Примерна схема за захранване (15)

• 51 027
  • 507
  •   1
Отговори
# 270
Джанка-кисела слива, безсолен сухар едва ли ще намериш (то и беззахарен няма, ама хайде!). Единственият вариант е да месиш безсолен хляб и да го печеш на сухари, ама това малко множко ми се вижда:) Аз реших проблема като купих хляб и го направих  на сухар. Има сол, но поне няма захар, мляко, яйца, Е-та и други такива.
Аз веднъж бях писала за сухарите - купувам био сухар от Пикадили, словенски, на фирма Кrех , в него няма нито захар, нито Е-та. Има само био пшеница, био растителна мазнина, мая и сол.  Peace
Благодаря!   bouquet
Пробвах с овесена каша, но тя е просто ужасна на вкус Sad и на мен и на детето...И реших направо да мине на пшеница... със сухар... ама с това съдържание...Както и да е!

# 271
Прибави плод към овесената каша ако не я иска.
То има и овесени каши с плод, вземи такава, вместо чиста примерно ....  Rolling Eyes

# 272
Detelina, според мен овесените трици са твърде груби за бебешко стомахче. По-добре използвай фини овесени ядки:)

# 273
Привет,мами!Много сложно ми изглежда захранването,но с ваша помощ се надявам да се справя.Искам да захраня с безмлечна и безглутенова оризова каша.Ще я давам няколко дни,докато заместя едно хранене с нея.А после какво да правя?Да продължа с други каши или да въвеждам зеленчук?Някой ще кажат ,че има много теми в бибиотеката,но от много четене тотално се обърках

# 274
Косе Босе, отново към теб за съвет  Hug
интересува ме кои храни не трябва да се дават и след навършване на годинка /т.е. до 3г./? Записала съм си фъстъци, морски дарове, майонеза, гъби... има ли още  Thinking

# 275
  • На бял кон в Pierrefonds
Здравейте,
захраних дъщеря ми на 5,5 месеца с каша и досега съм и давала пюре от картоф и тиква. Проблема е, че след като й дам пюрето и кашата на обяд (например днес 5 чаени лъжички пюре и 2 чаени лъжички каша)  после отказва да суче по 4-5-6 часа, а пюре не отказва - колкото й дам толкова изяжда. Молбата ми е ако някой има табличка с ориентировъчни количества твърда храна/мляко за различните възрасти да я сподели с мен, защото се притеснявам да не лишавам детето от мляко за сметка на пюре по този начин.

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 01:10 от abutikon

# 276
Привет,мами!Много сложно ми изглежда захранването,но с ваша помощ се надявам да се справя.Искам да захраня с безмлечна и безглутенова оризова каша.Ще я давам няколко дни,докато заместя едно хранене с нея.А после какво да правя?Да продължа с други каши или да въвеждам зеленчук?Някой ще кажат ,че има много теми в бибиотеката,но от много четене тотално се обърках
Може да дадеш след това друга безмлечна безглутенова каша, например царевица или просо има и други но аз въведох няколко плода, хем да разнообразявам кашата, хем да съм подготвена за запек  Grinning Чак след няколкото плода започнах зеленчуците, добре се приеха  Grinning

# 277
Здравейте,
захраних дъщеря ми на 5,5 месеца с каша и досега съм и давала пюре от картоф и тиква. Проблема е, че след като й дам пюрето и кашата на обяд (например днес 5 чаени лъжички пюре и 2 чаени лъжички каша)  после отказва да суче по 4-5-6 часа, а пюре не отказва - колкото й дам толкова изяжда. Молбата ми е ако някой има табличка с ориентировъчни количества твърда храна/мляко за различните възрасти да я сподели с мен, защото се притеснявам да не лишавам детето от мляко за сметка на пюре по този начин.
Това съм копирала от Косе Босе за твърда храна:

Примерни количества твърда храна:
6 месеца = няколко лъжички или до 100-120 г
7-8 месеца = 160-170 г
9-11 месеца = 180-190 г

Такива са и препоръките на СЗО за активни кърмачета.

Капацитетът на стомахчето на 6-9 месеца е между 130 и 190 мл.
Няма толкова голямо значение какво е количеството храна, а качеството й и честотата на предлагане. Плюс достатъчно мляко.

А това пак от нея за млякото:

Нормата за млечни продукти до 1 год. е средно 750 мл.
Минималната граница е 600 мл. Максималната граница е 1000 мл.

До 1 год. млякото трябва да е около ¾ от общото количество храна.
Под "мляко" се разбират всички млечни продукти – АМ, кърма, сирене, кисело мляко и т.н.
Няма значение начинът по който се предлагат – директно, в пюре, десерт и т.н.

Но моята дъщеря явно е извън нормите защото на тази възраст яде по около 200-220мл твърда храна, опитвах да и давам по-малко, но не и стига  Sad Килограмите и са около долната граница на нормата

# 278
  • Варна
Може да дадеш след това друга безмлечна безглутенова каша, например царевица или просо има и други но аз въведох няколко плода, хем да разнообразявам кашата, хем да съм подготвена за запек  Grinning Чак след няколкото плода започнах зеленчуците, добре се приеха  Grinning
И аз ще захранвам от днес с оризова безмлечна каша. Педи каза за 15 дни да заместя следобедното млечно хранене и след това да въведа картофено пюре в 12 часа. За 15 дни ще заместя и това хранене. Интересува ме само картоф ли да давам докато се замести храненето? След колко време мога да въведа нов зеленчук?

# 279
Здравейте,

А има ли вариант да й даваш да суче преди твърдата храна? Така няма да се притесняваш колко твърда храна изяжда. Аз така си реших проблема Peace

# 280
margarita1 Благодаря! Hug

А има ли вариант да й даваш да суче преди твърдата храна? Така няма да се притесняваш колко твърда храна изяжда. Аз така си реших проблема Peace

Тя суче около 1 час преди пюрето и след това отказва. Примерно ако пюрето е към 12ч е сукала за последно в 11ч и после иска чак към 17ч. Струва ми се мнтого голяма тази пауза. Иначе като гледам табличката на косе Босе, аз не й давам повече от 100 грама.  newsm78 Не разбирам защо така отказва да суче.

# 281
Моля за съвет: с какво мога да заменя следобедната каша? На обяд давам зеленчуково пюре, а следобед оризова каша, но искам да спра кашата за няколко дни. С какво да я заместя?

# 282
  • София
С плодови пюрета, ако си започнала да ги въвеждаш.

# 283
Аз ще въведа зеленчуци след оризовата каша и тогава ще въведа друга безглутенова и безмлечна каша.До 6 месец не ми се иска да замествам хранене с твърда храна и ще давам само като десерт веднъж дневно.Нали може  и така?

# 284
Моля за съвет: с какво мога да заменя следобедната каша? На обяд давам зеленчуково пюре, а следобед оризова каша, но искам да спра кашата за няколко дни. С какво да я заместя?

А защо искаш да я спираш? Дай някакво плодово пюре, наистина. Може и плодово с малко каша, така може да я понамалиш.

Общи условия

Активация на акаунт