СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 59 084
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
                              ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРИЕТИ!  bouquet  bouquet  bouquet
                              Някой може ли да ми каже КОГА ще свалят приетите от списъците?Извинявам се ако е коментирано,но не мога да чета толкова много страници! Embarassed

Когато се запишат!  Hug
При второто класиране, т.е. на 8.06., приетите и записалите се вече ще се свалят от сегашните списъци.

# 1 441
                              Някой може ли да ми каже КОГА ще свалят приетите от списъците?Извинявам се ако е коментирано,но не мога да чета толкова много страници! Embarassed

Когато се запишат!  Hug
При второто класиране, т.е. на 8.06., приетите и записалите се вече ще се свалят от сегашните списъци.
                             Аз пък мисля,че няма какво да чакат , ако са приети по първо желание.Така неприетите ще видят  колко се качват нагоре и сами ще видят какъв е шанса.Не виждам защо трябва да има изчакване и неизчистване на списъците при положение,че ако някой се нуждае от ДЗ ще тича още в понеделник да се запише.
                             Да останат в списъците само там където са приети на 2,3,4 място , а чакат по-желано ДЗ.

# 1 442
  • София
И ние сме приети със случайно число-граничната ни група беше от близо 20 деца.Още немога да повярвам,дори уплаших децата с реакцията си  Embarassed

# 1 443
  • София

Когато се запишат!  Hug
                             Аз пък мисля,че няма какво да чакат , ако са приети по първо желание.Така неприетите ще видят  колко се качват нагоре и сами ще видят какъв е шанса.Не виждам защо трябва да има изчакване и неизчистване на списъците при положение,че ако някой се нуждае от ДЗ ще тича още в понеделник да се запише.
                             Да останат в списъците само там където са приети на 2,3,4 място , а чакат по-желано ДЗ.
В понеделник ще е малко трудно да се запишат, освен ако са се сетили да си подготвят всички необходими документи (които съвсем не са малко). Пък и щом срокът е 2 седмици, никой не може да ги накара да бързат. Peace

# 1 444
  • София
Другата събота няма ли да има класиране?

# 1 445
Другата събота няма ли да има класиране?
на 30.05

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 14:52 от `Деси`

# 1 446
                    Анна,обикновено силно заинтересуваните идват още в понеделник и на място заявяват ,че ще се запишат и ако нещо не им е ясно в документите получават съответната консултация.Защото има и такива,които ще дойдат в последния момент и пак няма да имат всичко необходимо като документи и те поставят в шах.Да обявиш ли мястото или да чакаш да се натуткат. Laughing
                    И според мен второто клесиране трябва да е след срока на записване.Тогава се вижда ясно КОЙ точно се мотае и ЗАЩО най-вече. Mr. Green

# 1 447
Питах и в другата тема, но за по-сигурно и тук:

Конкретно ме касае този момент:
Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал.
Ние нямаме все още всички необходими ваксини за възрастта и, защото се роди недоносена и в епикризата беше отбелязано, че до навършване на шест месеца да не правим никакви имунизации.Така го планирахме /когато кандидатствахме за ОДЗ/, ако бъде приета-септември вече да има всички необходими ваксини.Но всъщност този документ трябва да го предоставя до две седмици.Лекарят на детето каза, че нямало проблем-нали в епикризата си пишело, че ще ги правим със забавяне.Но аз не съм сигурна, че епикризата ще е достатъчно основание за директорката на 0ДЗ-то, в което сме приети и няма да има проблем.

Някой знае ли какви документи трябва да предоставя за нашият случай?

# 1 448
здравейте, току-що се регистрирах, като видях, че съществува такъв форум.
първо, на приетите-честито, на тези дето не са, като моето дете, успех на следващите класирания.
изчетох всички въпроси и отговори както в сайта на градините, така и тук, но не успях да намеря отговор на това, дето ме терзае. сигурно е близко до акъла, ама не мога да се сетя сама  Thinking Thinking Thinking Thinking
набор 2008г. кандидатстват тази година за пръв път. защо тогава в яслените групи за този набор има по 2, 3 до 8 свободни места общо, поне за одз-тата, за които сме кандидатствали ние? ако някой може да развърже възела, ще съм му благодарна.

# 1 449
                 coffeebreaker ,защото винаги от по-малкия набор се приемат по-малко деца.До година ще се приемат повече от този набор и по-малко от следващия.При това до 2 години има платено майчинство,а след това само 6 м неплатен.

# 1 450
благодаря за отговора
в одз-тата не са ли разделени като в детската по набор?
защо тогава обявяват 2 групи-за родени 2007 и 2008!?
не знаех, че вече неплат. е половин година...

# 1 451
  • гр.София

И според мен второто класиране трябва да е след срока на записване.Тогава се вижда ясно КОЙ точно се мотае и ЗАЩО най-вече. Mr. Green

Това е много важно и правилно!!!  За класираните по първо желание-да минат записванията.

coffeebreaker, да знаеш,как съм сигурна,че из яслените групи щъкат вече деца от 2008 набор!

# 1 452
  • На края на вселената!
Някой знае ли какви документи трябва да предоставя за нашият случай?
Не се притеснявай за ваксините. Ще покажеш имунизац. паспорт с ваксините до момента и ще кажеш, че към септември 2009 ще имате нужните ваксини за възрастта. А ако по някаква причина не успееш да ги сложиш на детенце, се взима бележка от педиатъра на детето, че съответната ваксина се отлага поради еди-каква си причина. Ще го запишат и няма да ти правят проблеми.

# 1 453
сега проверих.
за набор 2007 има дори по-малко места. виж напр 30-то ОДЗ Радецки, за което кандидатстваме за група набор 2008-6 места, а за набор 2007-нула. нещо не ми е ясно...

# 1 454
  • На края на вселената!
благодаря за отговора
в одз-тата не са ли разделени като в детската по набор?
защо тогава обявяват 2 групи-за родени 2007 и 2008!?
не знаех, че вече неплат. е половин година...
Яслените групи септември 2009 ще бъдат от набор 2007 и 2008. Ако ОДЗ-то има две яслени групи, то във всяка от тях има и от двата набора. Колко са свободните места за двете яслени групи зависи от това колко деца от 2006 набор отиват в 1група. Свободните места се делят на 2007 и 2008 според преценката на директорката - зависи също и с какъв персонал разполага. Ако има само една сестра в едната група, и няма сестра за втора смяна (единствената работи с увеличено работно време), то тя не може да вземе в яслената си група 10 бебета от 2008. Принципът е да се взимат по-малко бебета от най-малкия набор, защото те все още не ходят някои, не се хранят сами, не се обличат сами. Всичко това в добавка на уплътнените групи е много трудно за персонала. Това, което казваш, че за набор 2007 няма места - логично може да се обясни. Имат доста приети деца 2007. Догодина (2010) трябва да отидат в 1група. Но тогава може да има място само за 1първа група и да нямат място за повече от 2007година. Не е задължително да стоят така нещата, но това е възможен вариант  Peace

Общи условия

Активация на акаунт