Има ли други майки, които смятат, че децата им не са от стъкло?

• 21 732
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
Въпросът не е в това дали ние мислим, че детето ни не е толкова крехко, а в какво е то в действителност.
Никой не отрича майчиния инстинкт, но нека не отричаме и етапите на физическото развитие на бебето.

# 61
  • София
Въпросът не е в това дали ние мислим, че детето ни не е толкова крехко, а в какво е то в действителност.
Никой не отрича майчиния инстинкт, но нека не отричаме и етапите на физическото развитие на бебето.

така де. ако всичко ставаше само с инстинкт, някои хора нямаше да учат по 6 години медицина, за да ни лекуват.

# 62
  • София
Да бе, и тия хора страшно си падат по естествените неща: сокчета, вода със захар, АМ, никакви слингове, никакво спане заедно, никакво кърмене на поискване, спане настрани с възглавници и одеяла... Wink

# 63
Съвет от мен: по-добре не ходете при тези некадърници лекарите, те и без това нищо не разбират.
Доста от посещаващите този форум обичат да чуват/четат само това, което на тях им харесва и им изнася.

# 64
  • София
Аз в случая се бъзикам, но се върни една страница назад, да видиш, че се опитвам да погледна нещата от всички гледни точки.

# 65
  • София
Да бе, и тия хора страшно си падат по естествените неща: сокчета, вода със захар, АМ, никакви слингове, никакво спане заедно, никакво кърмене на поискване, спане настрани с възглавници и одеяла... Wink

ами като си ЗА естествените неща - нищо по-естествено от това да оставиш детето да се развива със собствените си темпове няма....нищо естествено няма в това да го изправиш право да подскача, да го сложиш с бънджи, да го подпреш с възглавници, че да седи....и т.н. Wink
нито е естествено да се ползват лекарства, козметики и т.н... ама ако се наложи го правиш нали Wink
много отивате в някакви крайни изказвания....

# 66
Dame, там е проблемът, че дори на лекарите нямам доверие. Ортопедът ми каза, че чак след 5-тия месец мога да го слагам в слинга, а педиатърката каза, че не мога да го държа седнал до 6-тия. Ще й го дам на нея един ден да го държи легнал на ръце, да я видя... ooooh! Crossing Arms
5-месечно бебе никога няма да иска да лежи в слинг. Поне такъв живак като твоя. Евентуално може да го носиш правичък в слинга на 5 месеца. Дъщеря ми беше същата. Не беше навършила 4 месеца, когато се изправи сама в количката - бях я сложила полу-легнала. Не седеше стабилно, но се мъчеше усилено да сяда и най-накрая успя (не е от тия дето се отказват лесно). Слагах я и скута си като наближи 4 месеца. Легнала по гръб изобщо отказваше да стои в будно състояние. Веднага се обръщаше по корем. А като се опитвах да я държа легнала на ръце пищеше все едно я коля. Много добре те разбирам, води се по детето.

# 67
  • София
Ох, Angel, you're missing the point, дет се казва... Wink Детето само иска да прави тези неща, това е естественото в случая... И когато се стараеш напрежението при сядането да е отнето от твоето тяло, а при подскачането, крачетата само да допират земята, според мен не е фатално...

# 68
  • София
иска ама не може...това е естественото в случая Wink
т.е. тялото не е готово.... децата не мислят за последици...просто си имат стремежите....ако ги нямаха нищо нямаше да постигнат....ама едно е да искаш, друго да можеш Wink в случая ти се намесваш в естественото насилствено така да се каже....толкова ли е трудно просто да го гушнеш например и да го поносиш малко...или много....ще му е още по-кеф, отколкото да седи.

# 69
иска ама не може...това е естественото в случая Wink
т.е. тялото не е готово.... децата не мислят за последици...просто си имат стремежите....ако ги нямаха нищо нямаше да постигнат....ама едно е да искаш, друго да можеш Wink в случая ти се намесваш в естественото насилствено така да се каже....толкова ли е трудно просто да го гушнеш например и да го поносиш малко...или много....ще му е още по-кеф, отколкото да седи.
Много точно казано.. Peace

# 70
  • Mediterraneo
Абе стига с това- иска Stop Може би 99% от бебетата на тази възраст си умират да стоят седнали или прави. И нормално- започва опознаването на света и когато го виждат от различен ъгъл е много по- интересно. Обаче не е нужно да прекаляваме.
Това, че в момента всичко с краката и гръбнака е ок, не означава, че проблеми няма да излязат по- късно.
Всеки сам си преценява, но ти защо всъщност пусна темата? За да получиш потупване по гърба? За да успокоиш съвестта си? За да се увериш в правотата си? Не се заяждам, просто ми е интересно.

# 71
  • София
толкова ли е трудно просто да го гушнеш например и да го поносиш малко...или много....ще му е още по-кеф, отколкото да седи.

Това ме навежда на друга мисъл. С какво носенето натоварва таза по-малко от подпирането върху мен? За тази поза говоря:

Или ще ми кажете, че и така не бива да го нося? Защото нещо не ми се вярва всеки път да си носите детето през мишниците.

Тарталета, както писах по-горе: самата аз търся отговор, не е нужно допълнително да ме нападаш. Wink

# 72
  • София
така подпираш дупето, детето не сяда на него....
както и да е...на мен просто ми прилича , че търсиш потвърждение на това което и без друго си си решила...нищо лошо ест.....

# 73
  • София
Не, не е така. Аз се вслушвам в думите ви и ще внимавам от тук нататък. Но и се обърквам от постове като тeзи на Ива и на Яна.

# 74
Нашето бебешко креватче само събира прах. Дъщеря ми спи в него на пресекулки със събуждания на всеки час. До момента, в който реших, че нито за нея, нито за мен това не е здравословен режим и започнах да я слагам да спи при нас на спалнята. Така се наспиваме всички. Количката също събираше прах няколко месеца - от 5-тия до 11-тия.  Ако е рекъл Господ да ни даде и второ детенце - никакви креватчета, никакви колички, никакви такива. При мен на леглото и в слинг или кенгуру, докато не стане тежко за носене. Място за ненужни вещи у дома нямам!

Общи условия

Активация на акаунт