Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема №61

• 15 933
  • 276
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро!
edno_momiche , във всяка болница с родилно и неонатологично отделение има и кувьози и в тях не се поставят само тези бебета с недоразвит сукателен рефлекс, а всички недоносени и тези, които имат проблем с адаптацията. Просто тези, които не могат да се хранят сами, са хранени чрез сонда. Често обаче се налагат специални грижи за високорисковите недоносени с тегло под 1500 гр. и те са привеждани в други болници.
Недоносено бебе се води това родено преди 38 г.с. и/или с тегло по-малко от 2500 гр.
Не само ниското тегло е признак на недоносеност.

# 121
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Само една поправка - недоносено се води бебе, с тегло под 2500гр., било то и родено в термин, а на бебе, родено преди 36г.с. или 37г.с. (не помня със сигурност) казват незряло, дори и да е над 2500гр. Това ми разясниха доктори и акушерки в Шейново, когато раждах Муцун Peace

Предстои ми рязане на нокти, а при успешно такова - и лак Crazy. Червен! Crazy Mr. Green

# 122
Само една поправка - недоносено се води бебе, с тегло под 2500гр., било то и родено в термин, а на бебе, родено преди 36г.с. или 37г.с. (не помня със сигурност) казват незряло, дори и да е над 2500гр. Това ми разясниха доктори и акушерки в Шейново, когато раждах Муцун Peace

Още малко оф- бебе родено на термин с тегло по-малко от 2500 гр. се води хипотрофно.
Очакваха Кати да се роди с такава и изчетох доста по въпроса.
 Peace

# 123
И още едно допълнение от мен-при близначетата имам наблюдение,че ги слагат в кувиоз почти винаги,"за всеки случай".За да се избегне кувиоза,трябва да са поне в 37-8 седмица родени и дебели-и пак не е гаранция Sad
А бебчета под 2500 ги държат,докато до стигнат това тегло като минимум.

# 124
Добро утро! Тази нощ и за мен не беше много благоприятна! Още снощи като лягах да спя, получих болки ниско долу, тип менструални! Само, че бяха постоянни, т.е. нямаше контракции! Въпреки тях заспах, е беше трудничко но стана (нали и преди си ги имах всеки месец, та съм свикнала с тях) Някъде към 4 се събудих и положението беше същото, продължаваше да боли! Взех едно но-спа и май поотпусна малко, но ми се струва, че корема взе да се стяга! то и не мога да съм много сигурна, защото мъника като се разшава.... ooooh! То не беше хълцане, то не бяха ребрата ми, а бе с две думи поигра си наволя! Както и да е, по едно време пак заспах, сега нищо ми няма! Но се чудя, когато започне родовия процес болките тип менструални постоянни ли са или всъщност контракцията боли по този начин? newsm78 Извинявам се ако въпроса ми звучи глупаво, но след снощи и аз не съм сигурна какво да очаквам! Притесних се, че не  е ясно откроена болка, а просто постоянна!

# 125
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно

Още малко оф- бебе родено на термин с тегло по-малко от 2500 гр. се води хипотрофно.
Очакваха Кати да се роди с такава и изчетох доста по въпроса.
 Peace

Е тук вече ме закопа Hug!
Не споря, Франческа, просто се сещам, че в болницата непрекъснато ми правеха забележка, че казвам на сина си "недоносен" и ми разясняваха, че той е незрял, а не недоносен с двата си килограма и осемстотинте грама при раждането Peace

# 126
пуснете си БТВ, дават за и против секциото

# 127
Добро утро  Simple Smile.

Аз пък имам приятелка, която роди след термин бебе 2 200 и не е било в кувиоз , така че наистина май е по-важно да си ги мътим колкото трябва.

При мен няма нищо ново, освен няколко купчини за гладене  #Crazy, та ще ги подхвана след малко.

Хубав ден.

# 128
  • Варна
Добрутру Юнско братство!
Аз само да ви пожелая усмихнат ден на всички.  Hug

# 129
сега добро утро

аз пък имам познати, тяхното бебче се роди 1.800кг в 34 седмица, като стана 2.100 го извадиха от кувоьза и ги изписаха, сега това бебе е егаси шишкотоооо Mr. Green

едно момиче
, надявам се да ти свърши работа Генгигел!!

Бареков пак цитира форума на бг-мамма, по време на разговора Mr. Green

# 130
  • Плевен
Добро утроооо,

Аморе, мерси, че ме мислиш  Heart Eyes

Аз вчера бях на преглед, мислех, че ще ми правят всичко и ще раждам вече, а пък какво стана: Лекарката каза, че няма страшно, аз вече 3 месеца все "раждам", пък както виждам още не е излязло бебето, даже можело и да пренося  Shocked Не поиска да ме гледа отдолу, каза, че все пак съм 36 седмица и да не предизвикваме нещата, да си продължа хапчетата още 2 седмици и на 25 ще гледаме бебето и ще ме преглада вагинално. Само изследвания ми направиха, днес ще са готови. И така, аз какво се бях шашнала, а пък то нямало нищо страшно, успокои ме жената и ме прати вкъщи.

А вчера докато пазарувахме дойде майка с две момченца близначенца, ама тооолкова мънички, сигурно бяха на 1-2 седмици, ама така мило ми станааа  Heart Eyes

Пожелавам лек ден на всички ви  Hug

# 131
Добро утро и от мен........да ви се оплача каква ужасна  нощ имах.......цяла нощ киселини......гадеше ми се а не можех да повърна ......не стига това ми беба нещо ми притискаше и не можех да дишам и освен ,че ставах 5 пъти а и ми така хърках ,че сигурно блока до 4 етаж не е спал........не стига че аз не спах ами и Марти не можа да спи цяла нощ........как ли не се въртях къде  ли не си врях възглавници ......нищо не помогна......и сега съм като парцал smile3507  ох оплаках се......

Сега си правя филийка за закуска.......и да си пийна хаповете и мисля малко да полегна........

Иначе нямам никакви други болежки

Пожелавам на всички да нямаме недоносени и недоразвити бебчета...и много да ни радват.....

Бареков само на края го хванах и нищо не разбрах ама нищо .........

Весел и усмихнат ден......

# 132
  • Пловдив
Добро утро! И аз гледах БТВ за секциото.
Тази сутрин станах рано да се приготвям да ходя на преглед. Ще трябва да се обескосмявам и не зман колко време ще ми отнеме с този корем  Laughing
Ще си взема и болничния/надявам се/ които ще е с дата 07.05 и сигурно ще ходя до офиса да си го занеса. Приготвила съм си към него и документ от банката с номера на сметката ми и Декларация за банковата сметка/приложение 7/.
Рая123 аз бях питала в счетоводния форум кога мога да си очаквам парите от болничния/които е от 07.05/ и ми отговориха, че болничния ми трябва да бъде внесен в НОИ до 10.06 и 15 дни след това ще си получа парите. Т.е. целия май месец и юни ще съм без парички. А аз си мислех да накарам счетоводителката ми да го занесе веднага като й го дам, но не можело, трябвало юни да се внесе. Ако твоя е внесен през май може би към края на месеца ще получиш пари. Нямаш ли ПИК да видиш дали ти е обработен в НОИ.
The1 и аз имах такава болко преди 2 вечери, но ми мина бързо, и аз не разбрах контракции ли са това. Благодаря ти за отговора за разположението на бебето.
Франческа благодаря и на теб за моето чудене за положението на бебето.
Анито радвам се, че всичко е наред. Колкото повече го носиш бебето по-добре за него.

# 133
Добро утро и от мен:-)
И аз гледах БТВ,още повече,че при мен ще е секцио,заради диоптъра,който имам. Чух Бареков,че цитира форума:-)
В четвъртък ще ходя на очен да кажат становище,но май към операция ще да е.

Пожелавам на всички ви хубав и усмихнат ден:-)

# 134
  • София
Добро утро Simple Smile
И аз гледах БТВ, но разговора някак не ми се стори интересен след всичко, което аз съм изчела във форума Simple Smile
Мен тази нощ пак ме боля кръст, но мисля, че е  защото вчера повечко походих. Поръчахме леглото, спален комплект, стойка за балдахин и купихме протектор за матрак и матрак Simple Smile Днес или утре ще ни ги докарат.
 Аз по принцип съм отвеяна, а сега докато съм бременна не ми се говори.. и вчера цял ден се чудя защо всички изпращат Петя да ражда, викам си.. тоо има толкова време, а и аз си знам, че съм седмица след нея. И снощи поглеждам календара и  ooooh! ми то мина направо.
Та и аз да кажа...Петя, сигурна съм, че всичко ще мине добре, стискам палци и ти пожелавам успех. Peace

п.п. Искам да попитам дали някой знае какво става ако от работата ми спрат да ми изплащат осигуровките?

Общи условия

Активация на акаунт