Най-слънчевият празник приближава - на една годинка Юнчетата скоро стават!

• 15 860
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
Честит рожден ден на Жожо и последна месечинка на Жорко!  Hug

Ние мием зъбите вече от няколко месеца - с четка и паста Ненедент. Накрайникът от комплекта го ползвах само няколко дни, защото Марти постоянно ми хапеше пръста  Laughing

# 226
  • Miami
Аз питах една детска зъболекарка и тя каза, че още няма нужда да се мият с четка и паста.
Кори, а тукашните казват, че зъбките задължително трябва да се мият, когато дори само 1 мм са се показали.  Laughing
За да свикне Жорко с четката, първо можеш да му даваш да си играе с нея, да я лапа, да си чеше венците. След няколко дни слагаш мноооого малко бебешка паста (която не се отмива) върху четката и пак му я даваш да си играе с нея. Аз така направих и ела да видиш какво миене на зъби пада. Не мога да взема четката от ръцете й. Иска сама.  hahaha Явно и вкуса на пастата й хареса.
Бюте, ще пробвам по този начин  Peace Може би така казват вашите зъболекари, за да свиква детето с тази важна процедура и да стане навик. Щото то 1 мм зъб кво да му се  мие толкова   Rolling Eyes

# 227
софия от няколко дни си хапва кухнята, но отказва супата Sad,
вие слагате ли в супата сухар,за да се сгъсти, че тя е като бульонче newsm78,
да не би да бъркам като и я давам %чиста% newsm78

# 228
maimp аз слагам 1-2 сухарчета, че наистина е като водица - ама днес беше добре долу-горе ...  Mr. Green манджичката също биваше - хапнахме я на обяд, а преди малко кремчето ...  Peace

зъби и ние още не мием - мисля, че е рано още а и педи така казва... Peace

Честито на всички големи вече дечица Марти, Тони и Алекс ...  Hug

# 229
Здравейте, майчета и бебчовци!

Честито на малките рожденници! Да са живи и здрави и много да радват всички около тях!
  newsm51
Веси, Кака Мая, чакаме снимки!

Аз поизчезнах малко, бях болна, работих малко от вкъщи, а и по цял ден навън откарваме с Ина, смогвам само да ви чета  Embarassed

Моето пиле е добре, бърбори, иска да ходи, но за сега само хваната за ръчички.
"Бебешката критическа" е налице и при нас от време на време. По принцип е много послушна, но понякога става капризна, иска разни неща да се случват, но като не ги разбираме се сърди. Направо се хвърля като шаранче да се тръшка и е безутешна.
А като я вдигна, докато ходи, за да обуя паднала обувчица или нещо такова, е направо ужас - все едно повече няма да я сложа на земята  hahaha

Нашите обувки за сега са буйки, но за прохождане - български, естествена кожа, много мекички и с гумичка отдолу за ходене по земята навън.
Купих ги за 12,50лв, а ги видях и за 8,50лв (чак ме е срам да го напиша  Rolling Eyes)
Мисля да взема и някакви сандалки, но затворени на пръстите, че много се спъват бебоците.

Кухня не ползваме и за сега мисля, че ще минем без нея  Peace
Аз пък обожавам да готвя, доставя ми удоволствие и най-малко ми тежи от всички домашни задължения.
Приятно ми е да избирам продуктите за бубката - качествено масълце, сиренце, месце и т.н., просто песен  Mr. Green

Зъбчетата ни са все още само 2, като второто изби преди почти 2 месеца и от тогава - нищо  newsm78
Високи са по 1мм и още не сме ги мили, но като чета, ще взема и аз тия дни четка и паста и да почваме  Joy

След малко ще се опитам да кача някоя снимка на Ина, че апарата и комп-а нещо отказват да си комуникират  Twisted Evil

Хубава вечер от нас   bouquet!

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 19:41 от mishlence_

# 230
Честит рожден ден на Жожо! Heart Eyes

Според BabyCenter зъбките трябва да се почистват още като се появят първите такива. Може да се започне с мокро парченце плат, колкото да се отмие плаката от тях, а когато са вече няколко зъбчета, може да се започне с малка бебешка четка, по два пъти на ден. Първоначално без паста, постепенно може да се добавя по малко такава, както е описала Бютито. Wink Според мен няма никакво значение дали има 2 зъба или 20, щом яде твърда храна значи трябва да се грижим за зъбките му. Wink

Мая, ние не сме на кухня още, но в супата, която аз готвя за Йойо също й слагам по 1-2 сухара, иначе е много течна и става голяма кочина докато си изяде порцията. Mr. Green

# 231
Честито на празнуващите- да са живи , здрави и много усмихнати   Party Time.
Цитат
Мая, ние не сме на кухня още, но в супата, която аз готвя за Йойо също й слагам по 1-2 сухара, иначе е много течна и става голяма кочина докато си изяде порцията. Mr. Green
Пък и незнам дали ще се наяде само със супата .

# 232
  • И аз не знам къде...
Здравейте момичета  Hug!
Честити 11 месеца на Жорко   bouquet!

Благодаря на всички, че се сетихте на Рождения ден ма моето момче  Hug! Страшно мило ми стана  Hug!

Влизам  само на бързо да ви почерпя, а утре ще разказвам  Laughing!

Това е за малкия ми рожденик! И аз си пожелах да е жив и здрав, и ние да сме живи и здрави да си го гледаме  Praynig!

Лека вечер и още веднъж ви благодаря от сърце  Hug!

# 233
  • Miami
Приятно ми е да избирам продуктите за бубката - качествено масълце, сиренце, месце и т.н., просто песен  Mr. Green
Оооо и  на мен това ми е приятно, така да си обикалям по магазините и да си избирам, купувам, нооо  като стане време за готвене и откачам  Mr. Green В началото ми правеше удоволствие да му направя няколко прости пюрета, но сега като трябва по-голямо разнообразие... еми нямам нерви  Wink Пък и то мойто не ме оставя за секунда, то палава работа... ужас  Heart Eyes  Simple Smile

Жорката също не тачи много, много супите. И аз му слагам сухар или средичка от хляб да се сгъсти. Днес обаче супата не беше много рядка и беше с месце, еми хапна си я човека  Grinning и после и второто изяде(картофена яхния, направо беше по-вкусна от моята  Mr. Green ) А предната седмица имаше един шоколадов крем - ооох, едва се стърпях да не го изям аз  Laughing

# 234
Благодаря  мами,  гледам  да  я  уча  на  добри  неща....  Бюти  Joy , все  пак  и  листа  с  химикала  взе   Sunglasses , да  види  на  кой  ще  види  сметката  Party
 Ние   супите   рядко  ги  ядем , тя  за  предпочитане  даже  ако  може  само  хлебчето  да  си  ръфа - и  е  щастлива  , а  вземе  ли  и  го  някой  Naughty ,лошо  му  се  пише  и  идва  края  на  света  за  Зара  Laughing
иначе  още  преди да  избият  зъбите  докато  я  сърбяха венците  и  набавих  това  става  за   чесане  и   в същото  време  си  изгражда навик   а  сега  вече  редовно  си  мием  зъбите  с  това . под  редовно   имам  предвид  веднъж дневно  - най  вече  вечер   след   вечеря ,  с  мляко  заспиваме  винаги след  това  Embarassed .... ,но  се  случва  и  на  обед  като  ме  види  , че   четкам  моите  след хранене  и  тя  се  реди   на  чешмата  Crazy

На  Жорко  и   Жожо  голеееееееееееееееееми  да  пораснат   Heart Eyes

# 235
  • на края на света.....
Ние също не обичаме много, много супите. SickИ обикновено и давам половината супа и после половината десерт.Така и двете сме доволни. GrinningЗа мен тази кухня също е голямо улеснение,смятам че вече трябва да спират  с основното консумиране на пюрета и да започнат с такава млечна храна.Все пак в детската кухня се съобразяват и готвят като за малки деца.Ми то аз ако готвя и за малката трябва цял ден само това да правя,все пак имам и по голямо дете ,което също трябва да нахраня.А млечната кухня се доближава до храната в яслите и детските градини,и не е лошо от сега да свикват да я хапват,за не се окаже това проблем.,което доста често се случва когато тръгнат в детско заведение.          

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 08:21 от Мама Гаца

# 236
Честито на празнуващите- да са живи , здрави и много усмихнати   Party Time.
Цитат
Пък и незнам дали ще се наяде само със супата .
ама тя и десерта си изяжда след това Grinning,
на мен прилича , аз унищожавам всичко сладко в къщи,не че харесвам този си навик-но е факт Embarassed

# 237
Честита първа годинка на празнуващите сладурковци! Да растат здрави, усмихнати, много весели и да са винаги щастливи!

Чакаме снимков материал!  Wink

Моята мъничка звездичка Дея ви поздравява  Sunglasses:

Момичета, моля ви дайте ми идея за следното нещо.  Thinking В събота мислим да отидем до Пловдив и да посетеим едно авиошоу Mr. Green. Обаче не знам как да предпазя Дея от шума, който ще бъде неразделна част от шоуто, защото самолетите са военни изтребители. Някакви специални шумоизолиращи слушалки може би?  Thinking
А дали ще ги търпи, кой знае...  ooooh!

Хубав слънчев ден на всички!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 13:33 от maristuta

# 238
 55 здравейтееее!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЖОЖО И ПОСЛЕДНА МЕСЕЧИНКА НА ЖОРКО! Желая им щастливо и безгрижно детство!  Hug

Моя човек вече 2 ден е на кухня и за сега всичко си изяжда, пу-пу..Дано все така да е.
Обувките на КК му се изкривиха,а с тях и крачето като ходи, та ги смених след 3-то обуване. Ще купувам обувки докато нацеля най-удобните, защото макар и за 2 мес. сега точно се формира и походка и свод и всичко...

Зъбките той сам си ги четка, по-скоро гризе четката, но без паста все още...

Мноого слънчев и усмихнат ден на всички! Hug Hug Hug

# 239
Маристута, сега в събота ли ще е авиошоуто?
Ауу, мъжът ми е маниак на тема самолети, летене и т.н., сега ще го зарадвам  Mr. Green
Моля те, прати ми някаква инфо, ако имаш, на пръв поглед нищо не видях в нета  newsm78
Може и на лични, да не спамим  Peace
Пък живот и здраве, може да се видим там  Wink  Hug

Общи условия

Активация на акаунт