В къщи МАРТенче расте,мама от от целувки ще го изяде!

• 12 287
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
Животинче, аз Елия я будех в началото, за да направи ме графика. Сега като стане време за папкане се буди сама.
Добро настроение- и аз Елия не си я давам  Hug
Аз нищо не правя за месечинките и. То какво ще разбере бебка сега? Купувам и по нещичко- за първата купихме отпечатъци, сега няма да мога да излезна, но утре ще и купя пак нещо.
Аз днес имам парички от НОИ за 42дни след раждане.

# 226
vily_st търсих назад в постовете, но не намерих от кой магазин си взела въпросната шапка?

# 227
  • Ловеч
ЧРД на Шуши и Креми   bouquet
Честити месечинки на фаталните бебоци - да растат усмихнати и спокойни напук на суеверията.
Вчера бяхме на контролно мерене - моя синковец за да опровергае докторицата показа, че пълен памперс може да тежи 170гр и то сменен преди 2часа  Laughing . Наддава с по-бавни темпове, сега е 4кила точно/без памперса/, което ще рече по 150гр на седмица отгоре. Продължава да липсва противохепатитната ваксина и не се знае кога ще я доставят. Нямам думи - хем задължителна, хем няма доставка  #Cussing out
Завиждам на ходещите по концерти. Ние бяхме по празниците на Ловеч, времето съвпадна с концертите и Косьо присъстваше на настройването на инструментите. Това дете не помръдна и не издаде звук - спеше си в количката и хич не даваше знак, че е на 50метра от колоните.
Пишете за закъснение на цикъла, а на мен ми спряха лохиите точно за 4дена и пак започнах да кървя слабо. Даже започвам да си мисля, че нещо не е наред. Добре че поне през това време на затишие се оправихме с мъжа веднъж, че да спадне напрежението - ама пак ми се иска  Embarassed
Памперсите - ползвахме на Хъджийс/не съм доволна, пропускат при течно аки като нашето/, на Пуфийс/пропусна веднага, а беше пишкал само/, на Памперс жълтите/нямам оплаквания и пропуск/. Уточнявам, че става въпрос за размер 3-6кг.
На срещата няма да дойдем за съжаление. Както споменах ми разбиха колата по празниците и сега има проблем с ел.стъклата/не се вдигат/, та колата не седи пред нас, а градски транспорт не ползвам от години. Приятно изкарване ви пожелавам.
Кикоимери - не се притеснявай за синките, големият ми син имаше синьо на дупето над опашката, педито каза че е нормално и с времето израстна.  
Нани - по-добре люлка/мое мнение е/
След като февруарските пари ми бяха преведени преди 2седмици, да кажа: още си чакам мартенските  #Cussing out

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 14:19 от Айрис

# 228
Я да ви питам аз вас: люлка или шезлонг??? newsm78 Кое ще ми препоръчате?

аз съм доволна от люлката,сама си люлее и ти може да вършиш друга работа,пък може и шезлонг да купите и да го направите на люлката както другите мами,и в двата случея  детето ще е доволно Hug

# 229
Честито на рожденниците  и малки и големи:hug:, бъдете живи,здрави и много обичани.
И на нас ни предписаха Ротарикс ваксина,ама ми се струва малко скъпа  newsm78 (120 е едната,а се дават 2 дози ) и Преванар ,само че го няма никъде,та още съм в чуденка.Противохипатитната на нас ни я сложиха.Първия Пентаксим задължително ли се слага до 2 месец
Беба и аз мисл към 4 средата да се захраним  newsm78,но ще видим

# 230
Здравейте.
Честит рожден ден на Креми и Шуши - много здраве и щастие.
Нагайна - честит рожден ден на мъж ти - да Ви обича и глези още дълги години.
Честити месечинки на всички родени на 13,03.
Маймунке - да ти е жив и здрав баткото.
Ако още някой има празник - честито.

Как сте в това гадно време? Никола цял ден спи.... чак си пропуска ядене - нещо, което не му се случва. Дали от времето или от това, че вчера му слагахме Пентаксим? Е не че се оплаквам ама ми е странно.... Ваксината му понесе добре - няма неразположения, Т, червенини. За сметка на него обаче, каката ми се събуди с Т - след малко ще я водя на лекар, че освен Т нищо друго и няма, а пък ми е притеснено.... Дано Никола не се разболее.
Другото което много ме радва, е че Никола е наддал 1 кг. и пораснал с 4 см. - мерките му са - 6 кг. и 60 см. За прегледа при ортопед - няма да може да отидем този месец, защото от Здравната каса са върнали талона за записване - нещо бил объркан, та вчера попълвахме нов и когато го занесе лекарката и го приемат - тогава ще е.
Нашата педиатърка е за късното захранване - вчера ми обясняваше, че вече не се захранвало рано, както преди време захранвах Радина. Е то и аз не мислех да бързам, ама ми стана приятно, че и тя е на това мнение, че иначе щяхме да си имаме спорове.

Цикъл и аз нямам все още. Е вярно че кърмя, ама и на времето кърмих Радина, а ми дойде на 50 ден.
И пари за м. март от НОИ също нямам, т.е. още вторият болничен не ми е изплатен. Добре, че получих еднократната помощ та не усетих липсата им, ама си ги искам....

Хайде лек ден и по-малко да плачат дечицата.

# 231
rusana Първия Пентаксим ни го сложиха в понеделник - бебо беше на 2 месеца  и ... дни.
за захранването и аз още се 4удя...

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 14:45 от беба

# 232
Здравейте мами!

един проблем се появи при мен относно работата ми - научих , че има голяма вероятност да закрият фирмата в която работих преди да забременея...дали знаете в този случай дали ще продължавам да получавам 90% от заплатата като майчински и какво ли да правя - притеснена съм много....все пак разчитам на тези пари  Sad

благодаря за отговорите предварително  bouquet

# 233
Здравейте мами!

един проблем се появи при мен относно работата ми - научих , че има голяма вероятност да закрият фирмата в която работих преди да забременея...дали знаете в този случай дали ще продължавам да получавам 90% от заплатата като майчински и какво ли да правя - притеснена съм много....все пак разчитам на тези пари  Sad

и при мен се очаква , но не съм запозната,май след това минаваме на социалните  newsm78
А двата Пентаксима на какъв интервал се слагат или няма значение  Thinking
Ох при нас такава буря се изсипа от изведнъж,добре че не излязохме  ooooh!

# 234
  • София
Здравейте и от нас с Билянката !

Ами аз вчера така и не успях да дремна следобедно... и накрая към 5 и нещо като съвсем се размрънка малката и за секунди се изнесохме от къщи, даже и мляко за навън не взехме, та навързо се прибрахме след това.

Маймунка - много съм съгласна с теб, че не трабва да се вманячава човек. Аз като се замислих май само боб не съм хапвала и дето не пуша, ама то това си е по принцип. А за хигиената, аз стерилизрам всички шишета и биберони. Но снощи Бибка изстреля единия биберон на пода и аз уж го отделих да го мия и стерилизирам, но после като зацърка и аз в просъница станах да й дам биба, познайте какво стана, набутала съм й баш мръсния..... като се усетих станах й го смених, ама то след дъжд качулка... та така...

Елвинг - наистина е малко тегавка с това изцеждане, ама и аз съм една съвестна... Вчера например се изцеждах точно два пъти - сутринта към 7 и вечерта към 8  Blush(но пък добри количества източвам - около 300 гр.) Което естествено ми довежда на моменти доста твърди и тежки гърди... като на два пъти беше и малко сериозно положението - та правих горещи душове и т.н., по предни предписания от форумчето ни... Дано да издържа още два месеца поне...

Иначе и аз нямам цикъл за сега, ама изобщо не ми и липсва. Само дето от два дни ми се е появило някакво течение - жълтеникаво.... та се чудя дали да не ида на лекар

Хайде толкова от мен, че пак надухме гайдата - май е гладна малката - ще хапва и хайде навън, че наистина не се трае следобеда вкъщи, пък и вечер де, ама тогава таткото е с нас

чРД на Шуши и на Кремито, както и месечинки на отбора ни юнаци Всички да са живи и здрави и мнооого обичани и щастливи

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 15:27 от TaniaR

# 235
ЧРД на рожденничките!!!Да сте живи и здрави и да ви радват дечицата!

Честита месечинка на порастващите бебочковци! Grinning
Вие как давате вигантола?Педито каза сутрин на гладно,но ние май през нощта ядем повече отколкото през деня,че се чудя има ли значение? Hug

# 236
...
Първия Пентаксим задължително ли се слага до 2 месец
...
Днес ставаме на два месеца, а първия "Пентаксим" ще ни го сложат другия вторник  Peace

# 237
Алекс-мама,аз даВАМ вагинтола преди яденето в 6,направо капвам от шишенцето,ама по някога отиват повече от една капка,а знам че не е хубаво   Rolling Eyes

# 238
Русана, веднага след това ли се храните или изчакваш малко време?Аз  давам 2 капки,ти една ли? newsm78

# 239
Русана, веднага след това ли се храните или изчакваш малко време?Аз  давам 2 капки,ти една ли? newsm78
да веднага му давам да папа,иначе педи каза,ако почне да наддава по повече тогава по 2 капки,защото сега било и слънчево и си набавял и от слънцето  newsm78,вие как сте с кг-те?

Общи условия

Активация на акаунт