Има ли други майки, които смятат, че децата им не са от стъкло?

• 21 782
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
  • В заешката дупка

Е как да не съм навита? Навита съм, давай го, ако имаш в повече  Mr. Green

София много категорично показваше, че иска да седне, още от 3 месеца, все едно начало на коремна преса, е, когато стана готова, няколко месеца след това - седна, преди това и да реве и да се тръшка, няма да я сложа да седи.

Износи и си го роди сама пък!  Детето си нямаш скрупули да мъчиш, ама за тебе си ти е жал. Mr. Green

# 196
Аз само мога да те подкрепя в решението ти да се водиш по детето. Всички препоръки за гледане са на база средностатистически показатели, така че според мен е неправилно да се прилагат като абсолютна норма Peace

Напълно подкрепям този пост !
 Аз никога не съм слушала никой в това как да гледам детето си .
 Водя се изцяло от него .
 Все пак то си е съвсем друга личност .

# 197
  • София
abutikon, авторката на темата вече казза, че не слуша никакви лекари! Така, че дори и да има проблем няма как да знае.

Това е абсурдно. Точно това е, което се случва в цялата тема. Изкривяват се думите на тези, които са за по-неистеричното отношение към двигателното развитие на децата.

Ако лекар ми каже, че има проблем и заради него не бива да слагам детето седнало, ще го послушам. Тук напипахме точно проблема. И той е в така наречения от Бояна в една друга тема синдром на д-р Хаус. Лекарите не обясняват. На тях не им се занимава. Никой досега не ми е обяснил ЗАЩО не бива да държа детето си в слинга или седнало. Само отсичат "Категорично НЕ!" и не им се занимава повече. Точно затова толкова се зарадвах на статията на Жужавка. Но не знам дали забелязахте, но самата статия беше за деца със луксация на тазобедрените стави, а не деца без проблем. Досега съм цитирала около 5-6 статии на чуждестранни източници. Тук видях един пост със научна стойност, български, за деца с проблеми. Наистина никой не успя да ми даде дори и най-малкия цитат от някакъв уважаван източник. Само страховити заплахи и ужаси, но нищо подплатено. Аз тези цитати не ги давам, защото нещо съм си наумила и не ви слушам, а защото искам да кача малко нивото на дискусията. Сори, ако пак звуча груба или нещо такова. Simple Smile

# 198
abutikon, авторката на темата вече казза, че не слуша никакви лекари! Така, че дори и да има проблем няма как да знае.
Също след като мненията от форума не трябва да й променят решенията, защо изобщо пуска подобна тема?

Изобщо темата се изроди.... Не мисля, че може да се каже още нещо по нея.
Да темата се иzроди отдавна, zаради драzнещи постове от тоzи тип, пълни с наzидание и отговори в тон "раzмахвам пръст и нареждам с гласа на начална учителка от преди 89та".
Не съм autumnsphere (не мо´а да го напиша това спелувано  Wink  ), но я раzбирам zащо се драzни и zащо я иzпълват неценzурни мисли. Май към 100 пъти се труди и писа, че не ще да си слага детето седнало и че я интересува мнението на другите и точно zа това пуска темата. Обаче учителките продължават да се включват.
Да питам пък аz, като смятате, че "не приема чуждо мнение" или "пуска темата, само zа да гледа сеир" zащо се хабите да я поучавате толкова? Ми оставете я да си троши главата, след като сте я научили и тя е толкова нахална да не приеме странните ви(меко каzано) вменяващи вина постове.
А иначе евала на abutikon, съгласна съм с всяка нейна дума.
И ей, autumnsphere, как смееш да си приzнаеш, че не им обръщаш внимание на драzнителите? Ми това е скандално, как може да си толкова нахална да не искаш да се zаключи темата? А и да смяташ, че има хора които се иzкаzват смислено и искаш да прочетеш мненията им? Вече прекали, не слушаш кьорав доктор, сега не слушаш и съфорумките  Crossing Arms   Wink

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 13:57 от Сова

# 199
  • пак там
Темата се изроди още в началото, при това и двете страни се отдаваха понякога на чист подволонтелизъм... Някои от отговарящите бяха твърде рязки, autumnsphere скачаше понякога твърде рязко, и оттам нещата се извратиха. Май е време да се затвори тая темичка вече, загуби се интересът, и остава само горчилката от разменените реплики. Доре, по-добре помоли да я затворят, а?

# 200
Току що се връщам от консултация.
Моята дъщеря и на autumnsphere сина са родени на една дата...и реших да попитам за това прословуто полусядане. Та казаха ми, че най-хубаво за детето на 3 месеца е да се носи изправено, облегнато на гърба ти и приседнало на сгъвката на ръката ти. Така то може да разглежда и разучава света, без да си криви главата и очите.

# 201
Темата ме накара да се сетя, че госпожицата взе да ми подскача в ръцете, когато стана на 4 месеца. Педиатърката каза, че си било упражнение,което трябвало да прави детето.

# 202
да се носи изправено, облегнато на гърба ти и приседнало на сгъвката на ръката ти.
 Това, колкото и голямо въображение да имам, не мога да си го представя.  Peace

# 203
да се носи изправено, облегнато на гърба ти и приседнало на сгъвката на ръката ти.
 Това, колкото и голямо въображение да имам, не мога да си го представя.  Peace

Нормално носене, само че обърнато с лице към "света", а не към теб.
Бебето е седнало на едната ти ръка, а другата го придържа през гърдичките.
Крачетата и ръчичките му висят свободно, което му доставя допълнително удоволствие.
Нещо като да го носиш в кенгуру обърнато напред, само че без кенгуруто, а го държиш ти.
Дано да е станало ясно.

# 204
Така съм съгласна, иначе излизаше, че трябва хем да е облегнато на твоя гръб, хем на ръката ти. Всъщност аз така държах децата си.

# 205
Също след като мненията от форума не трябва да й променят решенията, защо изобщо пуска подобна тема?

Изобщо темата се изроди.... Не мисля, че може да се каже още нещо по нея.
Да темата се иzроди отдавна, zаради драzнещи постове от тоzи тип, пълни с наzидание и отговори в тон "раzмахвам пръст и нареждам с гласа на начална учителка от преди 89та".
Не съм autumnsphere (не мо´а да го напиша това спелувано  Wink  ), но я раzбирам zащо се драzни и zащо я иzпълват неценzурни мисли. Май към 100 пъти се труди и писа, че не ще да си слага детето седнало и че я интересува мнението на другите и точно zа това пуска темата. Обаче учителките продължават да се включват.
Да питам пък аz, като смятате, че "не приема чуждо мнение" или "пуска темата, само zа да гледа сеир" zащо се хабите да я поучавате толкова? Ми оставете я да си троши главата, след като сте я научили и тя е толкова нахална да не приеме странните ви(меко каzано) вменяващи вина постове.
А иначе евала на abutikon, съгласна съм с всяка нейна дума.
И ей, autumnsphere, как смееш да си приzнаеш, че не им обръщаш внимание на драzнителите? Ми това е скандално, как може да си толкова нахална да не искаш да се zаключи темата? А и да смяташ, че има хора които се иzкаzват смислено и искаш да прочетеш мненията им? Вече прекали, не слушаш кьорав доктор, сега не слушаш и съфорумките  Crossing Arms   Wink
Не знам кой е с поучителен тон и размахва пръст.
Както вече казах и в по-преден мой пост. Поздравих авторката, че се вслушва в думите на околните, и затова, че слага детето легнало в скута й с леко повдигната главичка.
Поста който си цитирала бе отправян към abutikon.
Авторката още в началото каза, че не слуша лекари и затова така съм се изразила и аз.

Немисля, че някъде съм я нагрубила, дори напротив. Този който е с остър тон е именно тя. Така, че ако обичате и аз нямам нужда от размахване на пръст.

# 206
  • София
Такааа... Няма да направя кеф на поучителите и да заключа темата (Рися, ти си ми съсектантка, тебе не те броим Hug). Ако някой модератор сметне за нужно, нека я заключи. За мен тя вече се превърна в друга мисия...да не се наплашват майките излишно и да не се стига до ситуации, в които детето въобще не се поставя в седнало положение, подпряно в скута на майката и не се носи подпряно за дупето, а само легнало.

Бяхме на ортопед. Д-р Драганов от ВМА. Отидох, защото малко ме наплашихте. Simple Smile Човекът е невероятно готин и вдъхва доверие за разлика от някои други.

Йоан е напълно здрав, няма никакви луксации и изкривявания, въпреки минутите, прекарани седнал в нас.

Ето какво ми каза докторът:

1. Детето може да се държи седнало, подпряно на корема на майката, важното е винаги да има опора зад гърба си.

2. Детето може да подскача, стига да няма никакъв натиск върху крачетата, а цялата тежест да се поема от майката, която го държи под мишниците. Това упражнение даже е препоръчително.

3. Детето може колкото пъти на ден иска да се изправя до седнало положение с помощта на майката, която го държи за ръце - т.е. то да се набира до седнало положение. Важното е веднага след това да се пуска назад, да не стои седнало. Това упражнение също е много полезно.

4. Най-доброто положение на бебето, докато е будно, е по корем, може по цял ден да стои по корем, ако иска.

5. Бебето може да прекара цял ден ако иска в столчето за кола, проблем било само първият месец, от сега нататък няма проблем.

6. Най-добрият начин за носене на бебето е седнало на хълбок, хванато през мишниците.

Това е от мен и от д-р Драганов. Wink

# 207
  • София
 smile3501 smile3501 smile3501

Това е смислено водене на разговор. Поздравления, за това че си търсещ човек и не спираш да се интересуваш, и да намираш нещо за отговор, когато е подплатено с аргументи. Колкото повече хора тук постъпват като теб, толкова повече полза ще има за всички ни. Hug

# 208
  • София
Хъм....странно.... явно човека си променя препоръките във времето Simple Smile)))

именно той също така вдъхващ доверие обясняваше на мен и мъжът ми как детето трябва само да направи всичко когато е готово за това, да не го слагам в бънджита и проходилки и кошари в никой случай, да го оставя на пода и детето да окрепва и да постига само нещата Wink

2. Детето може да подскача, стига да няма никакъв натиск върху крачетата, а цялата тежест да се поема от майката, която го държи под мишниците. Това упражнение даже е препоръчително. - това в умерени граници е част от гимнастиката за бебета.....когато не пада никаква тежест на краката на детето мисля, че никой не е казал нищо против, когато обаче има и малко натоварване на ставите - друго...а разликата е малка....

3. Детето може колкото пъти на ден иска да се изправя до седнало положение с помощта на майката, която го държи за ръце - т.е. то да се набира до седнало положение. Важното е веднага след това да се пуска назад, да не стои седнало. Това упражнение също е много полезно. - това също е част от гимнастиката и на нас ни го каза колко е полезно НО - не с помоща на майката, а само да подавам  показалците, детето да се хваща за тях и само да се набира колкото може и да стои колкото може и иска.....после да поляга....

за коша за кола на тази възръст, совен че трябва да се правят почивки, които си идват естествено на 2-3 часа друго май нищо не е казал никой.....

За по корем - тук спор няма Wink

Та така.... и Драганов много явно не си държи на думите..... или казва на който каквото иска да чуе...не знам ....Wink Хубаво поне че не е заявил, че може да се изпльоска детето на д-то си да седне на дивана, че малко в повече щеше да ми дойде...точно от неговата уста Simple Smile

bouquet  bouquet  bouquet

# 209
  • София
Той каза, че вмешателството на майката трябва да бъде сведено до минимум, а и аз не съм го питала за проходилки и бънджита, защото реших, че няма да използвам. Но за двете упражнения, които ме интересуваха, ми каза, че са полезни. А аз го попитах, защото Йоан много им се кефи, не защото имам някакви болни амбиции да седне или проходи по-рано. Даже той каза: колкото по-късно седне и проходи, толкова по-добре. Каза също, че лазенето е изключително важно.

За набирането: не ми е казал нищо за показалците, самият той си го дигна до горе и го върна. Но идеята е детето само да се набира - да, така че сигурно си права. А за седналото положение, нали точно това не бива, тежестта да пада в една опорна точка на дупето.

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 19:58 от autumnsphere

Общи условия

Активация на акаунт