ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 727
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 600
Здравей те искам да помоля някои да ми отговори на въпроса,защото наистина много се обърках и не знам какво да правя:кандидатствали сме в 3 градини -на желание 1 имаме 9точки  и  шанс за класиране-Нисък - 0 + 1/14 чакащи отпред.На останали те 2 градини шанса за класиране също пише ,че е нисък.Как да разберя попадаме ли в грагична група и ще получим ли входящ номер?

# 601
  • Вън от пространство и време
Здравей те искам да помоля някои да ми отговори на въпроса,защото наистина много се обърках и не знам какво да правя:кандидатствали сме в 3 градини -на желание 1 имаме 9точки  и  шанс за класиране-Нисък - 0 + 1/14 чакащи отпред.На останали те 2 градини шанса за класиране също пише ,че е нисък.Как да разберя попадаме ли в грагична група и ще получим ли входящ номер?

Ето какво е написано от самия екип ИСОДГ при обяснението:

"Висок – ако бихте били класирани;
Среден ХХ% вероятност – ако бихте попаднали в гранична група – дадена е и процентна вероятност да се класирате в рамките на граничната група – например, ако остават 2 свободни места, в граничната група има 4 кандидатури, то шансовете биха били 50%;
Нисък – ХХ чакащи отпред – ако не сте класирани – даден е борят на кандидатурите, които са преди Вашата, отчитайки вече класираните кандидатури – реално, броят на чакащите отпред може да се окаже по-малък, защото при нови класирания децата, които чакат отпред могат да бъдат класирани другаде и така опашката да се предвижи по-бързо напред."

# 602
  • Sofia
Въпрос към г-н Джонев: Имам две деца, близнаци. От днес едното е изчезнало от списъците, а до сега го имаше. Мога ли да знам защо???

# 603
Аз пък видях че от три момиченца тризначки в нашите квартални ОДЗта двете са изчезнали. newsm78

Както и една от двете близначки в "нашето" ОДЗ! Оставено е първото име по азбучен ред.

Боже, освен имена на деца и почти наизустени списъци, май в главата ми няма нищо друго  Rolling Eyes  Shocked

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 11:37 от blueeyes

# 604
Да не би това да е начина им да се сравят с различните желания на близнаците- оставят да кандидатства само единия  newsm78 ooooh!

# 605
Тогава, пак ще имаш същите шансове, понеже входящ номер се дава САМО, когато е нужен..т.е..когато попадне детето в гранична група..А в такава може да попадне, само, ако има класиране за тази група..т.е..обявени свободни места..
Много по-важни от входящия номер са броя на точките..
АКО са малко, не се стига изобщо до входящ номер..
Мерси, че си толкова любезна да отговаряш на всички  bouquet

А мислено ли е след първо класиране тези, които се нареждат на нова опашка (т.е. си реорганизират желанията), да са след децата, чакащи по начало там? Май не е, а вече е късно Sad

Мислено е..
Но..това ще се "включва" само за децата, които изобщо попадат в граничен случай..т.е..
Ако в една опашка на 23-ти децата с 8.2т са получили входящи номера от граничната си група, то..всички, които идват след тях на тази опашка, ще получават входящи номера с датата на следващото класиране в която тази гранична група участва...ако участва изобщо..
Защото..ако междувременно на опашката дойдат деца с 9т или с 10+т...то..ако изобщо има места на следващото класиране, то те ще се разпределят между тях, а не между децата от вече бившата гранична група..
САМО, ако не дойдат деца сповече точки, то...децата с 8,2т ще са вече подредени с входящите си номера, а новодошлите с 8.2т, АКО има такива в тази опашка, ще получават нови входящи номера и те дори да са по-малки, ще са с по-късната дата и съответно след децата от първоначалната гранична група..

# 606
Да не би това да е начина им да се сравят с различните желания на близнаците- оставят да кандидатства само единия  newsm78 ooooh!
Може би това е началото...
По принцип, би трябвало имената на децата да фигурират в списъците, за да може родителите да се ориентираме кои от децата са близнаци, тризнаци и т.н...
НО...да кандидатства, ще има право само единия близнак, а другите ще са прикрепени към него автоматично..
Г-н Джонев обясни,че просто ще ограничи правото на втория близнак да кандидатства...
Предполагам,че би трябвало да се изчисти самата процедура и...първия близнак и втория близнак да се нареждат един след друг на опашката, независимо дали втория е "кандидатствал"..
Може би не е зле да се пита във формата за обратна връзка, КОГА ще виждаме и имената на втория близнак...защото..това си е индикация за нас колко са близнаците..

# 607
аз пак ще питам:

кога и как директорката ще изтрие детето от списъка , ако родителите му са декларирали несъществуващо предимство?
или ще чака писмо, ще го обжалва, и т.н. българска бюрокращина

кога и как детето като го запишат, примерно по второто желание, директорката ще го отметне в системата че вече посещава?

за преместване ще има ли първо, второ и трето желание?

всъщност от така представеният алгоритъм със сигурност ще има деца приети на второ желание и никакъв шанс за първо. отделно всичкиатрактивни дг ще са попълнени от социални случаи и простосмъртните...(нецензурно е)

ама то всичко се връща... след септември директорките сами ще почнат да се разместват, защото като напълнят групите със социални случаи, те и самите деца имат по-високи изисквания, някой са по-агресивни (расли без баща), други са по- беднички и травмирани, трети няма кой да ги прибира на време, четвърти нямат да отделят по 5 лева допълнително за нови придобивки и тържества, и т.н.

ето за това неразбирам, защо сирма не се опитаха сами да предложат а всички социални случаи разпределение, което да е съобразено с потребностите на децата, а след това на всички здрави прави, ако искат на шиш да ги въртят
примерно: дете с един родител, но детската градина е до баба му.. ами за майката е много по-удобно детето да е близо до дома, до работата, или до бабата... а сега ще има да буха по автобусите.. то автобуси край дг по принцип не минават

ето още от тук се пропуква прословутата социална функция на тази услуга и затова всичко е такава нервация

# 608
Да бе - сега забелязвам че в нашата градина от 5 двойки близнаци вече фигурира само по единия близнак - но ако това е начина да се справят с кандидатстването на близнаците на различни места системата дали отчита, че при класиране на единия близнак трябва да се предвиди място и за дргия? Най-добре някоя майка на близнаци да пита във формата за обратна връзка.

# 609
  • Вън от пространство и време
ама то всичко се връща... след септември директорките сами ще почнат да се разместват, защото като напълнят групите със социални случаи, те и самите деца имат по-високи изисквания, някой са по-агресивни (расли без баща), други са по- беднички и травмирани, трети няма кой да ги прибира на време, четвърти нямат да отделят по 5 лева допълнително за нови придобивки и тържества, и т.н.

Такива изказвания от майки много ме притесняват. Няма ли капчица съчувствие у вас?
Ако едно дете се намира в неравностойно положение спрямо нашето (загубило родител/и, живее с тежко болен член от семейството, преживяло е малтретиране, налага му се да живее в приемно семейство) дайте да не му помагаме, а да го унищожаваме още повече, така ли?

Според мен социалните случаи не са толкова много. Поне за интересуващите ме градини направих справки и пресметнах, че те ще си се класират по първо и най-много по второ желание в специалната квота и дори за някои градини ще се освободят места от тази квота. А живея в квартал, където местата в детските градини са много кът.

# 610

Такива изказвания от майки много ме притесняват. Няма ли капчица съчувствие у вас?
Ако едно дете се намира в неравностойно положение спрямо нашето (загубило родител/и, живее с тежко болен член от семейството, преживяло е малтретиране, налага му се да живее в приемно семейство) дайте да не му помагаме, а да го унищожаваме още повече, така ли?

Според мен социалните случаи не са толкова много. Поне за интересуващите ме градини направих справки и пресметнах, че те ще си се класират по първо и най-много по второ желание в специалната квота и дори за някои градини ще се освободят места от тази квота. А живея в квартал, където местата в детските градини са много кът.

е, нали и аз това казвам
сирма трябваще да им предложат на тези деца най-доборто класиране, защото за тях е важно

а после да ни предлага на останалите всичкия този алгоритъм от видеото

# 611
аз пак ще питам:

кога и как директорката ще изтрие детето от списъка , ако родителите му са декларирали несъществуващо предимство?

кога и как детето като го запишат, примерно по второто желание, директорката ще го отметне в системата че вече посещава?

всъщност от така представеният алгоритъм със сигурност ще има деца приети на второ желание и никакъв шанс за първо. отделно всичкиатрактивни дг ще са попълнени от социални случаи и простосмъртните...(нецензурно е)

ето за това неразбирам, защо сирма не се опитаха сами да предложат а всички социални случаи разпределение, което да е съобразено с потребностите на децата, а след това на всички здрави прави, ако искат на шиш да ги въртят
примерно: дете с един родител, но детската градина е до баба му.. ами за майката е много по-удобно детето да е близо до дома, до работата, или до бабата... а сега ще има да буха по автобусите.. то автобуси край дг по принцип не минават

ето още от тук се пропуква прословутата социална функция на тази услуга и затова всичко е такава нервация
              Вече са ти отговорили,че социалните случаи са 40 % от местата.При това не знам защо мислиш ,че дете без баща /дано няма такива/ са по-агресивни от дете с двама родители?Срамно е да надничате в чинийката и на болните,бедните,сираците!Направо е възмутително отношението ви.Те са съмсем нормални деца и изобщо не претоварват директорките!При това ги гледат учителки,а не директорките.На директора му е все тая колко са децата в групата и какви са. Mr. Green
               След класиране децата НЕ се записват,а само потвърждават,че не се отказват от мястото си и представят необходимите документи за доказване на заявените критерии.Истинското записване става през септември когато детето тръгва в групата .Тогава се носят и всички медицински документи,секрети и т.н.Ако някой от потвърдилите след първо класиране не се появи с медицинските документи през септември се води самоотписал се и мястото се обявява свободно за текущ прием.Така,че има предостатъчно време да се направи справка или проверка при съмнение за достоверността на заявените критерии и истинността на представените документи.

# 612
  • София
Мислено е..
Но..това ще се "включва" само за децата, които изобщо попадат в граничен случай..т.е..
Ако в една опашка на 23-ти децата с 8.2т са получили входящи номера от граничната си група, то..всички, които идват след тях на тази опашка, ще получават входящи номера с датата на следващото класиране в която тази гранична група участва...ако участва изобщо..
Защото..ако междувременно на опашката дойдат деца с 9т или с 10+т...то..ако изобщо има места на следващото класиране, то те ще се разпределят между тях, а не между децата от вече бившата гранична група..
САМО, ако не дойдат деца сповече точки, то...децата с 8,2т ще са вече подредени с входящите си номера, а новодошлите с 8.2т, АКО има такива в тази опашка, ще получават нови входящи номера и те дори да са по-малки, ще са с по-късната дата и съответно след децата от първоначалната гранична група..
Интересувам се за одз с 0 прием. Места ще обявят, като им направят пристройката - октомври, да речем. Обаче дотогава на тази опашка ще цъфнат всички неприети другаде Sad

# 613
Ей сега намерих това:
"Цитат на: kg.sofia.bg в Понеделник, 13 Април 2009, 12:00
Цитат
Ако детето ми посещава яслена група в ОДЗ в момента, но искаме да кандидатстваме от септември за 1-ва група в друга детска градина, ползваме ли точка по К5?
Да. Ползвате точка, защото иначе бихте били неравнопоставени с тези, които ползват точка от самостоятелните ясли. Освен това, не намалявате общия брой на свободните места, а освобождавате едно и заемате друго."

Означава ли, че мога да активирам бутона за: К5. Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване – 1 т.?

Защото синът ми посещава ОДЗ. Как да разбирам самостоятелна общинска ясла?

# 614
аз пак ще питам:

Отговарям веднага..
Директорките нямат право да запишат дете с несъществуващо предимство..Длъжни са да откажат записването на такова дете, ако не са налице всички поискани документи или не са потвърдени с оригинали.
В същия ден в който откажат записване са длъжни да въведат ЗАЩО не са записали приетото дете и съответно от СИрма ОБЕЩАХА да блокират възможността в профилана това дете да се добавя отново този критерий..
Самия профил няма да се изстрие, но..ще му се изтрият всички желания по-ниски от това на което е прието и това на което е прието включително..
Разбира се, има право наново да кандидатства, но този критерий, ще му бъде блокиран..., а шансовете за прием многопо-малки, защото местата ще са вече заети..

Децата ще започнат да посещават ДГ едва през септември. До тогава се водят "записани" и нямат право да кандидатстват за преместване...(поне такова беше уверението на г-н Джонев)

По принцип не знам дали е възможно да има ограничение...дори не ми е минало през ума,че някой може да насложи 5 желания за преместване при текущите класирания....Хубаво е г-н Джонев да отговори..Доколкото аз разбрах идеята е да има право на ЕДНО желание за преместване, и..АКО бъде прието детето по него, то..тогава може да опита и следващо преместване..евентуално... newsm78. Все пак, това беше при обсъжданията..а как е организирано технически не съм наясно.
В момента децата, които кандидатстват за преместване имат възможност да посочат колкото искат желания...

Общи условия

Активация на акаунт