ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 66 250
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 1 320
До екипа на kg.sofia.bg...

Моля, проверете още веднъж критерия К4 след затваряне на системата.

Имам информация, че след намесата ви и премахването му, поради уговорка с директорката родителите отнова връщат този критерий.

# 1 321
  • Вън от пространство и време
Само да попитам.това означава ли , че спокойно мога да си напиша адреса по ЛК без да ми се променят точките?[/b]

При мен не се промениха - минаха 3 актуализации оттогава. Но пак подчертавам - в детската градина, за която стискам палци, няма ДК за административен район, ако има - тогава трябва да го отчете.

Успех!

# 1 322
Само да попитам.това означава ли , че спокойно мога да си напиша адреса по ЛК без да ми се променят точките?[/b]

При мен не се промениха - минаха 3 актуализации оттогава. Но пак подчертавам - в детската градина, за която стискам палци, няма ДК за административен район, ако има - тогава трябва да го отчете.

Успех!
Благодаря.
Промених го, за да нямам главоболия при евентуаленприем  Laughing
Успех и на вас. Hug

# 1 323
  • София
Здр.Имам въпрос.В опашките все още има имена на латиница или само с главни букви.Ако до днес 18.00ч не ги променят отпадат ли или остават за класирането в събота.

# 1 324
  • София
Tatk00, Стъпка 2 се отнася за ПЪРВОТО класиране, а Щурчо говори за ВТОРОТО класиране, а не за стъпка 2 на първото. на Стъпка 2 от първото класиране, некласиралите се социални са в общата опашка без социалните си точки, а на второ класиране вече ще си имат всички точки.

А въобще ще има ли места след Стъпка Две на Първо класиране? (е, не питам за градините в Нови искър и Кремиковци...)
И там няма  Peace след стъпка две Laughing

# 1 325
  • София
Считам, че подновената информация за набор 2006 от ИСОДГ е леко некоректна - изискването в Европа е да са осигурени места за поне 75% от родените в съответния набор деца, а не 75% от кандидатстващите! Именно това се има предвид - че някои могат да не кандидатстват, като например децата на двама от колегите ми са набор 2006, но изобщо не кандидатстват, тях обаче ги няма в статистиката на СО и ИСОДГ.

# 1 326
На мен не ми се изясни работата със случайните числа и машинката. Внимателно гледах записите от срещата на 15.05.2009г., но така и не ми стана ясно по какъв начин ще се играе въпросната лотария. Машината щяла да "присвоява" число на дете. Това го разбирам така: n-количество деца в граничната група; машината дава уникален номер на всяко. А после? Как ще се "тегли" печелившия номер? Нещо в самата технология не ми се изясни. Останах с впечатлението, че на никой не му е ясно как точно ще се проведе въпросната лотария (дори и на организаторите)  #Crazy

# 1 327
  • София
Имам питане за К5.Важи ли за всички детски градини или е избираем.Чудя се,защото в някои детски градини е посочен в началото преди списъците,а в други не е написан.А в градината,която ни е първо желание изведнъж се появиха страшно много деца с по 9 и нагоре точки и ние както бяхме в гранична група си останахме с нулеви шансове(по мое мнение) иначе системата дава среден-54%.

# 1 328
За всеки случай си разпечатах списъците към 15.00 часа на детските градини, в които кандидатствуваме. Ще проследя ВНИМАТЕЛНО записите (дано да има такива) на класирането.

# 1 329
На мен не ми се изясни работата със случайните числа и машинката. Внимателно гледах записите от срещата на 15.05.2009г., но така и не ми стана ясно по какъв начин ще се играе въпросната лотария. Машината щяла да "присвоява" число на дете. Това го разбирам така: n-количество деца в граничната група; машината дава уникален номер на всяко. А после? Как ще се "тегли" печелившия номер? Нещо в самата технология не ми се изясни. Останах с впечатлението, че на никой не му е ясно как точно ще се проведе въпросната лотария (дори и на организаторите)  #Crazy

значи:
хващат една дг
запълват социалните
после обединяват опашката
пак запълват
остава 2 места за 30 деца с еднакви точки - гранична група
машината за всяко пита "усторйството" и на всяко дава номер
тия с най-малки печелят
номера е 6 цифрен

# 1 330
  • София
Имам питане за К5.Важи ли за всички детски градини или е избираем.Чудя се,защото в някои детски градини е посочен в началото преди списъците,а в други не е написан.А в градината,която ни е първо желание изведнъж се появиха страшно много деца с по 9 и нагоре точки и ние както бяхме в гранична група си останахме с нулеви шансове(по мое мнение) иначе системата дава среден-54%.
K5 e общ критерий и важи за всички деца кандидатстващи за първа група ОДЗ или ЦДГ (набор 2006), носи 1 точка. Има допълнителен критерий, избран от няколко градини, за конкретни ясли, който си важи само за определените градини. Носи 0.1 точки

# 1 331
Според мен ако толкова искаха да я има тази допл. точка за раб. в ДЗ то трябваше  да бъде към допълнителните критерий и да носи 0.1 точка , а не цели 3 т. Така може би щеше да е по честно спрямо всички кандидатстващи. Тогава по тази логика всеки когато кандидатства за нещо, за гимназии, за университети, за работа трябва да получава бонус при кандидатстването, което е абсурдно. Все пак всеки си плаща данъците и никой не е по различен от другите, най вече работещите в ДЗ.

# 1 332
До екипа на kg.sofia.bg...

Днес разбрах, че съпруга ми е самоосигуряващ се ... това беше ясно отдавна, но

НЕ ПОПАДА В ГРАФАТА НА ПОДАВАЩИ ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ ПО ЧЛ. 50, а по друг член... какво правя тогава...

и всъщност защо се изисква такава данъчна декларация, когато в нея никъде не се упоменава    
1во.платен или не е дължимия данък и
2ро.дали са платени осигуровките

Благодаря

# 1 333
ами...изисква се НЯКАКЪВ документ, който да доказва,че лицето е данъчно осигурено..
Ако имаш друг..може да покажеш него..
В крайна сметка..имаш още 3 минути да си промениш данните в профила..После заключват системата
...
Няма никакво значение дали си си платил данъците ..
ЕДиНСТВЕНО се гарантира,че си си платил осигуровките..(вътре в Данъчната декларация всичко това е надлежно описано)

# 1 334
  • София
Имам въпрос- в сайта имам необходими документи за кандидатстване, в профила на мъжа ми е отбелязано, че е самоосигуряващ се и прочие, отбелязана е и фирмата, в профила му.
В документите за кандидатстване изискват декларация по чл 50, която е за физическите лица, но счетоводителката твърди, че е в нашия конкретен случай, мъжа ми е съдружник и е редно да се докажат доходи от дивиденти, с друга декларация по чл.92 и бележка, че е самоосигуряващ се.
Предполагам, че не съм единствен случай, ще съм безкрайно благодарна, ако ми разясните.

Ще го пусна и като запитване в сайта, но съм убедена, че тук също ще бъде полезна информация.

Общи условия

Активация на акаунт