СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 59 084
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 1 470
Момичета, има ли някой чието дете е прието в 19 ОДЗ Деница - Младост 2?
Търся информация за това ОДЗ, но явно никой не го е посещавал Praynig

# 1 471
Момичета, има ли някой чието дете е прието в 19 ОДЗ Деница - Младост 2?
Търся информация за това ОДЗ, но явно никой не го е посещавал Praynig

Привет, моето дете е прието там.Нямам информация за ОДЗ-то, просто там имахме най-голям шанс и затова го посочих на първо желание.

# 1 472
  • Sofia
Това зависи много от това в коя ДГ/ОДЗ кандидатства детето -

Така е. Аз подредих желанията ни според броя свободни места в съответната градина, за да имаме най-висок шанс. За щастие в нашият район има доста места в новите групи, това също повиши шансовете ни.

# 1 473
  • гр.София
 Поразгледах р-н Надежда. Там почти само деца с 9 точки и нагоре са приети.
 С интерес ще чакам ИСОДГ да публикуват статистики по райони.

# 1 474
"От класирани общо 5550 деца на първоначалното класиране на 22.05.2009 г., 5312 (95.7%) са класирани по първо желание.

Това е изключително добър резултат, който потвърждава правилността на две решения:
Да се дават допълнителни 3-2-1 точки по 1-2-3-то желание.
Да се даде индикация за шансовете за прием преди класирането.

Родителите на класирани деца са успели правилно да подредят желанията си по най-изгоден за тях начин, използвайки индикациите от ИСОДГ."

Аз ли не съм права, ама според мене тия не разбират, че хората кандидатстват по първо желание там където всъщност не им е най-удобно. А сега искат да се похвалят, че са взели добро управленско решение.  Sick

# 1 475
Ако приемат и едно дете със соц точки над квотата от 40% на второ класиране използвайки допълнителните му предимства аз лично ще съдя общината.

# 1 476
Здравейте,
аз съм от щастливите майки, чието дете е прието на градина и то сме "само" с 8 точки. Преди класирането обаче дочух от познати как се урежда място в градините въпреки системата - отива се при директорката с определена сума, преди това си се регистрирал в системата и после изкарват, че някоя от служителките е баба на детето например. Горе долу такава схема. Питах в системата как се удостоверява роднинската връзка по заявено предимство. отговора беше: Роднинската връзка ще се проверява от директорката. 
Въпроса ми към вас е, знаете ли ще има ли граждански контрол за това, ще бъде ли осветлена тази информация за всички градини, където се приети деца благодарение на заявеното предимство.

# 1 477
  • София
    Миленче, много начини има. Само ще ти кажа, че имаме познати, чиито дечица влязоха още преди първото класиране. Как? Според мен директорката обявява да речем 12 места - свободни, реално те са 24, но вече са обещани още преди класирането, как ще оправдае присъствието на останалите деца, които не са се класирали по тази система, не зная, но вероятно има чист начин и за това. Ние имаме познати 3 семейства, които си "записаха" децата още преди началото на цялата дандания и сега са спокойни. Градините са много желани.
    Честно ви казвам ако имаше начин да "вредя" детето и аз щях да го направя, но ние нямаме нито връзки, нито пари за подарък/дарение и т.н. Имаме и 2 познати дечица - едното влезе заради заветна точка от яслата, а другото чрез жребий - има надежда, че не всичко е нагласено... Дано имаме късмет на следващите класирания. Иначе не може да си позволим частна градина и просто... не зная какво ще ни се случи...

# 1 478
Здравейте,
аз съм от щастливите майки, чието дете е прието на градина и то сме "само" с 8 точки. Преди класирането обаче дочух от познати как се урежда място в градините въпреки системата - отива се при директорката с определена сума, преди това си се регистрирал в системата и после изкарват, че някоя от служителките е баба на детето например. Горе долу такава схема. Питах в системата как се удостоверява роднинската връзка по заявено предимство. отговора беше: Роднинската връзка ще се проверява от директорката. 
Въпроса ми към вас е, знаете ли ще има ли граждански контрол за това, ще бъде ли осветлена тази информация за всички градини, където се приети деца благодарение на заявеното предимство.
              Отново глупости,които изнервят родителите на неприетите деца.В ДЗ се прави досие на приетото дете  и вътре трябва да има документите ,които са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРИ ЗАПИСВАНЕ.На личните карти,актовете за раждане се оставят заверени фотокопия.Заверката се прави от директора или служителя,които има правомощия да записва,с подписа си и надпис "Вярно с оргинала" този служител носи отговорност за верността на документа.Като дойде проверка по сигнал ми е интересно КОЯ директорка ще покаже акт за раждане на майката или бащата /зависи от коя страна е бабата/  в който е фалшифицирано името на бабата /служителката в ДЗ/ Всеки акт си има №,дата и т.н и се проверява много лесно.
               За приетите деца преди класирането - ами водят се приети по правилата от 2008 г когато системата не беше задължителна.И са подадени в списъка като посещаващи ДЗ още преди обявяването на свободни бройки.Като приети с текущ прием.Така ,че там е "чисто" не можеш да ги обвиниш,а само да съжаляваш,че не си се уредил в 1200-те специални случаи. Mr. Green

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 21:49 от Didia

# 1 479
  • София
Дидиа, разбирам как става. И никого не упреквам. Сама преди малко казах, че ако имах възможността и средствата бих направила така, че да приемат децата - няма какво да се лъжем. Радвам се за нашите познати дечица, че все пак успяха да се доберат до градинка. За разлика от нас. И двамата не са приети. Много мъчно ми стана. Ние сме само с 8 точки (и двамата), но въпреки това се надявах... поплаках си сутринта, мина ми, пак се надявам...

# 1 480

ИСОДГ, извинявайте ама вече така ли им викате на бъговете? - сложен итеративен процес на алгоритъма?
Това означава че на второ класиране тези места ще се заемат от неприети деца в социалната квота, които сега ще участват с всичките си точки на общата опашка, т.е. тези места които са щяли да се заемат от деца от общата опашка, поради сложния процес, сега ще се заемат от социални.
Това ли е нормалното?

НЕ Е НОРМАЛНО!!! Може да ме обвините в каквото си искате , но няма да променя мнението си.Направих проверка на набор , в която познавам доста от децата и какво установих.Има майки,които сами отглеждат децата си/само,че бащите са признали децата и са ги лишили от социалния критерии  Mr. Green/ и техния шанс буквално и в преносен смисъл е ИЗЯДЕН ТОЧНО  от социалните и по конкретно от близнаците.При това две от двойките близнаци знам със сигурност,че са с детегледачки.Това значи ,че имат възможности ако не други то поне финансови и превъзхождат в това отношение родителите САМИ отглеждащи децата си.Ако беше изпълнен първоначалния регламент майките с 8 и по-малко точки щяха да имат поне шанса да уцелят по-малкото число ако и там всичко е на светло ,в което се съмнявам / защото пак наблюдавам няколко деца/ и се изненадах,че са се подредили с най-малките числа.Егаси късмета! Sick Да пускат тото ще спечелят! Mr. Green

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 21:55 от Didia

# 1 481
  • София
Разсмя ме! Пък това от сутринта не се е случвало! Grinning
  bouquet за Дидиа

# 1 482
Didia, благодаря ти за отговора. Всъщност ми помогна да формулирам по точно въпроса си: Ще има ли проверки, предвиждат ли се или само ако има сигнал за нередност?

# 1 483

И нещо по същество. В община Триадица, на ул. "Малинова долина" -точно на пазара "Иван Вазов" преди време е закрита голяма детска градина и в нея вмомента е настанена социална служба. Двора е огромен и пустеещ, а служителите вътре са зли и кисели. ТОЕСТ ОТВСЯКЪДЕ НЕ ИМ Е МЯСТОТО ТАМ. Имате ли идея какво да направим по въпроса?
Да уточня "6-та Столична общинска служба за социално подпомагане" Район "Триадица" , ул. Стефан Малинов №4, Дали е била детска градина някога немога да кажа, в съседство е Детска ясла№21.Преди доста години обаче филиал на ЦДГ№127"Златното пате " в бл.7А на бул."България" е взет от същата тази служба за раздавателен пункт на храна за социално слаби, не за приготвянена храната.Помещенията са били големи , можело да се поберат поне 30 деца, идвали са деца от кв."Бояна",а сега стоят празни и просто се раздава храна Едва ли ще се върне предишното положение.
  Тук се вижда , колко социални служби сав ОДЗ-та http://sgr.hit.bg/slujbi.html и в училище.

Благодаря, че си прочела поста ми и си се замислила   bouquet. На това ми обърна внимание една майка от кавартала, чието дете е учило във въпросната детска градина. Да, това са идеални места и чакат нашите деца. Класирането приключи. Втори и трети шанс ще получат много малко. Нека да гледаме напред и да търким възможности  newsm78

# 1 484
Разсмя ме! Пък това от сутринта не се е случвало! Grinning
  bouquet за Дидиа

Аз пък вече се чудя дали да се смея или да плача.За вас сагата приключва с приема или с разминаването с него,а за мен продължава септември. Laughing
              Същото е и с училищата.Още няма списъци,а майките на бъдещите първокласници грабнали заветното свидетелство тичат да ги записват.И да се чуди човек какво да прави  newsm78 Как да се запишеш като няма списък на приети?И като не познаваш домакинката леля Цецка!На вас ви завиждам,че поне ще натрупате солиден опит в кандидатстванията ,но на мен ми пада като гръм от ясно небе училищната одисея. SickПисна ми от прозрачности! Sick
              Бланка за настоящ адрес се издава в общината точно за 2 минути и 2.50 лв /в нашата община/ Вече писах няколко пъти за прословутата "Жълта бланка" и се радвам,че още не са ни поискали жълти книжки. Sick

Общи условия

Активация на акаунт