ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 730
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 75
Исусе,спаси ме!!!!

Нямам възможност да следя темата редовно,а чувствам,че страшно много неща ми убягват и доколкото чета от време на време, оставам с убеждението,че наистина трябва да съм наясно с всичко,за да подсигуря някакъв шанс на детето си да се намърда в градината. Забелязвам обаче,че често се споменава думата "случайно",което съвсем ме хвърля в недоумение. Ужасно силно се тревожа,че точно когато се изпляска някое важно решение или се даде старт на някакво начинание по повод кандидатстването,аз може да съм болна,в командировка,да спре нета в офиса или нещо подобно и да изтърва момента.Бързо и диагонално чета и не разбрах все пак какви действия се очакват от родителя по повод кандидатстването? Случайни бързи пръсти,случайни тайни уговорки с директори...?

# 76
  • offshore & overseas
...не разбрах все пак какви действия се очакват от родителя по повод кандидатстването?...
Сериозно, на въпроса: нищо не се очаква от теб, освен да въведеш коректно (на кирилица, всяко име с една главна буква) данните на детето и на двама родители (или един, в зависимост от случая) в с-мата.

Само в случай, че попаднеш в гранична група, в каквито групи ще попаднат 10-15% от кандидатстващите, системата ще ти "назначи" случаен номер, според който ще бъдеш класирана. Поправете ме, моля, ако греша! newsm78

Ако не попаднеш на границата класирани-некласирани, няма какво да се тревожиш за лотарийни принципи и други простотии.

Ако искаш да подсигуриш по-голям шанс на детето си, естествено, можеш да излъжеш, заявявайки по-голям брой точки от реалните, нали всички тук подозират, че много майки и татковци ще сторят/са сторили именно това. После, обаче, как ще ги доказваш и как ще се оправяш, не знам... Питай спецовете.

Последния параграф остава в сферата на майтапа, разбира се. Laughing

# 77
Имам няколко въпроса тъй като днес е 12 - ти, а до 23 - ти има няма 10 дни :

3. Кога ще бъдат разделени опашките ?
На няколко пъти срещам това разделяне на опашките. Може ли малко инфо за това разделяне, че съм пропуснала.

Ех...всички искаме малко повече инфо за "това"..
Аз лично искам да видя НАЙ-ПОСЛЕ опашка, която дава РЕАЛНА представа за шанса на детето ми за класиране!
Не искам да стоя на някаква псевдоопашка в която нито е важно кога си се наредил, нито е важно колко точки имаш, нито е важно къде точно си застанал..
.... защото...
"ОНЯ" който ще раздава хляба и държи ножа ще посочва кой да влезе и кой не... само трябва да измисли как точно..и... ще ни информира малко преди раздаването..
А..до тогава- спокойно, няма основания за притеснения..кораба потъва нормално..храна няма за всички, но..до изхвърлянето през борда на тия за които храна няма .. има достатъчно време..
С две думи..НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ...Всичко върви по план..
Няма значение ЧИЙ план..
Няма значение и колко отзи план се разминава с очаквания план..
Нищо няма значение..
Важното е,че места няма за всички..
Искате или не... 8000 деца няма да имат места.
Може моето да е сред тях, а може да е твоето...
Най-вероятно и двете ще са...
..
Верно,че е загуба на време коментирането на каквото и да е свързано с приема..
Истинските коментари трябва да са само свързани с разкриването на допълнителни ДОСТАТЪЧНО на брой места за всички желаещи деца..
Всичко останало е преливане на пусто в празно..
ВСИЧКИ парашутисти имат нужда от места в Дг, точно колкото и нас, дето си чакаме на опашките...Както и право на такова място..
..

# 78
Здравейте,
има ли яснота кога ще има повече информация по какъв алгоритъм ще се извършва класирането или поне да се оформят първоначалните опашки, за да имаме представа какви са шансовете за прием на децата за всяка конкретна градина.
Например в нашия квартал очевидно има една "модерна" детска градина, която не е специална, просто добра, за която има невероятен наплив от деца на амбициозни родители, която е много удобна за мене, но предпочитам да кандидатствам в градина, където ще имам по-големи шансове за прием, дори да не е толкова удобна.

Благодаря

# 79
 Thinking И аз се чудя какво стана с опашките и с тези подточки за братче или сестриче в градината  newsm78 #Crazy Rolling Eyes

# 80

Здравейте,

До сега бях на среща с директорите в Боровец, та не съм имал възможност нито да пиша, нито да чета тук. Като си свърша работата за деня, ще се опитам да отговоря на натрупаните върпоси.

Поздрави,

Я.Дж.

# 81
Стига спекулирахте с гостите и търсихте "под вола теле"!
В тази тема винаги са писали много гости, защото я има в kg.sofia.bg, няма начин да накараме хората да се регистрират, а и не малко от вас се изкушават да го правят, но от Сирма не съм ги засичала.
Моля, спрете със спама!

# 82
# 83
Аз не пиша,само ви чета.За това и само записчета за темите правя. Peace

# 84
  • софия
Напоследък нямах възможност да следя какво се случва. Записвам се, да не изпусна нещо важно.

# 85
  • София
Списъците на чакащите ще се подредят за класиране следващата седмица с отделни списъци по социални . Тогава ще дадем и реална индикация за шансовете за класиране.

Г-н Джонев, за коя следваща седмица става въпрос?
Настоящата спрямо миналата е следваща и също така до 15-то число (началото на май вече е ясно, че го пропуснахме), или умишлено сте оставили този текст и наистина става въпрос за следващата (спрямо настоящата)

Хайде да говорим с конкретни дати, моля!

# 86
Г-н Джонев, като се включите, моля Ви дайте конкретна дата кога ще публикувате списъците с реалните точки. Писахте многократно, че това ще е в началото на месец май, че той вече преполовихме месеца, а все още нищо няма.

# 87
Г-н Джонев, като се включите, моля Ви дайте конкретна дата кога ще публикувате списъците с реалните точки. Писахте многократно, че това ще е в началото на месец май, че той вече преполовихме месеца, а все още нищо няма.

За къде си се разбързала пък ти ?   Hug
..
Нека си почине г-н Джонев от семинара на Боровец с директорките...
..
Има време..
..
Класирането е ЧАК на 23-ти..
ДО 21 май остават почти..9 дни.. всичко е по план..
На 15-ти ще разберем дори има ли или не нови критерии, къде точно и..дори КАКВИ..
Може ли да сте толкова нервни, аааа ?

Hug

# 88

По въпроса за еднодетните... не мисля, че са толкова ощетени...нали от братчетата и сестричетата се взимат само подточки, и само, ако са в дадената градина/ОДЗ?

при положение, че повечето сме с по 8 т. точно за  десети (подточките) става дума
E да ама едно дете от ясла ще изпревари братчето/сестричето, защото ще получи цяла точка. Така че в този смисъл няма абсолютно предимство за семействата с две деца пред тези с едно.
Последно какво стана с яслената точка? Важи ли само за 1 гр. ЦДГ/ОДЗ или и за яслените гр.?

# 89
  • София
Искам да попитам кога с точност ще стане ясно дали всички директори са обявили свободните места в поверените им градини и ОДЗ-та, защото имам чувството, че това все още не е станало! И как точно става номерът при обявени в началото на месеца  примерно 7 свободни места в дадена група, днес вече те са 0 (нула) ???????????????????????
Прозрачно е отвсякъде  Crossing Arms !

Общи условия

Активация на акаунт