Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема №61

• 15 926
  • 276
  •   1
Отговори
# 135
п.п. Искам да попитам дали някой знае какво става ако от работата ми спрат да ми изплащат осигуровките?
Ако ти спрат осигуровките за НОИ ти е прекратен трудовия договор! Ако това се случи и не си подписвала, че ти се прекратява трудовия договор се оплачи в НОИ. Освен това работодателя няма право да уволнява или прекратява трудови право отношения с бременна! Още повече ако си влязла в 45-те дена болничен, ако обаче не си мисля, че трябва да го информираш писменно и чак тогава няма право да те освобождава! Иначе при устно уведомяване не се признава, т.е работодатела може да каже, че не си го информирала! Във всеки един случай обаче отиди до НОИ ако са ти спрени осигуровките!

# 136
Добро утро и от мен
И аз гледах Бареков, но чесно казано не беше интересно. Нищо съществено не казаха Crossing Arms А той спомена форума с леко подигравателен тон и не ми направи добро впечатление. Все едно ние тук само глупости и некомпетентни мнения си изказваме Naughty

Муцуна, като каза, че ще се лакирваш и се сетих че аз не съм се лакирвала от месец /а винаги съм ходила с лак на ноктите/. Сега ме е страх да не стане нещо и да трябва да вляза в болницата а там нали не трябва да сме с лак ooooh! Мислих и вариант да си оставя само палеца нелекиран,но ще е доста смешно Joy

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 10:12 от lili_to

# 137
  • Варна
Geraldine - да ти кажа, че човек в отпуск или болничен не може да бъде уволнен, освен при фалит на ф-мата, но и тогава не се води уволнен. Плюс това като си в болничен работодателя плаща само едни здравни осигуровки, които с в размер на 8.80 лв. Има и др. те може да са ти внесли осигуровките, но да не са подали информация в НОЙ и затова да излиза, че нямаш осигуровки. И да се ополачеш в НОЙ нищо няма да направят има си агенция дето се занимава спещиално с рабитниците и техните права. Според мен говори първо с работодателя и тогава предприемай действия.
 Варненски братя ще ходим ли да се учим да  дишаме на 14.05.09г. в МОЛ-а.

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 10:12 от gamby

# 138
  • София
the1, gamby, благодаря за бързите отговори  Hug
Работата е там, че не са внесени не само моите осигуровки ами на всички колеги. няма проблем конкретно с мен. Като направя проверка в сайта на НОИ ми казва, че съм с непрекъснати здравноосигурителни права. Не съм си получила още болничните си за март и затова попитах в работата и се оказа, че не са внасяни осигуровките, то и заплати за много назад има да се взимат...Притеснявам се да не би да вляза в болницата и да се окаже, че не съм здравноосигурена...

# 139
gamby, не мога да се съглася с теб! Наскоро сестра ми имаше пререкания с работодателя си и се оплака именно в НОИ и те взеха отношение по въпроса! Въпреки, че има и комосия за защита на работниците, но от НОИ ще я насочат към правилната институция! А ако гледаш какво е написано на сайта на НОИ, там винаги са с няколко месеца закъснение!  
на много хора не се изплатени болничните за март, не се притеснявай! До колкото разбрах, ако това са ти първите болнични за годината от НОИ се бавели минимум два месеца, защото откривали досие на всеки един! Не зная дали това е така, но на сестрата на нашия татко също не са й превели болничните за март!

# 140
  • Варна
the1 - оки коки неспоря може и така да е.
Geraldine - неискам да те разочаровам, но дакото не внесът тези осиг. и неподадут тази информация, няма как да получиш парички от държавата, а правата се губят, когато имаш 3 неосиг. месеци.

# 141
Добро утро  Hug
Днес времето също обещава да е разкошно и ние със сина ми излизаме навън.
Лек и спокоен ден ви пожелавам  Wink

# 142
  • София
Да, това ми е първият болничен изобщо. Аз не се надявам мнго на болничните, въпреки, че са си парички все пак, за болницата се притеснявам като вляза за секциото. Но освен да чакам май нищо не ми остава и да звъня всеки ден в работата и да питам какво става.
Аз отивам в ТК и аз незнам за какво точно  Crazy
Приятен ден на всички  Hug

# 143
Добро утро, мамчета!
anyto и аз като теб все си мисля че всеки момент може да родя, че имам доста болки и контракции, но док ме вика чак на 30.05 за преглед за разкритие, сменихме магнезия с по-силен-Диаспорал 300 -прахчета 2пъти дневно, а за Но-шпато ми каза да ги намаля на 2-3 дневно и да ги пия до навършване на 37 седмици. Дано издържим до тогава. Praynig
Geraldine най-лошото е че няма как ти лично или работодателя ти да внесе осигуровки само за теб, а трябва да се внесат осиг-ките за мин.месеци за всички раб-ци, но все пак се обади в НОИ да ти предложат варианти за решение на проблема. Говори и с раб-ля дали няма възможност да внесе поне осиг.за някои от месеците.
О-о-о видях първото варненско бебче-голямо бонбонче е!!!
somebody и аз съм от твоя отбор, че и по-зле-освен че ми останаха доста белези от безбройните пъпки по лицето, които ми излязоха първите няколко мес. сега са се появили и кафяви петна по челото и лицето ми, а почти не съм стояла на слънце Mr. Green. Предния път нямаше такова чудо. Е явно нашите мадами трябва да са големи красавици щом толкова красота си "взеха" от мама Joy

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 10:47 от vanny_76

# 144
Добро утро,проспах темата за секциото..,но пък се чувствам страхотно-спах непробудно от 12 до 10 newsm03 Мног разкрасяващ сън,нямам сенки под очите Grinning

Днес ще звъня на счетоводителката за да я питам внесени ли са осигуровките(нали са до 10-то число).Че тези пари ще са ми от полза в края на месеца.Или поне началото на юни.

Как усещате бебетата? Моето мъниче такива кълбета прави в корема ми,снощи цяла вечер не се спря! Чак се притесних че ще взема да родя! Но нищо не ме е боляло.Мисля си дали не му е доста тясно вече и  не може да си намери място,... newsm78

# 145
  • Варна
Ади Юнковци чао за сега, отивам да се пошматкам докато не е заваляло, че го дават зледобед да вали.

# 146
Бебето на Мишел е страхотно! Heart Eyes
somebody, ще сложиш ли малката на първа страница?

# 147
Прочетохте ли е адреналинката Яна,подила момченце Емил. Да е жив и здрав малкия юнак!  bouquet

# 148
Добър ден и от нас.

Само да уточня, че от няколко дни нямам нощни ставания  newsm44  Будя се много често, но ставам най-много до тоалетна и след това с малко усилия заспивам.

anyto, лепенките и при нас започнаха да действат. Явно ефектът не е мигновен, а идва постепенно  newsm68

Обаче тази нощ ми беше адски горещо, спах по потник и почти без завивка, на отворен прозорец и пак ми беше топло  no

Като прочетох за майския болничен кога ще бъде изплатен, ми се дорева. Как не ги е срам - това са пари, на които разчитаме, а месецът преди и след раждане се очертава обикновено с най-много разходи  newsm17   Не ми се мисли как ще я караме, изобщо не ми се искаше да тегля от кредитните карти, но май ще се наложи, ако я закъсаме.

За лакирането - аз се лакирам с един калциев гел на Perfecta (ако не се лъжа за марката, мързи ме да отида в другата стая и да проверявам - имат огромна серия от ралзични мазила за нокти), който заздравява ноктите и има много приятен леко бял отенък. Ноктите хем придобиват някакъв цвят, хем се вижда и оригиналният цвят на плочката. Обаче каквото и да им слагам, ми се цепят и чупят. От малка са ми такива ноктите, само докато пиех лененото семе, ми се бяха оправили.

Ще гледам да стискам още краката, щом и сега има голяма вероятност от кувиоз. Днес уж се чувствам добре, дано през целия ден да съм така  newsm10

Снощи в "Господари на ефира" казаха за адреналинката Яна - аз се замислих дали тя не вървеше с нас или беше с месец напред?  newsm12 Че и бебенцето никак не е малко. Да й е живо и здраво  smile3525

mil_kuzmanova, все забравям да напиша, че се смея адски много след твоите постове  hahaha Joy За хъркането хич не си го взимай присърце - приеми го, че чрез теб всички жени, станали жертви на хъркането на мъжете си, си отмъщават чрез теб  newsm48    Майтапя се, разбира се. Спокойно, след като родиш, ще спреш да хъркаш. Много мои приятелки са били като теб, но е само временно  Peace

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 11:16 от Gydelichkova

# 149
Добро утро момичета,
То май добър ден станало вече ама аз нали съм поспаланка (докато още мога да си го позволя  Simple Smile ).
Малката на Мишел не направо кукличка пу-пу невероятна е като изписана.
Айде Варненки и аз ще ходя да дишам на 14.05. в МОЛа. Какво ще кажете да се разберем за 9,30 да се срещнем пак долу на входа?
До тук виждам Гамби и аз, но мисля че още доста се записаха?
Приятен и слънчев ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт