СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 59 012
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 1 590
Може ли и на мен списък с теглените номера и съответно чакащите - 51 ОДЗ, 2007 Praynig

Ето тук http://kg.sofia.bg/?page=news&id=219 според мен се виждат всички изтеглени номера. С ctrl+f търсиш по име/фамилия на детето и виждаш номера, който му се е паднал.

# 1 591
Какво мислите за пазенето на места в яслените групи, без децата да ги посещават реално? Аз се възмущавам истински, но с изумление открих, че има родители, които го смятат за правилно и редно. Да им се пазят местата по 1 година и повече!   Shocked ooooh!

Ето я темата с безумните "умни" изказвания : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=399326.0

Нямам нерви да споря с вятърни мелници...

Аз лично съм категорично против. Но не ми идва на ум системата, която ще попречи на този вид "записвания", освен условието за мин. 6 месеца посещаване.
Peace Не само,че сьм против а сьм бясна вече #Cussing out Close Twisted EvilДнес имаме род.среща в яслата.Ще поставя следният вьпрос:"Защо пазещите места НЕ СИ ПЛАЩАТ допьлнителните пари за разходи?"Редовно посещаващите си плащаме:пьлна такса +40-60 лв. на година за разни неща.Хем пазиш място,хем даваш САМО 20лв. на месец!Това честно ли е ? Thinking ooooh! Whistling И кои родители са по-глупави в този случай?
              За да поставиш такъв въпрос трябва да имаш конкретни доказателства ,че детето Х /например/ си пази мястото,а не боледува често или няма друг проблем.На първа родителска среща когато нямаш конкретни наблюдения ми се струва,че въпроси ти би увиснал и веднага ще ти отговорят,че такива случаи при тях няма.За да обвиниш трябва да си точна в информацията,а не да разчиташ на предположения или прочетено във форума. Peace
Това не е пьрва ,а 3-та род. среща WinkПазещите места не са дошли на нито една от тези срещи.Те ПРОСТО си ходят един пьт в месеца при касиерката с 20лв.Е,това редно ли е?Питам просто Thinking Crazy

твърде вероятно е да не е редно. обърни се към директорката да питаш, не тук. или в общината. чела съм по форумите оплаквания на майки, чиито деца боледуват дълго, че директорки са искали да им отпишат децата от ДГ. а други директорки толерират пазенето на места...
Е това е пълна лудост. Може ли да отпишат детето ти, защото боледува #Crazy Ами да престанат да приемат болни деца в градините.
И има голяма разлика между пазенето на места и боледуването. Аз разбирам, че пазене на място означава да се запишеш и повече да не се интересуваш, защото знаеш че мястото ти е сигурно PeaceА майките на по-болнавите деца виновни ли са, че тъкмо ги закрепят в къщи и стъпят ли в градината някой им се изкиха и изкашля два пъти и пак са болни Thinking
И я някой да ми каже колко често детето му е боледувало, когато за пръв път е стъпило на ясла или градина. Е почти всички деца, които познавам в първа група ходят не по-често от една седмица в месеца Peace Това означава ли че си пазят места?

# 1 592
  • гр.София
Може ли и на мен списък с теглените номера и съответно чакащите - 51 ОДЗ, 2007 Praynig

Ето тук http://kg.sofia.bg/?page=news&id=219 според мен се виждат всички изтеглени номера. С ctrl+f търсиш по име/фамилия на детето и виждаш номера, който му се е паднал.

Така е,но в списъка виждаш подредени всички деца,чакащи, в твоята група-градина. А приетите другаде по по-високо желание са махнати.
 Съжалявам,че не мога (не знам как) да ги кача тук.

# 1 593
Сега не мога да пускам списъци - след около час може и да стигна. Извинявам се за което.

# 1 594
Какво мислите за пазенето на места в яслените групи, без децата да ги посещават реално? Аз се възмущавам истински, но с изумление открих, че има родители, които го смятат за правилно и редно. Да им се пазят местата по 1 година и повече!   Shocked ooooh!

Ето я темата с безумните "умни" изказвания : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=399326.0

Нямам нерви да споря с вятърни мелници...

Аз лично съм категорично против. Но не ми идва на ум системата, която ще попречи на този вид "записвания", освен условието за мин. 6 месеца посещаване.
Peace Не само,че сьм против а сьм бясна вече #Cussing out Close Twisted EvilДнес имаме род.среща в яслата.Ще поставя следният вьпрос:"Защо пазещите места НЕ СИ ПЛАЩАТ допьлнителните пари за разходи?"Редовно посещаващите си плащаме:пьлна такса +40-60 лв. на година за разни неща.Хем пазиш място,хем даваш САМО 20лв. на месец!Това честно ли е ? Thinking ooooh! Whistling И кои родители са по-глупави в този случай?
              За да поставиш такъв въпрос трябва да имаш конкретни доказателства ,че детето Х /например/ си пази мястото,а не боледува често или няма друг проблем.На първа родителска среща когато нямаш конкретни наблюдения ми се струва,че въпроси ти би увиснал и веднага ще ти отговорят,че такива случаи при тях няма.За да обвиниш трябва да си точна в информацията,а не да разчиташ на предположения или прочетено във форума. Peace
Това не е пьрва ,а 3-та род. среща WinkПазещите места не са дошли на нито една от тези срещи.Те ПРОСТО си ходят един пьт в месеца при касиерката с 20лв.Е,това редно ли е?Питам просто Thinking Crazy

твърде вероятно е да не е редно. обърни се към директорката да питаш, не тук. или в общината. чела съм по форумите оплаквания на майки, чиито деца боледуват дълго, че директорки са искали да им отпишат децата от ДГ. а други директорки толерират пазенето на места...
Е това е пълна лудост. Може ли да отпишат детето ти, защото боледува #Crazy Ами да престанат да приемат болни деца в градините.
И има голяма разлика между пазенето на места и боледуването. Аз разбирам, че пазене на място означава да се запишеш и повече да не се интересуваш, защото знаеш че мястото ти е сигурно PeaceА майките на по-болнавите деца виновни ли са, че тъкмо ги закрепят в къщи и стъпят ли в градината някой им се изкиха и изкашля два пъти и пак са болни Thinking
И я някой да ми каже колко често детето му е боледувало, когато за пръв път е стъпило на ясла или градина. Е почти всички деца, които познавам в първа група ходят не по-често от една седмица в месеца Peace Това означава ли че си пазят места?
Изобщо не допускам, че някой има предвид боледуващите деца. Лично аз имам позната, която е записала миналата година детето си на ясли само за да влезе директно в градината. на въпроса ми като не ходи не ги ли отписват тя отговори - "Нали си плащам таксата, а и за тях е по лесно - има по- малко деца"
Освен това чух изказвания от една баба и една майка, че кандидатстват в ясла по същата причина и не мислят да водят децата там, ако ги приемат

# 1 595
Освен това чух изказвания от една баба и една майка, че кандидатстват в ясла по същата причина и не мислят да водят децата там, ако ги приемат
              И КАК точно ще докажеш какво си чула? Нали веднага тази майка ще ти извади 300 причини поради което детенцето и не ходи на ДЯ и първата ще е бележка от педито колко често боледува.При това НЯМА забрана за отсъствия в ДЗ.Може да се отсъства по болест,по домашни причини и т.н. Да не коментирам,че ще те обвинят в клевета.

# 1 596
  • Sofia
Леле хора, ще се избием за тия ясли. Вече и до болните деца опряхме.
Дайте да се насочим към истинският виновник за това положение- общината Peace

# 1 597
Не става нищо с контрол и еф. Има ли някакъв друг принцип на търсене на името в тия огромни чаршафи с имената?

# 1 598
Не става нищо с контрол и еф. Има ли някакъв друг принцип на търсене на името в тия огромни чаршафи с имената?

Горе от менюто избираш Edit, от падащото меню избираш Find, пишеш името на детето и после натискаш за следващ запис. Май така беше. Виж си менютата.

# 1 599
Трябва да си на латиница Ctrl+F Peace

# 1 600
  • София
    Не е редно това. Какво значение има дали съседчето боледува или не и поради тази или друга причина не посещава яслата толкава редовно колкото на вас ви се струва, че е редно?
    Изхождам от собствения си опит. През пролетта записахме Крис на частна забавачка. Не беше боледувал до тогава. Ходи 4 дни.    Много му хареса (още ме пита "Мамо, защо не ме пускаш на детската градинка?") Разболя се. Беше страшно - някакъв вирус, резистентен на антибиотици, 40 градуса температура, отпаднал, стигна до дробчетата възпалението, сменихме 3ма специалисти, 3 вида антибиотици и това заедно с бебето Миа, защото зарази и нея. Около 3 седмици беше ад, към 4тата имаше подобрение, после 1 месец се възстановява. Ходи 4 дни, 2 месеца у нас. После пак ходи 4 дни, разболя се, но не беше страшно. Отписах го, защото не се справих с таксата(направих всичко възможно, но нямаше как). Това, което искам да кажа е, че наистина е възможно и дори доста често се случва децата да се разболяват в началото. За 3 месеца - ходи на градина 2 Х 4 дни.

# 1 601
happymammy точно това имах в предвид Peace
Може би да се наложи по-строг контрол при личните лекари, да не издават фалшиви бележки Thinking Знам ли и аз, но идеята ми беше, че в началото докато изкарат всички градински вируси много боледуват. И ако за 3 месеца детето ми отиде на ясла 2 пъти, това означава ли, че си пазя място.

# 1 602
  • На края на вселената!
Аз си вадя фалшиви бележки за градината на каката. Групата й беше под карантина за скарлатина. Моето дете не беше в контакт с децата, поради спукване на тъпанчето и изтичане на секрет от ухото. И да я пусна на градина, няма да я приемат в нейната група. Трябваше да ходи в друга група, при непознати деца и учителки. Детето ми е чувствително, с проблем с напишкването (почти на 5год). Не мисля, че трябва да му причиня ходене в друга група. Остана си в къщи с фалшива бележка. Сега чакам камъните  Hug

# 1 603
  • Sofia
Момичета, да кажа и моя опит с яслата. Миналата година държавна ясла не ни огря. Записахме я на частна такава. За 4 месеца - от септември до декември ходи точно 6 пълни седмици. До този момент беше боледувала само два пъти, откакто се е родила. Първо боледуваше през седмица, после започна една седмица на ясла, две вкъщи... Спряхме я за 2 месеца и от март пак започна. Пак боледува след повторното си тръгване, но сега е съвсем друго. Така че дали едно дете ходи или не и колко редовно според вас, не можете да сте сигурни за причините. В моя случай никой не беше ощетен освен ние самите(таксата там си върви и то добра сума), защото не заемахме ничие място.

# 1 604
Не ми е работа, ама защо бъркате нещата. Едно е да си пазиш мястото, а детето даже да не е стъпвало в ДГ, защото е още малко и целта е да си пази мястото за догодина. Друго е детето да ходи, да боледува съответно и родителите да го оставят вкъщи, за известно време. В първият случай са предимно деца набор 2008, които сега кандидатстват.

Общи условия

Активация на акаунт