ДЕКЕМВРИ е далече, пролет пукна вече

• 13 025
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
Дидо днес цял ден изкара на двора в количката или на ръце по едно боди само. Ама то такава жега настана! И следобед го изтървах , та му станаха студени краката, майка ми му ги накисна в купа с топла вода, обухме го и така. Дано не го простудих, ама докато правя поредния скандал за гърнето с батко му и.... бебето изстина. Praynig
Той много обича да му пея. Ако започне да мрънка, аз започвам да се разпявам и той се нахилва - не е като да пея фалшиво, по-скоро му харесва на детето. Вчера се събрахме с приятели да се черпим по повод РД на мъжа и моята книжка, а тоя ми ти Дидонски като реши, че  е кисел, и че ще реве, ама орева орталъка! Накрая се набутахме в спалнята с него и след огляма война успях да му запуша устата с цица Mr. Green Пея му приспивна песен, а той вместо да се унесе и да заспи ме зяпа и се хили, голям е сладурко! И песента си я бива, от мама я знам, мога да споделя текста й, но няма как да я чуете... Wink
Яде бананова каша, благодарение на която днес не е акал, утре ако срешнем затруднение ще вкарам крушата.

Вижте ако не сте видели тая схема на захранването
http://ilianas.hit.bg/tables.html

заглавия-предложения
С бели цветове кестените майски се покриха, декемврийските бебета  нашите сърца покориха!
Пчеличките жужат и слънце грее, а декемвройска майка сладка песен пее!
Декември е далече вече, но ти си тук до мама, мъничко човече!

# 31
  • София
Привет Simple Smile

За неспането си говорите - и ние имаме такива някакви дни...  Crazy Като цяло вече много малко спи през деня към 2 часа общо на 2-3  пъти, но имаме дни когато се събират 30 минутки сън - голям зор е тогава. Иначе, ако заспи на разходката и е в движение, случвало се е и по 4 часа да не се събужда  Party

Сасано и Ники вода не иска, аз му нося само когато излизаме навън за всеки случай. Варя я точно преди да излезем и я слагам в термо джоба на чантата. Пие я само навън, ако е топличко и е жаден, като задължително трябва да е топла... Ако е изстинала много старателно и методично си пълни устата и с една супер погнусена физиономия я изплюва оливайки се целия... Laughing

За гладенето - от самото начало гладя само дрехите, които се нуждаят от гладене Wink
Аз пак читателствам за захранването и се опитавам да измъдря вече и нашата схема, че да я обсъдя с педи.
За пеенето - по време на пътуването толкова пъти изпях Зайченцето бяло, че...  Crazy От нея най-бързо се успокоява като е кисел, явно му харесва на детето, макар и майка му да пее фалшименто Wink Но то детето откъде ще знае как трябва да звучи и се радва, ама горкия татко...  Mr. Green Joy
Чаено момиче - преди празниците ти четох поста за пътуванията и бебетата и все се замислям... Да ти кажа всичко опира до светогледа Wink За всичко си има време - радвай им се на дечицата, сега е момента - за другите неща има време, няма да избягат.
Сега ми е много забавно, как всички ме питат как съм, много ли ми е досадно само с Ники да се занимавам ежедневно.
И като им кажа, че ми супер добре да си се гушкаме по цял ден и ме гледат умно Simple Smile Та се налага да им обяснявам - колко е зелено, свежо и разцъфнало навсякъде сега. Че аз кога съм имала време да обикалям целодневно парка Wink Да се разхождам с малкия разбойник и да се чудя какво забавление да му измисля... Да си призная не помня кога за последно съм прекарвала толкова време навън. И кой знае кога ще ми се случи пак, та затова сега е момента да се насладим на тези работи- да си гушкаш двете слънчица е къде-къде по-хубаво от която и да е почивка Simple Smile

# 32
  • USA, Steak State
Здравейте момичета, казвам се Ели и родих малката Мелиса на 27.12.2008г
Чак сега видях темата, затова извинете ме  Embarassed
Ще се радвам да си бъбриме за бебоците и да разменяме опит.

# 33
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро утро!

Нещо нямам време за кафета, ама и без тях ще минем!

Melissa's Mom добре сте дошли с Мелиса!
  Hug

Като говорите за гладене аз страшно много обичам да гладя и го правя. Гладя почти всичко на бебето и на нас и не просто за дезинфекция, а за красота. Вижте каква камарка си имам от последните 4дена, но не съм намерила място за летните дрехи на Никола и трябва да размествам шкафове.

Ето да видите в събота и неделя как се закусва

Чаена мерси за предложенията много са сладки!

За захранването - Никола хапва зеленчуково пюре 125мл.+60АМ. Просто неиска голям буркан и това си е.

Еми извинявай, но нещо т.не те разбрах Крис не обича бели зеленчуци добре, но защо не даваш примерно картоф+морков, а не чис картоф?

Айде хубав ден, че трябва да ги будя вече за работа и градина!

# 34
Melissa's Mom добре дошла  Hug
Ето ни и нас, ние сме болнички. изведох по-леко облечена Галка 2-3 дни и сега сме хремави. Не зная дали е от това, може да се заразила от едно друго бебе, което ни беше на гости. Както и да е  вчера бяхме с 38 градуса и сополи, днес температура няма ама сополи колкото искаш. И обрив имаме и доки се замисли да не сме шаркави  #Crazy Днес пак ще я водя да видим какво ще каже
лек ден и приятни разходки  Heart Eyes

# 35
Привет и от нас скитниците.
Не мога да стигна до компа тези дни.Тоя пост го пиша от вчера.
ЗА гладенето още и гладя дрешките,защото обичам да гладя и ухаят така приятно.За стерилноста не съм си помисляла,защото всичко и е в устата и няма смисъл.
За захранванетоо не мога да дам мнениие ,защото сме само на млекце!
Еми браво на мъжа ти!Моят редовно я взима дребната ,за да поспя.Чакаме резултати от изпита.
Пупинка ако столчето е едно с джунгла аз го имам и е много хубаво.Но не знам дали е удобно ,защото е малка за него.
За обличането ние сме така ,а като се събуди и свалих и блузата и остана по къс ръкав.Ама тука е ад.Слагам блуза само ако спи и повечето пъти свалям панталона.
Честити месечинки на порасналите ни декемврийчета!
Melissa's Mom добре дошла!
Камелия дано Галка бързо се оправи.

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 08:30 от LLBB-bubeto

# 36
Привет  Simple Smile

Бубе на нас ни беше сефте излизането за това така му се зарадвах  Hug

Invisible, чакай само да го похвалят една-две млади майки, какъв отговорен баща е и как сам разхожда детето и ела да видиш  Laughing няма да се доредиш до количката.  Joy

до колкото го познавам, ще стане точно обратното...най-много да го откажат от самостоятелните разходки  Joy Joy

Нина давам картоф+морков, тиква+морков...ама например тиквичката е с картоф (на Хип) и абсурд да го изяде, също и карфиола пак е с картоф  Sick за тях се чудя как да ги комбинирам.  newsm78 ако и на тях сложа тиква или морков?

sashylinka и на мен ми се струва безрасъдно сок от втори месец ама това е положението  Wink така че нека не даваме такива определения!

# 37
Привет майчета  Hug
Аз от доста време не съм ви посещавала  Embarassed и сега докато ви изчета и хоп поспалана се събуди, затова на бързо се включвам.
Честита месечинка на сладките бебоци   bouquet
За гладенето аз гладя само на бебка нещата, нашите дрехи не само ако има по- сложен случай Laughing
За обличането ей голяма мъка, все не мога да преценя и това си е. То угодия няма зимата се притеснявах да не и е студено сега се притеснявам да не и е топло имам чувството, че никога няма да се науча.
Аз още не съм захранила, но вече окончателно реших да го сторя с оризова каша пък бебка ще си покаже от там нататък как ще процедирам.
Айде бягам. После пак ще намина да ви "видя"  Hug

# 38

Черпя ви по кафенце, Дидо прави днес 5 месеца! Hug
Днес ще ходя на едно интервя /не за работа/, но да видим какво ще стане, ще пиша после. Peace
Какво гладене?Гладя само това, което се е измачкало, с времето трябва да изградя техника за пране-простиране-сушене без гънки. Нямам нито време, нито желание да гладя, само в краен случай.

# 39
Добро утро момичета, искам само да ви кажа, че вигантола са го пуснали вече и е с нова опаковка.

Инвизибъл съвсем не съм искала да се заяждам или да засягям някого, нито пък да съдя, просто не съм аз човекът който може да го направи. Само си мисля, че има много щури майки, които понякога са си доста безразсъдни. И аз понякога съм си такава, признтавам! Ама горкото дете ме търпи какво да прави. Аз например почнах да правя сокчета на Никола точно като направи 2 месеца, така че ако искаш кажи че и аз съм безразсъдна Wink. Мен просто ме шашна факта че тази майка дава една лъжичка и на следващия ден - хоп шише. И това е. Видя ми се беразсъдно - казах го! Ако някой се е обидил - много съжалявам.

Хайде сега стига съм мрънкала и обяснявала - весел и приятен ден на всички!

# 40
не мила не казвам че ти си безрасъдна, а че по същата логика както ти го каза, може за всяко нещо да се каже(за сока, за ранното въвеждане на месо и т.н и т.н) и за това не смятам че трябва да се дават такива определения, всеки може да се обиди и не е редно. Всяко дете е различно, всяка майка също приемаме че другите хора правят различни неща от нас които могат и да ни се струват налудничеви но ги приемаме, така смятам  Wink

# 41
Много си права и за в бъдеще ще внимавам повече какво плямпам, защото наистина хората са си различни и точно това ни е хубавото, нали!

# 42
  • На брега на реката
Днес съм я накилитрила с късо боденце и тъкна ризка с копченца. Че да мога бързо да я сваля. Благодаря ви за съветите. По принцип съм против навличането, но наистина ми е трудно да преценя как да се обличаме. А и пред блока ни е супер усойно и страшно много ме подвежда тази сянка  newsm78
Орли, накрайниците много ги хвалеха в една книга за захранването. Добър начин са, за да научиш детето да папа с чаша. Мисля да й взема на моята капризка, да пробваме.
Уф, от няколко дни се научи да спи до 7:30 и трябва да си играем. Да де, ама ми е толкова трудно да отворя очи, а то си писука детето, смее се, бърбори си нейните си работи. Като будилник ми е. Поне татко й няма как да се успи  hahaha
Гледам, че пак сте зачекнали старата тема. По-добре да се въздържаме от критики,а да вкарваме размислите по-скоро като съвет. Безрасъдно е прекалено крайно  Rolling Eyes
Лек и спокоен ден. Днес сме при педи и после ще се отчета дали евентуално сме качили този път нещичко  Praynig

# 43
Здравейте момичета и аз да се включа, но напоследък съм се вкарала в един филм не е истина, работа, учене, бебе както и да е.

За гладенето - аз глада всичко и нашите и на Марти. Обичам изгладени дрехи, а дезинфекцията е бонус  Laughing

За захранването - на обед папаме зеленчуково пюре, голямо бурканче, да ви кажа половината го изяжда с лъжица и от там на татък не иска с лжица и го разреждам с малко АМ и го изпива. Незнам какъв му е проблема с  лъжицата. Плодовите ги яде с лъжица без проблем, а зеленчуковите в един момент му писва.  newsm78 . Дано да се оправи по-натам.

Хубав ден на всички и дълги разходки   bouquet

# 44
Ха ние пък сме точно обратното - зеленчуковите хапваме с лъжичка, а при плодовите - хич не ще лъжичка, а само шише  Joy

Общи условия

Активация на акаунт