В къщи МАРТенче расте,мама от от целувки ще го изяде!

• 12 293
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Ние понеделник вечер се прибрахме, след 4 перални снощи се опитах да наваксам с форума но стигнах до 7 стр.. Както и да е, ще наваксам днес-утре, но сега искам да ви почерпя торта по случай рождения ми ден.

Честит рожден ден и на Кремито! Желая ти много здраве и сбъднати мечти!   bouquet
Честито и на всички бебоци празнуващи месечинки  Hug
Маймунке, май и твоя батко е рожденник днес. Да ти е жив и здрав и много да те слуша и радва  Simple Smile
И да се похваля от мъж ми получих страхотни обеци и пръстен подарък.
Хайде до по-късно, че сега бързам да излезем преди да е заваляло.

# 211
  • София
Ех, това време как ни развали разходката с Ели...
Дано утре да е по-добре, тук го дават, че няма да вали.

Тъкмо щях да пиша за ваксините и гледам Бухта е разяснила. Направо съм възмутена как си играят със здравето на децата ни. Кой знае какъв търг или конкурс пак са забавили и коя фирма за внос искат да облагодетелстват  Naughty  Money

За режима и аз да кажа - за сега най-сигурното в нашия режим е, че след сутрешното ядене в 5-6ч следва будуване - тогава пада голям смях и гукане, само дето на мама толкова и се спи по това време  Blush
Към 8-9 пак яде - щото в 6ч се кърмим и не изкарва много време след това и след това ядене заспива - обикновено откарва до следващото, т.е 3-4 часа. Тогава е моето време - или си доспивам, ако много ми се спи или върша някаква домакинска работа, или браузя в нета като сега  Laughing През останалото време от деня няма режим - кога, както дойде...
В този ред на мисли да питам - тези, които хранят бебетата си с АМ - ако дойде време за хранене и детето спи, будите ли го? Или го чакате да се събуди? На мен сърце не ми дава да го събудя и за това през деня нямаме установен режим, понякога яде и на 5 часа, ако не се събуди на време. Будя го само вечер за баня и то не всеки път, пропускаме банята 1-2 пъти в седмицата  Embarassed Но аз така или иначе не съм привърженик на ежедневното къпане, особено пък с разни мазила и гелчета - понякога го мием само с вода (освен дупето - то винаги се мие със сапунче).

Tony_st, благодаря за идеята да прибирам омалелите дрешки в кашони от кухненски уреди - тъкмо се чудех къде да ги складирам, че в къщи вече гардеробите се пръскат по шевовете(хем имаме не малко дрехи, хем и гардеробите ни са малки, така че трагедията е пълна  ooooh!) А за пазенето - една приятелка в момента работи по въпроса за бебче, та ако тя иска - ще и дам каквото мога от мен и Тошко, но аз например исках всичко сама да си купя, все още не мога да устоя на изкушението да пазарувам за малкия като влезна в детски магазин, даже само като мина покрай такъв и трудно се спирам да не влезна. Та така - ако някой ги иска, ще ги дам, ако не - ще си ги пазя за второто.

Честити месечинки на всички родени на 13ти!
ЧРД и на Кремито и Шуши!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 212
Нещо такова мисля да правя довечера по случай на детето празника и на мъжа ми рождения ден, та смятайте се за почерпени:

Да са живи и здрави и другите 13ки!

Ние днес сме на ортопед и ми е ентусиазирано Simple Smile

# 213
Честит Рожден  Ден Креми!
Честит Рожден Ден Шуши !

Пожелавам ви всичко най-хубаво!

Честит празник на всички бебоци с месечинки и ЧРД на мъжа на Nagaina !

# 214
Едно гоооолямо здравейте и от нас!  Hug
Ей, не остава време да се пише и това си е , то и да чета е трудно... Rolling Eyesне е както, като бяхме бременни ...времето нямаше значение.
shushi_13, кремито и всички други, които не съм поздравила да се чувстват поздравени за празниците си .newsm51!
Сега отново нямам време за това се включвам накратко, по- късно повече ще пиша - е   надявам се.
Цветка-кокетка-  хубава люлка си имате, браво на таткото, и ние си имаме нещо подобно само, че импровизирано, нашия изобретателен татко се видя в зор, връщам се от кухнята а малкия ревеше преди това и какво да видя, Марти се люлее в люлка направена от шезлонг, който имахме и окачен на стойката на ваничката за къпане, ама мноооого хубава люлка си стана и Марти много и се кефи, ето линк да я видите - http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=374200&pid=12247048.
Днес ходихме да даваме кръв за ПКК и гърлен секрет след инфекцията искат да са сигурни преди да сложат ваксина, а ние още нямаме дори втора хепатитна, дано всичко да е наред и да си влезем в режима и ние. Неприятно е да гледаш как боцката детето ти и то толкова мъничко, но какво да се прави, всъщност то е боцкане по пръстчето, но Марти трудно си отваря ръчичката винаги е в юмруче, рефлекс явно и зор видяхме после като почнаха да точат кръвчица плака, уплаши се детето, омаза се с кръвчица...е не много де ама все пак, а лаборанткта се изнерви...но всичко мина.
Ели, и таз добра - какви сънища сънуваш, не си давам Марти да знаеш! Joy Joy Joy
Лек ден за сега от нас!

# 215
здравейте мами,
4естити РД-та и месе4инки Simple Smile)) много усмики на вси4ки празнуващи Simple Smile))

зелено човече на нас също ни каза докито, 4е се гледа бебето на ехо. до колкото разбирам педиатрите и ортопедите имат уговорка децата да се водят на 3 навършни месеца, за да се извърши и визуален и с апаратура преглед (поне това е аргумента на нашата, за да даде направление по това време).

да ви се похваля, Стефан за 1ви път изяде 150мл., до сега се е под нормата (60-90-100-110), направо ме пиштисва, но плюе и неиска пове4е, а след 10 дни запо4ва 4ти месец. утре сме на контролен,  6те видя колко е натдал и пораснал, но така като гледам дърпа пове4е на висо4иа от колкото на кг.

пак да питам, невидях някой да е писал (извнявам се, ако съ пропуснала) - според вас захранване на 4ри навършени месеца с пюре или каша - за ранно захранване ли се брои, при положение, 4е бебето от смесено хранене, ве4е е на АМ?

# 216
  • варна
честит рожден ден на шуши и на кремито да сте живи и здрави
честито и на бебетата празнуващи днес

# 217
jivotinche, ми неволята учи... Ние нали сме в ново жилище, а и Рая поизбърза да се роди, та ни останаха 2 вградени гардероба които са още в проект и аз се чудя кое къде да прибирам. Единственият гардероб, който имаме едва побира нашите сезонни дрехи, останалото го разнасям до другата ни къща... Хамалогия, ама ще сме така още малко докато се дообзаведем. Та покрай това нанасяне гомели кашони - бол и сега им намирам приложение. Mr. Green Peace

Nagaina, честит празник и на съпруга ти, както и на баткото на Мънки - по-малко да те ядосва.  bouquet

беба, според мен е малко раничко за захранване от 4-ти месец, но ти си знаеш най-добре. Още повече, че сте на АМ, а те са обогатени със сумати неща. Аз лично мисля да се захранваме по-късничко от 6-7 месец. За сега само чета повече и събирам информация, защото ми се ще да направя най-доброто за детето си. Peace

# 218
видя ми се интересна теорията за прозорците в развитието на децата Simple Smile

ето еин цитат на консултант по кърмене:

Желателно е детето да бъде захранено не по-късно от 6 м. Говоря за деца без алергични обременения. Развитието на децата преминава на етапи, на "прозорци". Когато се изпусне времето, прозореца, след това е трудно да се навакса с него. В този ред на мисли в средата на първата година е идеално време за задоволяване на любопитството на малкото човече - Какво правят мама и татко на масата, какво си слагат в устата? Започва и то да имитира и да слага различни неща в устата. След няколко месеца ще му бъде интересно да държи в ръчичка храна и самО да се храни, като същевремено се учи да отхапва, да го премята в устата, да прави опити да го дъвче преди да го преглътне. Всички тези умения се овладяват през втората половина от първата годинка, защото около годинката децата вече са заети с друг "прозорец" - овладяват умението да пазят равновение, да пристъпват, да пълзят, да се обръщат, изобщо повече физически техники. През това време вече не им е интересно да се учат да дъвчат.
Също така храненето с твърда храна, използването на лъжичка, гризането, мачкането и премятане на храната в устата с езика спомагат за развитието на необходимите мускули на лицето. Държането на храна в ръка и поднасянето й към устата пък спомага за развитието на фината моторика и подобряване на координацията ръце-уста.
Не на последно място твърде късното захранване, след 6 м, може да бъде предпоставка за развитието на анемия през следващите няколко месеца.

# 219
  • София
животинче, аз мойта не я будя, тя обикновено сама се обажда....И ние пропускаме понякога къпането, особено ако е заспала дълбоко. Но ако през деня е пропуснала папане, задължително я храня през нощта. Тази нощ например яде в 5 и спа после до 8.30.

# 220
  • София
О, и аз вече сънувах форума, но нищо лично и конкретно- нещо май четях и си мислех #Crazy
Не вървят на добре нещата- щом взех и да го сънувам- дали да не си направя почивка?! Ама пък е хубаво да се чете, да се информирам за туй-онуй..., а ако не чета всеки ден- то няма наваксване- наведнъж много ми идват 4-5 стр.
Успокоих се, че и бебета на АМ се нервират от 6 часа натам, защото си мислех, че нещо нашата не е нахранена и затова се дразни, и само й бутам да яде Embarassed
Кърпата на Вероники е много яка- и аз ще взема на Мимито като ходим за летни дрехи.
За ортопеда - нашата педка съм я питала два пъти и то така че да й стане ясно, че искам да ходим- каза след 3тия месец се ходело.
Добро настроение, много симпатична "люлка"- това на ваничката поставката ли е? Laughing
Честит рожден ден на Кремито и на Шуши 13   bouquet!
Много здраве и късмет, любов и сбъднати мечти!!!

Честити месечинки на празнуващите 2 и 3 месеца baloni

Таня Р, за оставянето на бебка на таткото-ако е- въобще не ми е проблем! Само че той и таткото на концерта ще идва и сме извикали майка му... Е за тва доста се притеснявах и се чудех дали да не си дам билета на някой - ама си викам- то все някога ще трябва да я оставим бебка да я гледат  Confused

Ух, айде да публикувам, че стана цял роман- ако се сетя нещо- пак ще се появя

Аа, Nagaina -да ти е жив и здрав мъжо, да му направиш най- хубавата торта!

# 221
Напоследък забелязвам, че вечер кърмата ми много намалява и даже снощи беше на косъм дохранването с АМ  Sad . Кутията още си стои на масата и ме дразни, защото не искам да дохранвам  Rolling Eyes . По този повод искам да питам мамитата, които пият от чая на "Хип" за кърмачки - има ли ефект?

Днес мисля да си взмема степера от другия апартамент и да започвам да тренирам. Някой беше писал, че го използва, а ефект има ли? Аз не мога да преценя преди като го ползвах дали имаше, защото тогава освен степера карах колело, тичах, хедех на фитнес ... ooooh!

За косата бяхте писали - моята винаги пролет и есен пада. Този път есента изобщо не ми пада, но сега забелязвам, че започва да пада, особено като се къпя  Thinking .

Бебка днес е голяма киселица   ooooh!( въпреки, че й е празник  Mr. Green ).  От сутринта само мрънка и иска на ръце. Допускам, че е заради оченцето и си я гушкам, ама взе да ми омръзва все на ръце  Rolling Eyes

Нашата кухня е поръчкова, но аз категорично НЕ исках вградени ел. уреди.

И още еди въпрос: Напоследък много съм се запалила по дънковите дрешки за бебка. Купих й страхотен гашеризон. Сега ще търся сукман и дънки. Каква е цената на дънките горе-долу, че в нашия скапан град няма  Crossing Arms, а тези дни ни предстои пътуване до Враца, Плевен и Русе и искам да знам предварително.

# 222
  • София
Бухтa ще ти кажа какво ни каза нашия педиятър:"Прегледа при ортопед м/у 1-вия и 2-я мес. е задължителен,защото на ехограф могат да се видят неща които не могат да се напипат и колкото по рано се разбере ако има нещо толкова по добре",при прегледа ортопеда ни каза,че следващия преглед трябва да се направи след 4-я месец най-добре 6-я когато почват да сядат децата...дано съм ти помогнала...моето лично мнение е че този преглед няма да ти навреди,напротив може само да помогне  Hug
Incognito аз пия чая на хип за кърмачки и съм мн доволна,според мен има мн голям ефект...поне при мен има

# 223
Добър ден мами,сладурани и бебчета засмяни Joy!
Маалиии колко сте писали,едвам прочетох всичко до тук Wink
Честито на всички с месечинки днес  bouquet  bouquet  bouquet
Честито и на всички рожденници,и на всички които имат повод за празнуване!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Нашата педи без проблем даде направление за ортопед, и сега поне сме спокойни че всичко е ок.Незнам какво толкова им се свидят тези направления на някои доктори newsm78Направо #2gunfire
Ние също нямаме строг режим,зависи кога ще се събуди сутринта.Сигурно е обаче,че банята е в 21:00,а последното хапване за деня е в 21:30
Животинче,ние сме вече горе-долу само на АМ,но не го будя като му дойде времето за хапване,той щом спи значи не е гладен Peace
Вероники,Тони_ст иние имаме такава шапка-кърпа в зелено.Вчера му я взехме  Peace

И ние открихме сезона на късите ръкави WinkВчера направихме една хуубава разходчица до Пловдив.Бяхме до фирмения магазин на Чиполино.От там взехме за бебо активна гимнастика и едно кенгуро/ hahahaот форумското/.Питахме за музикалното легло и ни казаха че имат ама няма гаранция че ще вибрира #Crazy и се отказахме от него.После бяхме и до Вис Виталис.От там взехме няколко гащеризончета и други неща за бебо.Момчето се държа много добре,чак ме изненада,явно знаеше че за него пазаруваме и за това си траеше Mr. Green.Обаче много горещо беше,добре че над вечер вална та се разхлади.
И аз чакам парички от НОИ,ама кога ще дойдат незнам newsm78
Цикъл и аз още нямам Mr. Green
Я да ви питам аз вас: люлка или шезлонг??? newsm78 Кое ще ми препоръчате?
Лелеее айде и аз да ви почерпя за многото единици в долната лентичка Mr. Green Mr. Green Mr. GreenКога мина това време направо незнам Thinking

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 13:44 от nani_v

# 224
  • Варна
Маймунке, златна си!  Hug Изтекоха ми очите в тоя кодекс  Laughing Embarassed
Мерси за всички отговори.
Нагаина, честит праник и на таткото, да ти е жив и здрав. Ще споделиш ли после за ортопеда?

И къде пак духна Есме???  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт