ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 378
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
Добре и ако квотата от 40% се надвиши? Все пак тази квота нали не я определиха само за първо класиране, а по принцип....

Ама не може да се надвиши, защото ако са останали от социалните кандидати да се класират в общите места, те вече участват без социални точки и даже да влязат няма да са приети по социален, а по общ критерии, тъй като са били класирани без социалните си точки.

Щурчо вчера написа, че не второ класиране ще се събере една опашка с всички деца като тези със социални точки ще участват с тях.
После се изказа предположение, че няма да участват с тях и така и не се разбра кое е вярно. Така че , ако участват със социалните си точки ще влезнат първи на местата за деца по общи критерии.

# 1 201
  • в центъра
Щурчо вчера написа, че не второ класиране ще се събере една опашка с всички деца като тези със социални точки ще участват с тях.
После се изказа предположение, че няма да участват с тях и така и не се разбра кое е вярно. Така че , ако участват със социалните си точки ще влезнат първи на местата за деца по общи критерии.

Ами ето това пише на сайта на ИСОДГ:
Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка.
2.1. Формира се само общата опашка, на която са всички некласирани деца само с точките по общи критерии. Децата от социалната опашка, които не са класирани на предходната стъпка, също участват в общата опашка, но само с точките си по общи критерии.

# 1 202
  • гр.София

Така че , ако участват със социалните си точки ще влезнат първи на местата за деца по общи критерии.

Ивон, така се получава, наистина.

Любопитното е, че за 2006 набор, според Джонев процентите на социалните случаи са само 6%.
 Което ми навява мисли,че миналогодишните обявени 30 % са доста странна цифра. (разбира се,те включват и ясленчетата). Т.е социалните случаи въобще не са били социални.

ПП. Долу loni_0902  е уточнила  Peace
 Именно,става дума за Второ класиране (а не за втора стъпка на Първо класиране)

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 10:07 от blanc

# 1 203
  • София

2.1. Формира се само общата опашка, на която са всички некласирани деца само с точките по общи критерии. Децата от социалната опашка, които не са класирани на предходната стъпка, също участват в общата опашка, но само с точките си по общи критерии.
Само дето стъпка 2 и второто класиране са две различни неща. Стъпка две е етап от първото класиране.

# 1 204
  • София

Прочети документа до края. Това се отнася само за първо класиране. Първо запълват квотите за социалните групи, после ако има деца неприети по социални критерии ги класират по общи критерии.

Но на второ класиране всички се събират на една опашка с всички възможни точки.

Т.е. особено заради онези, който са заявили лъжливи предимства и ги хванат при записване .... шансът ни съвсем намалява.... защото ще върнат местата им за второ класиране, където ще се запишат децата останали по социални точки Sad 

Да, вече ми се изясни ....

Чудя се защо не приема най-сетне, че просто няма да ни приемат, а продължавам да се занимавам със сметки и индикации.  Sad

# 1 205
Тези които сме в граничните групи да очакваме ли класиране с входящия номер на 23.05. newsm78

# 1 206
Да,
искам да тръгне на детска градина като навърши 3 год.
Благодаря ви.

# 1 207
Добро утро,

сутринта по радио Z-Rock казаха, че за децата с равен брой точки няма да има вторично класиране на база входящ номер (номер получен от системата), а Педагогическите съвети ще избират кое дете да приемат.
Аз досега рових в сайта за градините и никъде не видях да пише такова нещо.
Най-малкото трябва да обявят критериите по които Педагогическите съвети ще избират децата.

Вярно ли е това?

Поздрави

# 1 208
Ivka не ми се вярва в последния момент да променят такова решение #CrazyЗи рок са нещо в грешка Shocked

# 1 209
Грешна информация ли е пусната до медиите или....? Shocked

# 1 210
  • София
Странно от къде идва тази грешна информация, която всички медии повтарят... Thinking

# 1 211
  • София
Странно от къде идва тази грешна информация, която всички медии повтарят... Thinking
Вика му се неинформираност, а което е по-лошо това е следствие от незаинтересованост.

# 1 212
По правилата решават ПС, но те са решили да се класират децата с номер от системата. Предполагам че ако имаше промяна щяха да ни уведомят и най-малкото щеше да има инфо в секция "Новини".

# 1 213
Какъв срок са дали за записване след класиране? 1 седмица ли?

# 1 214
Момичета, някоя от вас знае ли откъде може да се разпечата това заявление за кандидатстване по образец - някъде назад в темата г-н Джонев беше казал, че всеки ще може да го разпечата от профила си, но аз не мога да намеря такова. Знам, че може да ме смъмрите, че още не е минало класирането, но се притеснявам, че някои документи ще отнемат повече време и по-добре да са ми готови, пък дори и при случай че не сме се класирали въпреки високия шанс.

Общи условия

Активация на акаунт