ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 358
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 1 185
mamma_mia , още е малък...можеш да кандидастваш само за яслените групи в ОДЗ.

# 1 186
  • Вън от пространство и време
Здравейте,
току що кандидатствах.
Но накрая като избрах желаната детска градина ми се изписа това:"Избрали сте градина, която няма подходяща група за Вашето дете. Моля, изберете само градини с попълнени стойности в колоната Група."
Вярно, че той още е на 2 години(ненавършени),но какво означава според вас това?

Ами ако си избрала ЦДГ там няма яслени групи. Ориентирай се към градините тип ОДЗ, където има групи за деца под 3 години, т.е. набор след 2006. За кандидатстване в ЦДГ трябва да почакаш до догодина.

# 1 187
  • гр.София
 Колкото и да разправят,че едва ли не всички места ще се заемат още на Първо класиране,ще видите,че ще има доста места и за Второ (както миналата година)-отказани,изчакващи,размислили...
 Та затова,съвсем логично пускат още на Второ класиране социалните със всичките им точки ( а не септември,както го мислеха).
 За останалите-лошо.

# 1 188
Здравейте,
току що кандидатствах.
Но накрая като избрах желаната детска градина ми се изписа това:"Избрали сте градина, която няма подходяща група за Вашето дете. Моля, изберете само градини с попълнени стойности в колоната Група."
Вярно, че той още е на 2 години(ненавършени),но какво означава според вас това?
Означава, че можеш да кандидатстваш само за ОДЗ, но не и за ЦДГ.
За самостоятелните градини (ЦДГ) детето трябва да навършва 3 години през годината на кандидатстване, а твоето навършва 2.

# 1 189
  • София
kg.sofia.bg ако не работеха сега, не знам кога трябва да работят, все пак, ама радвам се че поне са ви удостоили с отговори- има напредък значи Simple Smile
Иначе аз вече искам да е минало и да знам резултата...успех на всички
А за документите- нали имаше връзка с НОИ, защо ми искат два броя служебни бележки от работодателя...поредната глупост...в тази връзка ми е интересно и как са проверявали К4 за бабите без връзка с НОИ и ЕСГРАО...не видях да са уточнили в какво се състои проверката...
И аз така бях разбрала и се зарадвах, че няма да се занимаваме с бележки от местоработата. И на мен и на мъжът ми фирмите работят с външни счетоводни фирми и ще ни забавят тези бележки. Ама нека ни приемат, пък после ще натискаме за бележки.
А картона и имунизационният паспорт не ги ли искат при тръгването септември месец. Имам спомен, че в градината ползват този от яслата, сега ако трябва нов да вадя, ще е голяма глупост. Пък и нали щом ходи на ясла детето, значи няма как да е без имунизации? Въобще купчината от документи е почти наполовина излишна.

# 1 190
  • София
Наистина за второ класиране стана много объркано.  Thinking

Но има и нещо друго - ако от една ДГ запълнят квотата по социални критерии и после на второ класиране на общата опашка децата се подредят със социалните си точки, то естествено, че те ще бъдат приети първо те пред децата с точки по общи критерии, обаче тогава квотата от 40% ще се увеличи и това ще противоречи на правилата:

Цитат
2.2.5. В едно ОДЗ и ЦДГ, за групите с прием от месец септември с предимство по социални критерии могат да бъдат класирани не повече от 40 % деца от общия брой свободни места.

# 1 191
  • София
Колкото и да разправят,че едва ли не всички места ще се заемат още на Първо класиране,ще видите,че ще има доста места и за Второ (както миналата година)-отказани,изчакващи,размислили...
 Та затова,съвсем логично пускат още на Второ класиране социалните със всичките им точки ( а не септември,както го мислеха).
 За останалите-лошо.
Лошо е, защото така се губи смисълът на квотата, която ограничава приема на соц. до 40%. Особено ако има много случаи на злоупотреби с критерии.

# 1 192
  • София
 За останалите-лошо.

Добре и ако квотата от 40% се надвиши? Все пак тази квота нали не я определиха само за първо класиране, а по принцип....

# 1 193
Вероятно си избрала ЦДГ, а детето е малко  newsm78
Да,нали кандидатствам за целодневна детска градина.
Нали пише кандидатстване 2009-2010?
Или може би трябва да кандидатствам 2010-2011?

# 1 194
Относно адресите ето каква беше моята кореспонденция с кг.софия-
2009-04-14 17:54:06]  Аз и съпругът ми имаме различни адреси по лична карта находчщи се на адреса на ОДЗ-тата за които кандидатстваме,в момента живеем под наем който адрес отново отговаря на територията на ОДЗ-Тата.В профила за кандидатстване сме посочили настоящия адрес.Има ли значение след като всички се намират на една територия и дали това е правилно попълнения адрес.Нужни ли са корекцииБЛАГОДАРЯ  

Не се притеснявайте, можете да посочвате както постоянен, така и настоящ адрес на територията на Столична община. При записване трябва да представите лична карта с постоянен адрес или служебна бележка от общината за настоящ адрес.  

# 1 195
Здравейте,
смятате ли, че съм изпуснала всякакъв срок,щом не съм подала документи на детето ,което след 2 седмици ще стане на 2 години?

Благодаря ви.

Ето аз зададох въпросът си тук,преди 1-2 страници.
Явно някой ме е объркал,че съм закъсняля Shocked
Много шум за нищо Sick
И сега лошо ли е като съм направила регистрацията? newsm78

# 1 196
  • в центъра
Добре и ако квотата от 40% се надвиши? Все пак тази квота нали не я определиха само за първо класиране, а по принцип....

Ама не може да се надвиши, защото ако са останали от социалните кандидати да се класират в общите места, те вече участват без социални точки и даже да влязат няма да са приети по социален, а по общ критерии, тъй като са били класирани без социалните си точки.

# 1 197
Никой не те е объркал, а просто се предполага, че няма да тръгнеш да кандидадстваш за ЦДГ след като детето е родено 2007.

Не е лошо.

# 1 198
  • Вън от пространство и време
Здравейте,
смятате ли, че съм изпуснала всякакъв срок,щом не съм подала документи на детето ,което след 2 седмици ще стане на 2 години?

Благодаря ви.

Много шум за нищо Sick

Отговорихме ти 4 човека, защо не четеш всичко? Ето ти два от отговорите:

Ако си избрала ЦДГ там няма яслени групи. Ориентирай се към градините тип ОДЗ, където има групи за деца под 3 години, т.е. набор след 2006. За кандидатстване в ЦДГ трябва да почакаш до догодина.

Означава, че можеш да кандидатстваш само за ОДЗ, но не и за ЦДГ.
За самостоятелните градини (ЦДГ) детето трябва да навършва 3 години през годината на кандидатстване, а твоето навършва 2.

# 1 199
  • гр.София
Здравейте,

Благодаря ви.

Много шум за нищо Sick

Още по-подробно

Никой не те е объркал.
 Ако искаш да дадеш детето си наесен (тази есен) трябва да кандидатстваш сега-в ОДЗ, в набор 2007.
 Ако искаш за догодина (септември), можеш да не бързаш с регистрацията.
 Но нямаш проблем да си стоиш регистрирана.

Общи условия

Активация на акаунт