СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 59 074
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 1 485
  • у дома
оставили са ми коментар в блога за:

Цитат
ОДЗ 34 в Дианабад. От години там е настанено също частно училище
  Confused

та може да се добави в онзи списък  newsm78

# 1 486
  • София
Дори не ми се мисли! С първолаците сигурно е още по-сложно. Хич не завиждай за натрупания опит. Какъв опит - простотии, разигравене, подигравка с родителите. И аз така се чудя - дали да се смея или да плача... защото одисеята не приключва с неприемането - какво да го правя Крис - да го гледам години, защото ни хваща въртележката, или приемането - пожелавам на всички да се паднат свестни хора за възпитатлки на децата, но както  всички знаем е възможно и да не се случи така и ... започват проблемите. Не е толкова важно сградата на градината или училището да е лъскава, а това на какъв възпитател в дг, учител в училище ще ни попадне детето... Пожелавам ти успех! Ще се наредят нещата!

# 1 487
  • София
Тука ли отговаряха и хората от КГ? Та да си кажа, е моето дете и с ТЕЛК-а си не е прието, и не само това, ами са му коригирани точките, не са толкова, колкото бяха отначало...Много ми е интересно, какво се случва и дали най-после ще приключи моята одисея, а и не само тя с това, че му изчезваха разни неща от профила, че беше написано името му и за дете и за майка, и да не продължавам...... Няма да казвам как се чувствам, сигурна съм, че не съм единствена, не се ядосах, просто се потресох. Ами България, какво искам! Wink

# 1 488
                      През септември ще видим "кой в коя кошница е бръкнал и какво е извадил"! Laughing
                      Аз продължавам да се чудя какво значи "азбучен ред" и как така с еднакви точки 8 Моника е пред Адриян! newsm78 и след това ме убеждават,че системата е идеална. SickАма може вината да е и у мен  Embarassed да съм забравила азбуката. Twisted Evil
                      storm76 ,нали има трудов договор и работодателя може да му даде бележка,че работи? Не разбирам защо трябва да представя бележка за платени осигуровки след като не е самоосигуряващ се!  newsm78 В необходими документи за записване в конкретен профил на детето на приятелка няма изписано подобно условие - платени осигуровки.                   

# 1 489
Момичета, търся приети или кандидатствали в 19 ОДЗ Деница - Младост2 Praynig

# 1 490
Тука ли отговаряха и хората от КГ? Та да си кажа, е моето дете и с ТЕЛК-а си не е прието, и не само това, ами са му коригирани точките, не са толкова, колкото бяха отначало...Много ми е интересно, какво се случва и дали най-после ще приключи моята одисея, а и не само тя с това, че му изчезваха разни неща от профила, че беше написано името му и за дете и за майка, и да не продължавам...... Няма да казвам как се чувствам, сигурна съм, че не съм единствена, не се ядосах, просто се потресох. Ами България, какво искам! Wink

Mama Igi,ти не можа ли с комисия да осигуриш сигурно място за детето си? На мен ако ми извъртят подобен номер за първи клас отивам с решението в Комитета за защита на детето и инспектората и ще ги   #2gunfire

# 1 491
  • София
Истината е, че тази комисия приема когато детето има СОП, а моето дете няма такива СОП, макар да си е с висок ТЕЛК. Той си е като вашите деца, и на мен не ми е приятно, че трябва да ползвам този ТЕЛК, и да преваря някого, но нямам друг избор, операцията си му е действителност, заболяването също. Но шанса ни е нулев сега виждам, попарена съм, толкова залагах на него!

# 1 492
  • София
Мама иги , съжалявам че така е станало, като се замисля , че може би са класирани дечица , чиито родители са излъгали и ще фалшифицират някак нещата при записването, а вие сте реален случай и сте вън  Shocked. Е това, вече си е несправедливост, въпреки че то цялата ситуация е несправедлива спрямо нас и децата ни, но така и така ни поставиха в ситуация да си броим точките по критериите, а доколкото си спомням децата със СОП, влизаха и без класиране, (или не съм разбрала правилно), защо не се спазва поне това.

П.П. Сега видях , че си писала че не го приемат  за дете със СОП, но пък от друга страна щом има ТЕЛК...трябваше да е с предимство, въпеки че не знам каква е точно ситуацията, ама то ТЕЛК не се дава за нищо, все пак.

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 22:51 от nellyani

# 1 493
lewboi  за къде кандидатствате?

кандидатсвахме .. за район искър... обаче... с двама прави здрави и работливи.. не ни приеха с 8 точки... номера ни започва с 74...
само в една градина , която естествено не ни е първо желание има деца с такива номера...
ама то ако го знаем, ще играя тото и ще имам детегледачка

та така не сме приети

много моля още веднъж всички които са ги записали в следващите седмици, ако са подали молби и за чистите ясли... в слатина.. то по-близки няма... да информират там директорките.. защото да имаме и ние шанс
там ни казват.. около 10 юни.. чакали и те исодг и после почват да изнасят списъци...

честито на късметлиите... мове на второ класиране да приемат децата с най-големите случайни числа и да ни изненадат и нас.. неспечелилите

# 1 494
  • София
А следващо класиране ще има ли изобщо?
И в сайта ще го има ли или трябва да ходим на место да проверяваме?

# 1 495
  • София
Да, и аз мислех, че ТЕЛК ще ни помогне, такъв има той от раждането си, не сме си го измислили сега, докато кандидатствахме. Масово обаче са се обявили за самотни майки, просто бащите не се водят на същия адрес. Трябваше всички така да направим, та да видим кой ще има предимство тогава...

# 1 496
Според сегашните критерии "самотна майка" не съществува баш, понеже масово не се сключват бракове. Затова имаше "родител с отнети права", което не е самотн а майка...нали не се лъжа/
Поне аз не помня да е имало критерий "самотна майка" - трябва не само бащата да е на друг адрес, ами да не си е дал името на детето Rolling Eyes
А се оказа, че 'родител с отнети родителски права" е нещо доста сложно за доказване, т.е. трябва специфично съдебно решение за развод, което много малко родители имат. В документите, които изискват при попълнен такъв критерий пише, че това не е просто  решение за развод, а нещо различно, така че ако директорките не са корумпирани, няма как да стане да се излъже Peace

Децата със "социални" точки кой ще ги проверява? Само директорките ли? Ще има ли независими наблюдатели, някакъв контрол? Thinking

# 1 497
  • София
Аз доколкото знам, за да си "самотна майка" или трябва в акта за раждане да е записан баща "неизвестен" или трябва въобще да не са сключвали брак, да не се водят на един адрес и майката да е осъдила бащата за издръжка /това, ако все пак в акта присъства името на бащата/.
Поправете ме, ако греша, но това го четох в една тема за Социални помощи и разни помощи за отопление и т.н.  и там "самотна майка" беше определено така.
Надявам се, че директорките имат съвсем ясни правила кое да приемат за самотен родител и съответно заявилите това предимство неправомерно - да не се записват, а да се връщат на опашките. Защото и една моя позната, която живее на семейни начала с бащата на детето си и е записан като такъв в акта за раждане, навсякъде се представя като "самотна майка", но май номера до сега не е минал никъде.
Аз мисля, че доста от майките ще изгърмят заради такива критерии /както и невъзможноста да докажеш, че тази баба е баба на това внуче  Wink, защото и аз знам трите имена на съседката - служител в ДГ, но през ум не ми мина да я впиша като баба на детето ми  Laughing/ и места ще се освободят ... за третото класиране.

# 1 498
  • София
Да, и аз мислех, че ТЕЛК ще ни помогне, такъв има той от раждането си, не сме си го измислили сега, докато кандидатствахме. Масово обаче са се обявили за самотни майки, просто бащите не се водят на същия адрес. Трябваше всички така да направим, та да видим кой ще има предимство тогава...
Според сегашните критерии "самотна майка" не съществува баш, понеже масово не се сключват бракове. Затова имаше "родител с отнети права", което не е самотн а майка...нали не се лъжа/
Поне аз не помня да е имало критерий "самотна майка" - трябва не само бащата да е на друг адрес, ами да не си е дал името на детето Rolling Eyes
А се оказа, че 'родител с отнети родителски права" е нещо доста сложно за доказване, т.е. трябва специфично съдебно решение за развод, което много малко родители имат. В документите, които изискват при попълнен такъв критерий пише, че това не е просто  решение за развод, а нещо различно, така че ако директорките не са корумпирани, няма как да стане да се излъже Peace

Децата със "социални" точки кой ще ги проверява? Само директорките ли? Ще има ли независими наблюдатели, някакъв контрол? Thinking

Е не може да се пишеш самотна майка , ако нямате брак с бащата или ако не се водите на един адрес. До скоро и аз и мъжа ми живеехме на различни адреси по лична карта, а  и брак нямаме , нищо че сме заедно от 7 години , но това е друг въпрос.. , важното е че в акта за раждане на малката присъстваме и двамата, като родители и двмата сме реално и наистина такива.
Познавам дете класирано, по социалния критерии - "дете на самотни родители" и това е племенницата ми , в акта й за раждане, пише баща неизвестен и на никой не го пожелавам  Stop.
Познавам и дете , което има вписан баща в акта за раждане, баща който  напусна майката и детето и единственото което прави е да вгорчава живота им , майката едвам измоли паролата от бащата за да актуализира профила на детето си , понеже миналата година , той го е бил регистрирал в системата. И това дете не е прието сега , набор - 2007 е и миналата година беше прието в ОДЗ, но не го записаха , защото така и така нямаше да  ходи, и това си е грешка на майката де , и тя сега разбра че се е прецакала ама... след дъжд качулка.
Та случаи много и всеки си е индивидуален и всеки  си го знае . Говоря само за критерия за " самотен родител" и за двата ми известни и истински случая.

П.П. никога досега съм си мислила, че съм самотен родител -нищо че нямаме брак, нито съм се представяла за такъв , даже ни ми е минавало през ум и дано никога не ми се наложи да ми минава или да бъда такава реално , защото никак не е лесно.

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 23:47 от nellyani

# 1 499
Значи моля да ме извините - имало е явно критерий , родител отглеждащ сам детето си и отделно критерии "родител с отнети родителски права"  двете неща ас различни.
 Ако бащата е дал име на детето и е фъснал, и лев да не ти дава, според властите няма как да докажеш, че отглеждаш детето сама - вече знаете, че адресните регистрации са където си искаш, хората не сключват брак и т.н. Ако обаче имаш дело и си го осъдила за издръжка, тогава е явно, че сама отглеждаш детето. Не е като да сме двамата и да си делим отговоностите, тук жената е сама и цялата тежест пада в/у нея.
Но аз никъде не виждам на "родител отглеждащ сам детето си" да е дадена допълнителна точка! newsm78

Цитат
Дете с неизвестен родител или с родител с отнети родителски права - 3 т.
 За неизвестен родител:

Определя се автоматично от данните в профила на детето за родителите по Удостоверение за раждане.

За отнети родителски права:

Определя се по заявление в ИСОДГ.

За да заявите, трябва да посочите родителя, чиито родителски права са отнети. Ако не е създаден профил за този родител, трябва да го добавите.

При записване трябва да предоставите съдебно решение за отнети родителски права.

За това ли говорите?
И межу другото на хора, които са жъкнали на този критерий, после им пише в изискванията за подаване на документи, еч им трябва специфичното съдебно решение, а не просто  решение от бракоразводното дело Sunglasses
Пък тези, които не са попълнили бащата все ще трябва да представят акта за раждане... Wink

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 23:52 от Чаено момиче

Общи условия

Активация на акаунт