчета

В купа смесете брашното, киселото мляко, содата и щипка сол и бъркайте с лъжица . Когато започне да става на тесто набрашнете ръцете си и доомесете тестото върху леко набрашнена повърхност. Разделете тестото на 4 парчета и разточете на кръгове с около 2 мм дебелина. Поръсете с лютата чушла и сол (по-добре е да е едра морска сол)и  щипка сол и натиснете да влезат в тестото . Почистете част от грила на барбекюто и намажете със зехтин поставете хляба и печете около2-3 минути като се обръща само един път,трябва да имат златист цвят от двете страни.

 Когато пилешкото е готово изцедете сока от лайма върху месото , поднесете с хляба




Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 23:51 от redsea

# 263
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 28 112

redsea, Благодаря от сърце   bouquet  bouquet  bouquet 

# 264
  • Мнения: 17
Момичета, ще може ли превод на двете рецепти на Кекс с финиками  и Творожные кексики с малиной от предната страница? Praynig

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 13:41 от rosalina

# 265
  • Мнения: 22 867
Момичета, ще може ли превод на двете рецепти на Кекс с финиками  и Творожные кексики с малиной от предната страница? Praynig

Кекс с фурми

225 гр брашно + пакетче бакпулвер
0.5 с.л. канела
175 гр меко краве масло
100 гр захар
2 с.л. мед
2 яйца

Смесете всичко, добавете пюрето от 2-3 банана и наситнени на ръка или в блендер 100 гр фурми без костилките, смесете. Печете на 160 град, 1 час по рецепта ( при мен 1.5 ч)
Изпечения сладкиш се полива с разтопен мед, колкото поеме, да се покрие повърхноста му (по рецепта е 1 с.л., аз толкова не успях да размажа и на ¼ от кекса, използвах приблизително половин чаша мед с плюс 1 ч.л. краве масло)

Raspberry Cheesecake Brownies

За правоъгълна форма с размери 20х30.


200 гр качествен черен шоколад
200гр размекнато краве масло
400гр захар
5 яица
110 гр пресято брашно
400гр крема сирене
1 с л ванилова есенция
120гр пресни малини

Нагрейте фурната на180 С. Намажете форма с масло и сложете хартия за печене. Разтопете шоколада на водна баня и леко охладете.

Разбийте маслото с 250 гр захар, добавете 3 яйца, едно по едно, като разбивате след всяко яйце. Добавете шоколада, разбъркайте, след него брашното.Две трети от сместа изсипете във формата.

В купа разбийте крема сиренето с останалите яйца, захар и ванилия, до гладка маса и излейте върху шоколадовата смес. Покрийте с останалата 1/3 шоколадова смес и с вилица направете вълни. Наслагайте отгоре малините, печете  40-45 минути. Охладете и нарежете на парчета, получават се около 15 бройки.

# 266
  • Мнения: 17
labrex, много ти благодаря!  bouquet

# 267
  • Мнения: 11
 Някоя от вас дали е правила крем Брюле ?

# 268
  • София
  • Мнения: 10 825
Някоя от вас дали е правила крем Брюле ?
Да, много от нас. Но не в тази тема - тук се пишат само рецепти за превод. Ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=689888.0 ще ти помогнем с рецепта за брюлето  Wink

# 269
  • Мнения: 74
От мен нещо от Английската кухня:

Пилешки бутчета УЕЛИНГТЪН-рецепта


Общи условия

Активация на акаунт