ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 66 237
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 1 350
Не е така, тези въпроси са важни... аз не съм дала съгласие например да ми се ровят в личната информация от НОИ!!!
Ще им занеса каквото трябва на хартиен носител, но не желая пакети от данни да се веят из интернет незнайно колко защитени!!!

Сори ама цялата им работа е една...

Като тръгнеш да искаш кредит от банка и им обясниш горното, ще ти отрежат квитанциите. Тук понеже няма да се случи и всички сме герои. Лично мнение, но достъпа до НОИ трябваше да е задължителен, а не по желание на родителите. Ние тук се притесняваме за злоупотреби с най-лесно проверимите критерии и искаме максимални проверки за да сме сигурни че ще са вярно заявени и проверени, а пък за нашите си критерии и дума да не става.

# 1 351
  • София
Счетоводителката на мъжа ми, изрично каза, че прилага допълнителен документ за платените осигуровки.
Не го запомних, но това ми навява мисълта, че въпреки всичко, в декларацията по чл.92, няма тази информация.

Освен това, изрично ми каза, че ако лицете няма доходи като физическо лице, НЕ подава декларация по чл 50.

# 1 352
  • София, център
Не е така, тези въпроси са важни... аз не съм дала съгласие например да ми се ровят в личната информация от НОИ!!!
Ще им занеса каквото трябва на хартиен носител, но не желая пакети от данни да се веят из интернет незнайно колко защитени!!!

Като тръгнеш да искаш кредит от банка и им обясниш горното, ще ти отрежат квитанциите. Тук понеже няма да се случи и всички сме герои. Лично мнение, но достъпа до НОИ трябваше да е задължителен, а не по желание на родителите. Ние тук се притесняваме за злоупотреби с най-лесно проверимите критерии и искаме максимални проверки за да сме сигурни че ще са вярно заявени и проверени, а пък за нашите си критерии и дума да не става.

Ели, банките са оторизирани органи за работа с лична информация в много широк аспект...там въобще не ме питат, взимат информацията веднага и от където им трябва!!!

Но да се свързва сървър-а на фирмата за софтуер за детските градини с НОИ, по неведомите им пътища и да удостоверява редовността на тези данни...не ми се ще!!!

А ето, значи АZZY интересува ме този допълнителен документ за платени осигуровки какъв ще е...

# 1 353
  • София
Ади, утре възнамерявам да потвърдя информацията и с моята счетоводителка.
И след като се информирам и от двете, а от ИСОДГ ако са отговорили, незабавно ще публикувам цялата информация тук.

# 1 354

Ели, банките са оторизирани органи за работа с лична информация в много широк аспект...там въобще не ме питат, взимат информацията веднага и от където им трябва!!!

Но да се свързва сървър-а на фирмата за софтуер за детските градини с НОИ, по неведомите им пътища и да удостоверява редовността на тези данни...не ми се ще!!!

А ето, значи АZZY интересува ме този допълнителен документ за платени осигуровки какъв ще е...

ИСОДГ е общинска база данни. Коя фирма я обслужва е съвсем друг въпрос. Данните ти ги иска СО, а не Сирма. СО също има право да борави с широк спектър от лични данни - иначе няма как да работи изобщо.
Да не говорим че и информационните системи на банките се обслужват от подобни фирми, а на някои банки от точно същата фирма, но по някаква причина при теглене на кредит всички са склонни да се съгласят с всичко.

# 1 355
ели хриса - Peace Peace Peace

# 1 356
Счетоводителката на мъжа ми, изрично каза, че прилага допълнителен документ за платените осигуровки.
Не го запомних, но това ми навява мисълта, че въпреки всичко, в декларацията по чл.92, няма тази информация.

Освен това, изрично ми каза, че ако лицете няма доходи като физическо лице, НЕ подава декларация по чл 50.

Декларацията по чл.92 от Закона за корпоративно подоходно облагане (ЗКПО) е декларация, за облагане на печалбата на юридическите лица (фирми). Декларацията по чл.50 от Закона за облагане доходите на физическите лица (ЗДДФЛ) е декларация за облагане на дохода на физическото лице. В случая търсят доходи на физическото лице (родител), защото за част от тези доходи лицето е длъжно да плати социални осигуровки.

# 1 357
  • София
sanja_ , допускаш ли, че е възможно, този допълнителен документ, който счетоводителката ми твърди, че придружава декларацията по чл. 92 да потвърждава, че ПЛАЩА осигуровки?
Защото аз нямам никакви основания да се съмнявам, че счетоводителката ми не е компетентна и твърдението и, че НЕ се подава декларация по чл. 50 по ЗДДФЛ?

Декларацията по чл.92 от Закона за корпоративно подоходно облагане (ЗКПО) е декларация, за облагане на печалбата на юридическите лица (фирми). Декларацията по чл.50 от Закона за облагане доходите на физическите лица (ЗДДФЛ) е декларация за облагане на дохода на физическото лице. В случая търсят доходи на физическото лице (родител), защото за част от тези доходи лицето е длъжно да плати социални осигуровки.

Означава ли това, че ако доходите на мъжа ми НЕ СА на физическо лице, моето дете няма да бъде записано в детска градина?

# 1 358
  • София
Означава ли това, че ако доходите на мъжа ми НЕ СА на физическо лице, моето дете няма да бъде записано в детска градина?

ох... това, което се търси, както разбирам, е лицето да е осигурено и да работи, за да се получат точки по този критерий. ако мъжът ти работи (независимо като какъв) и е осигурен (независимо от кого) - няма проблем. начини за доказване на горните два факта има различни. в ИСОДГ са написали най-масово срещаните. винаги има изключения, но също така винаги има начин да се докаже, че някой работи нещо и е осигурен.

# 1 359
  • София
jam, благодаря.
На мен това ми е ясно, въпросът е, че в профила на дъщеря ми фигурира конкретна декларация, като претенция от ИСОДГ.

# 1 360
До всички момичета със самоосигуряващ се татко. Тъй като аз имам същият проблем и моят мъж е самоосигуряващ се и няма подадена декларация по чл.50 от ЗОДФЛ, екипа ми отговори два пъти че можем да докажем осигурителен статус със служебна бележка от НОИ или заверена осигурителна книжка за 2008 г. Според тях така не би трябвало да се откаже записване. 

# 1 361
По принцип, човек се осигурява само, когато работи. Когато не работиш - нямаш доходи и няма как да се осигуряваш (освен, когато си регистриран като безработен в бюрото по труда). Счетоводителят на мъжа ти щом като е казал, че може да докаже, че са внасяни осигуровки (Правилно в горния пост - заверена осигурителна книжка!;Декларация1; Декларация 6;  в краен случай копия от платежни нареждания към НАП), значи мъжът ти е осигуряван. Друг е въпросът, че едва ли директорите на ДЗ ще са толкова сведующи в осигурителната материя. Най-вероятно, те ще се придържат към това, което им е "спуснато" като указания ("Йок, дай ми декларация, тук така пише!"). Но все пак, убедена съм, че за подобните случаи (тъй като едва ли ще са единици), ще получат допълнителни указания. Полагането на труд се доказва по най-различни начини - нали така?

# 1 362
  • София
Mama na Nory, много благодаря, много полезно.

sanja_,  абсолютно правилно ме разбра, точно това са ми опасенията., благодаря и на теб.
Счетоводителката точно Декларация 1 каза, останалото не помня, но вероятно не грешиш.

Да обобщим ли в един пост, с различни букви, след като имаме отговор на казуса?
Как мислите?

# 1 363
Mama na Nory, много благодаря, много полезно.

sanja_,  абсолютно правилно ме разбра, точно това са ми опасенията., благодаря и на теб.
Счетоводителката точно Декларация 1 каза, останалото не помня, но вероятно не грешиш.

За всеки случай, още утре се консултирайте със съчетоводителя за осигурителна книжка. Заверяването й изисква време, а по принцип е добре човек, който не работи по трудов договор да си има такава.

# 1 364
  • София, център
Ели (Hrisa)

К2 Определя се автоматично от данните за трудовия статус на родителите !!! - Само толкова (трудов статус: работещ / неработещ) са им позволили по дефиниция да проверят автоматично, другото е много лична според мен информация (което се доказва и от самото право на избор дали да я споделя или не със Сирма-например) !!!

Много благодаря за информацията която Mama na Nory  и sanja_ споделиха!!!

Общи условия

Активация на акаунт