Най-слънчевият празник приближава - на една годинка Юнчетата скоро стават!

• 15 859
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
А след 12 месец какво адаптирано мляко се дава,те повечето са до годинка?Аз давам НАН 2 и на него пише за деца от 6-12 месеца.Скоро и аз се чудех какво мляко след годината да предлагам.

За Милумил и Нестле съм абсолютно сигурна, че има мляко след годинката. Ние даже вече сме с Милумил 3 преди лягане вечер + кърма Peace.

Прощапулник се прави понеделник, сряда и неделя, ако не ме лъже паметта Rolling Eyes

# 91
нутрилон-а има 3-ка, а аз на Васко от края на първата годинка до края на третата му давах на нестле-много бях доволна,че какъвто е злояд поне имаше едно сигурно пълноценно хранене за денонощието Grinning

# 92
Я сега, като се е заговорило за млека, да питам и аз - досега Митко никога не е пил адапте, и се чудя дали когато го оставям на баба му за през нощта да му оставям някакво мляко? Кърма от шише не иска, и не си заслужава хамалогията по цеденето; та мисълта ми е, има ли смисъл да давам пари за кутия адапте, ако не знам дали изобщо ще го пие? Какво мляко най-много се харесва? С какви биберони ги давате?
Мойто диване спи, обаче тези дни е ужасно изнервен; зъбоникнене вероятно, съчетано с емоции... педиатърката ми говори нещо за вегетативна нервна система, която се проявявала... незнам какво е, обаче е станал кисел, сърди се, тръшка се, мръщи се, не иска да стои никъде без мен... изживява нещо като "критическа", има горещи вълни - крайниците му стават горещи, после се изпотява и после за секунди се охлажда и после пак така...

# 93
педиатърката ми говори нещо за вегетативна нервна система, която се проявявала... незнам какво е, обаче е станал кисел, сърди се, тръшка се, мръщи се, не иска да стои никъде без мен... изживява нещо като "критическа", има горещи вълни - крайниците му стават горещи, после се изпотява и после за секунди се охлажда и после пак така...
Аха, значи да се успокоя, че не е само Ясен. Напоследък, седмица някъде, е уникум. Същата история като при вас.  Laughing
За млеката нямам мнение.

# 94
За млеката, всяко детенце е различно. Добра идея е да е Милумил или Нутрилон, за да не се сменя млякото след годинката Peace
Аз давам АМ с чаша с мек накрайник на Нуби. Моето дете така и не разбра що е туй биберон и как се използва Joy

# 95
  • София
Мама Радост,

тук може да потърсите http://www.imot.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=2

Сайта е хубав, намирала съм си наематели от него Simple Smile

mayarm02 не знам да има определен ден, но някои беше писал в темата сряда и неделя. Аз го правих в неделя, защото  е  почивен ден. Най-добре го съчетайте с РД.

Ами то има всякакви Ам за след годинка, аз смятам с Аптамила да си продължим. Ще махна и сутрешното мляко, то и сега като имам време му правя закуска и ще давам само вечер с бисквитки за заспиване. Марти така си се приспива.

Red Fox  бях започнала да се притеснявам, че само аз (и Марти, защото не я ядеше) съм претенциозна и не харесвам кухнята. На мен пък ми се струваше мазна, особено супите и еднообразна. Мисля да пробвам частна. А Марти не отказва моите манджи, даже днес правих пълнени тиквички и Марти изяде по-голяма порция от мен Shocked и се тръшкаше за още.

# 96
  • И аз не знам къде...
Ние сме на Хип 3  Peace! Почти всички фирми имат млека за след 12 месеца  Peace!

# 97
Привет .
Страхотни снимки на малките сладури  .
За киселото мляко знам че се разрежда 30/100 , но можеби зависи от гъстотата на млякото. Мой познат технолог ми препоръча да  давам 2% , защото било най-чисто . В другите имало разни подобрители  .
Цитат
И аз си мислех за замяната, но някак не си представям сутрин в 7 да разбивам кисело мляко. По ми е лесно с АМ. Пък и не знам само кисело мляко ли се разбива или се слага и вода  Rolling Eyes
Може предварително да се направи в шишето и като се събуди хоп ..  Wink.
Мисля че Nestle имат за след 1 г за други не съм сигурна .
offioli и Валентин изкарва нещо подобно , по- малко е изпотяването но всичко друго е същото . Слава богу днес е  в страхотно настроение .
На кухня бяхме 2 дни ( една моя приятелка я нямаше и взимах вместо нея) и останах доволна . Изяде си всичко без десертите , защото не му ги дадох . Но аз доста проучвах за хубава кухня и  макар да е доста долече от нас я предпочетох.
Гледам че за гърнета сте говорили - още щом започна да сяда ,дори не беше стабилен го слагах и сега няма проблем . Мисля че е важно детето да го свързва с нещо хубаво . Моя сладур се кефи като го види  и никога не се е противил , но щом не иска не го насилвам .
Айде че се разписах доста  Laughing

# 98
Offioly,Вери,добре дошли в моя отбор HugТочно заради тази "критическа" не съм се вясвала във форума от близо 2 месеца.Направо ми стопи лагерите(и килограмите) моя БЯС.Не признава никой друг освен мен и цял ден ме разхожда напред-назад.Ако реша да и се опълча настава лудо тръшкане и крещене.

bouquetПоздрави за двете мами,които ще се бебят отново  bouquet

Всички бебоци са страшно сладки и чаровни Heart EyesНацелувайте ги и ги нащипете от мен и Нора!

Като чета как обсъждате РД ме обхваща такава носталгия,че съм на път да се реша на трето дете още сега.

Лека нощ,момичета!

# 99
  • Miami
офи, най-добре искай от няколко майки да ти дадат малко АМ от тяхното и да тестваш различни видове. Аз в началото купих на Хип и така го и хвърлих, защото Жорко не искаше да го пие. После ми дадоха за една доза АМ на Нутрилон и още някакво и тях не искаше. Най-накрая му хареса на Нестле едно Нестожен и все още сме на него.

Аз за сега няма да замествам АМ с кисело мляко, макар че давам понякога за следобедна закусна кисело мляко с бисквити и банан.

За кухните - ние вече от една седмица сме на кухня и съм доволна за сега. Много са вкусни манджите и Жорко си изяжда всичко.

# 100
  • И аз не знам къде...

Аз за сега няма да замествам АМ с кисело мляко, макар че давам понякога за следобедна закусна кисело мляко с бисквити и банан.

За следобедна закуска и аз давам с бисквити  Peace!
За АМ и аз съм на мнение, че самото дете си показва кое иска! И аз си изпих една кутия (с нес кафе) от прехвалената Лактана  ooooh!! Изобщо не я искаше! Но Хип-а му хареса Peace!,
Иначе той и моя е постояно "тропосан" за мен и вече много не ми прави впечатление! И в тоалетната като ходя той стои на вратата и ме гледа  #Crazy! Пази ме да не избягам Joy!

# 101
Само моето прасенце ли няма претенции към млякото? hahaha Преди да заминем изпи една кутия Нутрилон - първото, което купих и то без много много да мисля и избирам. Wink Тук имат малко по-различни вариации на известните марки, но вече омаха една кутия Инфамил до годинка и в момента е на Нестле- Нидо, ето такова:

Дават го за след годинка, има и Нидо 2 за след 2 години, както и Нидо 3. Peace Като се приберем може и да минем на кисело, едва ли ще имам проблем с Йойо. Mr. Green Тя е на "seafood diet - whatever food she sees, she eats it". Laughing И за кухня съм решила да пробвам, за нашата Владиславовска има добри отзиви. Peace

Иначе кисело мляко с бисквитки и Йойо много обича, давам го обикновено за следобедно, а понякога и за закуска ако сме станали късно или ме мързи да правя друго. Wink
Офи, и аз мисля да го пробваш Митака предварително с някое АМ назаем, за да си сигурна. Peace Съчувствам за критическата! Дано се оправи бързо и пак си стане добрия стар Митю! Hug

Наложи се спешна редакция. Mr. Green
Честит рожден ден на кака Мая!! Майче, бъди жива и здрава! Пожелавам ти още много години радост, щастие и любов, и много много усмивки да ти носят Тони и Алекс! Hug Hug Hug
Знам, че нямаш много време да се разписваш, но тайничко ни четеш! Wink

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 05:57 от Мимченце

# 102
  • Miami
Честит рожден ден и от мен на кака Мая   bouquet     bouquet   bouquet  А след ден ще имаш още по-голям повод за празнуване  и то двоен  Wink

Мимче, чак сега видях, че си сменила снимката на Жорко с нова. Благодаря много  Hug Ще го дебна тия дни да му снимам зъбатата усмивка  Mr. Green че няма много снимки напоследък.

# 103
  • на края на света.....
Добро утро Laughing
 Ние храна вземаме от две седмици,като бурканчетата са от нас,ние си ги носим и подържаме.Много съм доволна от храната,вкусна е и доста добре си я похапва.Само супите идват малко воднисти.Единствено не ми харесва,че сега лятото ще трябва в най-
 голямата жега да ходим да я вземаме.
 Иначе сме добре,но по цял ден ни побърква с тази мания за вървене.Изобщо вече не се занимава сама,целта и е постояно да ходи из къщи,а още не е стабилна и аз ходя постояно след нея.Вече и паяка не иска започва да плаче когато я сложа вътре #Cussing outДано бързо да премине този период Praynig

# 104
Здравейте и от нас.  Heart Eyes
Аз Мислех че днес съм ранобудна, но има и преди мен тук  Hug
 kaffeetrmker_2 ей това правя сега докато малчо спи. Вирнал ми краката нагоре, отвит, с боси крака, ама ако го завия ще се събуди...
Кака Мая - честит рожден ден   bouquet Много, много щастие и здраве и от нас за теб и голяяямото ти семейство  Hug
Хубав и слънчев ден майчета и голями (вече) бебчета. Peace

Общи условия

Активация на акаунт