Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 75 406
  • 858
  •   1
Отговори
# 750
  • Стара Загора

Мисля, че трябва да я послушаш... иначе рискуваш съвсем да заприличаш на госпожата от аватара ти  hahaha

# 751

Мисля, че трябва да я послушаш... иначе рискуваш съвсем да заприличаш на госпожата от аватара ти  hahaha

такава слабичка ли имаш предвид или ще придобия свеж зелен тен?

# 752
  • София
май второто  Wink

# 753

такава слабичка ли имаш предвид или ще придобия свеж зелен тен?
второто, поради ниския хемоглобин Simple Smile

# 754
съгласна съм на второто, но само ако е комплект с първото  Naughty

# 755
  • Стара Загора

Смятам, че спокойно можеш да си продължиш с кърменето... каквото и да ти се случи, цвета на очите ти със сигурност няма да се проемни, а те са ти такъв чар Heart Eyes... (Виждаш ли, аз от толкова кърмене, на циганка се обърнах Mr. Green) 

# 756

Смятам, че спокойно можеш да си продължиш с кърменето... каквото и да ти се случи, цвета на очите ти със сигурност няма да се проемни, а те са ти такъв чар Heart Eyes... (Виждаш ли, аз от толкова кърмене, на циганка се обърнах Mr. Green) 

Hug

# 757
  • София
или защо от 1-вия месец се почват сокчета, и като се стигне до неизбежната сентенция "В кърмата няма витамини и минерали" даваш стоп-кадър и искаш логически разбор на цялостната картина - как, аджеба, всичките ти жизненоважни витамини и минерали отиват в кърмата, а пък в същото време в нея няма нито един от тях? newsm78
Онзи ден една приятелка с дете, колкото моето голямото изказа подобна теория : в кармата няма достатъчно витамини и минерали и тъй като бебето изчерпвало запасите си до края на първия месец, трябвало да се дават сокове, от края на третия плодови пюрета и т.н. Много си я обичам моята приятелка, ама това си беше теория от преди седем години и наистина така сме си гледали децата тогава.

# 758
  • София
... трябвало да се дават сокове, от края на третия плодови пюрета и т.н. Много си я обичам моята приятелка, ама това си беше теория от преди седем години и наистина така сме си гледали децата тогава.
По повод на това - все съм се чудела защо се е практикувало преди години и се зачетох в една книга за кърменето и захранването на майка ми и после попаднах и на една статия, та ето логическото обяснение. Тъй като по селата (така пише авторът) се е практикувало, ако на бебето не му стига кърмата, да се дохранва с брашняна разредена каша (става дума за съвсем малки бебета). А също бебетата, хранени с кисело мляко, приемали много по-малко витамини и желязо, затова се въвежда практиката всички да захранват рано със сок и после пюре, за да не се "изпусне" някое. Естествено сега нещата стоят по съвсем друг начин....

# 759
Събрали сме се майки и брбр тема за релактация.
Култовата реплика беше: "Не е хубаво да започва пак кърмене, защото такива деца после урочасвали"   Shocked 

# 760
  • София
Култовата реплика беше: "Не е хубаво да започва пак кърмене, защото такива деца после урочасвали"   Shocked 
O, да, това не веднъж съм го чувала когато съм предлагала на майки (вече отбили бебетата си) да накърмя бебето или да дам изцедена кърма. Искат, но като чуят това суеверие и се отказват, уж не вярват, че е така, ама за по-сигурно. Crazy

# 761
Тази сутрин на детската площадка дребчо ми се навираше под блузата и му дадох да папа(неведнъж Mr. Green), щом му се приискваше.  Една майка ми каза, че "ядем постоянно, даже и навън" (беб вече не се сеща да папа често навън, но пък усетя ли че не би отказал, давам Wink) При което се опитах да й обясня, че за бебето няма разлика дали ядем навън или вкъщи и яде тогава, когато има нужда, той определя кога. А тя, като го гледаше с потресена физиономия как ми се навира под блузата с отворена устичка, изкоментира:" той си прави с теб каквото си иска" hahaha

# 762
А ако не сте чували да ви светна:
"бебетата, които са само на кърма (т.е. без сокчета, пюрета, каши и т.н.) имат по-голяма склонност да развият рахит!" #Crazy #Crazy #Crazy
Така, че моля, моля  Crossing Arms!Спирайте веднага кърменето, иначеееее...
 Joy Joy Joy

# 763
  • Пловдив

Оф, значи нашия тати ще урочасва .... hahaha

# 764
  • Стара Загора
Оф, значи нашия тати ще урочасва .... hahaha

newsm65
Релактира го, а?

Общи условия

Активация на акаунт