Най-слънчевият празник приближава - на една годинка Юнчетата скоро стават!

• 15 860
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Привет

Мира,стискам палци да се оправи момчето ,дано всичко е наред  Praynig

Рали ,направо си супер ти ,аз нямам такова време да му готвя всичко ....по ми е лесно да вземам от кухнята ,а и както казах той си хапва и много си ги харесва манджичките .А аз съм супер доволна като гледам как си изяжда всичко до последната лъжичкаа.Аз даже за събота и неделя,когато няма кухня му купувам готови пюрета,рядко му готвя ,но се е случвало де  Embarassed .Всеки сам избира как да си гледа детето  Peace  Hug

на Алекс му избиват още пъпки,за сега е сравнително спокоен,но така се почесва   Confused  милия .....аз съм се настроила да я изкарва леко тая шарка,като кака си и да минава и заминава ...да си минем реда  Simple Smile

Утре след лекаря ,ще докладвам  Wink

Лека и спокойна нощ на всички мами и дечица

# 211
Марти, Честит рожден ден! Да си много послушен и винаги здрав!  Hug

Споделете ако използвате ве4е 4етка и паста за зъби за бебешорите...
Мишел има само половин зъб отдолу и 2 леко показали се отгоре, но вече всеки ден й ги мия с бебешка четка и паста. Много й харесва, дори сама си ги търка.  Joy Тукашните мами ги мият след последното мляко, но аз това не мога да го направя - тя след млякото е полузаспала, жал ми е да я събудя.  Rolling Eyes Мия ги преди млякото.

Пантерке, орхид, много  Hug  за Алекс и Боби!

Мира, дано чуете възможно най-скоро хубави прогнози за твоя племенник!  Praynig

Аз също не обичам да готвя много-много, но докато все още замразявам пюренцата, не ми тежи. Един път на 10 дни отделям по 1 час за готвене. Толкова отнема беленето, варенето, пасирането и слагането в бурканчета. После само вадя, притоплям за 40 сек и яденето е готово.  Mr. Green

# 212
Честит празник на Марти, а също и на Тони и Сашо! Да са ви здрави, весели и щастливи пиленцата!  Hug

Мира дано всичко да е наред с любимия ти племенник (и аз имам любим мой и ти стискам палци всичко да е наред много скоро).

Ние направихме едно пътешествие този уикенд, ходихме в Странджа с малката, а днес се включихме в 3 часов преход покрай морето Ахтопол - Синеморец с кенгуруто. Голям герой е малкото пиленце, гък не каза - смя се, пя, ходи боса по тревата и накрая яде и малко рибена чорба  Laughing. Тествах и слънцезащитния крем, че беше с боси крака - няма никакви поражения от слънцето (дано да е така!).

Обаче съм малко тъжна сега, защото утре ще пътувам за 4 дни и трябва да я отбивам вече и само като си представих, че повече няма да я кърмя и ми се скъса сърцето. От друга страна няма как заради идващото (да не кажа дошлото) лято и месечните ми пътувания, които налагат прекъсвания на кърменето. И много се разколебах какво да правя. От друга страна, ако оставя чак за есентта - Вени ще е вече много голяма и сигурно ще е по-трудно, а сега тя нито търси, нито заспива на гърдата и не е голяма драма  newsm78

Та с такива размисли и страсти (и изгоряла кооперативно по ръцете) отивам да спя!

Лека нощ!

# 213
Честит Рожден Ден на Тони и Алекс на патерици!
Честит рожден ден на Марти! ПОжелавам безгрижно детство и весели игри!

Аз също нямам време за готвене/е поне днес рано ме събудиха всички/ и успях да сготвя на малката. От кухнята сме много доволни- Мирела яде с охота всички манджички и кремчета; дори скоро ще сменяме възр. група; в петък като купих поредните купони, жената ми каза че храната за деца до годинката вече няма да я засища, все пак аз купих пак от тях за последно. Питах я как правят кремчетата- мисля че някой и тук в темата беше питал -с прясно мляко.

Все още не съм осигурила слънцезащитен крем, засега и аз разчитам на сенника на количката. Шапка не държим на главата, а имам толкова много от кака й, ама така ще си останат явно, хваща я и я хвърля на земята. И ние с боси крачета от няколко дни и летни панталонки, не смея да й сложа роклички и поли все още. Не мога обаче да открия подходящи летни обувчици, но има време , ще си поноси още К&К първа стъпка.

Мирела спи по веднъж на ден, което е доста изтощаващо, не иска в паяк изобщо, пускам я и прави сама крачки, но доста е нестабилна все още.Особено когато бърза омотва крачета и е на земята:(

Специално за Маристута и за всички, които имат време и желание Wink:

http://vasilena2004.multiply.com/photos/album/16/Photo_Album_2009-05-15

Мира -дано имаш добри новини за племенника ти и скоро да си го посещавате у дома!!! Heart Eyes
Хайде лека и спокойна вечер!

# 214
Привет на всички в този късен час! Едва сега ми остана малко свободно време да седна пред комп.
Честито от нас на всички празнуващи сладури  newsm51, желаем здраве и щастливо детство Simple Smile.
На болничките - бързо оздравяване  Hug.
Искам да благодаря на всички, които споделиха мнение за АМ при отказване от кърмене   bouquet.
Ние имаме напредък - Василена вече пие по 150 мл АМ /къде с твърд накрайник, къде с лъжичка/ и после цока по малко от гърдата, надявам се до края на месеца да успея напълно с отказването.
Галче - относно чашите със сламка, и моята буба веднага се научи да пие от тях. До преди две седмици изпиваше за цял ден 5-10 глътки вода, а сега от тези чаши на Нуби с термо стените не мога да й смогна - пълня по 2-3, а това си е постижение за нас. Явно им се харесват на децата, готови сме да посрещнем лятото  Wink.
За детска кухня /тук в Бургас/ нищо лошо не мога да кажа, защото детенце хапва всичко, но и то всичко си е вкусно. Дано и за напред да е така  Praynig.
Стига толкова... Сладки сънища на всички пожелавам  smile3524.

# 215
Честито  на  празнуващите  днес   bouquet  и  бързо  оздравяване  на  болничките  Hug
 след  два  месеца  и  12  дена  отсрочка  си  направихме  прощапулника  Mr. Green  забавата  беше  голяма и  исках  да  се  поизмори  малко  Зара  да  не  вилнее,а  с  по  голямо  усърдие  да  си  избере  нещо  по   завартяно  от  приготвените и  неща а  тя  директно  си  се  залепи  за  портмонето  hahaha и  взе  и  листовете  с  химикала   Joy ,а  то  не  беше  ровене  за  камери  лаптопи  и  т.н. и  т.н.  Crazy .....  ,а тук  е  видеото   
 питката  не  е  много  за  показване,  не  съм  стъпвала  в   кухня  от  отдавна !!!да  живеят пюретата!!! ,но  за за сметка на  това  пък  беше  доста  вкусна  Flutter , за  мамите  готвачки  са  добре  дошли  и  у нас  на  гости  Wink 
Аиде лека  и чакаме  следващите  рожденици    bouquet

# 216
Добро утро.
Днес ще пробваме с малката моренцето. Имаме среща на плажа.
Май ние сме най ранобудни. Утре ще се ходи на консултация и ще пиша. Мерките ни. Упорито си пълзим все още за ходене и дума да не става. Има време.
Лек и усмихнат ден на всички.

# 217
  • Miami
Честит рожден ден на Жожо  newsm59  bigdance2 Много здраве и усмивки  Hug

Ние днес празнуваме последната 11 месечинка  newsm38  Grinning

# 218
Честити слънчеви рождени дни на мъниците, които първи отпразнуваха първата си годинка! Да са много много щасливи и безгрижни дечица, много да слушат и носят само усмивки и радост на мама и тати!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

Кори, честита ви последна месечинка! Flutter

Мира, дано се оправи момчето! Praynig

И аз съм от недолюбващите готвенето. Mr. Green Засега го правя щото се налага, но като се върнем в БГ веднага пускам 'дукименти' за кухня. Mr. Green

Снощи с мъжо бяхме млади гаджета - оставихме Йойо на баба й и ходихме на кино. Wink Аз имах притеснения, но се оказа, че изобщо не плакала, играли си тука, вечеряли, изкъпали се... само дето Йойо отказала да заспи без нас и като се върнахме ни чакаше будна. Heart Eyes После докато легна до нея и веднага заспа, миличката. Е, като за начало добре. Wink

За пастата за зъби все още се туткам, но трябва да взема вече тези дни.. С 2 цели и 2 половин зъба смятам, че е време. Mr. Green

Слънчев ден на всички!   bouquet

# 219
  • Miami
За пастата за зъби все още се туткам, но трябва да взема вече тези дни.. С 2 цели и 2 половин зъба смятам, че е време. Mr. Green
Аз питах една детска зъболекарка и тя каза, че още няма нужда да се мият с четка и паста. Е, все пак казах, че Жорко има само четири зъба. Не знам, ако има повече  Rolling Eyes И направо се чудя после кака ще му мия зъбите, та той изобщо не дава да му бъркам в устата.

Мисля да му купя и тъмни очила  Laughing
Ири, ще ги търпи ли тези очила  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 13:27 от Кори

# 220
Здравейте  Simple Smile
Честито на празнуващите
а ето и една усмивка за добро настроение и от нас  Mr. Green
  Hug http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12346481  Hug
Хубав ден  Heart Eyes

# 221
Аз питах една детска зъболекарка и тя каза, че още няма нужда да се мият с четка и паста.
Кори, а тукашните казват, че зъбките задължително трябва да се мият, когато дори само 1 мм са се показали.  Laughing
За да свикне Жорко с четката, първо можеш да му даваш да си играе с нея, да я лапа, да си чеше венците. След няколко дни слагаш мноооого малко бебешка паста (която не се отмива) върху четката и пак му я даваш да си играе с нея. Аз така направих и ела да видиш какво миене на зъби пада. Не мога да взема четката от ръцете й. Иска сама.  hahaha Явно и вкуса на пастата й хареса.

Честит рожден ден на Жорко на Дари!  Hug

Мая, Зара знае какво да си избере!  Joy

Днес кантара на консултацията заби на 8350 гр.. Направо пИрфектно!  Mr. Green

# 222
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПОРАСТНАЛИ ДЕЧИЦА!!!

Не сме се отчитали отдавна - просто нямаше какво ново да пишем, но вече има  новина и при нас: вчера и моето мъниче проходи. Засега прави само по 10-тина крачки и после сяда или пада, но смятам, че скоро ще се стабилизира съвсем.

На последната консултация кантарът показа 9, 600 и около 72 см. Късичко дебелаче е той  Mr. Green.

Зъбките и ние ги мием почти целодневно, като лапне четката си за зъби и няма пускане. Предполагам, че му е хубаво като си чеше венците. Засега не мисля да купувам паста за зъби, но и да си призная не съм се интересувала каква да вземем, тъй като лекарката ни каза, че все още не е нужна.

# 223
Здравейте
Честито на празнуващите месечинка -Жорко и годинка -ЖОЖО !!! Да са живи и здрави и многооо усмихнати !

как лети това време ..еххх ,не ми се ще да минава толкова бързо ,искам да се наслаждавам на всеки един миг ,а те толкова бързо отлитат... Confused

Мая,Зара направо ме изкефи как ходи ,браво на детето ,знае какво да хване  Wink
 Алекс днес е много спокоен ,въпреки многото избили пъпки и така сладко се почесва по главата ,умирам от смях с него .
айде чао че към 17ч ще ходим до доки да го види Simple Smile

# 224
Честито на всички празнуващи мами , татковци и мъници !!!
Момичета , днес някой да има " вести " от НОИ ?

Общи условия

Активация на акаунт