Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 39-а тема

• 79 776
  • 649
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, заповядайте рецептата за баклава!Съжалявам за закъснението Embarassed

От днес скромно:
Пилешко с картофи

# 121
Наде,съжалявам,но от твоето особуко по милански,само месото е правилно.Яденето изглежда по съвсем друг начин.Кой ти е дал рецептата?

п.с. наименованието идва от това, че парчето месо е с кост с дупка.

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 21:49 от ffr

# 122
Иси Hug за баклавата.Предполагам маргарина може да се замени с масло newsm78, че маргарин не ям.
Наде изумяваш че Peace от де ги знаеш тия работи Hug.Не бързай.Когато свариш за рецептата.Нямам хубаво телешко сега така, че ще почакам Hug
Момичета от мен за тази вечер експресни тиквички с ориз и свежи подправки - копърец, магданоз и мента.Естествено отново на фурна и всичко сурово на куп Sunglasses

Чудни станаха Heart Eyes

# 123
Селма,би ли споделила рецептата за лимоновия пудинг.
  Малко търпение,Delicate,че рецептата иска доизкусуряване. Simple Smile
Ще чакам разбира се eat   bouquet

# 124
Добра вечер,момичета!Не съм влизала два дни и днес.............много вкусотии пак сте приготвили.От мен няколко нещица мекички за закуска от снощи печени бутчета от домашно пиленце пак домашно пиленце с ориз и от тази вечер за вечеря добруджанки с мед  Лека вечер на всички!!!И голямо браво за всички кулинарки!!!   smile3501

# 125
Да се похваля и аз с първите еклери които правя, много са сполучливи по рецепта на Иви

# 126
  • Brussels
Наде,съжалявам,но от твоето особуко по милански,само месото е правилно.Яденето изглежда по съвсем друг начин.Кой ти е дал рецептата?

п.с. наименованието идва от това, че парчето месо е с кост с дупка.

Знам, че не изглежда така, но е със същите продукти, без лютата чушчица. Joy

# 127

Селма
тутманика ти е един път   Heart Eyes
nadeto-sp това италианско ястие просто  #Crazy , много добре изглежда
esy благодаря за чудните рецепти ще гледам скоро да ги пробвам,че половинката като видя баклавата ти на снимката,чак му се премрежиха очите.

Nefertity еклерите ти са много изкушаващи,аз по принцип на еклерите само крема им ям,ама твойте ще ги отмета без да деля пълнежа  Blush.

Ох тая тема много възбуждащо на апетита ми действа  Blush Embarassed,май по-рядко ще влизам.
Спокойна вечер на всички.

# 128
Селма, страхотна "тутманова" питка!  bouquet  Прииска ми се да си хапна........ Embarassed

Благодаря ти,Лабрекс! Hug
   Знаеш ли,прегледах рецептата ти за Гвиниот и видях,че тестото е почти същото,както и при изварените охлювчета на Варвара.Та съм сигурна,че  твоите Гвиниоти трябва да са много хубави! thumbsup
   Скоро открих рецепта на едни изварени бисквитки! smile3508

Нефертити,прекрасни еклери! Heart Eyes
   Нелл@, Hug

# 129
  • София
Едно "Наздраве" от мен. Hug

# 130
   Благодаря ти,Лабрекс! Hug
   Знаеш ли,прегледах рецептата ти за Гвиниот и видях,че тестото е почти същото,както и при изварените охлювчета на Варвара.Та съм сигурна,че  твоите Гвиниоти трябва да са много хубави! thumbsup
   Скоро открих рецепта на едни изварени бисквитки! smile3508

Селма, наистина са вкусни, но аз съм си пристрастена към изварените манджи.  Heart Eyes На втория  ден бяха все още много мекички. За третия нямаше как да проверя - свършиха. Grinning
Аз правя тези детски курабийки с извара, много се харесват. Дай и твоята рецепта или линк към нея.  bouquet

# 131
  • София
айде и от мен едно руло  Party

# 132
Дай и твоята рецепта или линк към нея.  bouquet
  Линк няма.А рецептата по-късно заедно със снимка. Wink

# 133
addicted™ , рулото ти иглежда разкошно  Heart Eyes, давай рецептата!

# 134
  • София
Marieta  Hug

Козуначен щрудел на Irenau

За тестото:
1 кг брашно
1 пакетче прясна мая ( 2 с.л суха)
6 жълтъка
8 сл захар
1 п. ванилия ( 1 л. течна)
500 мл прясно мляко
2 с.л разтопено масло
кората на един лимон

За пълнежа:
6 белтъка
6 сл. захар
1 натурален разтопен шоколад
300 гр стафиди
300 гр млени орехи

Меси се тестото и втасва 2 пъти. Разделя се на 3 топки , всяка се разточва в правоъгълна форма ( лист), маже се с пълнежа и се завива на руло ( 3 рула общо). Когато рулата са втасали, маже се с яйце и се поръсва със сусам и захар.
Пече се на умерена фурна.

Забележка( коментар на иренау): щрудела не се вади от тавата докато не изстине(както нормалното руло). Препоръчвам корите да не се точат много тънки за да не изпуснат пълнежа ако се скъсат евентуално(около 1см).

Аз направих 4 рула х 700 г се получиха  Peace
Само да кажа, че ако обичате по-сладичко може да си добавите още 2-3 лъжици захар в тестото  Peace

Общи условия

Активация на акаунт