Иначе, не виждам за какво да се тревожиш. Нормалната възраст за прохождане е до 1г и 4-6 мес. Това, че има деца, които прохождат на 10м, не значи ,че всички трябва да го направят тогава.

Точно така. Едни деца правят по-рано едни неща, други деца - други. 
. 

И Именно това ме притеснява повече отколкото кога ще проходи
Ние пък много обичаме да се снимаме, бебинка само да види фотоапарата и веднага се обръща да позира. 

то и сега е неудържим, дори бих предпочела да ходи на краката си, вместо да изтърква по два панталона дневно по асфалта
И докато седна да ви чета - и айде, Катето пропищява и не сколасвам да се разпиша.

. Само за секунда и ти е изчезнал от погледа, Марти вече няма спирка, качва се къде ли не (спалнята и диваните), катери стълби, цопка си онзи ден в една локва. Да не си изтърква панталоните, но ти изтърква твоите обувки.
. Само да споделя, че откакто Марти проходи топя лесно килограмите, вече съм -3 от преди да забременея. Не че се оплаквам, даже напротив, още малко искам
. Досега в парка ми се е случвало няколко пъти момиченца да целуват Марти, но никога момченца. Много странно как разбират още от толкова малки
Йойо до 10 месец дори не можеше да се обръща насам натам и си спеше само по гръб.
Сега вече елате я вижте - като пумпал е, особено като я вземем да спи при нас заема половината легло, а ние с татко й спим по ръбовете.
За пълзенето също, тя пропълзя след като вече можеше да ходи (за ръка).
Вече се научи и стълби да качва дори и все ме дърпа към разни стъпала и други препятствия и вдига крака да катери.
Много обича топките, дай й топка и не я търси за нищо.. 

а тук е на обяд по случай деня на майката 
,и пак ,лекарката ни ме успокои ( и ми наблегна за психическия момент с гушкането) .... при нас Зара не се оставяше даже и да се гушка ,но е много подкупна и с млякото в добавка проработи
от две вечери спинка като къпана
,но и телевизора от тогава не е включван...

на същото мнение съм! при нас рядко дори в детските сайтове съм срещала проходилки , - едно че сигурността на детето е застрашена,като опиране в килими и падане по стълби ,но и като един вид на противостимулиращи на мускулатурата на таза и краката, така детето не се чувства и сигурно колкото по голямо става толкова по сигурно и уютно се чувства само там и няма да смее да започне само, така стимулите са най добрия вариант- с пълзенето беше маминия телефон ...
излишно е да споменавам да се отдели от играчките веднага след като е свършена успешно мисията , вече втори повреди
( за шматкането като муха без глава говоря) ,пусто дето не мога да свалям килограми покрай нея