ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 66 241
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 1 335
ами...изисква се НЯКАКЪВ документ, който да доказва,че лицето е данъчно осигурено..
Ако имаш друг..може да покажеш него..
В крайна сметка..имаш още 3 минути да си промениш данните в профила..После заключват системата
...
Няма никакво значение дали си си платил данъците ..
ЕДиНСТВЕНО се гарантира,че си си платил осигуровките..(вътре в Данъчната декларация всичко това е надлежно описано)

Може би по чл. 50 да

ето още една мацка като мен и мъжа ми е по член 92!!!!!!

# 1 336
  • София
В служебните бележки трябва ли да има посочен доход?

# 1 337
Имам въпрос- в сайта имам необходими документи за кандидатстване, в профила на мъжа ми е отбелязано, че е самоосигуряващ се и прочие, отбелязана е и фирмата, в профила му.
В документите за кандидатстване изискват декларация по чл 50, която е за физическите лица, но счетоводителката твърди, че е в нашия конкретен случай, мъжа ми е съдружник и е редно да се докажат доходи от дивиденти, с друга декларация по чл.92 и бележка, че е самоосигуряващ се.
Предполагам, че не съм единствен случай, ще съм безкрайно благодарна, ако ми разясните.

Ще го пусна и като запитване в сайта, но съм убедена, че тук също ще бъде полезна информация.

Аз не знам по кой член съм самоосигуряваща се, като съм собственик на ЕООД, но..когато питах счетоводителката си, тя ми каза,че съм самоосигуряваша се и..не е проблем да покажа личната си данъчна декларация..
В този смисъл..не виждам проблем..
Размера на дивидентите ти никой не го интересува.
В случая е важно дали си осигурен..и Декларацията доказва именно това

# 1 338
  • София
Благодаря много.
Да разбирам ли, че след като целта е да се докаже, че лицето е осигурено, няма проблем?

Въпросът е, че той НЯМА доходи като физическо лице, а дивиденти. Доколкото ми обясни счетоводителката.
И се представя копие от декларация по чл. 92, а не за доходите на физическите лица.

# 1 339
Azzy  ние сме със самоосигуряващ се татко, но в профила необходими док е посочен друг номер на декларация... Не се притеснявай, важното е да си имате данъчна декларация надлежно подадена в данъчното, а дали е този или онзи номер... всеки счети си знае каква му е работата... Има и време да се уточните с ИСОДГ относно въпросния номер декларация...
Ако искаш пиши им и в обратна връзка, да ги питаш и ако не ти пречи сподели тук, аз също ще питам нашите счети, нали преди няколко месеца подаваха декларациите, та да ни осветлят по въпроса.... Ще следя отговорите относно номерата декларации.... Успех с бумащината....

# 1 340
Важното е , че работи..
 Peace
И се самоосигурява...
 Peace
Ако има засечка с НОИ това няма да е проблем..- там се вижда кой какви осигуровки е плащал..и по кой член и алинея Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 1 341
  • София, център
Не е така, тези въпроси са важни... аз не съм дала съгласие например да ми се ровят в личната информация от НОИ!!!

И само ще ми проверят трудовия статус, което не означава че ще проверят цялата налична информация за мен или съпруга ми ... аз не желая и съм го задала като опция от падащото меню!!!

Ще им занеса каквото трябва на хартиен носител, но не желая пакети от данни да се веят из интернет незнайно колко защитени!!!

Сори ама цялата им работа е една...

# 1 342
  • София, център
И пак аз... Mr. Green

Декларацията е ясно, че е подадена, НО  Никъде не виждам в данъчната декларация по чл. 92 да е упоменато, че осигуровките са платени...

http://www.nap.bg/ospage?id=104

# 1 343
  • София
Скъпи дами, въпросът, който мен ме притеснява е, че в сайта, на профила в "необходими документи" има изискване за декларация по чл. 50.
Представете си, че аз се явявам в ДГ за записване на детето и оттам г-жа Директорката ми казва, че в профила пише декларация Но 50 от  ЗДДФЛ и ако не я представя, за си ходя по-живо, по-здраво.

аdiland, моята счетоводителка твърди, че заедно с декларацията ще ми даде"бележка за самоосигуряващ се".

П.П. Аз писах в сайта, надявам се да отговорят.

# 1 344
  • София
Azzy  ние сме със самоосигуряващ се татко, но в профила необходими док е посочен друг номер на декларация...
Виж ти. Ако е удобно, би ли могла да видиш кой номер е декларацията?

Това е от сайта:

"При записване трябва да представите служебна бележка от работодателя (ако сте на трудов договор) или копие от годишната данъчна декларация за самоосигуряващите се. Данъчната декларация служи само за удостоверяване на осигурителните вноски и не се пази в детската градина."

Не пише номера на декларацията и очевидно се изисква потвърждение, че лицето е осигурено.
Но аз не съм спокойна, докато не потвърдят как се решава този казус.

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 18:42 от Azzy

# 1 345
 Peace   мола, да заповядат, да си ровят в нашите профили в НОИ, колкото си пожелаят   Party! дала съм си съгласието с чиста съвест! за пълна прозрачност съм и за да изисквам същото от другите, предоставям всякакви "съгласия"... все пак как да искаме от ИСОДГ дани проверяват, ако всъщност не им го разрешаваме! точно на подобни несъгласия и откази за съдействие от нас, родителите и отделно липсата на съдействие на др институции /поради мързел, предимно/ между нас виреят съмнения и подозрения и не без основание!   ooooh!
Разбирам, естествено и онези родители, които не са съгласни да бъдат проверявани "централно"  - все пак е личин избор и право! не ги уважавам по-малко, стига да са коректни "кандидати" и не разчитат именно на това  Peace

Azzy  хубаво си постъпила... дано смогнат да отговорят скоро и ако искаш.... сподели тук!

ПП: прочетох ти поста и аз исках да видя кой номер е.... но не мога сега, щот профилът ни е заключен. ще хиша веднага щом успея да влеза...

# 1 346
  • София, център
Да и мен ме притеснява този факт...

Директорката наистина може да не знае нищо по въпроса - силно вероятно!!! Че ще изкочат още хора с подобни проблеми е ясно, но директорката като няма време да реагира ... какво ще се случи тогава!??!

Дано отговорят...

ЕДиНСТВЕНО се гарантира,че си си платил осигуровките..(вътре в Данъчната декларация всичко това е надлежно описано)

Къде е описано това!!!

# 1 347
  • София
Аз не случайно публикувах и тук този казус, дами.
Не бих желала да предполагам, че нещо подобно би могло да да превърне в скрита форма на освобождаване на допълнителни места.
Задължително ще публикувам отговора, ако ми отговорят.

# 1 348
Да и мен ме притеснява този факт...

Директорката наистина може да не знае нищо по въпроса - силно вероятно!!! Че ще изкочат още хора с подобни проблеми е ясно, но директорката като няма време да реагира ... какво ще се случи тогава!??!

Дано отговорят...

Къде е описано това!!!

В данъчните декларации.., но..нямам идея по кой член.. ooooh!
Чакам с нетърпение отговора..

# 1 349
  • София, център
*щурчо*  сорри, аз не искам да се заяждам  Mr. Green...
Понеже така сигурно си написала ... "надлежно описано" (направо ми прозвуча професионално) си мислех, че си навътре в нещата...

Току що говорих със счетоводителката ни... в данъчната декларация не пише дали си си платил осигуровките...явно пише какво ще има да плащаш...

ох егати зора... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт