ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 633
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 435
момичета нали по принцип мога от един компютър да влизам в друг профил на дете ??
сега пробвах да вляза в профила на една позната да й видим шанса и не успях, дава ли невалидна парола и потребителско име!!
и след това не мога да влезна и в моя профил Confused Confused

# 436
  • София
*щурчо* благодаря ти за изчерпателните обяснения   bouquet Правилно ли съм разбрала, че генерираното случайно число ще е едно и също за всички ДЗ (ОДЗ и ЦДГ) за които е кандидатствало детето, ако то попадне в гранична група там. Примерно е кандидатствало по 1-во желание в Х ДЗ и по второ в Y ДЗ. Обаче на първо класиране по 1-во желание попада в гранична група (пр. има 8,1 т.) и получава въпросното номерче - при което НЕ е прието. Обаче ако на второто класиране реши да промени 1-во желание с Y ДЗ и тогава попада пак в гранична група (ако все още са останали места) - то няма на ново да получи друго номерче (случайно число) ами ще си ползва това паднало му се при първото класиране.  newsm78
Aз доколкото разбрах, за всяка градина, в която е граничен случай, детето ще получава по един номер. Този номер ще е постоянен за градината.

# 437
И аз имам едно питане. Смятате ли за възможно в списъците с общите критерии да има 9, 10 деца набор 2007 чийто баба и дядо да работят в ДГ, защото всички те имат точки 9 а даже някои 10+. Нали за тях точката за посещаване на ясла не важи. И това е масово в повечето градини в Надежда. Аз ли нещо бъркам newsm78  

# 438
  • гр.София
 Анна е напълно права.
 Номерът ще важи за конкретната група в конкретната градина. Остава постоянен и му се присъжда датата 23 .05-за да има преднина това дете пред друго със същите точки,което би се появило след 3 месеца,да речем.

Децата със СОП - да, има деца,които могат да бъдат интегрирани в нормални групи,това се решава чрез комисия. 53 такива деца са заявили за нормални градини и получават известие от ИСОДГ къде и кога да се явят за решение.

При "нисък" шанс-пише колко деца са отпред
 При сигурно класиране (в една градина почти извън София така ми пише) пише само "висок",без проценти. И след нея няма вече индикации,по-задните желания отпадат.

# 439
Огромни благодарности от нашето семейство на майките,които следят всичко и ни помагат с анализи и тълкувания!!!!

За нас това наистина е адски важно и само чрез вас получаваме някакви проблясъци!

И сега,обаче, въпреки разясненията,за мен пак има неясни моменти. Не знам какво да направя,за да избутам детето си по-напред и въобще дали в моя случай има варианти за действие или това,коетосъм постигнала в момента,е максимума? Питам се,защото гледам,че в опашката ми по първо желание постоянно цъфват нови деца с 10+точки и не ми иде на ум родителите какви размествания правят,че да направя и аз същото и да бутна детето напред.Разбира се,не очаквам отговор натози въпрос Simple Smile просто си разсъждавам на глас.

След две запитвания във формата за обратна връзка все още нямам отговор защо ми е дадена само 0,1т, при положение,че конкретната градина е избрала като критерии работещи родители и местоживеене в района на градината,ние отговаряме и на двата и според мен трябва да получим 0,2т допълнително. Или не?
Относно шансовете,при нас само по първо желание пише "висок",без цифри.

А ето това е въпрос,на който ще се радвам да получа отговор: в опашката по социални критерии имаме само деца с 9,1т. В общата опашка имаме няколко с 10+ и другите с 9,1т. Тук класирането ще взема ли предвид точките или директно ще вкара деца от социалните с по 9,1т и ще изхвърли деца от общите с повече,а именно,10+ точки?

# 440
И аз имам едно питане. Смятате ли за възможно в списъците с общите критерии да има 9, 10 деца набор 2007 чийто баба и дядо да работят в ДГ, защото всички те имат точки 9 а даже някои 10+. Нали за тях точката за посещаване на ясла не важи. И това е масово в повечето градини в Надежда. Аз ли нещо бъркам newsm78  

Не негрешиш.И на мен ми е интересно при положение,че съм питала в няколко ОДЗ и са ми казали,че нямат деца или внучета, които да кандидатстват за този набор в ОДЗ.Но както виждаш пълно е с деца с по 10+ т.
И благодаря на майките,които вчера са били на срещата и ни дадаха много важна информация.
Благодаря Ви от сърце.

# 441
  • offshore & overseas
може ли да питам някой , който е по в час да ми разшифрова!
...но всъщност в лотарията май ще участват значителна част от кандидатстващите деца.
А още по-голяма част остават извън нея. Списъците за един набор в една детска градина са от минимум 150 човека, които се борят за максимум 25 места. Десет от местата са за социални случаи (активни борци, парашутисти и други заслужили). Остават 15. Пет до десет влизат отмах. Двайсет-трийсет-четиресет попадат в гранични групи. Кажи речи 100 човека са АУТ. Някои от тях са се подсигурили с други кандидатури, но все пак, колко ли "аутсайдера" ще ги приемат някъде?

# 442
  • гр.София

А ето това е въпрос,на който ще се радвам да получа отговор: в опашката по социални критерии имаме само деца с 9,1т. В общата опашка имаме няколко с 10+ и другите с 9,1т. Тук класирането ще взема ли предвид точките или директно ще вкара деца от социалните с по 9,1т и ще изхвърли деца от общите с повече,а именно,10+ точки?

Социалните ще влязат след тези с по 10+ точки ( до септември,докато опашките се слеят,ще е така)
 Социални и несоциални с 9.1т. заедно ще се борят за номер от с-мата.

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 10:08 от blanc

# 443
 Уважаеми господа.Преди повече от месец изпратих следното чрез формата за обрана връзка:

Сега искам и да допълня,че синът ми посещава 77ОДЗ и е в неговата трета А група,от което се предполага,че малкият му брат : ще се ползва с  една десета като предимство при класирането!Моля обърнете внимание!

При мен по никакъв начин не ми разрешава да променям данни в профила!

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 00:19 от jeorjina

# 444
  • София
Опашките затова са разделени, за да могат 40% от соц. случаи да влязат дори и да са с по-малко точки от децата по общите критерии. Т.е. децата по соц. критерии с 9.1 точка ще влязат ако попаднат в квотата.

# 445
  • Отвъд алеята зад шкафа
Имам един въпрос - в секцията "Критерии/точки" в профила на детето ми, се вижда, че освен целите точки, получени по общите критерии, има още три пъти по 0.1 точка. Обаче най-високият брой точки, който е отразен при кандидастването по 1-во желание е 8.1. Простата логика показва, че трябва да е 8.3. Не се ли отчитат тези 2 по 0.1 от критериите?

# 446
  • гр.София
jeorjina, пиши им отново.
 Те това само ще правят в идните дни-ще коригират грешки.

# 447
Имам един въпрос - в секцията "Критерии/точки" в профила на детето ми, се вижда, че освен целите точки, получени по общите критерии, има още три пъти по 0.1 точка. Обаче най-високият брой точки, който е отразен при кандидастването по 1-во желание е 8.1. Простата логика показва, че трябва да е 8.3. Не се ли отчитат тези 2 по 0.1 от критериите?

Този въпрос получи поне няколко пъти отговор на последните няколко страници, не е лошо да се чете малко, преди да се пита - вероятно съответната детска градина не е избрала всичките три критерия, а само един.

# 448
Опашките затова са разделени, за да могат 40% от соц. случаи да влязат дори и да са с по-малко точки от децата по общите критерии. Т.е. децата по соц. критерии с 9.1 точка ще влязат ако попаднат в квотата.
Социалните ще влязат след тези с по 10+ точки ( до септември,докато опашките се слеят,ще е така)
 Социални и несоциални с 9.1т. заедно ще се борят за номер от с-мата.

Ами нали на първо класиране още трябва да бъдат приети 40% социални и 60% общи. И после обединение,нови подредби и т.н. И накрая случайни числа за граничните групи. А в нашата градина всички "социални" са с по 9,1т и вероятно ще трябва да им се раздават случайни числа още при първо класиране,за да се излъчи бройка за запълване на 40те процента.

Не ги навръзвам логически нещата,но за да не ставам досадна и да не ми отговаряте по 30 пъти,ако аз съм тъпата,ми подминете поста Embarassed Simple Smile

# 449
  • гр.София
  Amelly, няма значение,дали са социални. Щом квотата не им е достигнала -те отиват на обикновената опашка. И там се нареждат според точките си -ако ще и най-отзад.
 И  в квотата от 40% може да има гранична група- отиват на жребий. Който получи по-голямо число-отива на опашката от 60%.

Общи условия

Активация на акаунт