ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 652
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 780
  • Върху лъчите на Слънцето.
bigemini ,
това означава ли, че никой не ви е уведомил за тези промени?! Shocked

То и някои родители не са уведомили ИСОДГ че смятат да си удвоят шансовете за прием, но това е друга тема. Не съм сигурна, но близнаците, които попаднат в гранична група имат двоен шанс за класиране за разлика от другите деца. И приемът на втория е сигурен ако първия е приет и затова не беше редно някои родителите да правят и други трикове.

Но и никой не го беше забранил предварителни. Аз ако имах близнаци и се бях сетила, също щях да им пиша различни желанията. А породените (с разлика да речем от 10 месеца) дали също не биха могли да са с различни желания?

# 781
Трябва да призная, че решението с близнаците е странно. В 2 от градините, където кандидатства синът ми има по 2-3 двойки близнаци. Чудя се дали искам да бъде в група с 3 двойки еднакви момичета или да се ориентираме към другата градина, в която със сигурност ще има 3 двойки момчета.
А в същото време в трета градина няма да има нито една двойка близнаци. Разлика между 3те ДГ няма съществена. Оказа се, че ще трябва да консултирам и  с психолог, за да реша как да подредя моите желания.

Някакви предложения????

# 782
bigemini ,
това означава ли, че никой не ви е уведомил за тези промени?! Shocked

То и някои родители не са уведомили ИСОДГ че смятат да си удвоят шансовете за прием, но това е друга тема. Не съм сигурна, но близнаците, които попаднат в гранична група имат двоен шанс за класиране за разлика от другите деца. И приемът на втория е сигурен ако първия е приет и затова не беше редно някои родителите да правят и други трикове.

Но и никой не го беше забранил предварителни. Аз ако имах близнаци и се бях сетила, също щях да им пиша различни желанията. А породените (с разлика да речем от 10 месеца) дали също не биха могли да са с различни желания?

На практика се получава, че близнаците заемат местата на другите деца в социалната опашка, защото със сигурност се класират и двете, а и двете имат висок брой точки, така че не виждам защо е тази паника на техните родители за класиране - социалните места твърдо ще са за близнаците, а за другите социални с малко точки, ако остане ред. Така е в нашия район за близнаци

# 783
  • София
Копирам си поста и тук, защото от Сирма май четат повече в тази тема. Пък и това е свързано с регламента.
Мисля, че не е много удачно опашките да се сливат още на второ класиране. Защото ако на първо класиране има много злоупотребили с критерият баба/дядо в ДЗ, то на второ класиране ако те отпаднат (вярвам, че повечето директорки ще си свършат работата), децата с по-малко точки от общата опашка ще се наредят пак след соц., а иначе биха имали шанс да влязат.  Нека и Сирма ако четат все още тук да помислят по-този проблем.

# 784
  • София
Копирам си поста и тук, защото от Сирма май четат повече в тази тема. Пък и това е свързано с регламента.
Мисля, че не е много удачно опашките да се сливат още на второ класиране. Защото ако на първо класиране има много злоупотребили с критерият баба/дядо в ДЗ, то на второ класиране ако те отпаднат (вярвам, че повечето директорки ще си свършат работата), децата с по-малко точки от общата опашка ще се наредят пак след соц., а иначе биха имали шанс да влязат.  Нека и Сирма ако четат все още тук да помислят по-този проблем.

Абсолютно съм съгласна! Би трябвало да се обединят след като изтече дву-седмичния срок за записване и тези нередности се изчистят!

# 785
Уточнение за критерий К5

Разясняваме точните условия за К5 „Детето посещава самостоятелна детска ясла”, поради натрупани неточности в отговорите и известни промени в интерпретацията.

1. Точката по К5 важи само за набор 2006 – деца, които кандидатстват за 1-ва група от септември! Това предимство няма за цел да улесни преместване от една ясла в друга, а да даде по-близки шансове на деца, посещаващи самостоятелна детска ясла за прием в 1-ва градинска група с тези, които са в яслени групи в ОДЗ и преминават автоматично. Тази интерпретация е потвърдена от Дирекция „Образование”.

2. Деца, които посещават детска градина (няма значение дали в яслена или градинска група) и са заявили преместване, ще получат една допълнителна служебна точка, но след септември. Тази точка ще е валидна само за преместване в текущи групи и ще се изчислява автоматично. Потвърдено от Дирекция „Образование”.

Екип ИСОДГ

# 786
  • София
благодаря за разяснението относно К5.

# 787
Първото класиране ще е на 23.05, срокът за записване-2 седмици. На 30.05 и всяка събота на м. юни ще има нови класирания. Това означава, че е възм. не всички от приетите на 1-во клас. да се запишат, ако съм разбрала правилно. Ние кога и как ще разбереме колко свободни места са останали след 1-во класиране? Защо класиранията са през седм. , щом срока за записване е 2 седмици?

# 788

Не се бях замисляла за това, но си абсолютно права. Децата от общата опашка не се ли класират на първо класиране от там нататък нямат абсолютно никакъв шанс - най вече в яслените групи. Незнам дали това не го направиха тенденциозно - ама то вече във всичко се съмняваме.

# 789
среден 2% бихте ли ми разяснили?? Rolling Eyes

# 790
  • София
ДО ИСОДГ:

Първото класиране ще е на 23.05, срокът за записване-2 седмици. На 30.05 и всяка събота на м. юни ще има нови класирания. Това означава, че е възм. не всички от приетите на 1-во клас. да се запишат, ако съм разбрала правилно. Ние кога и как ще разбереме колко свободни места са останали след 1-во класиране? Защо класиранията са през седм. , щом срока за записване е 2 седмици?

Не се бях замисляла за това, но си абсолютно права. Децата от общата опашка не се ли класират на първо класиране от там нататък нямат абсолютно никакъв шанс - най вече в яслените групи. Незнам дали това не го направиха тенденциозно - ама то вече във всичко се съмняваме.

# 791
  • София
среден 2% бихте ли ми разяснили?? Rolling Eyes

В гранична група от 50 деца за 1 място или 100 за 2 места

# 792
  • София
А знае ли се колко време преди кандидатстване трябва да е работила бабата, за да има 3т допълнително внучето? Или пък какво става с детето, прието с точки по този критерий, ако после работещият в ДГ напусне? В нашите списъци има и такива деца #Crazy

# 793

а при нас е    Нисък - 53 + 1/32 чакащи отпред     или   Нисък - -2 + 1/38 чакащи отпред
 някой ще ми обясни ли какво ще рече това

Плодова фея , нали деца който са родени януари могат да кандидатстват с предния набор. Но това трябваше още миналата година да стане  ,а не на час по лъжичка да се дообмисля

# 794
  • София
2+1/38 би тябвало да е 2 деца с повече от вашите точки и 38 деца от вашата гранична група с равни на вашите точки
дано не греша и да не те подвеждам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт