ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 739
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 720
Искам да попитам докога ще се дава възможност при незапълнена социална квота  на деца с точки по такива критерии да се записват и съответно след коя дата незаетите места ще могат да се заемат от деца по общите критерии?Мисълта ми е:в ОДЗ-то на Ния по първо желание броят на кандидатстващите по социални критерии са 5, а общите места 12...останалите 7 места кога ще се прехвърлят към свободните места на деца, кандидатстващи по общите критерии?

Още на първото класиране след запулване на квотота от 40% от социалната опашка , ще се обединяват двете опашки ..
На второто класиране вече ще има само една опашка..

# 721
  • София
*щурчо* - Прочетох това мнение и новината в сайта. Направих си този труд. Но бях изпратила конкретно питане, включително и в системата и очаквах поне там да получа отговор (все пак са длъжни на всички въпроси да отговарят поне от формата за обратна връзка). Както и да е... те хората на по важни въпроси не получават отговор, аз да съм благодарна, че това оправиха поне минимален шанс да имаме.

ЕДИТ- Сега видях поста си, наистина така съм го написала, все едно се възмущавам, че не са съобщили на всички.  Ще го оправя.  Naughty

# 722
Искам да попитам докога ще се дава възможност при незапълнена социална квота  на деца с точки по такива критерии да се записват и съответно след коя дата незаетите места ще могат да се заемат от деца по общите критерии?Мисълта ми е:в ОДЗ-то на Ния по първо желание броят на кандидатстващите по социални критерии са 5, а общите места 12...останалите 7 места кога ще се прехвърлят към свободните места на деца, кандидатстващи по общите критерии?

Още на първото класиране след запулване на квотота от 40% от социалната опашка , ще се обединяват двете опашки ..
На второто класиране вече ще има само една опашка..

Мен ме интересува ако НЕ се запълни квотата от 40%?Дали няма да оставят незаетите места до септември за социални случаи ако има впоследствие?

# 723
*щурчо* - Прочетох това мнение и новината в сайта. Направих си този труд. Но бях изпратила конкретно питане, включително и в системата и очаквах поне там да получа отговор (все пак са длъжни на всички въпроси да отговарят поне от формата за обратна връзка). Както и да е... те хората на по важни въпроси не получават отговор, аз да съм благодарна, че това оправиха поне минимален шанс да имаме.

Когато от системата публикуват отговора публично, това си е пак отговор..
Няма какда отговорят И на всичките питания поотделно, ако са отговорили общо на всички..
216 родители, които са били заявили този критерий и децата им не кандидатстват за градинска група са били уведомени лично с е-майл ..
Аз лично, макар да им зададох същия въпрос, не се чувствам ощетена,че не са ми отговорили персонално..
Смятам,че след като са написали официален отговор до всички , то..той се отнася и до мен..
Все пак, ако много настояваш за отговор, пусни им пак питането си..- вероятно ще ти пратят като отговор същия линк..
..
Не се заяждам..Просто времето е малко и на срещата в петък казаха,че ще се постараят да изчистят системата от всички възможни пробеми до сряда и ще имат много малко и почти никакво време да отговарят на въпроси, освен технически проблеми, свързани със самото кандидатстване на конкретни профили..
В този смисъл, общите въпроси са намерили време да ги обобщят с общ отговор..
..

# 724

Мен ме интересува ако НЕ се запълни квотата от 40%?Дали няма да оставят незаетите места до септември за социални случаи ако има впоследствие?

Не...няма да ги оставят...
Ще ги запъълнят с деца от общата опашка..
За това пък..след това, ако на общата опашка се появи дете по социалните критерии, то ще се появи най-отгоре с всичките си точки..
Което..не е много радостно за ДГ в които наплива е по-голям..за децата, които не са по социланите критерии...

# 725
можеби са изчистили 9-ките на първа яслена група, обаче пак има по 1-2 деца с 9т

може ли да ме светнете как се събират 9 точки

социалните останаха с по 7 точки дори.. направо стана такава обърквация

# 726
[/q
Този вэпрос вълнува и мен newsm78

# 727
  • София
*щурчо* - Така е права си. Просто отбелязах. Пък и наистина съм им благодарна, че вече оправиха нещата, защото се опасявах, че това нямаше да стане.  Peace

# 728
Това е служебна точка извън правилата за прием, защото тя касае вече приети деца, които не намаляват общия брой свободни места. Допълнителната точка ще важи след септември месец - т.е. когато групите станат текущи.[/color]

и когато в групите ще има 0 свободни места. откъде-накъде? логика няма никаква....
както цитираният текст от секция Въпроси и отговори, така и постингът на kg.sofia.bg в този форум от април, в който казва, че децата от ясленски групи в ОДЗ имат право на 1 т. по К5, са с еднаква правна тежест - никаква.

един ще се хване за този текст, а друг - за другия.

днес отново им писах по този казус. страхувам се, че няма да отговорят.

надявам се някоя от майките, която писа до общината, да ни информира, ако получи отговор.

докато не получим становище от общината, аз лично не бих посмяла да съветвам никого дали може или не може да ползва това предимство в случай на прехвърляне.

През септември се очаква да се появят допълнителни свободни места почти във всички ДГ, понеже..към днешна дата обявените места са по капацитет на групите, а тепърва ще има ..уплътняване..за да се стигне до задоволителна средномесечна посещаемост..
Реално, се очаква почти във всяка група 9от неуплътнените още от миналата година) да се появявт някакви места..
Друг е въпроса,че няма да са много и на опашката може да има и други деца преди вас..
Просто..местата няма да са 0..
НО..никой не пречи на децата които са за преместване сега да кандидатстват без тази допълнителна точка..Все пак..те имат къде да продължат наесен..дори да не ги приемат на класирането сега...

# 729
можеби са изчистили 9-ките на първа яслена група, обаче пак има по 1-2 деца с 9т

Най-вероятно там където са с 9 т им е трето желание, или единият родител е безработен и имат баба/дядо в ДГ - за второ желание стават 9т, но за първо желание не се сещам за вариант с който да хващат 9т. Освен ако и двамата родители не са безработни.

# 730

За социалните ако са с 7т по първо желание най вероятно са с един родител и не получават 1 т за работещ родител - втори

# 731
Вече съм изнервена от неактуализирането на списъците...Скубя си косите от бяс!!!

# 732
  • София
Да, това с неактулизирането просто заприличва на подигравка или бъг - 3 дена преди класирането???

# 733
Проверявайки, дали всичко с кандидатурите е ок забелязах, че в общите критерии (К5) е отразено, че посещава ясла, но в допълните (ДК7) не е. Така ли трябва да е?

# 734
Проверявайки, дали всичко с кандидатурите е ок забелязах, че в общите критерии (К5) е отразено, че посещава ясла, но в допълните (ДК7) не е. Така ли трябва да е?
Зависи дали вашата конкретна ДГ в която кандидатствате е посочила ДК7 като критерий, който е приела..

Общи условия

Активация на акаунт