ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 797
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 900
Допълнение към предния отговор:
Ако е класирано и записано детето ще бъде в новата градина от 1 септември, а дотогава предполагам ще ходи в старото ви ОДЗ.

# 901
  • София
Мерси тъкмо се зарових и видях, че има по едно такова място.
Абе пак са измислили някакви начин да си набутат техните деца, както и миналата година.
             Ооооо,миличка,не завиждай и не претендирай за местата на тези деца.Най-доброто беше да няма такива дечица.Аз в тази си група имах 3 и няма да ти обяснявам какви са проблемите.

Ох, сега си изчетох писанията  Embarassed , ама доста неща с ами в главата и съм поизяла в бързината доста неща.
Не съм се изразила правилно искала съм д напиша три неща написала едно  Embarassed
Не завиждам изобщо за тези места, да настина ще е по добре да няма такива деца.
Това за едно място ми стана интересно, защото първо влезнах и видях после почнах да чета за него.

А отделно исках да напиша, че си правят така нещата, че пак ще си приемат техните деца после за нас ако има място.

# 902
Сега пък се чудя защо ли служебната точка за прехвърляне от една ясла/градина ще се дава чак от септември?!  От една година се опитвам да прехвърля децата си от един район в друг, за да не ги "влача" по рейсове и трамваи всяка сутрин и следобед в час-пик! За какво ще ми е тази точка през септември, когато няма да има вече места в групите и ще продължаваме да си губим време и нерви всеки ден, докато не тръгнат на училище сигурно!
Наистина някои ще кажат да си седим там, където са ни приели и да не "пискаме", но защо от цялата работа трябва да страдат децата и да се мъчат в претъпкания градски превоз по час и половина в едната посока и после в другата?! Нали уж трябваше да се взима предвид местоживеенето, а сега какво става? - на никой не му пука за това местоживеене!
Разбирам, някои ще кажат да си седим там, за да не им заемем "техните" места в този район, но нали пък (ако ни преместят тука), ще освободим две места в другата градина? Така че, погледнато по-"отгоре" няма да "ощетим" системата на детските заведения.
Ама такъв е животът! Всичко трябва да става по най-сложния начин!
И с тези точки "10+" --> какво има толкова да се крие? Направо да пишат 11, 12, 13 и ... доколкото стигнат!
Айде, успех на всички!

Ей, като прочета такове нещо.  ooooh! Абе кой ви е карал да кандидатствате там. За мен обяснението "Ама нали освобождаваме друго място" не е точно така. В нашта опашка има едно дете, което посещава градина в момента и иска да се премести в друга, като разлика между двете няма от гледна точка на разстоянието спрямо адреса на живеене. Едвакво удобна е. Да, ама на мене не ми е еднакво. Първо защото там където ще се освободи място няма прием за набор 2006, и второ естествено разстоянието. Та затова това си е каприз от моя гледна точка.

Относно пък 6-те месеца за ясла, ами може да се сравни с гимнастиката, които правят жени които искат забременеят. Т.е. при необходими 12 мес осигурителен стаж, а бременността е 9 мес, то няма как по отрано да почнеш да се осигуряваш. Еми същото е и с ясленчетата. От приемането на критерия има 2 мес, та някои явно са избързали да влязат в ясла, за да намажат сега точка. Може, ама след септември.  Crossing Arms

# 903
  • Върху лъчите на Слънцето.
Сега пък се чудя защо ли служебната точка за прехвърляне от една ясла/градина ще се дава чак от септември?!  От една година се ...

Ей, като прочета такове нещо.  ooooh! Абе кой ви е карал да кандидатствате там. За мен обяснението "Ама нали освобождаваме друго място" не е точно така....

И аз мислех да коментирам, но се въздържах... Но сега да си го кажа...  Mr. Green
Тези, които искат просто да се преместят трябва да изчакат класиранията. След това нека си се местят. Но в момента преместването означава не замяна на дете с дете, а заемане на сводобно място в една градина и освобождаване в друга. Аз също съм против такова нещо. Размяна трябва да става при желание на две деца от различните градини. 

# 904
Абсолютно!  Peace

# 905
Някой има ли информация има ли развитие по предложението на варненския кмет за отпускане на средства от общината на родителите на деца, които не са се класирали за ДГ заради малкото места, в размер на тези, които така или иначе отпуска за отглеждането на едно дете в ОДГ, с които тези родители да си помогнат при даването на дете на частна ДГ?

Мисля, че това е един много добър план, който бих прегърнала, ако разгледа и приеме от Софийска община. Не става дума само за работата... работя от дома вече година и половина... Но детето ми иска да е с други деца и когато види двор на детска градина и децата, които си играят, иска да отиде при тях... Мисля, че няма нищо по-нормално от това. Но да се дават 400 лв на месец за частна градина - това вече не е нормално, не и за стандарта на моето семейство. Колко е издръжката на едно дете в ОДГ? Ако разликата за доплащане от семейството на детето остане около 200 лв., може би ще е по силите на повечето семейства, кандидатстващи без социални кредити.

# 906
Някой има ли информация има ли развитие по предложението на варненския кмет за отпускане на средства от общината на родителите на деца, които не са се класирали за ДГ заради малкото места, в размер на тези, които така или иначе отпуска за отглеждането на едно дете в ОДГ, с които тези родители да си помогнат при даването на дете на частна ДГ?

Варна си е за Варна, тука е София, преземи се.  Laughing

# 907
Здравейте!
Дъщеря ми в момента още е в яслената група,но от следващия месец вече ще бъде преместена в 1 градинска група на същата детска градина.
Може ли някой да ми даде отговор на следните въпроси:
Трябва ли аз да заявя някъде /и ако да,къде и как/,че кандидатсваме за друга 1 градинска група или не?
Трябва ли да получи точка по точка К5 от критерийте?
Как точно се процедира ако на 1-во класиране в градината за която кандидатстваме,тя бъде приета?
Губи ли право да остане в старата градина,ако не е приета на класирането в новата?Защо?
Извинявам се ако някъде по-назад има отговор на тези въпроси,но нямам време да прегледам темата по-подробно.
Благодаря предварително за отговорите!!!
1. Правиш регистрация на детето тука и посочваш коя градина/градини кандидатстваш.
2. Нямаш точка по К5 (само са самостоятелни ясли се дава, не за ОДЗ, както е твоето)
3. Ако е класирана на първо класиране, се записвате в определен срок.
4. Ако не е класирана, продължава къде е, не се губи място.
Благодаря за бързия отговор!
1.Направил съм регистрация отдавна и съм посочил това,което трябва.Питах Ви,защото за голямо мое учудване,директорката на сегашната ДГ ми звънна да ми държи морал защо не съм я предупредил изрично,че кандидатстваме в друга градинска група.Аз не съм информиран че трябва или...
2.За точката по К5 и аз така мислех,но не бях сигурен.
3.Това за записването ясно,въпроса е по-скоро как да процедирам със старата ДГ,за да е коректно всичко от моя страна.

# 908

Ей, като прочета такове нещо.  ooooh! Абе кой ви е карал да кандидатствате там...
 Та затова това си е каприз от моя гледна точка.

Относно пък 6-те месеца за ясла, ами може да се сравни с гимнастиката, които правят жени които искат забременеят. Т.е. при необходими 12 мес осигурителен стаж, а бременността е 9 мес, то няма как по отрано да почнеш да се осигуряваш. Еми същото е и с ясленчетата. От приемането на критерия има 2 мес, та някои явно са избързали да влязат в ясла, за да намажат сега точка. Може, ама след септември.  Crossing Arms
Кандидатствахме там, защото там живяхме преди. Сега сме в далечен район по независещи от нас причини.
И никаква "гимнастика" с яслите не сме правили (дори не знаех за такива работи).

# 909
Soraka, нямаш ангажимент да държиш директора в течение на своите планове. Ако бъркам - да ме поправи някой, но нямам спомен някъде да е включено подобно изискване.
 Просто карай по правилата и никой няма да има право да ти държи сметка за нищо.

# 910
За гимнастика имах предвид другите постове, а не тебе. Другото ми изказване е също по принцип и обясних защо не съм съгласна.   bouquet

# 911
Мами, как  разберем кой намер са получили децата ни от жребея?

# 912
  • Върху лъчите на Слънцето.
Мами, как  разберем кой намер са получили децата ни от жребея?
Вероятно ще бъде изписан в профила в системата - някъде около името или до съответнана детска градина.

# 913
Моми4ета, някой знае ли колко максимално то4ки може да има по соц. критерии някое детенце (само от тези критерии без об6тите)?Понеже ние сме в такава опа6ка и ми се иска да из4исля то4ките на децата преди нас, за да полу4а представа за на6ия 6анс.

# 914
Soraka, нямаш ангажимент да държиш директора в течение на своите планове. Ако бъркам - да ме поправи някой, но нямам спомен някъде да е включено подобно изискване.
 Просто карай по правилата и никой няма да има право да ти държи сметка за нищо.
Знам,точно затова и питах и се дразня.Да не би аз да съм в грешка,ама знам,че не съм

Общи условия

Активация на акаунт