Има ли други майки, които смятат, че децата им не са от стъкло?

• 21 740
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
  • София
ами няма как всички да сме на едно мнение...по никой въпрос...просто трябва да си решиш кое е вярното за теб и детето ти....и да си го следваш....без теми и обсъжданици......

като цяло поставяш прекалено под съмнение себе си...и там ти е грешката...и за тази тема и за това, че се подведе по К за кърменето...просто не си достатъчно сигурна в решенията си...а не трябва така да лакатушиш....прекалено много съмнения...това само ти вреди....школи и подходи в гледането, храненето, лекуването - н на брой.....ти трябва да решиш кое ще е истината за вас.......
както например си решила, че ще поставяш ваксина на детето си и тя ще е едикаква си, въпреки рисковете, които крият ваксините, за увреждания...дори смърт.....нали? така ще трябва ежедневно да взимаш още милиард решения за здравето на детето си....и трябва да си сигурна...иначе няма кой да ти помогне...най-много да те дообърква.....

# 76
Аз също те подкрепям! Дъщеря ми е на 3 месеца и вече идеално си държи главата изправена и иска постоянно да е права или седнала,все по малко й се лежи,дори и в количката е все полунадигната за да гледа какво става около нея. Трябва да се водим по децата ни,те сами ни подсказват какво искат.   bouquet

# 77
Четя ви и си мисля каква ли е всъщност ползата от това, че имате неограничен и всякакъв достъп до информация. Едно е да се водиш по детето, когато това се касае за кърмене примерно, друго е да си намираш оправдание, че се водиш по него и да гослагаш седнал на три месеца. И сравнението с майките от затънтените села е силно неуместно, защото те са едни от стриктните пациенти. Водят си децата всеки месец на консултация и си слушат педиатъра за добро или лошо.   На третата страница от темата дадох линк към научно обяснение на въпроса. Някой дали си направи труда да прочете какво пише там newsm78

# 78
Четя ви и си мисля каква ли е всъщност ползата от това, че имате неограничен и всякакъв достъп до информация. Едно е да се водиш по детето, когато това се касае за кърмене примерно, друго е да си намираш оправдание, че се водиш по него и да гослагаш седнал на три месеца. И сравнението с майките от затънтените села е силно неуместно, защото те са едни от стриктните пациенти. Водят си децата всеки месец на консултация и си слушат педиатъра за добро или лошо.   На третата страница от темата дадох линк към научно обяснение на въпроса. Някой дали си направи труда да прочете какво пише там newsm78

Ами аз например не живея в България и тук ми предлагат съвсем различни научни обяснения като мотивация за съвсем различни практики за отглеждане на бебета. Как да реша кой крив, кой прав? Може би да се отдам на научни изследвания в областта на медицината?... Предпочитам да се водя по детето.

# 79
  • София
Homesick, кажи какви са аргументите, които ти дават?

# 80
Autumnsphere много интересна тема си пуснала и ме заинтригува, прочетох темата до момента и реших да се включа понеже и аз съм се замисляла за някои от тези въпроси.
ОБщо взето старая  се да не се вманиачавам а да подхождам рационално и реалистично към грижите си за детето,  гледам да се съобразявам с това което е необходимо за него за съответния период на развитие, ако е нужно и препоръчително стимулирам и подпомагам неговото развитие по подходящ начин, но  без да го натоварвам с неща които не са още за времето му.

Въпросът за поставяне в седнало или полуседнало положение в ранните месеци явно наистина може да оказва неблагоприятно влияние върху гърба и ставите и статията за профилактика на луксация на ставите много ме заинтересува  и ми хареса като обоснована информация. именно за това което писа jujavka Peace

В тази връзка да споделя че аз също държа често нашия син полулегнал на най-много до 30-40 градуса наклон, а той е на 2 месеца и 6дни, често се случва да го държа в скута си под наклон или да лежи като повдигам гърба му на ниска възглавница,  но като цяло гледам целия му гръб да е подпрян и да поема равномерно наклона, И особено когато го кърмя - тогава подпирам главата му на ръката си, а тялото му е върху краката ми и както и да го подпирам все е полулегнал / полуседнал или по-скоро цялото му тяло стои под наклон. В такъв случай това може ли да се счита за вредно като е в такова положение полуседнал на 2 месеца. То е почти като положението в шезлонг

В тази връзка пускам 2 снимки на нашия бебо които наскоро си правих за да видите какво имам предвид като полуседнал и предполагам че Autumnsphere  е имала предвид нещо такова

Освен това стана въпрос за подпирането на бебето да си докосва краката до твърда повърхност като се държи тялото му под мишниците ... Четох от една статия за развитието на бебето в тази връзка че имали естествен рефлекс като се докосват така с краката инстинктивно да си изпъват краката и да се оттласкват сами. Това било добре да се тренира по малко от 2я месец или по-рано не си спомнят точно, и не трябвало да губят този рефлекс който впоследстви помагал по-лесно да проходят. 
Като пишете за подскачане на бебетата изправени, това ли имате предвид?
И дали това подпиране не натоварва така ставите в такъв ранен период или напротив укрепва стъпалата?

# 81
Homesick, кажи какви са аргументите, които ти дават?
И аз бих искала да ги чуя, тоест прочета...

# 82
  • София
nejno_cvete, точно за това подскачане става въпрос... Мисля, че никой родител няма да остави цялата тежест на бебето да пада върху гумените му крачета...

# 83
  • София
ооо има -има....и то не един такъв родител....виждала съм подпряно бебе да си стои на краката на 4 месеца с лекоа опора...не само да подскача....а бънджито например си е баш това...цялата тежест върху гумените му крачета....а мн майки си слагат децата в такова на 3-4 годинки.....

# 84
  • София
Ох, не ми се навлиза в излишни спорове, но така както си го представям, бънджито държи дупето на детето и ако краката му нямат сила да го държат, то просто увисва...не е като да е принудено да се държи на крака. Сори за спама.

# 85
  • София
бънджито идеята му е детето да стъпва да се отбутва и да литва един вид...т.е. обезопасени подскоци...ако просто ще се люлее увиснало - то защо не люлка просто Wink

и още нещо....прави ми впечатление, че самите изрази които използваш са доста подвеждащи....не знам нарочно ли е....едно е бебето да седи, друго е полуседнало, трето е това от горните снимки.....
едно е да държиш детето да подскача, друго е да му правиш гимнастиката, описана по-горе......

и от тук тръгва някакъв доста безмислен спор(или дискусия да го наречем), защото ти под седнал имаш предвид полулегнал, а аз имам предвид седнал като седнал...и т.н. Wink

# 86
Аз съм за умереното "физическо" натоварване на бебоците. Вярно, че 9 месеца в утробата са доста сгънати, на кръгче Mr. Green, не мисля че трябва да се натоварват излишно, много са мънички и нежнички. Peace

# 87
Атмосферче, това не е седнало положение, според мен.Просто държиш главичката под лек наклон, а тялото е изпънато.Радослав много обича така да "стои".Пропуснах да кажа че днес бяхме на ортопед, няма му нищо на детето, здравичък ми е(пу-пу)

# 88
  • Sofia
Абе що не са се изказали още някои от дежурните "капацитети"? Липсва ми категоричността и "дълбокомислието" на Блонди например... НО и тук присъстват други всезнаещи умове!

# 89
  • София
 Laughing

Тая нощ ще сънувам тазобедрени стави... hahaha

Общи условия

Активация на акаунт