СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 59 046
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 1 455
Някой знае ли какви документи трябва да предоставя за нашият случай?
Не се притеснявай за ваксините. Ще покажеш имунизац. паспорт с ваксините до момента и ще кажеш, че към септември 2009 ще имате нужните ваксини за възрастта. А ако по някаква причина не успееш да ги сложиш на детенце, се взима бележка от педиатъра на детето, че съответната ваксина се отлага поради еди-каква си причина. Ще го запишат и няма да ти правят проблеми.

Ако септември липсват ваксини /от задължителните за възрастта / РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ  без дадена ваксина се взима от ХЕИ.Без това разрешение не може!
                coffeebreaker , Laughing нали се сещаш,че в темата пишеше за "уплътнение" на групите  Mr. Green за това НЯМА места в 2007. Laughing Сега се надяваме,че със ситемата това "уплътнение" ще бъде елиминирано! Peace
                Принципа за прием в ДЯ е този,които ти описах! Laughing

# 1 456
и май ще взема да ходя да питам на място,  вместо само да се чудя. може отговора да е съвсем прост, знае ли човек. newsm78

# 1 457
Мария е красирана със случайно число, това дете е заченато с късмет...

Но много други деца не са приети, ще останат извън списъците и след второ и трето класиране. Цяла година семействата им ще изпитват затруднения.

Да проявим солидарност, нека всички отидем на протеста на първи юни.

Да ти кажа, не си права. Не ЦЯЛА година, а ЧЕТИРИ. Шансовете за прием по-нататък намаляват. Не ми се мисли от 3 (както сме ние в момента) до 7 какво се прави без детска градина.

И нещо по същество. В община Триадица, на ул. "Малинова долина" -точно на пазара "Иван Вазов" преди време е закрита голяма детска градина и в нея вмомента е настанена социална служба. Двора е огромен и пустеещ, а служителите вътре са зли и кисели. ТОЕСТ ОТВСЯКЪДЕ НЕ ИМ Е МЯСТОТО ТАМ. Имате ли идея какво да направим по въпроса?

# 1 458
благодаря на всички,
вашите разяснения ми изглеждат съвсем разумни, вероятно това е причината...
остава ми само да стискам палци за следващите класирания. успех на тези, които ще продължат да се надяват с нас.  bouquet  bouquet  bouquet

# 1 459
благодаря на всички,
вашите разяснения ми изглеждат съвсем разумни, вероятно това е причината...
остава ми само да стискам палци за следващите класирания. успех на тези, които ще продължат да се надяват с нас.  bouquet  bouquet  bouquet
амо да стискате палци ли можете?! ShockedАми и аз ще ви стискам тогава...

# 1 460
Мария е красирана със случайно число, това дете е заченато с късмет...

Но много други деца не са приети, ще останат извън списъците и след второ и трето класиране. Цяла година семействата им ще изпитват затруднения.

Да проявим солидарност, нека всички отидем на протеста на първи юни.

Да ти кажа, не си права. Не ЦЯЛА година, а ЧЕТИРИ. Шансовете за прием по-нататък намаляват. Не ми се мисли от 3 (както сме ние в момента) до 7 какво се прави без детска градина.

И нещо по същество. В община Триадица, на ул. "Малинова долина" -точно на пазара "Иван Вазов" преди време е закрита голяма детска градина и в нея вмомента е настанена социална служба. Двора е огромен и пустеещ, а служителите вътре са зли и кисели. ТОЕСТ ОТВСЯКЪДЕ НЕ ИМ Е МЯСТОТО ТАМ. Имате ли идея какво да направим по въпроса?

Хващате се будни родители от квартала и спретвате едно мило писмо до г-н Бойко Борисов и ако решите и до г-жа Фандъкова с молба за информация по този казус и с настояване ДГ да си стане пак ДГ. После може да отидете да поискате среща и т.н. докато някой не започне да действа по въпроса.

# 1 461
  • София
Ние не сме приети - то си знаехме!Обикновено семейство с едно детенце,без работещи родители в сферата на образованието , нямаме баба и дядо работещи в ДГ!
Единствено на шанс разчитахме  Mr. Green!!!

имай силата и търпението да чакаш .... дано е до следващо класиране.... за ясла
да ти споделя, че и ние сме в същото положение без баба/дядо/без в образованието/без ясла, само че имам брат/сестра в дг -  но сме с обикновените както казваш 8т... и се класирахме в дг по първо желание! дано и твоето детенце успее за дг, а защо не и за яслата....   Hug

честито ! много се радвам за всички приети - каквото и да говоря и пиша тук в ярост или под влиянието на емоция АЗ за себе си мога да кажа съвсем с чиста съвест , че съм добра душа и се радвам за всички дечица имали шанс  Hug ( със следващото изречение не искам да обидя никого и не е лично към никого - и аз искам две деца - дай Боже) но ние сме еднодетно семейство и точно  0.1 не ни достигна да се класираме ... или поне да имаме малак шанс и надежда ..., защото почти всички да не кажа всички ПС  са сложили критерии баба/дядо...работещ в сферата на образованието и брат/сестра по този начин ДА - трябва да има критерии , но ... трябва и всички да сме с равен старт - не ме разбирайте грешно - МОЛЯ ВИ   bouquet , но обидно е да не ти приемат детето просто защото родителите ти не работят в детска градина или защото си учил за адвокат , а не за учител и т. н и т. н - само които е на моето положение и не е приет ще ме разбере - защото сит на гладен не вярва - ЗНАМ , че няма места в ДГ  - не  е нужно някои да ми го напомня , знам , че по този повод ще има протест , но не мога да разбера едно въпреки , че сме дисквалифицирани много семейства от абсолютно необмислени критерии никои не си прави труда да вникне в тях и да поправи грешката си . Отново някои ще каже - места няма - трябва да има някакви  критерии все пак - разбираемо е - да - но нека поне догодина да имат децата равен шанс , защото работещите в сферата на образованието едва ли раждат по умни деца и деца които повече заслужават место  в ДГ .
П.П. Съжалявам , че ви отегчих , но разбирате ли ме много ми е криво не само , че детето ми не е прието ,а че е отхвърлено заради нечия ... п...тия , която някои нарича критерии !
п.п.п. на съм ви изчела!

# 1 462
Ние не сме приети - то си знаехме!Обикновено семейство с едно детенце,без работещи родители в сферата на образованието , нямаме баба и дядо работещи в ДГ!
Единствено на шанс разчитахме  Mr. Green!!!

имай силата и търпението да чакаш .... дано е до следващо класиране.... за ясла
да ти споделя, че и ние сме в същото положение без баба/дядо/без в образованието/без ясла, само че имам брат/сестра в дг -  но сме с обикновените както казваш 8т... и се класирахме в дг по първо желание! дано и твоето детенце успее за дг, а защо не и за яслата....   Hug

честито ! много се радвам за всички приети - каквото и да говоря и пиша тук в ярост или под влиянието на емоция АЗ за себе си мога да кажа съвсем с чиста съвест , че съм добра душа и се радвам за всички дечица имали шанс  Hug ( със следващото изречение не искам да обидя никого и не е лично към никого - и аз искам две деца - дай Боже) но ние сме еднодетно семейство и точно  0.1 не ни достигна да се класираме ... или поне да имаме малак шанс и надежда ..., защото почти всички да не кажа всички ПС  са сложили критерии баба/дядо...работещ в сферата на образованието и брат/сестра по този начин ДА - трябва да има критерии , но ... трябва и всички да сме с равен старт - не ме разбирайте грешно - МОЛЯ ВИ   bouquet , но обидно е да не ти приемат детето просто защото родителите ти не работят в детска градина или защото си учил за адвокат , а не за учител и т. н и т. н - само които е на моето положение и не е приет ще ме разбере - защото сит на гладен не вярва - ЗНАМ , че няма места в ДГ  - не  е нужно някои да ми го напомня , знам , че по този повод ще има протест , но не мога да разбера едно въпреки , че сме дисквалифицирани много семейства от абсолютно необмислени критерии никои не си прави труда да вникне в тях и да поправи грешката си . Отново някои ще каже - места няма - трябва да има някакви  критерии все пак - разбираемо е - да - но нека поне догодина да имат децата равен шанс , защото работещите в сферата на образованието едва ли раждат по умни деца и деца които повече заслужават место  в ДГ .
П.П. Съжалявам , че ви отегчих , но разбирате ли ме много ми е криво не само , че детето ми не е прието ,а че е отхвърлено заради нечия ... п...тия , която някои нарича критерии !
п.п.п. на съм ви изчела!

Наистина съжалявам за вас,но все пак не се отчайвай,защото моя роднина е само с 1 дете и  своите 8 точки и ги приеха още на първо класиране,а две мои колежки с брат/сестра са извън класирането.Също и там където кандидатстваме ние сме извадили късмет с тегленето на числата и сме предпоследни другите отпаднаха.И още една съседка която е с едно дете поради това,че е поверила на друг да и регистрира детето и този друг не се помъчил да види какви шансове има,а само е отбил номера с записването ги е прецакал жестоко,а сега можеше да са вътре.А колкото до К4 трябваше да се направи една статистика аджеба колко баби и дядовци имат внуци и тогава да се сложи една квота.Също мисля,че е излишно да се дават 3 точки за този критерий.Трябва добре да се помисли за тези критерии и от тук нататък да не се получават такива неща.Човек се учи от грешките си,но най лошото е,че са за сметка на вас.

п.п.Между другото ми направи впечатление,че тази година брат/сестра са по малко от тези с баби и дядовци и работещи в системата на образованието.

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 18:03 от nivina

# 1 463
  • София
Може и вече да е обсъждано, извинете ако е така, но може ли някой да ми обясни защо например:

1. В ОДЗ 69 децата с 8.2 т. имат номера, след като не са гранична група и има приети дори със 7.1 т.?

2. В ОДЗ 3 няколко деца с 8.1 т. имат номера, както и няколко деца със 7.1 т. - класирани. Освен това някои от децата, които са с 8.1 т. по първо желание (лично ги познавам) нямат номер и не са класирани???

# 1 464

Да уточня "6-та Столична общинска служба за социално подпомагане" Район "Триадица" , ул. Стефан Малинов №4, Дали е била детска градина някога немога да кажа, в съседство е Детска ясла№21.Преди доста години обаче филиал на ЦДГ№127"Златното пате " в бл.7А на бул."България" е взет от същата тази служба за раздавателен пункт на храна за социално слаби, не за приготвянена храната.Помещенията са били големи , можело да се поберат поне 30 деца, идвали са деца от кв."Бояна",а сега стоят празни и просто се раздава храна Едва ли ще се върне предишното положение.
  Тук се вижда , колко социални служби сав ОДЗ-та http://sgr.hit.bg/slujbi.html и в училище.

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 18:20 от Анаид

# 1 465

И според мен второто класиране трябва да е след срока на записване.Тогава се вижда ясно КОЙ точно се мотае и ЗАЩО най-вече. Mr. Green

Това е много важно и правилно!!!  За класираните по първо желание-да минат записванията.

Аз в предишната тема поставих въпроса защо трябва да се моткат две седмици и междувременно ще има второ класиране.  Shocked Отговориха ми, че справка от НОИ изисквала 7 дни.
А сега като не сме приети се надявам в най-скоро време да сложат колони във всяка ДГ с инфо броя класирани, записани, отказани...както беше преди въвеждането на новия регламент.

# 1 466
  • Sofia
Моето дете също няма никакви допълнителни точки, едно дете е (засега) и нямаме никакви баби/дядовци в системата, с две думи обикновени 8 точки и сме приети на първо класиране (естествено с голяма доза шанс на лотарията).

# 1 467
  • София
Това зависи много от това в коя ДГ/ОДЗ кандидатства детето - в нашия район няма прието нито едно дете с 8.1 т. защото имаме много баби/дядовци и т.н. Както и да е аз не съм забравила , че живеем в България и че трябва да се примиряваме с тъпи закони ,които дори не се спазват , а сега и с такова критерии . Желая всичко добро Hug!!!

# 1 468
# 1 469
  • гр.София
 Надявам се след малко в БТВ-новините да покажат Дива орхидея.
Тази сутрин в 10.30 градината им е била още заключена!

Общи условия

Активация на акаунт