СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 59 000
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 1 605
  • София
И аз мисля, че е нормално първата година в ДЗ и особено първата зима децата да боледуват и отсъстват повечко. Съжалявам, ако много майки не се съгласяват с това, но аз детето болно не бих си го пуснала, нито пък по времето на разни епидемии и т.н.
Томасе, и аз не бих причинила психически дискомфорт на детето ми, само за да получа виртуални ръкопляскания, ахкания и охкания от форума, затова те подкрепям.

# 1 606
В първият случай са предимно деца набор 2008, които сега кандидатстват.
А защо да не кандидатстват, щом има обявени свободни места newsm78 И между другото, повечето от нашите връстници изобщо не кандидатстваха тази година Peace Което ме навежда на мисълта, че са кандидатствали дечица, които наистина ще посещават яслата. Това са само догадки, всичко ще стане ясно на септември Peace

# 1 607
В първият случай са предимно деца набор 2008, които сега кандидатстват.
А защо да не кандидатстват, щом има обявени свободни места newsm78

То естествено като дават шанс, го използват. Но просто се чудя на тези, които са родени в края на 2008. Никой не може да ме убеди, че 10 месечно бебе някоя майка би оставила да го гледат в ясла.

# 1 608
Аааа за тези в края не знам.
Може сигурно да го даде, ако е много притисната от обстоятелствата. Навремето аз съм тръгнала на ясла на 10 месеца Crazy

# 1 609
  • Върху лъчите на Слънцето.
кога ще актуализират списъците с неприети деца?30.05 наближава,а трябва да видим местата и да преценим шансовете си....
то едни шансове...
като гледам списъците на една градина с приетите деца място не мога да си намеря... От 15 приети деца 6 са с чуждоезични имена... От приетите 4 деца по социални критерии, 2 са такива... Къде са местата за българчетата? Не ме обвинявайте в расизъм! Не съм такава, но скоро може и да стана... Защо българските детски градини трябва да приемат чуждите деца, даже и с предимството на социални критерии, преди българските? Тези, чиито родители са дошли да им изкарваме парите, въртящи търговия на "Илиянци"? Това са абсурди!

# 1 610
Моля по-запознатите за мнение:

Мислите ли, че въпреки цялата случайност прие генериране на числата, по-малки исла получиха децата, които са кандидатсвали в по-малко на брой градини (т.нар fот Джонев оптимизация на класирането)?

# 1 611

Мислите ли, че въпреки цялата случайност прие генериране на числата, по-малки исла получиха децата, които са кандидатсвали в по-малко на брой градини (т.нар fот Джонев оптимизация на класирането)?
Не, аз кандидатствах само в две градини, пък числото е голямо.

# 1 612

Кандидатствахме за 10-ина градини и имаме малко число в лотарията, т.е. приет е. 

# 1 613
  • София
Имахме кандидатури за 14 ЦДГ,получихме средно число,но сме сред приетите.Не мисля,че има връзка между случайното число и броя кандидатури.

# 1 614
Благодаря за помощта.
Кандидатстваме само на 1 място, номерът е много голям. От 3:1 кандидатстващи : места сме на трето място отзад напред по номер, което предполага никакъв шанс и за следващи класирания. Трябва списъкът 3 пъти да се изчисти и подмени с нарастващи номера, та да ни дойде ред. Ние сме дотука за тая година с ИСОДГ. Продължавам опитите със самостоятелните ясли. Пък какво ще е за градина, не ми се мисли.

# 1 615
Аааа за тези в края не знам.
Може сигурно да го даде, ако е много притисната от обстоятелствата. Навремето аз съм тръгнала на ясла на 10 месеца Crazy

В последния брой на сп. Мама има публикация на тема родените в края на 2008г. В нея има цитат на отговор на кг София, според който ако септември детето ти няма 10м., системата няма да те допусне да го регистрираш. И това ако не е явна дискриминация... Не че повечето родители щяха да пуснат децата си толкова малки ако системета го позволяваше, но явно при многото други проблеми с приема никой не е помислил за тези деца. Да беше поне разрешено да кандидатстваш и ако те приемат да тръгнеш като направиш 10м. /не че мен аз лично бих пуснала детенце на 10м./

# 1 616
  • гр.София
 Ами за 10-месечните има чисти ясли. Да не говорим,че стана така,че после с 1 точка предимство за ясленче и -входът в ЦДГ е осигурен.
 Общината си е виновна.До преди година повечето ОДЗ-та приемаха деца поне навършили годинка.
 А сега-10 месечни приети, а на годинка и половина-навън,на опашката.

# 1 617
Ами за 10-месечните има чисти ясли. Да не говорим,че стана така,че после с 1 точка предимство за ясленче и -входът в ЦДГ е осигурен.
 Общината си е виновна.До преди година повечето ОДЗ-та приемаха деца поне навършили годинка.

А знаеш ли кое е лошото според мен? В някои райони, в които има ДЯ, няма ЦДГ, а само ОДЗ!  Shocked

Пример - Студентски!

# 1 618
защо ми се струва, че тези дг заприличаха на часпром
приети са само деца на персонала и истински социални случаи...ами тогава да ги направят като университетите... има си общинска поръчка и еди колко си места, а останалите са платени
има нещо тотално сбъркано в системата.. от къде се взеха толкова много внуци... нали уж все приходящите бяха виновни...това дг се оказа едно елитно изключително удоволствие

да вземем, неприетите да се организираме за нов регламент за догодина.. никаква сирма,,, никакви точки,.... ще класираме децата по ръст, кг, здравен статус.. банкови сметки и цвят на очите... и разбира се спонсортство Peace

надявам се догодина да има по-малко внуци.. така де, нали тази година ги приеха, а може да го разширят за лели, стринки, тетки, шуринейки, зълви и т.н. до 4-та съребрена линия

# 1 619
И от 2г. да направят приема, местата за останалите няма да се увеличат, защото ще се освободят места максимум за 1група, / повечето ДЗ приемат и по-малко от най-малкия набор/, а  за да приемат повече от 2-годишните, трябва да им осигурят места и в горните групи- т.е. ако направят още една група от 2-годишни, то трябва да има още една 1, още една втора и.т.н. градински групи, което е невъзможно ако не се предвижда пристрояване към ДЗ.
Аз също не бих пуснала детето си под 1,5-2г., дори не съм кандидатствала тази година, но има родители, които нямат избор и се нуждаят и от заплатата на майката, за да могат да хранят детето си.
За осигурения прием на чистите ясленчета-не съм съгласна. Да, с предимство са, но имам познати в чиста ясла, в която излизат около 100деца за детска градина годишно, така че не е гаранция че ще ги приемат ако повечето кандидатстват за една и съща градина по първо желание.

Общи условия

Активация на акаунт