ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 675
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Ами все още чакам отговор на този въпрос.

# 766
Благодаря.   Peace
Пуууу, все нищо не ни лови нас.  Mr. Green

# 767
  • София
Да, върнаха близнаците в списъците.
А кога и как решиха да ги премахнат? Пък сега да ги върнат? Т.е. питаха ли ви и уведомиха ли ви по някакъв начин, че ще има промени и да изберете кое дете да остане в списъците? И коя градина да е като първо, второ и трето желание?

Лично мен нито някой ме пита, нито бях уведомена за това, че само единия ще фигурира в списъка, а и аз това питам как решиха кой от двамата

# 768
Да, тези с 10+ точки на общата опашка станаха от 14 на 17 деца, т.е. при 15 места ВСИЧКИ приети ще бъдат деца/внуци на служители в детски градини, защото без К4 няма начин да се съберат 10+ точки по общи критерии. Някой да знае къде точно да се подаде жалба, за да се провери истинността на данните, ако директорката запише тези деца? Защото много ми мирише на некоректно заявени предимства.

И аз мисля че има много некоректно зададени предимства в случая. Доста родители смятат че веднъж да стигнат до директора, ще се разберат на четири очи.

Директорите знаят че родителите са се фокусирали върху децата с такова предимство и предполагам че ще бъдат доста внимателни в случая. Пък и вече ще се иска и акт за раждане на родителя, от който да е видно че бабата или дядото са му съответно майка или баща. Казаха че ще се правят и някакви автоматични справки с админа на МОН където имало база със служителите в ДГ.

Да, върнаха близнаците в списъците.
А кога и как решиха да ги премахнат? Пък сега да ги върнат? Т.е. питаха ли ви и уведомиха ли ви по някакъв начин, че ще има промени и да изберете кое дете да остане в списъците? И коя градина да е като първо, второ и трето желание?

Махнаха единия близнак докато им стиковат данните за първо и т.н. желание. После ги върнаха в списъка. Сега не би трябвало да има случаи в които единият се реди по първо желание на едно място, а другият - на друго.

Не се сърдете ако никой не ви е питал или уведомил - време не остана за всичко и се спестява от каквото може. Нищо не пречи родителите на близнаци да си преподредят кандидатурите ако от ИСОДГ не са уцелили правилната подредба на желанията.

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 15:27 от Ели (Hrisa)

# 769
При мен едно дете вчера беше с 8 т. днес е с 9т.  newsm78
Moже да си е разменило първо и второ желание..

# 770
ООО Гневна, такива двойки близнаци колко засякох....вижте в 8 ОДЗ,КР.село,набор 2007г, има поне 3 двойки  на соц.опашката.

До майките били на срещата :

КОГА ще се отбелжат точките по ДК5?

Вашата градина заявила ли е този критерий?

# 771
  • София
Не се сърдете ако никой не ви е питал или уведомил - време не остана за всичко и се спестява от каквото може. Нищо не пречи родителите на близнаци да си преподредят кандидатурите ако от ИСОДГ не са уцелили правилната подредба на желанията.
[/quote]

Не се сърдя, а и това с различните желания на единия и другия близнак не ме касае, кандидатствали сме си както му е реда (не бях помисляла изобщо за такъв вариант newsm78). Само ми стана малко обидно, че много често за държавата аз имам само едно дете, но това е съвсем друга тема.

А в нашата градина имаме още една двойка близначки.

# 772
  • София
ООО Гневна, такива двойки близнаци колко засякох....вижте в 8 ОДЗ,КР.село,набор 2007г, има поне 3 двойки  на соц.опашката.

Да, и казах, че в началото на месеца, ще го включат.

Бях им писала във формата за обратна връзка - посочих градината, за която кандидатствам и моята и на мъжа ми месторабота(на едно място работим) - дели ни само един булевард от градината, но се водят 2 разл.общини (имам предвид 50то ОДЗ, Възраждане).
Отговориха им , че в началото на месеца ще го включат.

Та затова питам...

# 773

Бях им писала във формата за обратна връзка - посочих градината, за която кандидатствам и моята и на мъжа ми месторабота(на едно място работим) - дели ни само един булевард от градината, но се водят 2 разл.общини.

Та затова питам...

Ми те сигурно са го включили (не съм сигурна), но не знам дали получавате подточка ако формално са в две различни общини.

# 774

Бях им писала във формата за обратна връзка - посочих градината, за която кандидатствам и моята и на мъжа ми месторабота(на едно място работим) - дели ни само един булевард от градината, но се водят 2 разл.общини.

Та затова питам...

Пак им пиши във формата за обратна връзка..

# 775
  • Върху лъчите на Слънцето.
bigemini ,
това означава ли, че никой не ви е уведомил за тези промени?! Shocked
А иначе... не само, че ти имаш едно дете, но за държавата ние изобщо нямаме деца... тя тая държава изобщо не се интересува от децата, независимо едно ли е, три ли са или пет...

# 776
  • София
...........
Ми те сигурно са го включили (не съм сигурна), но не знам дали получавате подточка ако формално са в две различни общини.

Казаха, че ще получа, защото са съвсем близо (провериха ми случая).
Ще им пиша пак.

# 777
При мен едно дете вчера беше с 8 т. днес е с 9т.  newsm78
Moже да си е разменило първо и второ желание..

Да, само дето не можах да издиря предното първо желание за район Младост. Сега ще има наплив в нашта градина, а аз нямам други удобни градини. Вчера пък разглеждах Дружба, обявените бройки са по 50 и нагоре. Там със сигурност имам шансове, но....

# 778
bigemini ,
това означава ли, че никой не ви е уведомил за тези промени?! Shocked

То и някои родители не са уведомили ИСОДГ че смятат да си удвоят шансовете за прием, но това е друга тема. Не съм сигурна, но близнаците, които попаднат в гранична група имат двоен шанс за класиране за разлика от другите деца. И приемът на втория е сигурен ако първия е приет и затова не беше редно някои родителите да правят и други трикове.

# 779
Преди 10 минути % ми беше паднал до 33%, току що проверих станал 89%.  newsm78 Определено не си е работа да следиш тази индикация.

Общи условия

Активация на акаунт